Poltergeist...

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
tandara

#1 Poltergeist...

Post by tandara »

Pozdrav.

Dakle, potrebno mi je samo objasnjenje, ideja, ili rezonovanje iducih stvari.

Sve je pocelo prije 9. godina kad mi je umro djed, tad sam bio jos uvijek srednjoskolac.
Postovao se kod nas onaj obicaj da se ne pali televizor, muzika, i sl. dok ne prođe 40 dana od smrti.
Al eto, jedne noci 15 dana prije isteka tih 40. dana ostao sam sam u kuci, i nisam mogao vise da lezim u tisini i razmisljam o svemu, nego sam upalio radio iznad glave i smjestio se da spavam.

Eh sad laicki ispricano, gledao sam na sat i oko pola dva poslije ponoci , cuo sam nekakve zvukove, ugasio sam radio i osluskivao misleci da je neko dosao kuci, da bi me u tom trenutku nesto pritislo uz krevet, tad sam shvatio da zvukovi dolaze sa tavana iznad mene, nekih 4-5 minuta me je gusilo nisam mogao da disem a citavo vrijeme sam slusao lupu sa tavana, korake koji su se tako jasno culi, grebanje...zadnji put kad je lupilo mislio sam da ce se kuca srusiti, ali tad me je pustilo i prestalo je sve.

Poslije toga 5 dana sam povracao, imao temperaturu, groznicu i ne znam ti sta...

O tome nisam nikome pricao, ali sve od tada sam na on i off s tim desavanjima, s vremena na vrijeme opet se ponovi lupanje po tavanu, koraci i slicno, s tim da se sve to desava bez gusenja, osjetim samo trnce po rukama kao da me neko dira, nalet hladnog vjetra u zatvorenoj sobi, osjecaj da te neko gleda, ali na to sam vec navikao.

A osim tih događaja dva puta mi se desilo da zaspim, i probudim se u susjednoj sobi u kojoj spava mlađi brat.
Oba puta on je bio odsutan iz kuce. a ja se ne sjecam nicega osim spustanja u krevet, i znam da sam se oba puta smijao, osjecaj je bio kao kad te mati ususka u krevet.
Jedino objasnjenje za to je mjesecarenje, a ja to nikada nisam bio, i nisam siguran da bih u snu mogao smotati burazovu posteljinu a prenijeti i postaviti svoju na njegov krevet i onda leci tu da spavam...

Problem je sto su se ta desavanja od pocetka ramazana opet pojacala evo vec 4. noci biljezim, tacno u 00:15h cujem korake na tavanu, lupkanje, grebanje i sve to traje negdje do 03:15h.
Ja se apsolutno ne osjecam ugrozenim u kuci, ali nisu mi jasne ovakve stvari.
Istrazivao sam dosta po netu i ima milion nekakvih teorija o tome, ali sve su to strani portali, pa me interesuje ima li iko pametan a nas da mi to pojasni...
Smajic.smajo

#2 Re: Poltergeist...

Post by Smajic.smajo »

Promjeni dilera.
tandara

#3 Re: Poltergeist...

Post by tandara »

Smajic.smajo wrote:Promjeni dilera.
Jel se sad osjecas pametno?
Smajic.smajo

#4 Re: Poltergeist...

Post by Smajic.smajo »

Nu, ja mu pokusavam pomoci a on...
Smajic.smajo

#5 Re: Poltergeist...

Post by Smajic.smajo »

Uglavnoom, zanimljivo je da si stavio na religiju, a pretpostavljam da ce se zavrsiti na tom da se radi o sihirima i da ti treba kakav dobar hodza. As usual...
tandara

#6 Re: Poltergeist...

Post by tandara »

Pa gdje bih ovo stavio, nemam pojma :)

uglavnom volio bih izbjeci pricu o sihirima, i hodzama, jer ne mislim da je to to..
harač

#8 Re: Poltergeist...

Post by harač »

Smajic.smajo wrote:Promjeni dilera.
:lol: :-)
Švabo

#9 Re: Poltergeist...

Post by Švabo »

Moguce je da su se dzini nastanili na Tavanu...
Najbolje bi ti bilo pitati nekog od poznatih Hodza ili Sejhova koji se bave stim...
dzingis khan

#10 Re: Poltergeist...

Post by dzingis khan »

tandara wrote:Pozdrav.

Sve je pocelo prije 9. godina kad mi je umro djed, tad sam bio jos uvijek srednjoskolac.
Postovao se kod nas onaj obicaj da se ne pali televizor, muzika, i sl. dok ne prođe 40 dana od smrti.
Al eto, jedne noci 15 dana prije isteka tih 40. dana ostao sam sam u kuci, i nisam mogao vise da lezim u tisini i razmisljam o svemu, nego sam upalio radio iznad glave i smjestio se da spavam.

Eh sad laicki ispricano, gledao sam na sat i oko pola dva poslije ponoci , cuo sam nekakve zvukove, ugasio sam radio i osluskivao misleci da je neko dosao kuci, da bi me u tom trenutku nesto pritislo uz krevet, tad sam shvatio da zvukovi dolaze sa tavana iznad mene, nekih 4-5 minuta me je gusilo nisam mogao da disem a citavo vrijeme sam slusao lupu sa tavana, korake koji su se tako jasno culi, grebanje...zadnji put kad je lupilo mislio sam da ce se kuca srusiti, ali tad me je pustilo i prestalo je sve.

Poslije toga 5 dana sam povracao, imao temperaturu, groznicu i ne znam ti sta...

O tome nisam nikome pricao, ali sve od tada sam na on i off s tim desavanjima, s vremena na vrijeme opet se ponovi lupanje po tavanu, koraci i slicno, s tim da se sve to desava bez gusenja, osjetim samo trnce po rukama kao da me neko dira, nalet hladnog vjetra u zatvorenoj sobi, osjecaj da te neko gleda, ali na to sam vec navikao.

A osim tih događaja dva puta mi se desilo da zaspim, i probudim se u susjednoj sobi u kojoj spava mlađi brat.
Oba puta on je bio odsutan iz kuce. a ja se ne sjecam nicega osim spustanja u krevet, i znam da sam se oba puta smijao, osjecaj je bio kao kad te mati ususka u krevet.
Jedino objasnjenje za to je mjesecarenje, a ja to nikada nisam bio, i nisam siguran da bih u snu mogao smotati burazovu posteljinu a prenijeti i postaviti svoju na njegov krevet i onda leci tu da spavam...

Problem je sto su se ta desavanja od pocetka ramazana opet pojacala evo vec 4. noci biljezim, tacno u 00:15h cujem korake na tavanu, lupkanje, grebanje i sve to traje negdje do 03:15h.
Ja se apsolutno ne osjecam ugrozenim u kuci, ali nisu mi jasne ovakve stvari.
Istrazivao sam dosta po netu i ima milion nekakvih teorija o tome, ali sve su to strani portali, pa me interesuje ima li iko pametan a nas da mi to pojasni...
Tri puta za redom prouči kulhuvallahu, felek i nas sure. Dok učiš puši u ruke i potari se po tijelu dokle možeš dokučiti (ovo kada hoćeš leći). Božija milost dolazi ljudima sa raznih strana. Ako ne klanjaš, to ti je to. :)
Ako znaš prouči malo Kur'ana i ništa se ne sikiraj. Nemoj obraćati pažnju na to i prestat će, ako Bog da .
fatamorgana

#11 Re: Poltergeist...

Post by fatamorgana »

dzingis khan wrote: .... Nemoj obraćati pažnju na to i prestat će, ako Bog da .
A ako ne da?
dzingis khan

#12 Re: Poltergeist...

Post by dzingis khan »

fatamorgana wrote:
A ako ne da?
...oko pola dva poslije ponoci , cuo sam nekakve zvukove...
... da bi me u tom trenutku nesto pritislo uz krevet...
tad sam shvatio da zvukovi dolaze sa tavana iznad mene
nekih 4-5 minuta me je gusilo nisam mogao da disem
a citavo vrijeme sam slusao lupu sa tavana, korake koji su se tako jasno culi
grebanje...
De mi reci koji je tvoj problem od ovih, pa da pričamo.

A ako hoćeš da kažeš kako nisam čovjeku ništa rekao u vezi ovoga:
to je samo tvoje mišljenje. Ovo što je opisano nije ništa neobično, a ni rijetko da se dešava.
fatamorgana

#13 Re: Poltergeist...

Post by fatamorgana »

dzingis khan wrote:
fatamorgana wrote:
A ako ne da?
...oko pola dva poslije ponoci , cuo sam nekakve zvukove...
... da bi me u tom trenutku nesto pritislo uz krevet...
tad sam shvatio da zvukovi dolaze sa tavana iznad mene
nekih 4-5 minuta me je gusilo nisam mogao da disem
a citavo vrijeme sam slusao lupu sa tavana, korake koji su se tako jasno culi
grebanje...
De mi reci koji je tvoj problem od ovih, pa da pričamo.
Pa osnovni problem je taj sto nemam tavan ....
pakshu

#14 Re: Poltergeist...

Post by pakshu »

napravi ga paš imat :D
fatamorgana

#15 Re: Poltergeist...

Post by fatamorgana »

pakshu wrote:napravi ga paš imat :D
Austrougarska gradnja ....
pakshu

#16 Re: Poltergeist...

Post by pakshu »