Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
-
mahuba
#1 Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
Pozdrav, ima li neko ovde sa ovog fakulteta ili da je završio ili da barem zna nešto više o njemu. Trebaju mi savjeti, kakvi su profesori, predmeti, jel težak, isplatil se upisati, cijena školovanja i sistem po kojem rade. Volio bih kad bi mi neko znao odgovorit na ovo sve jer sam jako malo stvari našao po internetu, pretpostavljam da malo raje i zna nešto o tome. Svaka pomoc je dobro došla, hvala unaprijed!
-
Bellica
#2 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
Studirta moja sestra ovaj fakultet odsjek Zootehnika. Pa Boga mi nije ni lako, alio nije pretjerano ni tesko. Uglavnom ima jedan profesor koji je pravo "tezak", ima djece koju obara i po nekoliko godina zbog nekog glupog seminarskog rada. Svjedok sam da je moja sestra u tim seminarskim obuhvatila sve moguce, a onda je postavio pitanje ko je prvi otkrio kunu bjelicu, pa kad smo i to nasli, ko je bio prije njega, a zamisli, ko bi bio, ako je ovaj prvi, onda ko onda moze biti prije njega??? 3.10. im je rekao da nabave 100 razlicitih vrsta zivotinja, nesto moze i u fotografijama, ali samo ako je student uslikao, moja sestra nije nasla ovoliki broj zivotinja jer od oktobra do januara nije bilo moguce, u tom periodu nema bas neki izbor zivotinjamahuba wrote:Pozdrav, ima li neko ovde sa ovog fakulteta ili da je završio ili da barem zna nešto više o njemu. Trebaju mi savjeti, kakvi su profesori, predmeti, jel težak, isplatil se upisati, cijena školovanja i sistem po kojem rade. Volio bih kad bi mi neko znao odgovorit na ovo sve jer sam jako malo stvari našao po internetu, pretpostavljam da malo raje i zna nešto o tome. Svaka pomoc je dobro došla, hvala unaprijed!
-
DotLady
#3 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
Da ne otvaram novu temu, bolje je da ovdje postavim svoje pitanje: zanimaju me uslovi upisa drugog ciklusa (konkretno smjer biljne proizvodnje) za nekoga ko nije zavrsio prvi ciklus na ovom fakultetu, nego srodni fakultet. Nekad ranije sam procitala na stranici fakulteta da ovo nije problem, s tim da studenti koji su zavrsili srodne fakultete moraju polagati odredjene testove. Zanima me da li neko zna sta ti testovi podrazumijevaju? Da li se polaze puna razlika predmeta ili se radi samo o nekoj vrsti prijemnog ispita? Inace, ako neko ima bilo kakve informacije o drugom ciklusu na ovom faksu, bila bih veoma zahvalna 
-
mahuba
#4 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
poslao sam ti mail pa nek mi se javi tvoja sestra, htio bih je jos neke stvari pitat. ugl. hvala tiBellica wrote:Studirta moja sestra ovaj fakultet odsjek Zootehnika. Pa Boga mi nije ni lako, alio nije pretjerano ni tesko. Uglavnom ima jedan profesor koji je pravo "tezak", ima djece koju obara i po nekoliko godina zbog nekog glupog seminarskog rada. Svjedok sam da je moja sestra u tim seminarskim obuhvatila sve moguce, a onda je postavio pitanje ko je prvi otkrio kunu bjelicu, pa kad smo i to nasli, ko je bio prije njega, a zamisli, ko bi bio, ako je ovaj prvi, onda ko onda moze biti prije njega??? 3.10. im je rekao da nabave 100 razlicitih vrsta zivotinja, nesto moze i u fotografijama, ali samo ako je student uslikao, moja sestra nije nasla ovoliki broj zivotinja jer od oktobra do januara nije bilo moguce, u tom periodu nema bas neki izbor zivotinjamahuba wrote:Pozdrav, ima li neko ovde sa ovog fakulteta ili da je završio ili da barem zna nešto više o njemu. Trebaju mi savjeti, kakvi su profesori, predmeti, jel težak, isplatil se upisati, cijena školovanja i sistem po kojem rade. Volio bih kad bi mi neko znao odgovorit na ovo sve jer sam jako malo stvari našao po internetu, pretpostavljam da malo raje i zna nešto o tome. Svaka pomoc je dobro došla, hvala unaprijed!za uhvatiti tako da ce obnoviti godinu. Ostali profesori su ok, predmeti isto, znam samo da je jos uz to jednom na preksi ili vjezbama iz hemija izgubila svijest od nekakvih preparata i receno joj je da zbog toga ne moze izaci na zavrsni ispit. Upisnina ti je ako si redovan student 100KM plus troskovi za biblioteku UNSA u iznosu od takodjer 100KM, treba ti i ljekarsko uvjerenje koje kosta 15KM, a izdaju ga u studentskoj poliklinici na Ciglanama. Index i ostali papiri kostaju 30KM, a informator 10. Moja sestra je vec prvi dan kupila neku knjigu i vjezbanku ili kako se to vec zove za prakticni rad po cijeni od 40KM, pisao gore navedeni profesor. Ostale knjige je kopirala. Zaboravila sam napisati da je cijena pripremne nastave isto 100KM i ide se 7 dana. Od ostalih predmeta imas matematiku, genetiku, engleski, fizicko, pedologiju i ne znam sta jos, vidjet cu sa sestrom pa ti javim. Ovo je inace jedan od laksih smjerova na ovom fakultetu, oni prehrambeni i biljni su daleko tezi. Da li se isplati upisati? Hm, cudno pitanje, jer sta se danas isplati uraditi? Sto se tice novca, moze covjek nekako izaci na kraj, ali sta kad zavrsi i sta kad je ovaj profesor bude obarao par godina zbog tog glupog seminarskog? MOja sestra je inace razmisljala o promjeni smjera, pa eto, vidjet cemo. Nadam se da sam ti dala bar malo informacija, ako hoces, posalji mi svoju e-mail adresu na PP pa ce ti se javiti moja sestra, jer, ja samo ovo pisala iz ugla nekoga ko je sa strane, ona ce ti ipak dati informacije iz prve ruke. LP
- rinna0304
#5 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
najgori predmet koji ce te zapasti koji god smjer da uzmes je mikrobiologija sve ostalo se da rijesiti , 18 predmeta bar na ekonomici i ostalim je slicno ... al s tim da npr u oba semestra je sport i engleski pa odmah 4 manje 
-
DotLady
#6 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
Pitanje: gdje studenti Poljoprivrede nabavljaju svoje knjige? Je li biblioteka dovoljna? U knjizarama i antikvarnicama je izbor suvise mali. Potrebne su mi neke knjige koje studenti Poljoprivrede koriste kao udzbenike, ali ne mogu da ih pronadjem. Ako neko zna, please nek mi javi, moze i privatnom porukom 
- rinna0304
#7 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
koje ti knjige trebaju ? ove predmetne su se prije mogle naci u kopirnici student iza faxa 
-
DotLady
#8 Re: Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sa
Hvala puno, pogledat cu obaveznorinna0304 wrote:koje ti knjige trebaju ? ove predmetne su se prije mogle naci u kopirnici student iza faxa