Položaj žene u islamu
- garankich2013
#1451 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Žena u islamu nije ugrožena
osnovno pitanje je
Dira li te ko i falili ti šta? ako je to uredu , onda nema problema
Žena van islama je ugrožena
osnovno pitanje je
-
lijepa u dusi
#1452 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Mene samo buni, odakle tebi, kao muskarcu, zelja, potreba i pravo da raspravljas o tome sta zena treba. Pozabavi se sobom, iskljucivo sobom, onime sta ti trebas. Nije tvoje ni da razmisljas sta muskarci trebaju, jer ne predstavljas svakog muskarca.Irsar wrote:Tipa treba li žena biti više pokrivena nego otkrivena.
Kad bi se svako malo pozabavio sobom...
-
lijepa u dusi
#1453 Re: da li je žena u islamu ponižena?
garankich2013 wrote:Žena u islamu nije ugrožena
osnovno pitanje je
- Towelie
#1454 Re: da li je žena u islamu ponižena?
lijepa u dusi wrote:Mene samo buni, odakle tebi, kao muskarcu, zelja, potreba i pravo da raspravljas o tome sta zena treba. Pozabavi se sobom, iskljucivo sobom, onime sta ti trebas. Nije tvoje ni da razmisljas sta muskarci trebaju, jer ne predstavljas svakog muskarca.Irsar wrote:Tipa treba li žena biti više pokrivena nego otkrivena.
Kad bi se svako malo pozabavio sobom...
- HardcoreMX
#1455 Re: da li je žena u islamu ponižena?
towe lie jest zasluzio permahanu, ali to ionako ne pije vode jer ima klonova hejbet...s druge pak strane i vernici ne postuju vrlo bitne kur'anske stavke u opcem drustvenom smislu o napustanju rasprave s onim koji ismejava tudju veru, vredja, slabog je generalno edeba itd....
- Gojeni H
#1456 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jesi sposobna za fitne, nema govora ...kerima1 wrote: Neka me..pravim dovoljno fitnu I virtualno ovdje, sta bi haosa napravila tek u zarobljenistvu.
- Gojeni H
#1457 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Porobljavao i silovao u periodu dok je bio musliman pa sad govori svima kako ne valja ...ExNihilo wrote:Towelie, tebi je permaban bliži od vratne žile kucavice.![]()
![]()
- arzuhal
#1458 mod-comment
Towelie wrote:A mentalno izazvane osobe poput Smrcka i Irsara slobodno jasu forumom iako su im postovi puni islamofasizma, sovinizma, homofobije, rasizma..tragovi im smrde necovjestvom.
Towelie wrote:...Ti si fasist (ili nesto drugo) jer tvoji stavovi odgovaraju definiciji datog pojma i to je to. Mozes ti fasizam i smatrati moralnim, kod ljudi sa zdravim moralnim kompasom on to nikako nije.
Towelie wrote:Islam je fasisticka religija po definiciji jer smatra da su muslimani bolji ljudi od svih ostalih samim time jer su muslimani, dok nemuslimane casti epitetima pogani, gori od stoke, oni koji nemaju razum..itd.
Banned user for reason “...”
» Towelie
trajni
- Bloo
- Globalna šefica
#1459 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ne bolan na sabahu, nije mu se ni kafa ohladila....

- Idemedosumom
#1460 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi 
- Bloo
- Globalna šefica
#1461 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Svojim ponašanjem me podjeća na neke druge koji, isto tako svjesno, idu u sigurnu smrt...ovaj banIdemedosumom wrote:Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi
Ostalo mu valjda
- djkurt
#1462 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Da, ali to opet ne znači da je sunnet obavezan. To što ljudi generalno sve hoće da podrede nekim svojim ciljevima pa od toga naprave nakaradu je sasvim druga tema. Ono što ja smatram je da u svemu treba biti umjeren, pa tako i u vjeri, jer kad previše forsiraš i vjeru opet kao rezultat dobiješ nešto nakaradno i neprirodno. Isto vrijedi i za sunnet i farz. Otuda i ote kuranije i ine sekte vezane za sunnet ili farz.KIseljak12 wrote:Zbog toga (te divergentnih misljenja o hadisima) i imamo Kur'anije..djkurt wrote:sunnet nije obavezan, Farz jest.
- Idemedosumom
#1463 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ti hoš da završiš k'o onaj hairlija harač?Bloo wrote:Svojim ponašanjem me podjeća na neke druge koji, isto tako svjesno, idu u sigurnu smrt...ovaj banIdemedosumom wrote:Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi![]()
Ostalo mu valjda
- Bloo
- Globalna šefica
#1464 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Idemedosumom wrote:Ti hoš da završiš k'o onaj hairlija harač?Bloo wrote:Svojim ponašanjem me podjeća na neke druge koji, isto tako svjesno, idu u sigurnu smrt...ovaj banIdemedosumom wrote:Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi![]()
Ostalo mu valjda
Necu vise Allaxa mi
-
kerima1
#1465 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nece takvi nikad dobiti trajni i Towelie je 'valjo dok je pisao u korist islama, sad mu se trazila najmanja greska.Bloo wrote:Svojim ponašanjem me podjeća na neke druge koji, isto tako svjesno, idu u sigurnu smrt...ovaj banIdemedosumom wrote:Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi![]()
Ostalo mu valjda
Neka onakva inteligencija gleda sta pametnije ne nauci se ovdje nista pametno.
RIP Towi
- Bloo
- Globalna šefica
#1466 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Vala meni nije valjo ni tad ni sad. Ali mogla se izvuci koja pametna, kad dode sebi.kerima1 wrote:Nece takvi nikad dobiti trajni i Towelie je 'valjo dok je pisao u korist islama, sad mu se trazila najmanja greska.Bloo wrote:Svojim ponašanjem me podjeća na neke druge koji, isto tako svjesno, idu u sigurnu smrt...ovaj banIdemedosumom wrote:Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi![]()
Ostalo mu valjda
RIP Towi
Ali uskrsnut ce on za one koji ga vole...
- Idemedosumom
#1467 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Znači, ti si uvjerena da je on dobio ban zbog kritikovanja islama?kerima1 wrote:Nece takvi nikad dobiti trajni i Towelie je 'valjo dok je pisao u korist islama, sad mu se trazila najmanja greska.
RIP Towi
- Bloo
- Globalna šefica
#1468 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pa evo ne smijem ni ja vise pisnut...Idemedosumom wrote:Znači, ti si uvjerena da je on dobio ban zbog kritikovanja islama?kerima1 wrote:Nece takvi nikad dobiti trajni i Towelie je 'valjo dok je pisao u korist islama, sad mu se trazila najmanja greska.
RIP Towi
- Bloo
- Globalna šefica
#1469 Re: da li je žena u islamu ponižena?
59 strana...
Da li se ijednim ukazala neka zena muslimanka sa misljenjem?
Da li se ijednim ukazala neka zena muslimanka sa misljenjem?
- Idemedosumom
#1470 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Naše žene ne koriste internet, to je bolje za njih.... 
Na kraju, šta će im i mišljenje, da se bespotrebno zamaraju.
- Bloo
- Globalna šefica
#1471 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Vjerovao ili ne, ja sam sasvim ozbiljno pitala.Idemedosumom wrote:Naše žene ne koriste internet, to je bolje za njih....
Ja mogu dati misljenje na osnovu druge perspektive, ali ja nisam u islamu. Do sada su se samo muskarci, uglavnom vjernici, javljali na ovoj temi da daju misljenje,nisam primjetila zenu vjernicu.
- Gojeni H
#1472 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Mesijanski kompleks fakat zna zauzeti zeznutu formu. Na kraju, "mesija" pozeli da zavrsi kao mucenik, a ako se nema muda za pravog, onda moze i internetski.Idemedosumom wrote:Svjesno je išao ka tome, na kraju moderatori, hodže, Poslanik, Alex, svi drugi krivi
Ne sekiraj se, vratice se on ...
- mousstapha
#1473 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jednom cu uzeti slobodan dan, napraviti kafu, sjesti za racunar i procitati sve postove od ovog Towliea. Bas zanimljiva preobrazba i na kraju zavrsio kao mucenik.
- Idemedosumom
#1474 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Otvoriti temu, the Towelie - All about 
- Diwan
#1475 Re: da li je žena u islamu ponižena?
A jest bio smor lik ...dokle je bilo došlo da su vehabije postali 'prosvetitelji'. Bravo