Auris se radi u Turskoj tacno, Avensis cini mi se u Engleskoj. Ja sam imao priliku voziti prethodni Avensis kad je izasao, auto je bilo fenomenalno. Cuo sam posle toga masu pohvala, posebno na njegovu udobnost na duze pruge.citro wrote:Komsija se kod tebe ocigledno zaj...o pravo. Auris se svaki u Turskoj radi. Avensis ne. Cuj Auris bolji od Avensisa, ha ha. Izgleda da komsija voli dobru kapljicu. Nebo i zemlja.dinozzoM6 wrote:F-AC više ne radi s Mazdom, maloprije napisah u drugoj temi ovdje
Sada radi Connecta, baš sam neki dan prošetao do njih, nisu velika firma ali eto rade ljudi.
Teško je kod nas raditi s markama koje nisu VWAG ili designed in Deutschland (neću da kažem made, jer ovi što se kod nas prodaju nisu baš iz De xD)
Btw. malo pročitajte/pogledajte par clipova o Skyactiv tehnologijama u motorima kod Mazde sada, nije samo marketinški trik, ljudi su sve od početka napravili. Ko nije, preporučujem kad Connecta nabavi par vozila za testne vožnje neka ode da proba, bit ćete zabezeknuti
I šta volim kod Mazde je to što se svaka proizvodi u Japanu, nema tvornica van, onu američku su prošle godine zatvorili, a kod nas se svakako nisu prodavali modeli iz nje.
Komšija kupio Toyotu Avensis, prije nje imao Aurisa, kaže Auris bio iz Japana, prejako auto, Avensis nula bodova, sastavljeno u Turskoj, kaže da se zajebao k'o nikad u životu.
Corolla se radi u Japanu, mislim na ovu sedan, i dizajnirana je u Japanu, za razliku od Aurisa koje je dizajniran/projekovan u Evropi. Mnogi vlasnici Aurisa koji su prije imali Corolle tvrde da Auris za razliku od Corolle nije napravljen da traje, a najvise zalbi ima na klepetanje iza instrument table, sto prije Aurisa nije bas bilo svojstveno Toyotama. Corolla s druge strane je "prava" Toyota, neunistiva, ali nije bas prilagodjena evropskim kupcima, s obzirom da se ista prodaje i u Japanu i cini mi se i u Americi. Meni se iskreno svidjala onako na izgled dok nisam vidio plastiku na vratima, ko Dacia majke mi, isto tako standardno za Japance koji se ne projektuju iskljucivo za evropsko trziste.