Taj auto ima vrlo jednostavnu mehaniku, i na 18.000 km tesko da mu se sta moglo zajebati. Ako su ga i vozali po trotoarima i rupama, dijelovi ovjesa su jeftini. Mehanicki je po pitanju motora i mjenjaca bullet-proof...rey wrote:corolla02 wrote:Nego, kupi li se to kakvo auto tamo, hocemo li mi slike vidjeti ovdjerey wrote:e jedno pitanje... treba mi mala pomoc...
Idem sutra da gledam jedno auto, e sad, u slucaju da se odlucim za kupovinu, kakva je procedura oko papirologije i prevoda, ugovora...
Dakle, sta trebam uraditi??? jel moram ici u opstinu, u MUP??
Drug mi rece da trebam napraviti ugovor, odnjeti u opstinu da mi ovjere,, i onda poslije toga nesto u MUP...
zna li ko???
E nisam jos, zapikao sam jedno, ali nisam stigao da pogledam, tj. stari nije imao vremena od posla da ide samnom, a ne mogu sam..
Ici cemo u naredna 2-3 dana, kad mogne stari..
Mislim da bi mi ga dali za 13.500 registrovan.. presao 15.000 km..
Ako bude regularan na pregledu, a ne sumnjam da hoce.. Ovo je po meni vise nego dobar deal, jer cu dosta ustediti u odnosu na kupovinu novog clia za 20 hiljada (a sve isto, i motor i oprema)
A stavit cu slike cim to bude zavrseno
Bitno je da pogledas i da provjeris da auto nije bio udaran! Obrati paznju da li mu gore lampice airbaga kada upalis motor, i da li se poslije ugase. Pogledaj jesu li mu kopce pojaseva u istoj ravni, ili je neka uvucena (znaci da je imao sudar i da se aktivirao zatezac). Pogledaj godinu proizvodnje svih stakala.
Ako je sve OK, i ako ti to potvrde kod Halilovica, kupi taj auto za 13.500 KM!