polovni djelovi racunara
Moderator: Benq
- shiljak
#1 polovni djelovi racunara
Kao sto ima na pijaci polovnih mobitela,oklopa za mobitele,playstation-i... da li postoji neka radnja gdje se prodaju polovni djevovi racunara (kucista,graficke,maticne,monitori,tastature,misevi
....).

-
The_Fluid
#2 Re: polovni djelovi racunara
osim u oglasima, ne vidjeh neshto slichnoshiljak wrote:Kao sto ima na pijaci polovnih mobitela,oklopa za mobitele,playstation-i... da li postoji neka radnja gdje se prodaju polovni djevovi racunara (kucista,graficke,maticne,monitori,tastature,misevi....).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bug
al je ovaj zbunjenConfused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused![]()
-
The_Fluid
#5 Re: polovni djelovi racunara
a zashto ovdje ne navedesh koji ti dio treba, mozhda ima neko isti?shiljak wrote:Kao sto ima na pijaci polovnih mobitela,oklopa za mobitele,playstation-i... da li postoji neka radnja gdje se prodaju polovni djevovi racunara (kucista,graficke,maticne,monitori,tastature,misevi....).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
sanjanin
Shiljak, gdje ti zivis?
Hamdije Kresevljakovica je bivsa Dobrovoljacka. U toj ulici je Hidrogradnja, Socijalno, Turska ambasada, Grcka ambasada (s ledja).
Paralelna je sa Obalom Maka Dizdra i sa ulicom Skenderija.
Znas li sada gdje se nalazi ta ulica?
Kroz nju prolazi i trolejbus od Drvenije prema Skenderiji.

Znas li sada gdje se nalazi ta ulica?
- Qler
a ima li ko da prodaje/poklanja neku PCI graficku, samo da je vise od 2MB
imam jarana koji ima staaaari Pentium pro, uspio sam mu nabesati 64MB RAM-a, naso sam nekako, i stavio sam mu HDD 2.8GB, jos da mi je samo da mu malo graficku poguram, da moze bar nesto igrati. Trenutno mu je ATI 2MB

-
sanjanin
Qler wrote:a ima li ko da prodaje/poklanja neku PCI graficku, samo da je vise od 2MBimam jarana koji ima staaaari Pentium pro, uspio sam mu nabesati 64MB RAM-a, naso sam nekako, i stavio sam mu HDD 2.8GB, jos da mi je samo da mu malo graficku poguram, da moze bar nesto igrati. Trenutno mu je ATI 2MB
![]()
Haj nek ima i gorih kompova od mog.
- Qler
'97 smo negdje u isto vrijeme kupili racunare. Moj je bio 150MHz, 16 MB RAM 1MB graficka 1 GB HDD, a njegov 166MHz 32MB RAM 2MB graficka i 2GB HDD. Poslije sam ja svoj nadogradio na 48MB RAM i dod 2.8 GB HDD, ja on je imo i zvucnu koju sam ja poslije dogradio! Eto on do danas pati sa tim, a ja imam P4 
a fakat ako ko ima tu graficku, nek mi se javi!
a fakat ako ko ima tu graficku, nek mi se javi!
-
sanjanin
Ja sam '99 negdje u junu kupio PII 333 mhz 8 mb graficka 64 mb rama zvucna i ostalo, to je tad bilo najbolje sto se moglo kupit u BiH, malo kasnije sam stavio procesor 466 mhz nahajco na 128 mb rama, moro sam promijenit maticnu, sprzilo je nesta
i evo nedavno je stigao novi monitor nakon sto sam stari popravljo dvaput.

- Qler
eh eto moj je sad 2002 godiste, nista nit sam mu mijenjao nit sta pojacavao, jedino sto mi sad fali je malo RAM-a i jaca graficka, i za moje potrebe, dosta! Imam 256 SDRAM-a, da mi je jedno 512DDR (maticna mi podrzava i jedan i drugi, da ne dodje do zabune
) i jaca graficka (sad GeForce 2GTS 64MB) i to bi bilo to. 1.7GHz mi je dosta, jos jedno po godine 
a za graficku, vala i to sto kazes
:D:D
a za graficku, vala i to sto kazes
- shiljak
Ma neznam???sanjanin wrote:Shiljak, gdje ti zivis?![]()
Hamdije Kresevljakovica je bivsa Dobrovoljacka. U toj ulici je Hidrogradnja, Socijalno, Turska ambasada, Grcka ambasada (s ledja).
Znas li sada gdje se nalazi ta ulica?![]()
![]()
a gdje je kineska ambasada???
-
sanjanin
Kineska ambasada je u nekadasnjem obdanistu u kojem sam se popiskio na vaspitacicine grudi.shiljak wrote:Ma neznam???sanjanin wrote:Shiljak, gdje ti zivis?![]()
Znas li sada gdje se nalazi ta ulica?![]()
![]()
a gdje je kineska ambasada???
- Qler
ee, al zato ti treba i P4 sa HT-om 
neki dan su moji jarani testirali racunare, ugrubo konf su sljedece:
prva: AMD64 3000+, 1GB RAM, nVidia 5900 Gainward Golden Sample
druga: P4 2.8GHz HT, 1GB RAM, ATI 9800XT
Program za testiranje: PC Mark 2004
ubjedljivi pobjednik druga konf. procesor se pokazao kao mnogo brzi zbog HT-a! A o grafickim da ne pricamo! Bodovi su ugrubo oko 4000 za prvu i oko 5000 za drugu konfiguraciju, ugrubo, nije bas 1000 razlika
Jos da napomenem da je druga konf stara 2 godine, a prvoj nema ni 3 mjesecea ja mislim! Tu mi je AMD malo pao u ocima

neki dan su moji jarani testirali racunare, ugrubo konf su sljedece:
prva: AMD64 3000+, 1GB RAM, nVidia 5900 Gainward Golden Sample
druga: P4 2.8GHz HT, 1GB RAM, ATI 9800XT
Program za testiranje: PC Mark 2004
ubjedljivi pobjednik druga konf. procesor se pokazao kao mnogo brzi zbog HT-a! A o grafickim da ne pricamo! Bodovi su ugrubo oko 4000 za prvu i oko 5000 za drugu konfiguraciju, ugrubo, nije bas 1000 razlika
Jos da napomenem da je druga konf stara 2 godine, a prvoj nema ni 3 mjesecea ja mislim! Tu mi je AMD malo pao u ocima