POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
meris

#1 POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by meris »

Već duže vrijeme profesor SPAHIĆ MURIZ vrši "klasični mobing" nad studentima prve godine Poljoprivrednog fakulteta. Profesor inače predaje na prirodnomatematičkom fakultetu, a "honorarno" radi i na Poljoprivrenom fakultetu (predmet KLIMATOLOGIJA). O čemu se radi?

Moja sestra polagala je (pismeno) predmet Klimatologiju. Student koji je sjedio do nje sve je prepisao od nje, nije znao ništa. I pretpostavljate što se dogodilo. On je prošao, dobio je 7, a moja sestra dobila je 5!

Kad je zahtijevala da pogleda svoj rad, profesor se izgalamio na nju i istjerao je iz kancelarije. Međutim, skupila se grupa studenata otišla kod dekana i zahtijevala da pogledaju svoje radove. Poslije svih "peripetija" izdejstvovali su da budu primljeni kod profesora. Nikome nije uvažena niti jedna žalba niti jedan prigovor. Obrazloženje profesora je da može proći samo 15 studenata, nije gledao sve radove uopšte.

Ima li ko kakvih prijedloga da se stane u kraj ovom bezobraznom ponašanju? Može li se kome prijaviti profesor?
Alhemicarkaa

#2 Re: POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by Alhemicarkaa »

Od usmenih zalbi nece dobiti nista, nek napise pismenu zalbu, u kojoj ce izmedju ostalog zahtjevati da rad pregleda komisija i da joj se pismeno odgovori, to nek preda dekanatu fakulteta, ili sekretarijatu, ali tako da se zavede kroz protokol. Sve sto ostane napisano je ozbiljnije, i po studenta i po profesora, i nece tako olako terorizirati studente, jer postoji inspekcija (koja se zadnjih dana probudila pa obilazi fakultete i prati regularnost rada) nadlezna za to, koja ocjenjuje njihovu podobnost.
Sretno :thumbup:
Alhemicarkaa

#3 Re: POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by Alhemicarkaa »

I da, reci sestri da se ne libi boriti za svoja prava, da ne nasjeda na price da ce se zamjeriti profesoru, da ce u komisiji biti njegove kolege koje ce biti na njegovoj strani. Prvo, nikome nije prijatno kad se neko zali na njegov rad i kad mu to ulazi u dosje, ako ona zna, nece se usuditi troje ljudi oboriti je, drugo, svi su svjesni da se zali samo onaj ko je siguran u svoje znanje. Ja sam imala slicnih problema na faksu, zbog jedne profesorice izgubila godinu, a sve da se ne zalim jer Boze moj u komisiji ce mi biti njene kolege, kad mi je pukao film, i kad sam zahtjevala komisiju i pokazala joj zube, odmah sam polozila, a komisija mi se maltene izvinjavala sto sam morala proci sve to. Niko se nece izboriti za tvoja prava do tebe.
meris

#4 Re: POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by meris »

Hvala Alhemicarko...Pozzz
mirzanek

#5 Re: POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by mirzanek »

Dobro je pa nisam otišao da studiram geografiju,jer bi mi sigurno taj profesor predavao
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#6 Re: POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by grunt »

meris wrote:Već duže vrijeme profesor SPAHIĆ MURIZ vrši "klasični mobing" nad studentima prve godine Poljoprivrednog fakulteta. Profesor inače predaje na prirodnomatematičkom fakultetu, a "honorarno" radi i na Poljoprivrenom fakultetu (predmet KLIMATOLOGIJA). O čemu se radi?

Moja sestra polagala je (pismeno) predmet Klimatologiju. Student koji je sjedio do nje sve je prepisao od nje, nije znao ništa. I pretpostavljate što se dogodilo. On je prošao, dobio je 7, a moja sestra dobila je 5!

Kad je zahtijevala da pogleda svoj rad, profesor se izgalamio na nju i istjerao je iz kancelarije. Međutim, skupila se grupa studenata otišla kod dekana i zahtijevala da pogledaju svoje radove. Poslije svih "peripetija" izdejstvovali su da budu primljeni kod profesora. Nikome nije uvažena niti jedna žalba niti jedan prigovor. Obrazloženje profesora je da može proći samo 15 studenata, nije gledao sve radove uopšte.

Ima li ko kakvih prijedloga da se stane u kraj ovom bezobraznom ponašanju? Može li se kome prijaviti profesor?
Nije se nista znaci promijenilo od kada sam ja polagao klimatologiju prije nekih sedam-osam godina :)
Spahic je zaista bio kao profesor jedna velika nula(barem za mene),znao je doci na predavanje pod gasom i to vise puta,a njegova su se predavanja zasnivala na diktiranju iz njegove knjige od pocetka do kraja predavanja,tako da je dolazak na njegov cas bio samo gubljenje vremena.Zaista cesto se desavalo da se studenti zale da su sve uradili a nisu polozili ispit,medjutim obzirom da se ispit uglavnom polagao iz maksimalno drugog ili traceg puta,a i ispitni rokovi su bili dosta cesti,brzo se prelazilo preko toga.
Znam da iz moje generacije niko nikada nije dobio vecu ocjenu od sedmice,to sam osjetio i na svojoj kozi kada sam dobio sedmicu,a bio sam siguran da sam sve tacno uradio(nekih tridesetak pitanja cini mi se),medjutim posto mi je to trebalo za uslov nisam se mnogo brinuo oko toga.
Probajte se ovdje zaliti http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=285
dok sam ja studirao profesori nisu bili bas osjetljivi na probleme studenata,ukljucujuci i dekana naravno.
Izuzetak bi mogao biti prof. Saric(osnove biljne proizvodnje) koji je bio veoma susretljiv iskljucivo prema studenticama :D .
meris

#7 Re: POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Post by meris »

GRUNT hvala i tebi, bio si od velike pomoći. Poslao sam primjedbu na rad profesora na navedenu adresu.

Pozdrav
Post Reply