Za mene ima mjesta na tribinama za Hrvate i Srbe koji navijaju za svoju državu, njihove narodnosti nikad nisam negirao i imaju pravo da dođu na tribinu sa zastavama Srbije i Hrvatske, čak sam spreman reagirati kao i dosta mojih prijatelja i poznanika ako bi im neko šta eventualno dobacio mada sumnjam jer bi ljudima bilo sigurno drago što napokon i oni navijaju za svoju reprezentaciju.Grean wrote:Meni je potez sa vise potencijala da se iskoristi u politicke svrhe bio utakmica rukomentne reprezentacije BiH u Vitezu gdje grupa navijaca dolazi u dresovima sa sahovnicama da navijaju za BiH.
Njihovo objasnjenje je bilo da imaju potrebu da se identifikuju kao Hrvati koji navijaju za BiH (razumijem i takvu potrebu da se ne utope u more onih koji navijaju jer su Bosnjaci i onih koji se identifikuju kao Bosanci).
Otvorio sam i temu vezano za ovaj fenomen iz Viteza ali je odmah zatvorena. Meni licno je interesantna tema, ima li u buducnosti mjesta za nacionalne zastave pored zuto-plave, na isti nacin kako danas egzistiraju Ljiljani i zuto-plava na utakmicama reprezentacije. Znam da ce se mnogi osuti na samu pomisao ali prezivjele su i "gore" teme na forumu pa ne vidim ni ovu kao neko bogohuljenje.
Jedini je problem sa BHF - om, Ljutim Krajisnicima i jos nekim grupama koji imaju pojedince, manjinu, čiji mozgovi su zakrzljali pa dolaze sa ratnim obiljezjima i ne moze proci utakmica da ne spomenu četnike i ustaše. Takve trebamo mi iznabijati na tribini prvi da shvate neke stvari. Zastave sa ljiljanima se neću odreći nikad dok sam živ, zakleo sam se toj zastavi kao i Armiji BiH ( vojna obiljezja nisam izvadio od rata i ne nosim ih nigdje ) i dok god oni postuju '' moje '' ja s njima nemam problem, trobojke i sahovnice su dobrodosle.
I zelim da raji skrenem paznju, primjetio sam da se kod BHF -a vec par puta iskuplja stoka sa zastavom bošnjackih fašista BPNP što je za mene velika sramota jer pratim šta rade i pišu o nama i našim komšijama, veličaju ustaše itd ... Sljedeci put kad mi se potrefi da dijelimo istu trbinu sa BHF -om obećavam vam da će biti pizdarija sa nama ne bude li se to maklo a vama ako je u interesu da poslije hučke na tribini budete ocijenjeni kolektivno kao fašisti zbog toga onda nam prepriječite put. Sve više i više vas ljudi vezuju za fašizam jer se svakakve bagre nakotilo među vama, malo obratite paznju na to jer kao najveca grupa navijaca nase drzave se kroz vas ogleda slika svih nas a moji su klali ustaše a ne u njima nevine.