Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedno pitanje
Imam tv, toshiba, smart tv, i ispod njega je moja tv prijemnik. Vec treci put u roku od pola god(koliko je star tv) mi daljinski od oba polude, izgube funkcije, ja npr zelim prebaciti, ono smanjuje ton itd. Na kraju prestane raditi. Ja narucim novi daljinski, radi mjesec dva i opet isto. Niko mi ne zna odgovoriti na to pitanje, pa mozda neko od vas zna??
Hvala
Anastazya wrote: ↑08/04/2020 10:19
Jedno pitanje
Imam tv, toshiba, smart tv, i ispod njega je moja tv prijemnik. Vec treci put u roku od pola god(koliko je star tv) mi daljinski od oba polude, izgube funkcije, ja npr zelim prebaciti, ono smanjuje ton itd. Na kraju prestane raditi. Ja narucim novi daljinski, radi mjesec dva i opet isto. Niko mi ne zna odgovoriti na to pitanje, pa mozda neko od vas zna??
Hvala
Nisma nikakav strucnjak, ali neka logika: ako su 2 TV prijemnika jedan ispod drugog, onda garant dolazi do neke interferencije/mijesanja nekih talasa jednog i drugog TV-a. Mislim da nema druge, nego udaljiti TV uredjaje jedan od drugog. Ne vjerujem da je do daljinaca, pogotovo sto se stvar ponavlja.
Ako radi dobro sa novim daljinskim, onda je do toga. Probaj rasklopiti i očistiti alkoholom i ubrusom. Oklop i tipke možeš toplom vodom uz upotrebu detrđenta i četke za zube. Ma ustvari nađi na youtbe kako se čisti daljinski.
Meni se to dešavalo par puta dok nisam skontao fazon. Uzmeš daljinski i natopiš ga u vodu od kiselog krastavca. Držiš tu 27 minuta i onda staviš u lijevu čarapu, umotaš dobro i držiš na radijatoru 46 minuta. Al pazi, 46 minuta. Nakon toga saliješ mu stravu i ono što ostane pobacaš iza sebe tri puta. I to je to.
Malo je tesko udaljiti jedan prijemnik od drugoga, jer su vezani kablovima. Znaci tv i ispod njega moja tv. Nema efekta brisanje daljinskog, jer problem nije fizicki. Ne moze biti 3 nova daljinska da nisu ok.
Anastazya wrote: ↑15/04/2020 08:22
Malo je tesko udaljiti jedan prijemnik od drugoga, jer su vezani kablovima. Znaci tv i ispod njega moja tv. Nema efekta brisanje daljinskog, jer problem nije fizicki. Ne moze biti 3 nova daljinska da nisu ok.
Da nemas nekog klinca u kuci sta voli da grize daljinski meni se desavalo da sve poludi dok nisam skontao da bebach ga ugrize (valjda ga svrbili zubi), i onda valjda bude mokar unutra. Kad sam rastavio vec se dobro korozija vidila.
Nemam.
Ovo je kao da nesto ometa signal, i poremeti frequenciju daljinskog.
Jer, TV je star oko godinu, treci daljinski dosad kupujem.
TV ima ispod receiver od moje tv.
Od receivera (moja tv) takodje poludi daljinski, ali dodje sebi nakon sto izvadim baterije na neko vrijeme.
Anastazya wrote: ↑29/05/2020 12:47
Nemam.
Ovo je kao da nesto ometa signal, i poremeti frequenciju daljinskog.
Jer, TV je star oko godinu, treci daljinski dosad kupujem.
TV ima ispod receiver od moje tv.
Od receivera (moja tv) takodje poludi daljinski, ali dodje sebi nakon sto izvadim baterije na neko vrijeme.
znači, i kod mene je Moja TV, i prijemnik stoji tik ispod TVa ... nikad problema ni sa jednim, niti sa drugim nisam imala ...
biće da ti je to do marke TVa - ne "podudara" se da prijemnikom
Probaj restartovati daljinski moje tv tako sto drzis istovremeno pritisnute tipke back i exit dok ne zasvijetli lampica na daljinskom, kada zasvijetli pritisnes tipku 5.