Politizacija sportskih pobjeda

hAZNADAR

#26 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

zenit dozic wrote:
capitalisme wrote:Iz nekog meni nepoznatog razoga mislite da svi Srbi žive negdje na planini, okruženi šumom i vukovima i po cijeli dan uz gusle kuju planove kako napasti Bošnjake.. :D

Živim u ravnici, gusle nemam, preci su mi bili mahom partizani a u porodici imam i Bošnjaka... nisam zao, zamislite to. :D
Ti nisi dalje šljego od Romanije šumaru, a jedine ravnice što si vidio su utabane medvjeđe staze na istoj :zzzz:
capitaslizme je pokusao trolati temu sportskim uspjesima susjedne drzave, isto kao da Kinez sa pijace krene nabrajati sve olimpijske medalje Kine. Onim klasicnom djecijom logikom moj tata jaci od tvog. To je u ovoj temi nerelevantno, kao i njegovo mjesto boravka i drugo. Molim da se ne kacimo na to i na ostale upade.
JThomas wrote:a uvodni post nije politizacija, samo u drugom smjeru?

ne može, propalo, zaostalo, smetljište istorije, tamnica naroda...
Kako molim te, objasni,.. u kojem smjeru? Zar nisam bio dovoljno jasan kada sam podvukao da je ovo samo sport a ne politika? Mene ne mozes svrstati u bilo koju krajnost. Da ne duljim - po cemu je uvodni post politizacija?
JThomas

#27 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by JThomas »

po tome što je on svojom suštinom traktat o neodrživosti multietničkog koncepta u politici. k'o i više tvojih ranijih. upakovan u tri celofana, ali to je suština.
GeeTnT

#28 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by GeeTnT »

hAZNADAR wrote:Nije fer stvarno prema Njegosu Sikirasu i ostalima koji se ovih dana prikazuju kao cudo nevidjeno u Saraj'vu gradu. Kao sto primjeti jedan na drugoj temi - kao da je dosla mecka da igra. Vidte Srbina, vidte sa Pala a igra za BiH,.. eto dokaza da ......
Nije samo do novinara, problem je u drustvu i zrelosti. Multietnicna BiH nema opciju kao ni zajednicki zivot dokle se god primjecuje i istice nacija nacionalnost i ime. Bez obzira bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.
Odnos Muse i Njegoša je toliko razoružavajuće ljudski da se od njega uspješno odbijaju svi mizerni pokušaji da se tim odnosom neljudski okoristite - napisao je novinar Aleksandar Trifunović

Bili ste potpuni višak u noći dočeka šampiona Evrope, u svim vašim mizernim i jadnim pokušajima da im se maksimalno približite i tako valjda pokažate nekoj svojoj publici da ste s ovim dječacima, ovim vrhunskim ljudima i sportistima, valjda jednaki.

Srećom, samo odnos Muse i Njegoša je toliko razoružavajuće ljudski da se od njega uspješno odbijaju svi mizerni pokušaji da se tim odnosom neljudski okoristite.

I vi, kao i svi virtuelni vampiri, odjebite od ove djece, pustite ih da svijetle, a vi se držite svojih mračnih jazbina, kao i do sada!
muha_sa

#29 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by muha_sa »

GeeTnT wrote:
hAZNADAR wrote:Nije fer stvarno prema Njegosu Sikirasu i ostalima koji se ovih dana prikazuju kao cudo nevidjeno u Saraj'vu gradu. Kao sto primjeti jedan na drugoj temi - kao da je dosla mecka da igra. Vidte Srbina, vidte sa Pala a igra za BiH,.. eto dokaza da ......
Nije samo do novinara, problem je u drustvu i zrelosti. Multietnicna BiH nema opciju kao ni zajednicki zivot dokle se god primjecuje i istice nacija nacionalnost i ime. Bez obzira bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.
Odnos Muse i Njegoša je toliko razoružavajuće ljudski da se od njega uspješno odbijaju svi mizerni pokušaji da se tim odnosom neljudski okoristite - napisao je novinar Aleksandar Trifunović

Bili ste potpuni višak u noći dočeka šampiona Evrope, u svim vašim mizernim i jadnim pokušajima da im se maksimalno približite i tako valjda pokažate nekoj svojoj publici da ste s ovim dječacima, ovim vrhunskim ljudima i sportistima, valjda jednaki.

Srećom, samo odnos Muse i Njegoša je toliko razoružavajuće ljudski da se od njega uspješno odbijaju svi mizerni pokušaji da se tim odnosom neljudski okoristite.

I vi, kao i svi virtuelni vampiri, odjebite od ove djece, pustite ih da svijetle, a vi se držite svojih mračnih jazbina, kao i do sada!
:thumbup:
hAZNADAR

#30 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

TheMule wrote:Sav zivot je politika, tako i sportska pobjeda. Mislim da su ljudi samim tim sto su izasli da slave na nacin na koji su izasli, ispolitizirali ove kosarkase. Lijepo je podrzavati mlade sportiste, ali ova euforija ima malo dublje korijene.
Nije tacno,.. sport je kombinacija talenta, vjezbe, ulaganja, pameti trenera, taktike,..... nerjetko izadje iz okvira sporta ako govorimo o dopinzima i ekstremnom treniranju,... - ali nije politika.
Rivalske nacije mozda kao kada Ameri, Rusi, Kinezi na olimpijskim pokusavaju na sve nacine imati vise medalja. BiH nema rivalski odnos ni prema kome. Politicki neprijatelji u susjedstvu su u sportu svakako jaci kao sto su i brojniji,... sa njima nismo nikada imali takmicarski odnos - a i ova sportska pobjeda nema nikakav politicki odjek.

Ljudi slave i euforija ima korijene samo iz jednog razloga. Zato sto smo mala zemlja i mali narod kojeg skoro nije bilo ni na mapi i koji je prosao kroz strasnu golgotu i iskusenja. Pa nam je premija da nas uopce ima na nacionalnim takmicenjima a kamoli da pobijedimo. Pobijediti divove poput Spanije, Italije, Njemacke,.. je svakoj maloj naciji uspjeh, daje ponosa, vidak samopouzdanja itd. Ali nije politika i ne moze biti.
Pogotovo ovo brojanje krvnih zrnaca gdje se posebno istice multinacionalnost repke i to biva spasava BiH.
Indigont

#31 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by Indigont »

Glupa tema. Trazite nesto negativno u necemu sto je jako pozitivno. Nemate pametnijeg posla i zelite biti posebni tako sto cete ici kontra sve te euforije jer kao vi ste specijalni i bolji od ostalih.
hAZNADAR

#32 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

JThomas wrote:po tome što je on svojom suštinom traktat o neodrživosti multietničkog koncepta u politici. k'o i više tvojih ranijih. upakovan u tri celofana, ali to je suština.
U prijevodu - ako nisi euforicni multietnicar sto u zagrljaju Dzanana i Njegosa vidi spas BiH - onda si ili vjerski fundamentalista ili ultranacionalista!!?

Multietnicnost je kultura, tradicija, mentalitet,.. nesto vjecno i dio nas,... - ali nije politika i politika to samo moze srozati i uprljati. Koliko je multietnicki koncept kroz standard o uzajamnoj ljubavi i respektu odrziv u politici je pokazala historija i bivse drzave a i ove poslijeratne.

Ja nista ne pakujem u celofane i nemam potrebe. Zasto bih uopce? Imamo pravo biti ovdje i ljevicari i desnicari i nacionalisti i anacionalisti, ateisti i fundamentalisti,... jeli mozda postoji mjerilo sta je popularno a sta ne, sta je ispravno a sta ne. Ako ovdje uopce ima celofana - to je kod nenacionalista koji atakuju na nacionalizam a prvi i redovno izbroje krvna zrnca i isticu neciju nacionalnost.

Da su se zagrlili Dzanan i Amar ili Njegos i Lazar vjerovatno nebi ni primijetili jer su iste nacije. Ali kada se zagrle Dzanan i Njegos - to je vijest i pohvala,.. maltene spas za BiH.
hAZNADAR

#33 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

Indigont wrote:Glupa tema. Trazite nesto negativno u necemu sto je jako pozitivno. Nemate pametnijeg posla i zelite biti posebni tako sto cete ici kontra sve te euforije jer kao vi ste specijalni i bolji od ostalih.
Ja sam takodjer dio slavljenicke euforije. Ali politizaciji nema mjesta jer to jeste negativno. Dakle, svi dijelimo radost i slavlje - ali moraju se negdje staviti granice.

Hvala sto si se javio da kazes kako je tema glupa - upravo si sam ispao kako kazes specijalniji i bolji.
JThomas

#34 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by JThomas »

i to ti je politički traktat i politizacija na istu temu i sa istom poentom kao i uvodni post. samo kraći.
Leons

#35 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by Leons »

Kako je Musa stan dobio u Bihacu? Ko mu je dao?
Danguba

#36 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by Danguba »

Leons wrote:Kako je Musa stan dobio u Bihacu? Ko mu je dao?
Ko god da je, zasluzio je. :wink:
Leons

#37 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by Leons »

Ma zasluzio je qrac. Narod nema sta da jede njemu platise stan kupuju. Hljeba i igara.
colt

#38 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by colt »

capitalisme wrote:Njegošu Sikirašu je pola porodice pobijeno od strane armije BIH, baš su se veliki zločini nad Srbima desili na Grahovištima, on je prešao preko toga i svaka mu čast ako je mogao. Neko to nebi mogao i takve mlade ljude isto treba poštovati.

Ali dobro, reprezentacija Srbije je sinonim za evropsku košarku, Srbi su mnogo uspješniji i dali su niz istaknutih košarkaša. Pa ja samo kad bi probao nabrojati šta je dao KK Partizan nebi stigao do sutra ujutro.

Bosna takve uspjehe nije imala, to jest nije imala nikakve uspjehe u košarci i logično je da se slavi bilo šta pa i ovo. A ovo jeste uspjeh, pogotovo kad se zna u kakvoj je situaciji KS BIH.

Srbija takođe ima nešto što Bosna nikad, ali ni u najluđem snu, neće stići, sjećate se i vi ovoga, zar ne?

Srebro sa olimpijade.
Dva puta prvaci svijeta.
Jednom viceprvaci svijeta.
Tri puta prvaci evrope.
Jednom viceprvaci u Evrope.
Jednom treći u Evropi.

Broj medalja i pehara u mlađim kategorijama, kako Srbije tako i Hrvatske? Pa to se ni ne broji.. tone.

Sve nakon 90tih.

Broj igrača sa prostora RS koji su bili dio ovih uspjeha? Vrlo veliki.
Navedeni snimak prikazuje Jugoslaviju a nikako Srbiju. Srbija je jednom uzela srebro na svjetskom i jednom na evropskom i to je to (sve nakon 90tih). I za ovo je, svaka čast. Nećemo biti ljubomorni :izet:
JThomas

#39 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by JThomas »

prelista li ikad dalje te osnove ekonomije od adama smita?

tim rezonom i nastaje država bez nauke, kulture, umjetnosti i sporta, gdje sve to mijenjaju religija i plemenska svijest. ne nacionalna jer se s nacijama u modernom smislu ovo u putu nije srelo...
hAZNADAR

#40 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

JThomas wrote:i to ti je politički traktat i politizacija na istu temu i sa istom poentom kao i uvodni post. samo kraći.
Vjerovatno ni sam ne znas objasniti to sto tvrdis cim samo ponavljas jedno te isto.

Leons wrote:Ma zasluzio je qrac. Narod nema sta da jede njemu platise stan kupuju. Hljeba i igara.
Daj mu fore jos par dana da ga volimo i hvalimo,..... prerano je za mahalsku zavist, sitnicarenja i pljuvanja.
A imovinski karton igraca je u ovoj temi trolanje.
Last edited by hAZNADAR on 18/08/2015 22:38, edited 1 time in total.
Leons

#41 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by Leons »

JThomas wrote:prelista li ikad dalje te osnove ekonomije od adama smita?

tim rezonom i nastaje država bez nauke, kulture, umjetnosti i sporta, gdje sve to mijenjaju religija i plemenska svijest. ne nacionalna jer se s nacijama u modernom smislu ovo u putu nije srelo...
O kakvim nacijama pricamo. Nisam ja spomenuo nikakve nacije. Pricam o kupovini stanova djeci od strane drzave koja generira masovnu nezaposlenost i bijedu. Imaju pametnijeg posla. Kupite mu ti i Danguba stan ko onaj mesar Zeljinim igracima sto pare dijeli. Ha ja. To je posteno. Ja ne volim kosarku.
hAZNADAR

#42 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

colt wrote:
Navedeni snimak prikazuje Jugoslaviju a nikako Srbiju. Srbija je jednom uzela srebro na svjetskom i jednom na evropskom i to je to (sve nakon 90tih). I za ovo je, svaka čast. Nećemo biti ljubomorni :izet:
Necemo se ni kaciti na trolanja. Lik je sankcionisan i njegova prica je gotova.
HAVANA

#43 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by HAVANA »

JThomas wrote:
tim rezonom i nastaje država bez nauke, kulture, umjetnosti i sporta, gdje sve to mijenjaju religija i plemenska svijest.

Skoro privedeno kraju,jebu ih malo ova djeca i par pojedinacnih slucajeva...Serem im se u rezon i svijest...
JThomas

#44 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by JThomas »

hAZNADAR wrote:
JThomas wrote:i to ti je politički traktat i politizacija na istu temu i sa istom poentom kao i uvodni post. samo kraći.
Vjerovatno ni sam ne znas objasniti to sto tvrdis cim samo ponavljas jedno te isto.

Leons wrote:Ma zasluzio je qrac. Narod nema sta da jede njemu platise stan kupuju. Hljeba i igara.
Daj mu fore jos par dana da ga volimo i hvalimo,..... prerano je za mahalsku zavist, sitnicarenja i pljuvanja.
A imovinski karton igraca je u ovoj temi trolanje.
nema se šta objasniti ni pisati traktate, ti pišeš protiv jedne određene politike. što jeste politizacija, bez obzira što u naslovu i uvodu napišeš da nije.
hAZNADAR

#45 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by hAZNADAR »

JThomas wrote:
nema se šta objasniti ni pisati traktate, ti pišeš protiv jedne određene politike. što jeste politizacija, bez obzira što u naslovu i uvodu napišeš da nije.
:D Znaci po tvojoj logici ako kritikujes jednu politiku ti si automatski dio druge protivnicke i k'tome i propagator? I tebe covjek ozbiljno da shvata u raspravi o politici?

U uvodnom postu sam lijepo sve objasnio i cak moj odnos prema multietnicnosti. Nauci se citati postove a ne samo povrsno ideoloski ocijeniti koga voljes a koga koljes.

Vezano za temu.
Valentin Incko u Vitezu izjavio:
Josip Pandža je napravio više od mene, on je veoma brzo uspio ujediniti Bosnu i Hercegovinu.
Posto sam Valentin ne ucestvuje ovdje - moze li mi neko objasniti kako je to Josip ujedinio BiH?
Ja samo vidim da je izvrstan trener i takticar,.. nadam se da ce nam donijeti jos pobjeda u sportu.

Ali kako je ujedinio BiH?
Bodkin

#46 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by Bodkin »

U pravu je @jthomas, politiziras samo tako, a glumis neku apoliticnost. Jos ti je poruka za kurac. Postoji vise od jednog nacina da se ujedini bih. Drugo, ti potenciras da jedinstvo i multikultura znaci samo jedno, a to je da su svi u bih na istoj matrici. Kako svi znamo da je to nemoguce i da nije tacno, tvoja prica se u stvari svodi na pricu nacionalista iz sva tri tora
JThomas

#47 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by JThomas »

hAZNADAR wrote:
JThomas wrote:
:D Znaci po tvojoj logici ako kritikujes jednu politiku ti si automatski dio druge protivnicke i k'tome i propagator? I tebe covjek ozbiljno da shvata u raspravi o politici?

U uvodnom postu sam lijepo sve objasnio i cak moj odnos prema multietnicnosti. Nauci se citati postove a ne samo povrsno ideoloski ocijeniti koga voljes a koga koljes.

Vezano za temu.
Valentin Incko u Vitezu izjavio:
Josip Pandža je napravio više od mene, on je veoma brzo uspio ujediniti Bosnu i Hercegovinu.
Posto sam Valentin ne ucestvuje ovdje - moze li mi neko objasniti kako je to Josip ujedinio BiH?
Ja samo vidim da je izvrstan trener i takticar,.. nadam se da ce nam donijeti jos pobjeda u sportu.

Ali kako je ujedinio BiH?
i ponovo izmišljanje i pobijanje onoga što nije napisano.

priča protiv jedne određene politike je i sama politička priča, bez obzira na sadržaj. po definiciji i elementarnoj logici. ne mogu ti više pojednostaviti od ovoga, a ne umijem pisati traktate gdje nisu potrebni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:Moglo bi se pisati ali dzaba kad uvijek dodju pacijenti i useru temu
Bas tako :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by _BataZiv_0809 »

Indigont wrote:Glupa tema. Trazite nesto negativno u necemu sto je jako pozitivno. Nemate pametnijeg posla i zelite biti posebni tako sto cete ici kontra sve te euforije jer kao vi ste specijalni i bolji od ostalih.
Sustina forumskog opusa mnogih forumasa koji se javljaju na ovoj temi :thumbup:
GeeTnT

#50 Re: Politizacija sportskih pobjeda

Post by GeeTnT »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:Moglo bi se pisati ali dzaba kad uvijek dodju pacijenti i useru temu
Bas tako :(
Vala bas i meni ona suknja na Bozi nikako nije legla....
Post Reply