Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post Reply
shuriken

#76 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by shuriken »

dzungalunga wrote:U svojem jasenovačkom istupu Mesić je, osvrćući se na Titovu komunističku vlast, između ostalog, rekao: „Bilo je zločina, ali Tito nije bio zločinac, a sustav nakon Drugog svjetskog rata nije zločinački“. Mesić je također kazao kako se Titov režim „nije uspio othrvati od zločina ali – zločinački nije bio“. Na ovakve ocjene reagirao je Banac rekavši kako je Mesićev govor „bio ispod digniteta predsjednika Republike“. „Ne možemo ostati ravnodušni prema Mesićevoj politici širenja zaborava na komunističke zločine, koji su u Hrvatskoj proizveli ništa manje bola, suza i zla od zlodijela ustaškog fašističkog režima“, naglasio je Banac. On se također nije složio ni sa Mesićevim stajalištem da Titov režim „nije bio zločinački“. Banac o Titovoj vlasti misli ovako: “Režim koji je odgovoran za zločine jest zločinački. Lideri koji su odgovorni za zločine jesu zločinci. A lideri koji opravdavaju zločine otvaraju vrata novim zločinima“.
Banac-Mesic: http://www.domaljevac.com/svijet/svijet ... index.html

"I novoizabrani američki predsjednik Barack Obama je na startu svog mandata naglasio što misli o komunizmu. U inaugurativnom govoru Obama je rekao da su „nacizam i komunizam zločinačke ideologije“. Znakovito je da je dio domaćih medija u BiH u svojim tematiziranjima Obaminog inaugurativnog govora izbjegavao citirati njegovo spominjanje i komunizma kao zločinačke ideologije."
http://www.domaljevac.com/svijet/svijet ... index.html

REZOLUCIJA EUROPSKOG PARLAMENTA O EUROPSKOJ SAVJESTI I TOTALITARIZMU: http://www.miljenko.info/osobno/read/689

Zašto smo zaboravili lustraciju?: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... aciju.html

Izjavu "Protiv negacionizma - O potrebi istraživanja, priznanja i procesuiranja zločina svih triju totalitarizama: fašizma, nacizma i komunizma ", predstavila je danas na konferenciji za novinare, u povodu 20. obljetnice pada Berlinskog zida, Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax". http://www.ipress.hr/hrvatska/crkva-za- ... --407.html

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/x ... redsjednik Traian Basescu osudio je u ponedjeljak (18. prosinac) bivši komunistički sustav zemlje kao "kriminalan", ukazujući na njegovu odgovornost za zločine protiv čovječnosti.

Jedno od promišljanja (s distance) o Titu ponudio je nedavno Frankfurter Allgemaine Sonntagszeitung u članku "Neumrli ubojica" u kojem se, između ostalog, navodi:"Jedini među masovnim ubojicama 20. stoljeća, koji se u Europi još danas poštuje i obilježava je Josip Broz Tito. Nema grada u bivšoj Jugoslaviji u kojem nema jedne ulice ili trga s njegovim imenom. Uz to nadmašuju njegovi zločini druge komunističke diktature u Europi. U nijednoj od Hitlera i Musolinija zaposjednutoj zemlji nije bilo za vrijeme rata toliko civilnih žrtava kao u Jugoslaviji. Titov totalni rat nije razlikovao između vojnika i civila. Njegova strategija počivala je na ubijanju već za vrijeme rata što je moguće više mogućih protivnika buduće komunističke vlasti. Prema različitim procjenama, ubijeno je u prve dvije poslijeratne godine daljnjih 200.000 do 300.000 ljudi", piše ovaj njemački list.
http://posaobih.com/index.php?option=co ... e=f-larger
banac je korumpirana antikomunjara koji sam sebi iznajmljuje prostor od drzavnih para
razlika izmedju nacizma i komunizma je sto komunizam nikada i nigdje nije ostvaren
domaljevac je poznat po svercu novina i pranju love a ne kao citirani izvor na podrucju drustvenih znanosti
zasto su rumunji i cesi riskirali da ih upucaju granicari i da se utope u rijeci u pokusaju bijega u Jugoslaviju morat ces e sam informirati
nijemci su izgubili pa imaju pravo da se ljute, kao i ustase, jelte
a HBK nek se drzi savjeta o uspjesnom bracnom zivotu, u to se razumiju
sa svojom pedofilijom i vanbracnom djecom
dalmatinka

#77 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dalmatinka »

Agic Nurija
dalmatinka

Samo sam htjela slikicu ponoviti :D
Tvoj "nick" govori ama baš sve o tebi: poslučno pseto, maše repićem kad vidi gospodara, čekajući ponizno mrvice sa gozbenog stola vladajuće klase! Da je komunizam gradio svoj sistem na saradnji članova, a ne na poslušnosti, danas bi vjerovatno u svijetu politike bio u vrhu "socijalnih političkih pokreta i partija", a ne na usporedbi s fašizmom! Isto pravilo je vječno za sve "partije i koalicije na vlasti!"
Nick nije isto što i avatar ( osim u mom slučaju :D ) Dok glumiš psihijatra, možda ti je moglo pasti na pamet na mi je na avataru životinja jer ne volim ljude. Nego da mi ne skrećemo s teme:

Europski sud za ljudska prava: Nošenje crvene zvijezde je temeljno ljudsko pravo

Država može ograničiti slobodu izražavanja samo u "posebnim, jasno definiranim okolnostima", navodi se u presudi iz Strasbourga

Nošenje crvene zvijezde, zloglasnog simbola komunističke diktature, temeljno je ljudsko pravo, presudio je u utorak Europski sud za ljudska prava, postupajući po žalbi jednog mađarskog aktivista koji je u domovini osuđen zbog pokazivanja toga simbola.

Sud u Strasbourgu je presudio da odluka mađarskog suda, kojom je prije osam godina jedan pripadnik tamošnje Radničke stranke osuđen zbog nošenja crvene zvijezde na skupu u Budimpešti, predstavlja kršenje slobode izražavanja.

Država može ograničiti slobodu izražavanja samo u "posebnim, jasno definiranim okolnostima", navodi se u presudi iz Strasbourga.

Mađarski zakon zabranjuje nošenje i pokazivanje simbola totalitarnih režima, u što su uključeni crvena zvijezda, srp i čekić, i svastika.

Sud u Strasbourgu je objavio da se, iako su kršenja ljudskih prava u komunizmu diskreditirala crvenu zvijezdu, Mađarska dokazala kao zemlja stabilne demokracije u posljednjih 20 godina i da stoga ne postoji bojazan da bi ijedna politička stranka mogla obnoviti komunističku diktaturu.

http://www.ezadar.hr/clanak/europski-su ... dsko-pravo

Htjela sam reći - izgleda da su neki i prije pokušali - ali neće proći.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#78 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by pape »

estonija wrote:Mamu vam jebem onu partizansku? :wink:
Trajni ban, ... :roll:
kekec

#79 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by kekec »

Pape :thumbup:
A za ovog naseg ´ercegovca:

moRe´l ovo u Poljskoj proci :D :
Image
Lincoln-Burrows

#80 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Lincoln-Burrows »

Nisam za zabrane, ali daleko joj kuća.
Tko želi nek je nosi na kapi, meni neće takvo što trebati.
Poljaci su imali mnogo totalitarniji režim od Jugoslavije i
tamo je zabrana razumljivija. U ex Yu jedino dijelovi BiH
možda štuju te simbole, ali neka ih meni ne smetaju.
kekec

#81 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by kekec »

Izvini "estonija" majstore, nisam mogao ni pretpostaviti da bi TEBI ono moglo zasmetati. :D
Pokusacu da ispravim svoju "gresku", moRe´l´ ovo :
Image ;-)
Lincoln-Burrows

#82 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Lincoln-Burrows »

Ta Veležova zvijezda je mali apsurd u gradu u kojem skoro svi Bošnjaci glasaju za SDA.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#83 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Truba »

Lincoln-Burrows wrote:Ta Veležova zvijezda je mali apsurd u gradu u kojem skoro svi Bošnjaci glasaju za SDA.
zna se zašto oni to rade...a vamo zaokružuju zelene na listama
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#84 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Toto »

kekec wrote:Pape :thumbup:
A za ovog naseg ´ercegovca:

moRe´l ovo u Poljskoj proci :D :
Image
Šta im je ovo š u RŠD. Da nije Rodjena Škutorska Uduga????

stos e teme tice:
kako su ukinuli ljiljane Bosanci i Hercegovci nemaju vise sta ukidat.
mostarac

#85 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by mostarac »

Š = Športski

Zvuci zanimljivo ali je tako :D

Velez je osnovan kao Radničko ŠPORTSKO Društvo, a ne sportsko :D

I danas je Š ;)
mostarac

#86 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by mostarac »

Lincoln-Burrows wrote:Ta Veležova zvijezda je mali apsurd u gradu u kojem skoro svi Bošnjaci glasaju za SDA.

hm... ne bas svi bosnjaci, ali dobrih 30% jeste. SDA je dobila 12.000 glasova ove izbore sto predstavlja oko trecine bosnjackog birackog tijela u Mostaru. E sad mozemo raspravljati o tome da li je neizlazak na izbore direktna podrska vlasti, ali po glasovima su dobili 30%.
Necu sa ovim da kazem da medju mostarskim Bosnjacima nema nacionalizma, ali nije to bas SVI korektno da se kaze.
Imaju druge teme za ovo i ne bi da sirim pricu jer je off topic, ali ako nekog zanima lijepo se na drugim temama moze praviti analiza o tome.
michio

#87 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by michio »

Ko god ne glasa taj je zadovoljan stanjem. Nema se tu sta raspravljati.
mostarac

#88 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by mostarac »

sto ne mora znaciti da je nacionalista.
michio

#89 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by michio »

Ali bez obraza ocigledno jesu. dodje na isto.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#90 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Toto »

Evo sad nije apsurd

Image
dzungalunga

#91 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

shuriken wrote:banac je korumpirana antikomunjara koji sam sebi iznajmljuje prostor od drzavnih para
razlika izmedju nacizma i komunizma je sto komunizam nikada i nigdje nije ostvaren
domaljevac je poznat po svercu novina i pranju love a ne kao citirani izvor na podrucju drustvenih znanosti
zasto su rumunji i cesi riskirali da ih upucaju granicari i da se utope u rijeci u pokusaju bijega u Jugoslaviju morat ces e sam informirati
Golemo! Golemo! Divim ti se! :thumbup:

:lol:
b0sna

#92 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by b0sna »

dalmatinka wrote:
mostarac wrote:ja se iskreno nadam svim srcem da ce ovde sutra da ja zabrane :D
Jaaaaaaaaaao pa to bi im bio kraj :D
Sasvim sigurno bi se ta petokraka pocela ukazivati na bar po 10-15 zidova dnevno u svakom gradu svakog jutra i postala bi veoma moderna i dozivjela popularnost kakvu nije ni slutila da ce tako brzo dostici. Ja se nadam da ce je zabraniti jos sutra :D

A evo postavljacu teme malo da bode oci :D

Image

Samo sam htjela slikicu ponoviti :D
...i ja :bih:
b0sna

#93 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by b0sna »

viva_castro wrote:O zabranji nošenja lika Chea ne treba ni da govorim.

Taj je Che može naučiti sve te navedene Poljake kako izgleda kada se ono u što se kunu i što stoji u njihovim svetim knjigama provodi u djelo! Govna dvolična! FUJ!
Hvala! :thumbup:
zonbirile

#94 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by zonbirile »

kada izvrše lustraciju i saznamo sva kodna imena ,a ne samo Ščepo i Car,mogu vala ukinuti šta hoče.Samo ovdašnji kvarnjaci su otišli korak dalje pa su sve tragove uništili,treba pitati Beograd i Zagreb
HAVANA

#95 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by HAVANA »

Jebo poljake :D

drmaga

#96 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by drmaga »

Bosna prvo treba da uvede red i mir u drzavi..pa onda zabrane..cuj petokraku,hahahaha(a jos nije ni kokardu zabranila)..otvori se zemljo..
keep it real

#97 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by keep it real »

dzungalunga wrote:
koji su u Hrvatskoj proizveli ništa manje bola, suza i zla od zlodijela ustaškog fašističkog režima“, naglasio je Banac.
da mi je jedno tridest sekundi na samo sa ovim bolesnikom . cuj izjednacavat ustase i partizane , terapija golog otoka sa zimskim ekskurzijama u sibir bi bila vrlo pozeljna za njega i njemu slicne .
b0sna

#98 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by b0sna »

Živio Josip Broz Tito - JEDAN JEDINI ! Smrt fašizmu - SLOBODA narodu!

Pjesma: Druže Tito mi ti se kunemo!
shuriken

#99 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by shuriken »

dzungalunga wrote:
shuriken wrote:banac je korumpirana antikomunjara koji sam sebi iznajmljuje prostor od drzavnih para

kako da ti kazem, boli me kico slabinac za tebe i tvoj svjetonazor i retardiranu bracu Kaczynsky koji sramote veliki poljski narod
samo sam zbog mladjih diskutanata morao objasniti kredibilitet tvojih linkova
vecina mladih ljudi zaglave u desnicarstvo i sovinizam zbog ignorancije sredine i roditelja
ako nije posrijedi problem sa perifernom cirkulacijom i time uvjetovanom hipoksijom
dzungalunga

#100 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

shuriken wrote:
dzungalunga wrote:

kako da ti kazem, boli me kico slabinac za tebe i tvoj svjetonazor i retardiranu bracu Kaczynsky koji sramote veliki poljski narod
samo sam zbog mladjih diskutanata morao objasniti kredibilitet tvojih linkova
vecina mladih ljudi zaglave u desnicarstvo i sovinizam zbog ignorancije sredine i roditelja
ako nije posrijedi problem sa perifernom cirkulacijom i time uvjetovanom hipoksijom
Sa takvim prosvjetiteljem, nobelovcem argumentacije, ekstremnoj desnici nije potrebna druga promidzba

Divota! :(

Konec, jer tvoje prosvetiteljstvo ostavlja svatkog bez teksta
Post Reply