Poljoprivreda tj. Vrtlarstvo i Bosanci

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Mu'min

#1 Poljoprivreda tj. Vrtlarstvo i Bosanci

Post by Mu'min »

Šta je razlog da ne postoji jedan jak bosanski forum na temu Voće, povrće, bilje i sve povezano sa poljoprivredom?
Da li smo Bosanci zaista gospoda pa nas ta tematika ne zanima ili je nešto treće u pitanju.

Pogledao sam malo forume iz regiona i stvari ovako stoje. Uz veći broj raznoraznih foruma za svaku državu sam izabrao po 1 jači forum i usporedio ga sa ovim što Bosanci i Hercegovci imamo.

Hrvatska - cvijet.info = forum + stranica. Na forumu trenutno 751.333 poruka i 8.602 članova foruma
Srbija - svet biljaka = forum + stranica. Na forumu trenutno 330.466 poruka i 58.220 članova foruma
Slovenija - nekoliko foruma = Na forumu 119.096 poruka i 2.385 članova
BiH - poljoprivreda.ba = forum + stranica. Na forumu trenutno 2.385 poruka i 593 članova.

Na jednom od najposjećanijih stranica u BiH tj. Klix.ba je tak 20-ak tema koje se dotiču.

Zašto Bosanci tako istupaju usporedbi sa komšijama?
Da li je potrebno da imamo lokalni poljoprivredni forum?
I šta vi pod poljoprivreda razumijete? Seljak, traktor, volovi i čak možda neophodno zlo u traženju posla ili i saksija uzgoj kao način samoopskrbe domaćim voćem i povrćem?
Last edited by Mu'min on 21/03/2013 09:19, edited 3 times in total.
MedenoSrce

#2 Re: Poljoprivreda tj. Vrtlarstvo i Bosanci

Post by MedenoSrce »

Ne znam u kakvom je stanju poljoprivreda.ba ali znalo je biti finih informacija tu a bio je ako se ne varam i foruim u sklopu stranice. Moje bavljenje poljoprivredom je balkonsko ali aBd i to ce se promijeniti.
Mu'min

#3 Zanimanje za temu jeste korak naprijed

Post by Mu'min »

MedenoSrce wrote:Ne znam u kakvom je stanju poljoprivreda.ba ali znalo je biti finih informacija tu a bio je ako se ne varam i foruim u sklopu stranice. Moje bavljenje poljoprivredom je balkonsko ali aBd i to ce se promijeniti.
Poljoprivreda stranica je zanimljiva, jedino je previše fokusirana na profi poljoprivrednike i nije za običnu raju.
Forum je na žalost profulan i sa onakvim moderatorima teško da će se išta promijeniti.

Započevši ovu temu htio sam malo da popričamo o sve važnijem terminu "samodostatnost u proizvodnji hrane".
Za mene je sudjelovanje na ovim foruma pokazatelj koliko zaista ljudi imaju želju da se bave pa i sakskija proizvodnjom. Nekako smo se previše predali "sve po marku" uvoženo iz Srbije, prsakno, natopljeno u otrove, davnih dana izgubilo svaki vitamin i pod parolo neka je samo jeftino.
Post Reply