Polugodisnja registracija???
- hotazmaj
#1 Polugodisnja registracija???
Danas dobih informaciju da ce se ubrzo usvojiti zakon o polugodisnjoj registraciji motora. Zna li neko nesto vise o ovome? Ovo mi danas rece onaj policajac na motoru.
- DaysleepeR
#2 Re: Polugodisnja registracija???
osiguranje motora na pola godine će da košta više nego na godinu dana tako da će ukupna cijena doći na isto...hotazmaj wrote:Danas dobih informaciju da ce se ubrzo usvojiti zakon o polugodisnjoj registraciji motora. Zna li neko nesto vise o ovome? Ovo mi danas rece onaj policajac na motoru.
- hotazmaj
#3 Re: Polugodisnja registracija???
Tako sam nesto i ocekivao jer je i kod komsija u Hr skoro pa isto, samo sto se tamo Dalmatinci voze skoro cijelu godinu i ovo im se bas nikako ne isplati...
Ni ovi nasi nisu ludi, to im je manje para u budzetu
.
Ni ovi nasi nisu ludi, to im je manje para u budzetu
-
esso_sa
#4 Re: Polugodisnja registracija???
Vec provjereno ali, kako u ovoj zemlji sve jedva funkcionise, i na ovo cemo jos pocekati. Uglavnom, zakon je usvojen i nema nikakvih prepreka da se vec sada primjenjuje ali, da bi se zakon zaista i primjenjivao, ostalo je da se sa osiguravajucim drustvima dogovori nacin tarifiranja i obracuna polisa obaveznog osiguranja zavisno na koji period registrujes vozilo. Kada se to fino utvrdi, moci ces da registrujes na period koji zelis. Znaci, nisi ogranicen na 6 mjeseci. Mozes i na 3 ako hoceshotazmaj wrote:Danas dobih informaciju da ce se ubrzo usvojiti zakon o polugodisnjoj registraciji motora. Zna li neko nesto vise o ovome? Ovo mi danas rece onaj policajac na motoru.
Nemoj pisati napamet, jos uvijek nije dogovoreno kako i koliko ce se sta naplacivatiDaysleepeR wrote: osiguranje motora na pola godine će da košta više nego na godinu dana tako da će ukupna cijena doći na isto...
-
530i
#5 Re: Polugodisnja registracija???
Da li će ovo važiti samo za motocikle ili i za ostala prometala?
-
esso_sa
#6 Re: Polugodisnja registracija???
Vazi za sva prometala.