Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post Reply
Vodenjak

#101 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Vodenjak »

Agic Nurija wrote:
dalmatinka wrote:
mostarac wrote:ja se iskreno nadam svim srcem da ce ovde sutra da ja zabrane :D
Jaaaaaaaaaao pa to bi im bio kraj :D
Sasvim sigurno bi se ta petokraka pocela ukazivati na bar po 10-15 zidova dnevno u svakom gradu svakog jutra i postala bi veoma moderna i dozivjela popularnost kakvu nije ni slutila da ce tako brzo dostici. Ja se nadam da ce je zabraniti jos sutra :D

A evo postavljacu teme malo da bode oci :D

Image

Samo sam htjela slikicu ponoviti :D
Tvoj "nick" govori ama baš sve o tebi: poslučno pseto, maše repićem kad vidi gospodara, čekajući ponizno mrvice sa gozbenog stola vladajuće klase! Da je komunizam gradio svoj sistem na saradnji članova, a ne na poslušnosti, danas bi vjerovatno u svijetu politike bio u vrhu "socijalnih političkih pokreta i partija", a ne na usporedbi s fašizmom! Isto pravilo je vječno za sve "partije i koalicije na vlasti!"
@Agicu, ovo tebe nesto ponijelo? :? :roll:
Ne ulazim u to da nekoga u DANASNJE vrijeme nazivas poslusnim psetom, ocitio komunizma, kojeg, da te podsjetim, vec 20 (dvadeset) godina nema na nasim podrucjima. A radis to zato i SAMO zato sto dama danas, u vrijeme nacional-shovinisticko-kriminalne vladavine u svakom pogledu antikomunisticke oligarhije bez imalo ustezanja iskazuje svoje postovanje prema necemu sto smatra dobrim.
A sve to kao odgovor ovom jadji, pokretacu teme, pravovjernom sljedbeniku svih onih koje su, jos za vrijeme WWII, svi oni koji su petokraku nosali zestoko proganjali... (Nedovoljno, dodao bih skromno... :oops: )
Dakle, sve to bih i nekako mogao svariti jer me danas niko vise iznenaditi ne moze svojim stavovima po pitanju kako bivse nam drzave tako ni danasnje situacije koju imamo..
Ali ne mogu da shvatim i cudom ne mogu da se nacudim da se neko mator kao ti prema dami sa takvim rijecnikom obraca... :shock:

E moj liberalu....
U sta ti protraci tolike godine... :cry:

Usput, neka se i na ovoj stranici vidi gore prikazana slicica... :wink:

Pa onda pokusaj MENE nazvati PSETOM! :dance:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#102 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Toto »

HAVANA wrote:Jebo poljake :D

Bolji su Bambino i Zavatoni :D

A Bata Zivojinovic pjeva na kineskom

A da vidis tek kako ovo pjevaju u Teheranu

doe.johndoe

#103 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by doe.johndoe »

ok..ukratko odakle ti ta informacija za pocetak..jel to nivo azra avaz i sl... ili je bas informacija iz provjerenog izvora za pocetak?
andrija2007

#104 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by andrija2007 »

HAVANA wrote:Jebo poljake :D

A tek poljakinje! :-D
Agic Nurija

#105 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Agic Nurija »

dalmatinka wrote:
Agic Nurija
dalmatinka

Samo sam htjela slikicu ponoviti :D
Tvoj "nick" govori ama baš sve o tebi: poslučno pseto, maše repićem kad vidi gospodara, čekajući ponizno mrvice sa gozbenog stola vladajuće klase! Da je komunizam gradio svoj sistem na saradnji članova, a ne na poslušnosti, danas bi vjerovatno u svijetu politike bio u vrhu "socijalnih političkih pokreta i partija", a ne na usporedbi s fašizmom! Isto pravilo je vječno za sve "partije i koalicije na vlasti!"
Nick nije isto što i avatar ( osim u mom slučaju :D ) Dok glumiš psihijatra, možda ti je moglo pasti na pamet na mi je na avataru životinja jer ne volim ljude. Nego da mi ne skrećemo s teme:

Europski sud za ljudska prava: Nošenje crvene zvijezde je temeljno ljudsko pravo

Država može ograničiti slobodu izražavanja samo u "posebnim, jasno definiranim okolnostima", navodi se u presudi iz Strasbourga

Nošenje crvene zvijezde, zloglasnog simbola komunističke diktature, temeljno je ljudsko pravo, presudio je u utorak Europski sud za ljudska prava, postupajući po žalbi jednog mađarskog aktivista koji je u domovini osuđen zbog pokazivanja toga simbola.

Sud u Strasbourgu je presudio da odluka mađarskog suda, kojom je prije osam godina jedan pripadnik tamošnje Radničke stranke osuđen zbog nošenja crvene zvijezde na skupu u Budimpešti, predstavlja kršenje slobode izražavanja.

Država može ograničiti slobodu izražavanja samo u "posebnim, jasno definiranim okolnostima", navodi se u presudi iz Strasbourga.

Mađarski zakon zabranjuje nošenje i pokazivanje simbola totalitarnih režima, u što su uključeni crvena zvijezda, srp i čekić, i svastika.

Sud u Strasbourgu je objavio da se, iako su kršenja ljudskih prava u komunizmu diskreditirala crvenu zvijezdu, Mađarska dokazala kao zemlja stabilne demokracije u posljednjih 20 godina i da stoga ne postoji bojazan da bi ijedna politička stranka mogla obnoviti komunističku diktaturu.

http://www.ezadar.hr/clanak/europski-su ... dsko-pravo

Htjela sam reći - izgleda da su neki i prije pokušali - ali neće proći.
Simboli laži i istine nisu na kapama i zastavama, več u glavama onih koji ih za života maksimalno koriste, kako bi svoju vlastitu volju ili viziju svijeta nametali drugima - uglavnom silom "državnih aparata". I reci mi kakva je razlika između miloševića, tuđmana, dodika i ostalih "novih demokrata" sa petokrakom, kokardom ili ustaškim znacima na kapama, zastavama, državnim institucijama?
Nikakva, pošto njihova (ne)djela sve govore o njihovim krajnjim namjerama, pri čemu su simboli samo jeftin izgovor!
Agic Nurija

#106 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Agic Nurija »

Vodenjak", zašto prijetiš?, Ja nikoga nisam nazvao izričito psetom, več "poslušnom kreaturom", a to što je dotična sama sebi naslovila simbol/avatar psića sa repićem koji maše u trenutku dodvoravanja gospodaru za mrvicu...., to nije moj problem. Uostalom, zašto nisi pročitao cijeli tekst, to jeste, zašto nisi razumio krajnju poruku koja glasi "saradnja umjesto poslušnosti"..... komunistički simboli ne bi bili poređeni sa fašističkim....! I da se ja i ti za sva vremena razumijemo: Svi veliki ljudi su iza sebe ostavljali velika djela koja žive, neka vijekovima dugo i bivaju nadgrađivana u smislu unapređenja međuljudskih odnosa i izgradnji trajne, funkcionalne, globalne ljudske zajednice.
Iskren da budem, pripadam onima kojima je žao Jugoslavije, ali ne i političkog sistema koji je, da bi kao takav, jednopartijski i diktatorski, mogao uopće opstati, podijelio, još avnojevski, i zemlju i NAROD pod parolom : podijeli/zavadi i bez brige vladaj, baš onako kako je to danas prenešeno na Bosnu, nekada šest ravnopravnih republika i pet naroda, danas tri ravnopravna naroda i jedna republika.....Zato političke simbole koji služe kao ikone, naravno sa tendencijom opasne zloupotrebe, nikada nisam volio. Volio sam pametne, slobodoljubive i angažovane ljude koji svoj život posvete borbi za pravni, (ne parolaški pravedan) poredak u svojoj zajednici - ne samo simbolično!
Karadoz

#107 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Karadoz »

Zabraniti komunisticke simbole, izbrisati daj dio iz istorijskih citanki i pojasniti ljudima da su tad zivjeli u ropstvu a da danas s parvom uzivaju u demokratiji ... mislim da bi to bilo najbolje...

PS porusiti zgrade Unisa , Energoinvesta, Tasa i pRetisa da nas ne podsjecaju na period mracnjastva... ne zaboravimo i olimpijske objekte ... a onda krenimo sa dobrovoljnim (placenim) radnim akcijama u kojima cemo graditi novi i jos bolji zivot... bice i zlatnih kasika obecane su nam.. strpljivo HIN cekamo
Andaluz1

#108 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Andaluz1 »

Za zivota AI svaki deseti Bosnjak je ubijen. Za zivota Tite, skolovali smo se, zivjeli u miru, a bio bi i ekonomski progrs da cetnici, ustase i mladi Muslimani nisu na prevaru preuzeli vlast. Nisam Jugonosatlgicar, mislim da je BH morala ici u nezavisnost, ali mi smeta uzdizanje na pijadestal najvecih fasista i izdajnika koje je BH imala u svojoj historiji.
kosmos

#109 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by kosmos »

ne treba zabraniti petokraku nego treba zabraniti ovakvu sda koja je bosnjake desetkovala, koja je temelj kriminala i korupcije kroz izvrsnu vlast, koja je temelj velikosrpske dominacije..........
osa

#110 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by osa »

ne znam za poljsku ali na balkanu se ništa ne postiže zabranama, tj. postiže se, ali kontraefekat, ako netko želi nešto glorificirati u javnosti onda to treba zabraniti. već napisah jednom na forumu primjer zabrane pjesme "ustani bane" od strane komunističkog režima, pa malo, malo kad ljudi popiju uhvate se pjevanjqa navedene pjesme, pa zatvor, sud i sl. od kad nije zabranjena nitko je i ne pjeva, jer i nije neka naručita pjesma, ne pamtim kad sam je zadnji put čuo.
zato kanite se ljudi zabrana. nosi, pjevaj, obuci, šta god hoćeš, živi i pusti druge da žive.
pojedinac

#111 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by pojedinac »

Agic Nurija wrote:Simboli laži i istine nisu na kapama i zastavama, več u glavama onih koji ih za života maksimalno koriste, kako bi svoju vlastitu volju ili viziju svijeta nametali drugima - uglavnom silom "državnih aparata". I reci mi kakva je razlika između miloševića, tuđmana, dodika i ostalih "novih demokrata" sa petokrakom, kokardom ili ustaškim znacima na kapama, zastavama, državnim institucijama?
Nikakva, pošto njihova (ne)djela sve govore o njihovim krajnjim namjerama, pri čemu su simboli samo jeftin izgovor!
@Agic Nurija :thumbup:
Agic Nurija wrote:.... krajnju poruku koja glasi "saradnja umjesto poslušnosti"..... komunistički simboli ne bi bili poređeni sa fašističkim....! I da se ja i ti za sva vremena razumijemo: Svi veliki ljudi su iza sebe ostavljali velika djela koja žive, neka vijekovima dugo i bivaju nadgrađivana u smislu unapređenja međuljudskih odnosa i izgradnji trajne, funkcionalne, globalne ljudske zajednice.
Iskren da budem, pripadam onima kojima je žao Jugoslavije, ali ne i političkog sistema koji je, da bi kao takav, jednopartijski i diktatorski, mogao uopće opstati, podijelio, još avnojevski, i zemlju i NAROD pod parolom : podijeli/zavadi i bez brige vladaj, baš onako kako je to danas prenešeno na Bosnu, nekada šest ravnopravnih republika i pet naroda, danas tri ravnopravna naroda i jedna republika.....Zato političke simbole koji služe kao ikone, naravno sa tendencijom opasne zloupotrebe, nikada nisam volio. Volio sam pametne, slobodoljubive i angažovane ljude koji svoj život posvete borbi za pravni, (ne parolaški pravedan) poredak u svojoj zajednici - ne samo simbolično!
Još jednom @Agic Nurija :thumbup: , a posebno za markirano. :thumbup:
Vodenjak

#112 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Vodenjak »

Agic Nurija wrote:Vodenjak", zašto prijetiš?, Ja nikoga nisam nazvao izričito psetom, več "poslušnom kreaturom", a to što je dotična sama sebi naslovila simbol/avatar psića sa repićem koji maše u trenutku dodvoravanja gospodaru za mrvicu...., to nije moj problem. Uostalom, zašto nisi pročitao cijeli tekst, to jeste, zašto nisi razumio krajnju poruku koja glasi "saradnja umjesto poslušnosti"..... komunistički simboli ne bi bili poređeni sa fašističkim....! I da se ja i ti za sva vremena razumijemo: Svi veliki ljudi su iza sebe ostavljali velika djela koja žive, neka vijekovima dugo i bivaju nadgrađivana u smislu unapređenja međuljudskih odnosa i izgradnji trajne, funkcionalne, globalne ljudske zajednice.
Ma gdje si vidio prijetnju @Agicu? :shock:
Reagovao sam samo na tvoj, blago receno nekorektni osvrt na pisanje @Dalmatinke. I ostajem pri tome.
@Agicu, mnogi koji ovdje na ovom forumu brane petokraku, sasvim sigurno ne brane istu zbog zelje da im se vrati sistem poput komunizma.
Ta je petokraka mnogima od nas samo simbol svega onoga dobrog sto smo imali u jednoj pravno sredjenoj drzavi koja je, htjeli mi to priznati ili ne, od vremena WWII, evolutivnim putem, grabila koracima od 7 milja ka jednoj istinski funkcionalnoj demokratskoj zajednici. Ako mislis da je sve sto smo imali 1989 moglo da se ima i 1945, pogledaj malo oko sebe. Pogledaj potomke ljudi iz tog perioda kako se kao vukovi ponasaju jedni prema drugima i to danas, u 21. vijeku, pa ce ti se sve samo kazati.
Mozemo mi ovdje hvaliti ili kuditi sve partije, ukljucujuci i onu komunisticku, ali sve je to uzalud ukoliko ne shvatimo da smo upravo MI ti koji smo najodgovorniji za stanje u drustvu. I to posebno u zadnjih petnaestak godina jer, za razliku od komunizma, sad smo MI ti koji biramo one koji nas cereche, ugnjetavaju, pljackaju. MI smo ti koji biramo one koji nisu u stanju djecu da nam zastite od siledzija, od droge, od prostitucije. MI smo ti koji na vlast postavljamo one koji nam ne daju da se u svakom cosku svoje zemlje svome bogu molimo, kao sto smo MI ti koji postavljamo one koji si uzimaju za pravo da nas poprijeko gledaju ako se tom istom bogu uopste ne molimo.

Nema vise jednopartijskog sistema u kojemu su nam "oni" odredjivali sta cemo i kako cemo, u kojemu su prava narodima i gradjanima odredjivana voljom ljudi u centralnim komitetima. Sve se to danas odlucuje na biralistima gdje odluku o svim pravima i duznostima svakog od nas donosimo ti i ja.
I svako od nas, pojedinacno.
A kako to radimo, gledamo vec skoro 2 decenije.

Zato, ne zamjeraj ljudima koji, mimo svake logike, ali potpuno ispravno, politicki sistem, koji po definiciji trpamo u diktatorski, dozivljavaju kao neuporedivo liberalniji i slobodniji nego svu ovu demokratiju u kojoj se gushimo. I ne ocekuj od njih da iz danasnje perspektive beznadja smognu snage da se kriticki osvrnu na sve ono sto je bilo loshe (a BILO JE toga i te kako!) u prethodnom sistemu i bivsoj nam domovini.
A posebno to nemoj raditi na nacin kako si to uradio uvazenoj kolegici s foruma. :oops:

Svako dobro!
bez_ideje

#113 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by bez_ideje »

Image

Nek pokusaju zabraniti,ima da trgovci po ferhadiji i pijacama trljaju ruke :mrgreen:
Alfa Kentaur

#114 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Alfa Kentaur »

Andaluz1 wrote:Za zivota AI svaki deseti Bosnjak je ubijen. Za zivota Tite, skolovali smo se, zivjeli u miru,
To sto su u ovom ratu stradali bosnjaci nije krivica AI. Smatrati to njegovom krivicom je debilizam svoje vrste. Bosnjaci su stradali zato sto su bili naivni i vjerovali u lazno bratstvo i partiju, stradali su kada su braca komunisti odlucili da nas pokolju. :x

Zivjeli su u miru sve dok komunisticki generali nisu okrenuli cijevi JNA tenkova na njih.

50 godina su nas ucili bratstvu, a onda nas isti ti nasi ucitelji komunisti odlucili da goloruke pobiju!
Alfa Kentaur

#115 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Alfa Kentaur »

SMRT TOTALITARIZMU I FASIZMU !!!!! :thumbup:
jefferson

#116 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by jefferson »

Alfa Kentaur wrote:SMRT TOTALITARIZMU I FASIZMU !!!!! :thumbup:
I nacionalistima, da dodam ako mogu :D
KadSeMrtviProbudimo

#117 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Alfa Kentaur wrote:
Andaluz1 wrote:Za zivota AI svaki deseti Bosnjak je ubijen. Za zivota Tite, skolovali smo se, zivjeli u miru,
To sto su u ovom ratu stradali bosnjaci nije krivica AI. Smatrati to njegovom krivicom je debilizam svoje vrste. Bosnjaci su stradali zato sto su bili naivni i vjerovali u lazno bratstvo i partiju, stradali su kada su braca komunisti odlucili da nas pokolju. :x
Zivjeli su u miru sve dok komunisticki generali nisu okrenuli cijevi JNA tenkova na njih.
50 godina su nas ucili bratstvu, a onda nas isti ti nasi ucitelji komunisti odlucili da goloruke pobiju!

Ovo boldirano si sigurno čuo i učio u nekoj od džamijskih propovjedaonica.

A što se tiče krivice Alije Izetbegovića, kriv je podjednako kao i ostale ratne i političke vođe i zagovornioci rata, svaki iz svog ugla i svaki na svoj način.
Npr. uzroci srebreničke tragedije se vrlo vješto kriju i uglavnom pripisuju Vojsci RS i Srbije. No, nije tema...
Alfa Kentaur

#118 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Alfa Kentaur »

jefferson wrote:
Alfa Kentaur wrote:SMRT TOTALITARIZMU I FASIZMU !!!!! :thumbup:
I nacionalistima, da dodam ako mogu :D
Nravno!
Ali prvo treba biti siguran ko su fasisti, totalitaristi, i nacionalisti. :thumbup:
Alfa Kentaur

#119 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Alfa Kentaur »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
Alfa Kentaur wrote:

Ovo boldirano si sigurno čuo i učio u nekoj od džamijskih propovjedaonica.

A što se tiče krivice Alije Izetbegovića, kriv je podjednako kao i ostale ratne i političke vođe i zagovornioci rata, svaki iz svog ugla i svaki na svoj način.
Npr. uzroci srebreničke tragedije se vrlo vješto kriju i uglavnom pripisuju Vojsci RS i Srbije. No, nije tema...
:lol: :lol: :-) :-)
Ti i takvi poput tebe bi bili najsretniji kada bi se prihvatilo misljenje da je ovdje bio gradjanski rat, da su svi krivi, i da je armija bih isto sto i VRS i HVO. Ali nece moci momcino, istina se zna... ma koliko ti pokusavao da opravdas srpski fasizam :wink:
Alfa Kentaur

#120 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Alfa Kentaur »

SMRT FASIZMU, TOTALITARIZMU, KOMUNIZMU, NACIONALIZMU..., SLOBODA LJUDIMA!! :thumbup: :bih:
Alfa Kentaur

#121 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Alfa Kentaur »

Super ideja. I kod nas bi trebalo zabraniti totalitaristicke pokrete. :thumbup:
jefferson

#122 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by jefferson »

Alfa Kentaur wrote:SMRT FASIZMU, TOTALITARIZMU, KOMUNIZMU, NACIONALIZMU..., SLOBODA LJUDIMA!! :thumbup: :bih:
Pa za ovaj region je bio destruktivniji nacionalizam a ti opet mislis da je komunizam.
I da, da nije bilo tog komunizma ne bi se rodio u porodilistu nego vjerovatno na nekoj njivi podno igmana!
jefferson

#123 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by jefferson »

Hajmo pol napraviti, koliko AK ima godina? Moj pik je cirka 14, s obzirom koliko zna sta se desavalo u ratu!
Walthie

#124 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Walthie »

Ovaj potez poljaka me podsjeti na onu frazu poznatog nam pulena...neka se sada oni nama prilagodjavaju lol Cista nekrofilija...sad zabranjuju? Gdje su bili ranije. Jugovicka petokraka jeste crvena ali nije krvava,mozda je bila koja kap ali opet su bili direktni,u danasnji vakat ne smiju te poslati na goli otok ali smiju ti postaviti bombu ili montirati proces- to je sigurno.Kazem ako je bilo kapi to je opet bilo direktno,ne mislis kao mi-pokupe te i znas sta te ceka a ovi danas? Ovi te ne zele gledati u oci od siline hrabrosti vec sve slatko iza ledja i u skladu sa "familijarnim" zakonom...

Ako trazite krv u jugoslovenskoj zvjezdi,naci ce te je u sadasnjim nacionalistima...
KadSeMrtviProbudimo

#125 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by KadSeMrtviProbudimo »

jefferson wrote:Hajmo pol napraviti, koliko AK ima godina? Moj pik je cirka 14, s obzirom koliko zna sta se desavalo u ratu!

Misliš - još "ni iz cigana nije izašao" :D
Post Reply