POLJINE HILLS

Post Reply
bogumila

#701 Re: POLJINE HILLS

Post by bogumila »

[quote="antimobb]
Pričaš bajke o gradskom prevozu na Poljine, gdje haram e-LITA pravi sebi vile od 1 milion do 5 miliona i vozi se u autima vrijednim od 50.000 KM do 500.000 KM!? :([/quote]

Prvo, i ja vozim auto od (skoro) 50,000 a nisam nikakva elita. Drugo, generalno me nervira ta prica o "socijali". Ne zanima me ni ko sta ima, a jos manje ko sta nema. Platim zekat i prst u uho. Svak nek radi ko sto ja radim i imace sta i ja imam. Moja je poenta bila da kreten koji je projektant nije predvidio garaze u naselju koje se nalazi van grada. Pored toga mi je i inace presmijesno da "luksuzne" projekte potpisuje co'ek koji se preziva GOLOSH. (ok, snob sam).
Drinski

#702 Re: POLJINE HILLS

Post by Drinski »

Eh, ti ces na provjeru porijekla imovine, da vidimo ko jos posten može da to ima a radnici iz Tuzle to nemaju.
Hajvan

#703 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

Drinski wrote:Eh, ti ces na provjeru porijekla imovine, da vidimo ko jos posten može da to ima a radnici iz Tuzle to nemaju.

koji radnici?!
VjecitiStudent

#704 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Hajvan wrote:
Drinski wrote:Eh, ti ces na provjeru porijekla imovine, da vidimo ko jos posten može da to ima a radnici iz Tuzle to nemaju.

koji radnici?!
To su oni iz Bakirove priče, "koji se nisu snašli u tranziciji".
razonoda

#705 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

bogumila wrote:[quote="antimobb]
Pričaš bajke o gradskom prevozu na Poljine, gdje haram e-LITA pravi sebi vile od 1 milion do 5 miliona i vozi se u autima vrijednim od 50.000 KM do 500.000 KM!? :(
Prvo, i ja vozim auto od (skoro) 50,000 a nisam nikakva elita. Drugo, generalno me nervira ta prica o "socijali". Ne zanima me ni ko sta ima, a jos manje ko sta nema. Platim zekat i prst u uho. Svak nek radi ko sto ja radim i imace sta i ja imam. Moja je poenta bila da kreten koji je projektant nije predvidio garaze u naselju koje se nalazi van grada. Pored toga mi je i inace presmijesno da "luksuzne" projekte potpisuje co'ek koji se preziva GOLOSH. (ok, snob sam).[/quote][/quote][/quote]Ako imas taj auto -ti si elita.Cudi me da te ne interesuje ''ko sta nema' a placas zakat.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#706 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

Hajvan wrote:
antimobb wrote: Ko je lud da uloži 160 miliona eura u jedno selo od pola miliona stanovnika, kao što je ''Shiddi'' uložio u SSC u Sarajevo? Niti jedan investitor to ne bi uradio jer je svjestan koliko je ovo malo tržište i da nema šanse povratiti nazad taj novac za narednih stotinu godina. Saberi dva i dva, uključi mašinu za pranje veša, da malo bolje razmišljaš i skontat češ o čemu se ovdje radi ...

koji su ovo kompleksi, to i ovo "selo" je rijetko vidjelo.

:lol: grohotom!
Prošetaj malo po svijetu nemoj samo ulagati u cigle i malter. :D
Jedno predgrađe Istanbula ima stanovnika je kao čitava BiH, a ne Sarajevo. :D
Ne trebaš daleko ići otiđi bar do Zagreba, a da ostalo ne spominjemo i vidjet ćeš da niko lud ne bio uložio 160 miliona eura u tržni centar u ovako malo tržište kao što je Sarajevo. Svako normalan bi otišao u neki velegrad od cca. 20 miliona stanovnika i više. Uključi malo mašinu za pranje veša pomoči će ti da shvatiš o čemu se ovdje radi.
Last edited by antimobb on 04/12/2014 13:26, edited 1 time in total.
bogumila

#707 Re: POLJINE HILLS

Post by bogumila »

razonoda wrote:
bogumila wrote:[quote="antimobb]
Pričaš bajke o gradskom prevozu na Poljine, gdje haram e-LITA pravi sebi vile od 1 milion do 5 miliona i vozi se u autima vrijednim od 50.000 KM do 500.000 KM!? :(
Prvo, i ja vozim auto od (skoro) 50,000 a nisam nikakva elita. Drugo, generalno me nervira ta prica o "socijali". Ne zanima me ni ko sta ima, a jos manje ko sta nema. Platim zekat i prst u uho. Svak nek radi ko sto ja radim i imace sta i ja imam. Moja je poenta bila da kreten koji je projektant nije predvidio garaze u naselju koje se nalazi van grada. Pored toga mi je i inace presmijesno da "luksuzne" projekte potpisuje co'ek koji se preziva GOLOSH. (ok, snob sam).
[/quote][/quote]Ako imas taj auto -ti si elita.Cudi me da te ne interesuje ''ko sta nema' a placas zakat.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

po tome je svak ko kupi sebi stan elita 3 put veca od mene (150-200K na kredit) :lol: :lol:
siromasni me interesuju ako im mogu direktno pomoc, supljiranje po forumima kako oni sastavljaju kraj s krajem ne daje nikakav rezultat nit im pomaze, pa se time ni ne bavim. stavise, naklapanje o tome je UVIJEK politika a nikad rjesavanje njihovih problema. ja sam tip il pomozi il se bavi sobom a ne drugima.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#708 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

bogumila wrote: Prvo, i ja vozim auto od (skoro) 50,000 a nisam nikakva elita. Drugo, generalno me nervira ta prica o "socijali". Ne zanima me ni ko sta ima, a jos manje ko sta nema. Platim zekat i prst u uho. Svak nek radi ko sto ja radim i imace sta i ja imam. Moja je poenta bila da kreten koji je projektant nije predvidio garaze u naselju koje se nalazi van grada. Pored toga mi je i inace presmijesno da "luksuzne" projekte potpisuje co'ek koji se preziva GOLOSH. (ok, snob sam).
Volio bih se sa tobom družiti da i ja malo osjeti kako je živjeti lagodnim životom elite. :D
Ljudi dignu kredit od 50.000 KM kako bi platili ubuđale jednosobne stanove na Alipašinom polju pune žohara na 30 godina svoga života, a ti se voziš u autu od 50.000 KM i kažeš da nisi elita. :D
Hajvan

#709 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

antimobb wrote:
Hajvan wrote:
antimobb wrote: Ko je lud da uloži 160 miliona eura u jedno selo od pola miliona stanovnika, kao što je ''Shiddi'' uložio u SSC u Sarajevo? Niti jedan investitor to ne bi uradio jer je svjestan koliko je ovo malo tržište i da nema šanse povratiti nazad taj novac za narednih stotinu godina. Saberi dva i dva, uključi mašinu za pranje veša, da malo bolje razmišljaš i skontat češ o čemu se ovdje radi ...

Ne trebaš daleko ići otiđi bar do Zagreba, a da ostalo ne spominjemo i vidjet ćeš da niko lud ne bio uložio 160 miliona eura u tržni centar u ovako malo tržište kao što je Sarajevo. Svako normalan bi otišao u neki velegrad od cca. 20 miliona stanovnika i više. Uključi malo mašinu za pranje veša pomoči će ti da shvatiš o čemu se ovdje radi.
Dobro je tebi Peđa Kojović rekao- " Ja vas ne razumijem.." ;)
antimobb

#710 Re: POLJINE HILLS

Post by antimobb »

bogumila wrote: po tome je svak ko kupi sebi stan elita 3 put veca od mene (150-200K na kredit) :lol: :lol:
siromasni me interesuju ako im mogu direktno pomoc, supljiranje po forumima kako oni sastavljaju kraj s krajem ne daje nikakav rezultat nit im pomaze, pa se time ni ne bavim. stavise, naklapanje o tome je UVIJEK politika a nikad rjesavanje njihovih problema. ja sam tip il pomozi il se bavi sobom a ne drugima.
Definitivno se počinjem družiti sa tobom. Upravo si dosta je više kokuza, long live e-lita. :D
Hajvan

#711 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

VjecitiStudent wrote:
Hajvan wrote:

koji radnici?!
To su oni iz Bakirove priče, "koji se nisu snašli u tranziciji".
koji u to?
opiši situaciju, daj par linkova i refernci..
Lirske alegorije mi ništa ne znače. Pogotovo te koje ukljućuju efemernog lika poput "trudim se ko ra'metli babo pričati" žutalja Izmetbegovičkog.
bogumila

#713 Re: POLJINE HILLS

Post by bogumila »

antimobb wrote: Definitivno se počinjem družiti sa tobom. Upravo si dosta je više kokuza, long live e-lita. :D
normalno. i Poslanik je tako reko. bolja je ruka koja daje nego ruka koja prima.
razonoda

#714 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

antimobb wrote:
Dr. Kuca wrote:Budimo realni. Koliko je moguce da je ovo neki tamo bezvezni arap, koji je do neki dan prosio pred dzamijama sirom arabije? I ti ga nadjes, napravis mu kompaniju na njegovo ime, dadnes mu 250 mil, I dadnes mu jos ne znam koliko kosta ovo naselje? Znaci eto pola miliona eura, da neko dadne nekom neznancu? Ja iskreno ne mislim da je Bakir tezak skoro milijardu ili vise. Ili jos gore da dize toliki kredit. :? Nekako mi ne ide u glavu da covjek sa tolikim parama zivi ovdje, i jos se bori sa radoncicem i svorcom komsicem, oko vlasti? Pa sa tim parama moze ulagati sirom svijeta i zivjeti bolje i mirnije nego ovdje. Mislim, ja znam da imam tolike pare ne bi se bavio politikom.
Ko je lud da uloži 160 miliona eura u jedno selo od pola miliona stanovnika, kao što je ''Shiddi'' uložio u SSC u Sarajevo? Niti jedan investitor to ne bi uradio jer je svjestan koliko je ovo malo tržište i da nema šanse povratiti nazad taj novac za narednih stotinu godina. Saberi dva i dva, uključi mašinu za pranje veša, da malo bolje razmišljaš i skontat češ o čemu se ovdje radi ...
Njima izgleda nije ni bitno hoce li varatiti taj novac, ionako je pao iz 'vreca'.Gradnja je -pokazivanje, pohlepa, moc, mala sitna dusa itd.
kike-tike

#715 Re: POLJINE HILLS

Post by kike-tike »

antimobb wrote:
Hajvan wrote:

Ne trebaš daleko ići otiđi bar do Zagreba, a da ostalo ne spominjemo i vidjet ćeš da niko lud ne bio uložio 160 miliona eura u tržni centar u ovako malo tržište kao što je Sarajevo. Svako normalan bi otišao u neki velegrad od cca. 20 miliona stanovnika i više. Uključi malo mašinu za pranje veša pomoči će ti da shvatiš o čemu se ovdje radi.[/quote

How jes no, jesi ti bio gdje Boga ti? Jesi vidio trznih centara u Eindhovenu, Grazu, pa i tom Zagrebu. Sve gradovi tu negdje sa Sarajevom, mozda i manji (Eindhoven, Graz) daj prica ti je glupa. Ali pravo. Btw, predgrađe Istanbula ima stanovnika k'o Bosna.
razonoda

#716 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

bogumila wrote:
antimobb wrote: Definitivno se počinjem družiti sa tobom. Upravo si dosta je više kokuza, long live e-lita. :D
normalno. i Poslanik je tako reko. bolja je ruka koja daje nego ruka koja prima.
I bas je rekao da se treba ''razbacivati' skupim autima, mozda i blindirana?
Hajvan

#717 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

na drugom linku kaže:
"Fabrika obuće ,,Aida,, trenutno ima uposlena sva tri pogona, ali zbog niske produktivnosti i niske cijene rada nemoguće je ostvariti ostatak dohotka iz koga bi se finansirale navedene aktivnosti." (http://rtv7.ba/arhive/17077)

pitanje je zašto su one neproduktivni, možda još važnije je koliko je ta neproduktivnost subjektivnog karaktra (nasljeđene radne navike i rukovodstvene mjre iz onog sistema) a koliko objektivna (globalna kretanja cijene rada itd)… mnalo simplificirano, al eto…

takođe, možemo u objektivne dodati i to da mi volimo više dati novce za tuđe govno, nego potrošiti pare na proizvod koji je napravljen u nas od strane prvog nam komšije..

Odličan primjer je Dita, koja plasira repro-materijal gotovo svim fabrikama u regiji ali vlastiti brand detredženta im je nažalost propao (jbg, ja sam kupavao taj Arix dok god je bilo zaliha- više nema)

znači, na temama o domaćoj proizvodnji, domaćim trgovačkim lancima se jasno vidi pljuvačina i animozitet prema domaćem proizvodu i/ili usluzi, dok na temama poput ove gotovo isti likovi liju (krokodilske) suze nad ugašenom proizvodnjem…

Dakle, primjetna je jedna nekonzistentnost u stavovima kod većine forumuša.
Drinski

#718 Re: POLJINE HILLS

Post by Drinski »

Hajvan wrote:

na drugom linku kaže:
"Fabrika obuće ,,Aida,, trenutno ima uposlena sva tri pogona, ali zbog niske produktivnosti i niske cijene rada nemoguće je ostvariti ostatak dohotka iz koga bi se finansirale navedene aktivnosti." (http://rtv7.ba/arhive/17077)

pitanje je zašto su one neproduktivni, možda još važnije je koliko je ta neproduktivnost subjektivnog karaktra (nasljeđene radne navike i rukovodstvene mjre iz onog sistema) a koliko objektivna (globalna kretanja cijene rada itd)… mnalo simplificirano, al eto…

takođe, možemo u objektivne dodati i to da mi volimo više dati novce za tuđe govno, nego potrošiti pare na proizvod koji je napravljen u nas od strane prvog nam komšije..

Odličan primjer je Dita, koja plasira repro-materijal gotovo svim fabrikama u regiji ali vlastiti brand detredženta im je nažalost propao (jbg, ja sam kupavao taj Arix dok god je bilo zaliha- više nema)

znači, na temama o domaćoj proizvodnji, domaćim trgovačkim lancima se jasno vidi pljuvačina i animozitet prema domaćem proizvodu i/ili usluzi, dok na temama poput ove gotovo isti likovi liju (krokodilske) suze nad ugašenom proizvodnjem…

Dakle, primjetna je jedna nekonzistentnost u stavovima kod većine forumuša.
o čemu ti pričas na ovoj temi?
jao_situacije

#719 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

Meni tornjak nudio 2 sprata u tornju u zamjenu da ne idem na poljine, ja reko neću ne volim u visine da idem. :skoljka:
Hajvan

#720 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

Drinski wrote:
cuj o cemu pricam?
pa rone se krokodoilske suze za nekim radnicima ifabrikama, nabijaju se istim na nos - zbog tobožnje nebrige.. cuj o cemu pricam?! nisam ja povukao tu pricu a i sam si link objavio u postu… šta sad ho'š?!

sjo likova...

teme i govana… odjava...
Drinski

#721 Re: POLJINE HILLS

Post by Drinski »

Hajvan wrote:
Drinski wrote:
cuj o cemu pricam?
pa rone se krokodoilske suze za nekim radnicima ifabrikama, nabijaju se istim na nos - zbog tobožnje nebrige.. cuj o cemu pricam?! nisam ja povukao tu pricu a i sam si link objavio u postu… šta sad ho'š?!

sjo likova...

teme i govana… odjava...
ja sam samo kazao da ce se morati preispitati porijeklo imovine kada ovi novi komunisti iz Tuzle krenu...
weredsf

#722 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:
Dr. Kuca wrote:Budimo realni. Koliko je moguce da je ovo neki tamo bezvezni arap, koji je do neki dan prosio pred dzamijama sirom arabije? I ti ga nadjes, napravis mu kompaniju na njegovo ime, dadnes mu 250 mil, I dadnes mu jos ne znam koliko kosta ovo naselje? Znaci eto pola miliona eura, da neko dadne nekom neznancu? Ja iskreno ne mislim da je Bakir tezak skoro milijardu ili vise. Ili jos gore da dize toliki kredit. :? Nekako mi ne ide u glavu da covjek sa tolikim parama zivi ovdje, i jos se bori sa radoncicem i svorcom komsicem, oko vlasti? Pa sa tim parama moze ulagati sirom svijeta i zivjeti bolje i mirnije nego ovdje. Mislim, ja znam da imam tolike pare ne bi se bavio politikom.
Svugdje na svijetu će ga pitati odakle ti pare... u Bosni ih je najlakše ubaciti u legalne tokove. Politika tu služi kao gromobran od tužilaštva i policije.

I ne mora biti da su Bakirove privatne pare, prije da su SDA crni fondovi... što i nije neka razlika.

Od kud vam to da neko pita za pare????
Svaki EURO je dobrodosao dok placas poreze, pustite te mahalske price
Kod nas su te provjere najstrozije cak
razonoda

#723 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

Bila u AVAZU lista neplatisa poreza. :shock: Nijedan ''mali''biznis.
weredsf

#724 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

Dr. Kuca wrote:To je scenarij ljudi koji nemaju zvota, po meni.

I zamisli, stranke salju ljude da ih brane po forumima. :lol: :lol: :skoljka:

Out.
Pa to je forumska logika, ako nisi u kliseu koji je aktuelan na forumu odmah si tu po zadatku.
Ovaj scenario koji se tu namece je za dobre sapunice, gdje neko fiziko lice ima potrebu da zna odakle nekome milioni, nekome iz Arabije.
Ako to lice ne zna odakle mu pare ili se to ne uklapa u neku pricu iz frizerskih salona ili kladionice to je lopov ili su to "njihove pare'sto je zadnji stupanj tog sirotinjskog mentaliteta.
Sa kojim pravom vas uopste treba da zanima odakle nekome nesta, gledajte svoja posla ako ga imate
razonoda

#725 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

''gledaj svoja posla'''--robovlasnistvo, cuti ,radi dobiti ces mrvice, ---sta ti vise treba. :-) ja logice
Post Reply