polyartritis
Moderator: anex
-
ladybee
#1 polyartritis
2005 godine sam imala jaku upalu disajnih puteva koju sam "vukla" nekih mjesec, mozda i duze.Smirivanjem upale poceli su bolovi u ramenu desne ruke.U pocetku je to bilo blago, da bi se vremenom pojacavalo, dok mi bol nije totalno paralizirao desnu ruku.Nisam mogla uciniti niti najmanji pokret.Otisla sam ljekaru opce prakse koji me je uputio na specijalisticke pretrage (krvna slika,reumo testovi,rendgensko snimanje) i odredio mi terapiju ibuprofenom koji apsolutno nije djelovao.Upucena sam na bolnicko ispitivanje,gdje je dijagnosticiran poliartritis, te sam kao terapiju dobila voltaren forte i apaurin, bez nekih vidljivih rezultata.Hospitalizirana sam na ortopedskoj klinici gdje mi je ukljucena infuziona otopina sa dodatkom nekih lijekova za bolove i oralno tablete mioflexa.Zadnji dan bolnickog lijecenja,primila sam blokadu u lijevo rame.Izlaskom iz bolnice upucena sam na fizikalnu terapiju (ultrazvuk ramena,elektroterapija ramena,parafango saka i kinezi terapija)koja je trajala oko mjesec i pol dana.Na kraju terapije bol je nestala i vratila se pokretljivost ruke.Na bolest sam skoro zaboravila,da bi prije nekih mjesec dana poceli bolovi u drugoj (lijevoj ruci) uglavnom u ramenu i siri se prema laktu.Odlaskom ljekaru opet sam dobila voltaren forte.Neznam sta da radim,bojim da se neponovi ono iz 2005.godine, kada sa 6 mjeseci bila nesposobna za posao.Ima li neko slicno iskustvo i zna li tacno kakva je to bolest poliartritis.
-
melb26sa
#2 Re: polyartritis
Proguglaj polyarthritis, onda Sjögren sindrom. Jos imas na forum.hr podforum zdravlje pojedinacne teme bas o ovim dvjema dijagnozama.
- otherside
#3 Re: polyartritis
trazi pod polyarthritis humeroscapularis.