Polovan automobil do 10.000 KM?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#551 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by ado-šampion »

citro wrote:
dinozzoM6 wrote:F-AC više ne radi s Mazdom, maloprije napisah u drugoj temi ovdje :D

Sada radi Connecta, baš sam neki dan prošetao do njih, nisu velika firma ali eto rade ljudi.

Teško je kod nas raditi s markama koje nisu VWAG ili designed in Deutschland (neću da kažem made, jer ovi što se kod nas prodaju nisu baš iz De xD)

Btw. malo pročitajte/pogledajte par clipova o Skyactiv tehnologijama u motorima kod Mazde sada, nije samo marketinški trik, ljudi su sve od početka napravili. Ko nije, preporučujem kad Connecta nabavi par vozila za testne vožnje neka ode da proba, bit ćete zabezeknuti :)

I šta volim kod Mazde je to što se svaka proizvodi u Japanu, nema tvornica van, onu američku su prošle godine zatvorili, a kod nas se svakako nisu prodavali modeli iz nje.
Komšija kupio Toyotu Avensis, prije nje imao Aurisa, kaže Auris bio iz Japana, prejako auto, Avensis nula bodova, sastavljeno u Turskoj, kaže da se zajebao k'o nikad u životu.
Komsija se kod tebe ocigledno zaj...o pravo. Auris se svaki u Turskoj radi. Avensis ne. Cuj Auris bolji od Avensisa, ha ha. Izgleda da komsija voli dobru kapljicu. Nebo i zemlja.
Auris se radi u Turskoj tacno, Avensis cini mi se u Engleskoj. Ja sam imao priliku voziti prethodni Avensis kad je izasao, auto je bilo fenomenalno. Cuo sam posle toga masu pohvala, posebno na njegovu udobnost na duze pruge.

Corolla se radi u Japanu, mislim na ovu sedan, i dizajnirana je u Japanu, za razliku od Aurisa koje je dizajniran/projekovan u Evropi. Mnogi vlasnici Aurisa koji su prije imali Corolle tvrde da Auris za razliku od Corolle nije napravljen da traje, a najvise zalbi ima na klepetanje iza instrument table, sto prije Aurisa nije bas bilo svojstveno Toyotama. Corolla s druge strane je "prava" Toyota, neunistiva, ali nije bas prilagodjena evropskim kupcima, s obzirom da se ista prodaje i u Japanu i cini mi se i u Americi. Meni se iskreno svidjala onako na izgled dok nisam vidio plastiku na vratima, ko Dacia majke mi, isto tako standardno za Japance koji se ne projektuju iskljucivo za evropsko trziste.
Industrialyzer

#552 Re: 18+

Post by Industrialyzer »

dinozzoM6 wrote:Jedna umjetnička :P
Mislim da će Industrialyzer prvi prepoznati auto hahahaha :D
Image
Slika je courtesy automagazina Auto Klub (HR), autor je Elvir Tabaković

Znas sta je prvo sto sam pomislio kad sam vidio sliku?

Vidi, imamo iste felge :mrgreen:
dinozzoM6

#553 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by dinozzoM6 »

Hahahah :lol: :D
johntra

#554 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by johntra »

Evo radi čega su nove generacije Mazde dobre... :D

http://autoklub.jutarnji.hr/samo-u-novo ... e/1155786/
romeomoraprezivjeti

#555 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by romeomoraprezivjeti »

dinozzoM6 wrote:Ta je tek otvorena, i ona pokriva američko tržšte od ove godine. :)
Vidís da ima,a i prije ove je bila jedna u USA,tako da ti prica ne pije vode. Automobili iz Meksika ce se prodavati i u evropi.;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
Pirija

#556 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Pirija »

citro wrote:
Industrialyzer wrote:Nova ima ruznu prednju masku :roll:

Nego, sta mislis kakve su sanse da je prodam za 30.000? I u Njemackoj su toliko ovih karakteristika...
Nikakve su ti sanse, vjeruj mi.

mozda ima neka za 15 milja EUR al ih ima i vec od 6-7 milja EUR-a

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... res=EXPORT
dinozzoM6

#557 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by dinozzoM6 »

johntra wrote:Evo radi čega su nove generacije Mazde dobre... :D

http://autoklub.jutarnji.hr/samo-u-novo ... e/1155786/
Baš čitam AutoKlub :D
Ma ovo je samo kod starih uređaja (stari laserski radari tipa Traffi-Patrol), ti uređaji se povlače iz upotrebe. :)
Vjerojatno su se kod Japanaca prestali koristiti prije 30 godina xD

Ostali uređaji koje koristi MUP RH (Famashot III, Prolaser, Multan) su normalno registrirali brzinu. :D

I svi su policajci obaviješteni pravovremeno, tako da neće biti problema za vozače :)
Last edited by dinozzoM6 on 17/01/2014 14:52, edited 2 times in total.
dinozzoM6

#558 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by dinozzoM6 »

romeomoraprezivjeti wrote:Vidis da ima,a i prije ove je bila jedna u USA,tako da ti prica ne pije vode. Automobili iz Meksika ce se prodavati i u evropi. ;-)
Ta u USA zatvorena još ljetos, a ova u Mexicu otvorena prije 15 dana ;)
l33t

#559 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by l33t »

probili ste malo sa tim mazdama limit od 10k na temi :) napravite drugu do 30k KM
Ridjobrki

#560 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

Eh, 'vako.. Opet ja sa onom Alfom. :D

Gledam, ima ih na autoskautu jedno stotinu do cijene od 4.000 €. Ja je kontam kupovati nekad u aprilu što znači da ću uz cjenkanje sigurno moći proći sa nekih 3 - 3.5 k€. Evo na primjer vjerujem da se ova već sad može s lakoćom pazariti ispod tri milje a doima se pristojnom: http://www.autoscout24.eu/Details.aspx? ... 00&asrc=st .

E, ono što mene zanima je sljedeće:

1. Budući da ima ona naša narodna da niko nije prodao pošto je zacijenio, koliko spuštanje cijene se realno treba i može očekivati/tražiti od prodavca u slučaju ovih oglasa? Da li se slažete da je manje-više pravilo da svi stave cijenu veću od one za koju bi uistinu i prodali auto? Kakva su vaša iskustva u tim pogađanjima i šta savjetujete? Znam kakve odgovore očekujem ali eto da malo popričamo i o tome, podrazumijeva se da svi znamo sve o trgovini i pogađanju ali hajde da malo i to razbistrimo, nije zgoreg ni ponoviti gradivo. :-D

2. U primjeru konkretnog vozila sa linka, koliko mislite da bi vlasnik prihvatio kad je već stavio ono "negotiable"? :D

3. Kolike su dadžbine na uvoz pod pretpostavkom ne-povrata PDV-a? Mislim na svu papirologiju oko uvoza bez poreza samog kojeg treba računati na osnovu procijenjene vrijednosti a vjerujem da na temi ima i neko sa katalogom pa nek nađe i taj podatak ako mu nije mrsko... :) (ne računamo troškove puta i slično, zamislimo da je dovozi moj buraz iz Padove :D )
Selmir_Tz

#561 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Selmir_Tz »

Mišljenja o Renault Megane 1.9 dci, 2004. godina, karavan? Krećem u razgledanje francuza, japanaca itd. Zadnjih dana sam obišao sve redom placeve u Srebreniku, Tuzli, Živinicama, Brčkom i Bijeljini i gledao isključivo VW, Audi, Mercedes i BMW i jaaaaaaaako sam se razočarao ponudom. Evo par zanimljivih primjera.

Naime, krenem u Tuzlu da pogledam BMW 320d, na slikama lijep pravo. Pitam lika telefonom, jel uvezen, registrovan, vožen, stanje, ovo-ono. Kaže, tek uvezen, nije registrovan, sve divno i bajno. Ajd odem kad tamo, na BMW tablice :run: .

Pitam ja otkud to, daj saobraćajnu, auto registrovano u oktobru prošle godine, uvezen u septembru?! Korozija ga napala sa svih strana, turbina zvižni narodne pjesme a prodavac lažeeeeeeee, ono je za Oskara. Pazi, u oglasu stoji da je tek uvezen i nije registrovan, tako mi je rekao i preko telefona a auto se već gotovo 5 mjeseci vozi u Bosni.Okrenem se ja i ajd dalje.

Danas u Brčkom gledao jedan VW Passat, ekstra oprema, ima sve živo. Na slikama sve OK, kad sam stigao tamo :shock: . Na blatobranu rupa, može ruka da stane unutra. Korozija sa svih strana. Slika na PIK je 100% obradjena u Photoshop. Sjedem ja unutra kad ono neki neobičan miris/smrad. Pogledam okolo kad na svakom ćošku plijesan tj. budja. Izvučem pojas a na njemu zelene, crvene, plave i bijele tufne, samo što šampinjoni nisu narasli. Kad sam digao tepih umalo me budja nije pozdravila sa Dobar dan. Pitam ja šta je jbte ovo, kaže malo sam ga poprskao kad sam ga prao :( . Šteta onako lijepog Passata, garant je jadan proveo par dana pod vodom, po papirima uvezen nakon nedavnih poplava na sjeveru Njemačke. Njega bi od budji i plijesni jedino izliječilo da se zapali.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#562 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Domaci izdajnik »

ado-šampion wrote:
Drug saberi mi Passate koji se prodaju na mobile.de koji su presli 300k + i saberi mi Citroene SVE, nebitan model, sve ih saberi koji su presli 300k +, pa dodji s cifrom.
Mogu ti pokazati bar tri Berlinga i Puga 406 HDI koji su prešli preko 500K kilometara bez diranja motora,i dva Fiata Stilo JTD koji imaju 800+k KM na satu!!! Možeš ih voziti u servis na provjeru slobodno :oops: Nema više traktorskih motora generacije Passata i Golfa 2 pa da prelazi stotine hiljada uz nikakvo održavanje, ovi novi VW su čist prosjek...
citroen xm

#563 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citroen xm »

@Riđobrki
Dobro pripazi pri kupovini auta u Italiji ili iz nje. Poznati su po iživljavanju na putevima i gradovima, Alfa za to dođe kao kec na desetku, a dok sam davno radio sa autima iz Italije su mi dolazila najzapuštenija auta unutra(po tapacirunzima po par milimetara masnih naslaga i blata, treba ne dubinsko već dva dubinska čišćenja).

A što se tiče spuštanja cijene, to sve zavisi od tvojih sposobnosti i od toga šta prodavac prodaje i koliko mu se žuri.

@Selmir-Tz

Nagledaćeš se ti druže još mnogo toga sličnog. Samo strpljenje i gledaj auta sa realnom cijenom i kilometražom koju zdrav mozak može nekako da prihvati kao stvarnu. Ako ti trgovac počne petljati za banalne stvari, šta li tek krupno krije.
insomnia78

#564 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by insomnia78 »

Evo je brkoooo
http://www.leboncoin.fr/voitures/606552343.htm?ca=5_s

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
insomnia78

#565 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by insomnia78 »

Nemam pojma kralju sta treba od papira

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Selmir_Tz

#566 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Selmir_Tz »

Ja sam se sad navukao na Francuze, sutra idem da probam jedan Peugeot 307 SW 2.0 HDI. Zna li neko nešto o njima, na šta posebno obratiti pažnju? Čudan mi je motor, ima samo 90KS a ima dosta zapremine.
citroen xm

#567 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citroen xm »

Ako je 2.0 90 KS HDI, nemoj da brineš. Jedan od najboljih motora i jednostavan/povoljan za održavanje. Niti ima FAP, niti ima plivajući. Ma milina. Još nevjerovatno tih za dizela.
romeomoraprezivjeti

#568 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by romeomoraprezivjeti »

Selmir_Tz wrote:Ja sam se sad navukao na Francuze, sutra idem da probam jedan Peugeot 307 SW 2.0 HDI. Zna li neko nešto o njima, na šta posebno obratiti pažnju? Čudan mi je motor, ima samo 90KS a ima dosta zapremine.

Ja sam cuo od dosta majstora ,da su to najbolji motori od peugeota,kad su dizelasi u pitanju.:-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
Selmir_Tz

#569 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Selmir_Tz »

Hvala ljudi na informacijama! Malo me brine da nije nejak, imao sam prije Fiat Bravo 1.2 16V sa 80KS (prodao ga prvom komšiji) pa me buni da ovaj Peugeot ne bude slabašan, ipak je to veće auto no sa druge strane motor je pravo veliki pa bi trebao da ima dosta obrtnog momenta. Vidjecu danas kako ide, oko podne ću ga probati pa ču večeras prenijeti ovdje svoja iskustva.

Inače, prekjuče sam gledao jedan Renault Megane 1.9 dci u karavanskoj izvedbi, 2004. godište. Auto mi se jako svidilo, ima brdo prostora za svoju klasu, motor je veoma snažan (120KS, vuče kao blesav), mjenjač je OK, volan i ponašanje u vožnji takodje (ima 17" felge sa jako širokim gumama, gepek je odličan. Jedina mana su malo kratka sjedišta, visok sam 185cm pa noge malo "vise". Nisam mu našao nikakvu manu ali ga nisam mogao uzeti zbog boje, nažalost je zelen a u sredini u kojoj živim nije pametno voziti zelen auto.
drndalo

#570 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by drndalo »

Nek si ga zaobisao, jako siroke gume na 17" felgama koliko sam shvatio na tvom makadamu (cini mi se da si spominjao da imas svaki dan jednu turu) nisu bas velika sreca...
basicm

#571 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by basicm »

Selmire druze, kad ces ga vise kupiti?! Javi odmah, da se svi obradujemo.

Kupi auto za koje neces dati zadnji dinar, i ako se nesto pokvari, neces cupati kose. I samo naprijed, sta god da kupis, zeznuces se :). Kao i svi mi!
xamp

#572 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by xamp »

Selmir_Tz wrote:Hvala ljudi na informacijama! Malo me brine da nije nejak, imao sam prije Fiat Bravo 1.2 16V sa 80KS (prodao ga prvom komšiji) pa me buni da ovaj Peugeot ne bude slabašan, ipak je to veće auto no sa druge strane motor je pravo veliki pa bi trebao da ima dosta obrtnog momenta. Vidjecu danas kako ide, oko podne ću ga probati pa ču večeras prenijeti ovdje svoja iskustva.

Inače, prekjuče sam gledao jedan Renault Megane 1.9 dci u karavanskoj izvedbi, 2004. godište. Auto mi se jako svidilo, ima brdo prostora za svoju klasu, motor je veoma snažan (120KS, vuče kao blesav), mjenjač je OK, volan i ponašanje u vožnji takodje (ima 17" felge sa jako širokim gumama, gepek je odličan. Jedina mana su malo kratka sjedišta, visok sam 185cm pa noge malo "vise". Nisam mu našao nikakvu manu ali ga nisam mogao uzeti zbog boje, nažalost je zelen a u sredini u kojoj živim nije pametno voziti zelen auto.
205 Nm ti je obrtni moment na tom motoru.
Selmir_Tz

#573 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Selmir_Tz »

Danas probao Peugeot 307 i samo riječi hvale. Motor me iznenadio, nikad ne bih rekao da ima samo 90KS. Bez problema je razvio 130km/h na zaobilaznici oko Bijeljine, odlično startuje i nije bučan. Samo auto je sasvim OK, ima mjesta dovoljno, udoban je. Jednostavno nemam nikakvu zamjerku i zamalo sam ga kupio. Majstor ga je pogledao i isto nema zamjerke, smatra da mu treba promijeniti ulje i PK remen te razmisliti o skoroj zamjeni zupčastog pošto ovako nije sigurno kada je mijenjan. Pošto auto ima dobre zimske gume, nema nikakvih drugih ulaganja te sam mislio i zamijeniti zupčasti i biti miran do daljnjeg. Cijena je isto sasvim OK i ostalo bi dosta novca za druge namjene.

Nažalost,danas posle podne iskrsli su neki problemi lične prirode koji nemaju veze sa autom ili kupovinom istog tako da je potraga za vozilom zamrznuta do daljnjeg. Dok se trenutna situacija ne riješi, :run: i sretno svima sa kupovinom.
l33t

#574 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by l33t »

Selmir_Tz wrote:Danas probao Peugeot 307 i samo riječi hvale. Motor me iznenadio, nikad ne bih rekao da ima samo 90KS. Bez problema je razvio 130km/h na zaobilaznici oko Bijeljine, odlično startuje i nije bučan. Samo auto je sasvim OK, ima mjesta dovoljno, udoban je. Jednostavno nemam nikakvu zamjerku i zamalo sam ga kupio. Majstor ga je pogledao i isto nema zamjerke, smatra da mu treba promijeniti ulje i PK remen te razmisliti o skoroj zamjeni zupčastog pošto ovako nije sigurno kada je mijenjan. Pošto auto ima dobre zimske gume, nema nikakvih drugih ulaganja te sam mislio i zamijeniti zupčasti i biti miran do daljnjeg. Cijena je isto sasvim OK i ostalo bi dosta novca za druge namjene.

Nažalost,danas posle podne iskrsli su neki problemi lične prirode koji nemaju veze sa autom ili kupovinom istog tako da je potraga za vozilom zamrznuta do daljnjeg. Dok se trenutna situacija ne riješi, :run: i sretno svima sa kupovinom.
A daj a toliko ga trazio .... :( hajde sa srecom valjda se razrijesi situacija
4m3l

#575 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by 4m3l »

vozim 307 i ne mogu da vjerujem koliko je nahvali, uopste nije poletno auto, vec je tromo do bola...
Post Reply