Polugodisnja registracija???

Podforum za motocikliste...
Post Reply
hotazmaj

#1 Polugodisnja registracija???

Post by hotazmaj »

Danas dobih informaciju da ce se ubrzo usvojiti zakon o polugodisnjoj registraciji motora. Zna li neko nesto vise o ovome? Ovo mi danas rece onaj policajac na motoru.
DaysleepeR

#2 Re: Polugodisnja registracija???

Post by DaysleepeR »

hotazmaj wrote:Danas dobih informaciju da ce se ubrzo usvojiti zakon o polugodisnjoj registraciji motora. Zna li neko nesto vise o ovome? Ovo mi danas rece onaj policajac na motoru.
osiguranje motora na pola godine će da košta više nego na godinu dana tako da će ukupna cijena doći na isto...
hotazmaj

#3 Re: Polugodisnja registracija???

Post by hotazmaj »

Tako sam nesto i ocekivao jer je i kod komsija u Hr skoro pa isto, samo sto se tamo Dalmatinci voze skoro cijelu godinu i ovo im se bas nikako ne isplati...
Ni ovi nasi nisu ludi, to im je manje para u budzetu :x .
esso_sa

#4 Re: Polugodisnja registracija???

Post by esso_sa »

hotazmaj wrote:Danas dobih informaciju da ce se ubrzo usvojiti zakon o polugodisnjoj registraciji motora. Zna li neko nesto vise o ovome? Ovo mi danas rece onaj policajac na motoru.
Vec provjereno ali, kako u ovoj zemlji sve jedva funkcionise, i na ovo cemo jos pocekati. Uglavnom, zakon je usvojen i nema nikakvih prepreka da se vec sada primjenjuje ali, da bi se zakon zaista i primjenjivao, ostalo je da se sa osiguravajucim drustvima dogovori nacin tarifiranja i obracuna polisa obaveznog osiguranja zavisno na koji period registrujes vozilo. Kada se to fino utvrdi, moci ces da registrujes na period koji zelis. Znaci, nisi ogranicen na 6 mjeseci. Mozes i na 3 ako hoces ;-)

DaysleepeR wrote: osiguranje motora na pola godine će da košta više nego na godinu dana tako da će ukupna cijena doći na isto...
Nemoj pisati napamet, jos uvijek nije dogovoreno kako i koliko ce se sta naplacivati ;-)
530i

#5 Re: Polugodisnja registracija???

Post by 530i »

Da li će ovo važiti samo za motocikle ili i za ostala prometala?
esso_sa

#6 Re: Polugodisnja registracija???

Post by esso_sa »

Vazi za sva prometala.
Post Reply