Poljoprivredno gnojivo
Moderator: anex
-
pogresan smjer
#1 Poljoprivredno gnojivo
Da li se neko susretao sa nekim gnojivom koje prave neke gliste. Došao sam do kontakta nekog čovjeka koji prodaje te neke vreće sa gnojivom. Planirao ga koristiti za krompir i jedan mi kaže da je "jako" i može da sprži krompir, pa da vidim da li je neko koristio, kako djeluje ?
-
sokkia
#2 Re: Poljoprivredno gnojivo
koje gliste ?
jel crvena kaliforniska?
jel crvena kaliforniska?
-
sokkia
#3 Re: Poljoprivredno gnojivo
đubrivo koje se dobija od crvenih kaliforniski glista je nešto najkvalitetnije za bilo koju biljnu proizvodnju.
može se koristiti direktno ili folijarno, tj. otapati ga u vodi i zalijevati bilje sa tom otopinom.
mislim da je za krompir malo previše "luksuzno"
jer koliko znam da baš i nije jeftino.
može se koristiti direktno ili folijarno, tj. otapati ga u vodi i zalijevati bilje sa tom otopinom.
mislim da je za krompir malo previše "luksuzno"
-
pogresan smjer
#4 Re: Poljoprivredno gnojivo
Da, u pitanju je kalifornijska glista. Sad me malo buni to da je "luksuzno", meni se nudi za 10 KM 10 kg pa mi se ne čini kao puno za prirodno đubrivo. I da li je baš "jako" (to sam samo čuo, ne znam kako može biti "jako" da bi spržilo krompir) ?
-
sokkia
#5 Re: Poljoprivredno gnojivo
pa to da može spržiti krompir i nisam siguran,
znam da je jako kvalitetno ali u svakom slucaju treba znati koju kolicinu biljci trba dodavati.
koliko znam da se najviše koristi u hotikulturi.
znam da je jako kvalitetno ali u svakom slucaju treba znati koju kolicinu biljci trba dodavati.
koliko znam da se najviše koristi u hotikulturi.