Politika je najisplativiji posao u BiH

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

Politika je najisplativiji posao u BiH

#1

Post by novel » 29/06/2006 09:49

Penzionerima, radnicima, profesorima, studentima, vozačima tramvaja, vozova i autobusa, pekarima... dosadašnji izbori nisu donijeli ništa više od teškog života, štrajkova i općeg nezadovoljstva. Evo izbora ponovo. Kako u njih ulaze političari? S koliko stanova ulazi Haris Silajdžić, sa koliko bazena Dodik i Čavić, s kojom ušteđevinom Zlatko Lagumdžija, s kakvim dragocjenostima Sejfudin Tokić, s kojim vozilima Mladen Ivanić, kakvim kreditom Krešimir Zubak, s kojim novcem Sulejman Tihić...

Haris Silajdžić je bio u Denveru sedam dana. Onda je došao na jedan dan u Sarajevo. Obavio je tri vrlo važna sastanka, a naredno jutro otputovao na sedmodnevno putovanje u Katar. Zbog toga lider Stranke za BiH i kandidat za Predsjednišvo BiH na sljedećim izborima nije mogao odgovoriti na pitanja magazina Start BiH o svom imovinskom stanju.
To je bio i razlog da nam iz njegovog kabineta, objašnjavajući spomenutu situaciju, poruče:
- Napišite da ima stan od 48 kvadrata, što je predsjednik naveo u imovinskom kartonu na prošlim izborima.

SILAJDŽIĆ: Vila na Bosforu
Šef SBiH i vlasnik omalenog stana u Ferhadiji, naveo je prije četiri godine u imovinskom kartonu, pohranjenom u Izbornoj komisiji BiH, da kao profesor Filozofskog fakulteta za godinu dana zaradi 12.500 KM. Navodno je kao predavač na prestižnom američkom Cornell univerzitetu dodao na konto još 2.000 dolara. Silajdžić je upisao da je na njegovo ime registrirana građevinska dozvola u ulici Rizaha Štetića na prostor od 181 kvadratni metar, ali da to koristi njegova sestra Sadžida zajedno sa pet članova familije. Čini se da je Haris Silajdžić najzanimljivije zabilježio u rubrici dugovanja i krediti. Pored toga što je naveo da ima kredit od 35.000 KM u Market banci, zapisao je i sljedeće: 200.000 KM lična pozajmica od Ismeta Hrnjice od 01.01. 2000. ovjerena kod advokata Muhameda Potogije.
Ismet Hrnjica je generalni direktor Bosna-S Oil Services Company, uspješne naftne firme koja ima sjedišta i saradnike u Engleskoj, Malti, Libiji, Kataru, Njemačkoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nismo saznali da li je Silajdžić vratio pozajmicu, jer je Hrnjica konstantno na sastanku s uvaženim gostima.
Ukratko, to bi bila zvanična imovinska karta povratnika na bh. političku scenu. Bit će zanimljivo kada za mjesec dana Haris ponovo bude ispunjavao imovinski karton u Izbornoj komisiji BiH. Između ostalog, za očekivati je da će napokon pojasniti da li ima ili nema stan u Istanbulu. I to iz prostog razloga jer već 15-ak godina tamo žive njegova supruga Maja i sin Mirza. Poznato je da stanuju u elitnom kvartu bosforskog dijela Istanbula, gdje obitavaju i mnogi ugledni turski građani. Od naših izvora iz Istanbula nismo mogli dobiti potvrdu da li dio porodice Silajdžić stanuje u svom ili tuđem stanu. Porodica Silajdžić se udomaćila u vili koju im je, navodno, na korištenje dao enormno bogati turski biznismen Šarik Tara. Tara je jedan od najmoćnijih turskih, pa i evropskih biznismena. Tarik Šara, rođeni Makedonac, vlasnik je firme Enka čija je vrijednost na svjetskom tržištu procijenjena na 3,6 milijardi eura i čiji je godišnji neto prihod fantastičnih 360 miliona dolara. U intervju datom Dnevnom avazu prošle godine, Tarik Šara je rekao:
- Imao sam kontakte s prvim predsjednikom Predsjedništva BiH rahmetli Alijom Izetbegovićem. Harisa Silajdžića izuzetno cijenim.
Vila u kojoj žive Silajdžići polog je za unosne poslove koje bi firma Enka mogla dobiti ako Haris konačno dođe na vlast. U protivnom, račun za dugogodišnju kiriju natjerao bi čelnika Stranke za BiH na nove pozajmice.
Bit će zanimljivo da li će predsjednik SBiH prijaviti da je sinu Mirzi nedavno kupio stan u Londonu. Silajdžić mlađi želi vrhunsko obrazovanje pa se tata pobrinuo za smještaj.

DODIK: Fiktivne krave
Ni premijer Vlade Republike Srpske Milorad Dodik nije, iako je imao sedam dana vremena, poslao odgovore o imovini. Pored pitanja poslatih telefaxom uzaludan je bio pokušaj i slanja maila na Dodikovu adresu. Možda premijer Republike Srpske ne odgovara novinarima iz Federacije, kako je rekao novinaru BHT-a kada ga je ovaj pitao o putovanju avionom Vlade RS u Njemačku da bi privatno prisustovao utakmici Argentina - Srbija i Crna Gora.
Kada je prvi put postao premijer RS (1998.), Dodik je bio mnogo otvoreniji prema novinarima i to baš onima iz Federacije BiH. Tako je bez problema govorio o svojoj imovini. Rekao je da je svoju privatnu firmu čim je postao premijer zamrznuo. Dodao je da je otkupio stan u Laktašima od 78 kvadratnih metara, te priznao da od 1990. ima dva stana u Beogradu koje ne koristi već čuva za budućnost djece (Gorica i Igor). Rekao je da ima i veoma bogatog oca te da očekuje ogromno naslijeđe.
U imovinskom kartonu iz 2002. godine napisao je da je za godinu dana zaradio 12.000 KM na osnovu plaće, da njegov stan u Laktašima vrijedi 80.000 KM, da ima hektar poljoprivrednog zemljišta u vrijednosti od 10.000 KM i privatnu firmu čija je vrijednost 5.000 KM (!). Oba stana od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u ulici Bulevar revolucije Dodik je procijenio na 150.000 KM. Inače, stanovi u Beogradu su na ime njegove supruge Snježane.
U prošlom broju Starta objavili smo da Dodik posjeduje i veliki ribnjak u okolini Banje Luke (2002. godine nije ga prijavio). Oni koji su posjetili taj objekat tvrde da se ni iznadprosječno bogati američki biznismeni ne bi zastidjeli kada bi goste mogli dočekivati na takvom imanju. Gostima su, osim ribnjaka, na raspolaganju bazeni, saune, košarkaški i teniski tereni, više luksuzno opremljenih bungalova... Na sva pitanja o tome otkud mu ovakvo bogatstvo, Dodik je odgovarao kako sa imanjem nema nikakve veze, te da je i on tu gost na bratovom imanju. Kada su ga novinari pitali koliko miliona sve to vrijedi, odgovorio je:
- Prodaću ga svakom ko ponudi pola miliona. Iako nije moj, već bratov.
Dodikov brat, inače, drži kafanu u dvorani KK Igokea u Aleksandrovcu, pa je pravo čudo kako je prihodima iz kafića uspio finansirati gradnju takvog kompleksa. Tek da spomenemo i da se Dodikova firma zove Igokea i nekada je proizvodila namještaj i imala oko 200 zaposlenih. Malo je poznato da je Dodik pored Igokee u ratu imao i firmu Ranč 3D i da je uzgajao telad. Ali fiktivnu. Tadašnje vlasti su navodno unapređivale stočarstvo i svim stočarima dodjeljivala kredite. Dodik je uzimao velike kreditne iznose kako bi uzgajao telad, krave i bikove koji su postojali samo na papiru.

TIHIĆ: Stan kod Predsjedništva
Imovina člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića uglavnom je ista kao i prije prošlih izobra, iako nismo dobili odgovor na anketu o imovinskom stanju vodećih bh. političara. Dobili smo samo obrazloženje da je šefica kabineta na odmoru, a ona sve zna glede postavljenih pitanja.
Tihić je 2002. godine napisao da je kao tadašnji poslanik Narodne skupštine RS za godinu dana zaradio 17.433 KM, da je za isti period od SDA dobio 3.400 KM, od VIB Fonda 2.871, od iznajmljivanja poslovnog prostora u rodnom Bosanskom Šamcu 3.600 KM, te od Komisije za reviziju državljanstava 1.600 KM. Dodao je Tihić da je tada na banci imao ušteđevinu od 3.500 eura, stan od 106.000 KM, kuću u Šamcu i poslovni prostor u vrijednosti 300.000 KM. Pored toga, od Univerzal banke uzeo je kredit u iznosu od 86.000 KM koji će isplaćivati do 2011. godine.
Sadašnja plaća člana Predsjedništva BiH je ukupno oko 3.500 KM, što je godišnje više od 40.000 KM. Sulejman Tihić je prodao stan na Bendbaši i kupio drugi u Alipašinoj ulici, ni minutu udaljen od zgrade Predsjedništva BiH.
U novom stanu živi sa suprugom Jasminkom. Dok su stanovali na Bendbaši s njima su živjeli sinovi Anvar i Emir, kćerka Azra, te snaha Aida i unuka Emina. Tada su i njegovi sinovi radili u firmi Il ponte d.o.o i za godinu dana obojica zaradili 7.200 KM(!). Nezvanično kruži priča da je jedan od sinova uspio kupiti sebi stan.

LAGUMDŽIJA: Još jedan stan
Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, je jedan od rijetkih koji je poslao odgovor na naš upit. Kaže da ima dva stana u Sarajevu u suvlasništvu sa suprugom, stečena vlastitim radom i kupljena kreditima. Dodaje i da njegova supruga Amina u vlasništvu ima marketinšku agenciju (Ars Creativa). Lagumdžija napominje da mu je plata na fakultetu 1.500 KM, a da od dodatnih primanja ima poslanički paušal od 840 KM, i honorare od: konsultantskih usluga, predavanja na specijalističkim i postdiplomskim studijima u zemlji i inostranstvu, vođenja i izrade projekata na fakultetu i u Centru za menadžment i informacione tehnologije sa različitim mjesečnim iznosima od dvije do osam hiljada konvertibilnih maraka. Pored toga, Lagumdžija kaže:
Imam stan u Dubrovniku (100.000 KM) i vikendicu (40.000 KM) pet kilometara udaljenu od centra grada (Hotonj), koju sam naslijedio od oca i majke, kao i ušteđevinu (oročenih 120.000 KM) koju čuvam u banci namjenski za školovanje njihovih unuka odnosno moje djece.
Za razliku od kartona iz 2002. godine, Lagumdžija u ovoj predizbornoj godini ima jedan stan više. Zanimljivo je i da lider SDP-a nema osobno vozilo.

IVANIĆ: Stan u Londonu?
Kao i Lagumdžija i predsjednik PDP-a i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić je pokazao odgovornost prema javnosti. On kaže da od 1991. godine posjeduje stan u Banjoj Luci, površine 96 kvadratnih metara. Ima i pola vikendice od 80 kvadratnih metara u Kamenarima u Crnoj Gori. Pored toga, ima i stan od 42 metra kvadratna u Beogradu koji je u vlasništvu njegove supruge. S tim da Ivanić napominje da ga je stekla uz pomoć rođaka. Ivanić nema registrovanu firmu, na svoje ili ime članova uže porodice, niti imovinu stečenu nasljedstvom. Ima vozilo Škodu Octaviju iz 2000. godine.
- U Savjetu ministara mjesečna plaća je 2.284 KM plus 120 KM toplog obroka. Za odvojeni život dobivam 400 KM umanjen za dane kada nisam u Sarajevu. Pored toga na ekonomskom fakultetu mjesečno dobivam 600 KM - kaže Ivanić.
Mada se šuškalo, nikada niko nije dokazao da je Mladen Ivanić kupio stan u Londonu gdje je usavršavao svoju naobrazbu.

ČAVIĆ: Bez kredita
Dragan Čavić, predsjednik RS-a i SDS-a, nije dostavio odgovore. Prema podacima iz 2002. godine koje je Čavić ispunio u imovinskom kartonu, samo se jedan zaključak nameće - skromnost. Dakle prema tom kartonu, živi u stanu u Banjoj Luci čija se vrijednost procjenjuje na 106.000 KM. Stan je dobio prije rata od Fabrike duvana Banja Luka. Napisao je Čavić tada i da ima auto od 15.000 KM, te garažu vrijednosti 6.000 KM. Svojim potpisom je potvrdio da nije imao kreditnih zaduženja niti pozajmica. No, dodao je Čavić da njegova supruga ima 40.700 eura ušteđevine u banci.
Njegovi poznanici ne znaju da li je to bilo dovoljno novca da napravi kuću, neki kažu vilu, u Bronzanom Mejdanu. Kuća ili vila, opasana je visokim zidom, a iza njega je bazen. Kao predsjedniku RS-a plaća mu je znatno povećana i godišnje iznosi oko 30.000 KM, što je duplo u odnosu na 2002. godinu.

ZUBAK: Bogatstvo u nekretninama
Od predsjednika NHI-a Krešimira Zubaka također nismo dobili odgovor, mada su nam u njegovom kabinetu u nekoliko navrata kazali čim dođe podsjetit ćemo ga. Zubak spada u kategoriju dobrostojećih. To se može zaključiti prema njegovom imovinskom kartonu sa posljednjih izbora. Tada je za godinu dana Zubak zaradio 33.000 KM. Napisao je da ima kuću od 150.000 KM u BiH, u Sarajevu jednu polovinu stana vrijednog 150.000 KM, te stan iste vrijednosti u Hrvatskoj. Pored toga, u blizini Doboja ima i 10.000 KM vrijedno zemljište. Zubak je tada uzeo i kredit od 120.000 KM koji će morati isplatiti do 2008. godine. Njegova supruga Zagorka za godinu dana u 2002. je dobila plaće u ukupnom iznosu 6.000 KM.

ČOVIĆ: Bijeli karton
Iz HDZ-a BiH su nam rekli da Dragan Čović nikako nije imao vremena da odgovori na pitanja jer: imao je porodični blagdan, pa je bio u inozemstvu, pa je bio na suđenju, pa će u Konjic na otvaranje HDZ kancelarija, pa onda ima blagdan… Karton u 2002. nije ispunio.
Prema ranije izrečenom priznanju, najbolje je živio dok je bio generalni direktor Sokola. To ne treba ni čuditi, mada nije loše živio ni kada je bio zamjenik federalnog premijera, niti kao član Predsjedništva BiH. No, tada je otkupio i stan u Mostaru, kojeg dijeli vlasnički sa suprugom Bernardicom. Stan je procijenjen na 150.000 KM. Vozi Audi A4, a i njegova supruga ima automobil. Supruga sa kolegama odvjetnicima vlasnički dijeli odvjetnički ured. Porodica Čović ima i kuću na selu čija vrijednost prelazi 150.000 KM. Pored toga njegovi poznanici kažu da navodno ima stan i u Zagrebu. Trenutno je uposlen samo kao profesor na Mašinskom fakultetu u Mostaru, gdje mjesečno prima oko 1.500 KM. Trenutno se protiv njega vodi sudski proces zbog korupcije.

TOKIĆ: 350.000 KM u zemljištu
Sejfudin Tokić, predsjednik SDU-a, nije odgovorio zbog zauzetosti, ali nam je putem sekretarice u stranci poručio:
- Imat ćete to uskoro na stranici Izborne komisije BiH.
Ono što je bilo 2002. godine na stranici Izborne komisije nije bilo zanemarljivo. Tada je Tokić u Skupštini BiH za godinu zaradio 15.000 KM, na projektu FDA 10.000 i imao je dobit od imovine 10.000 KM. Imao je i ušteđevinu od 65.000 KM, pola stana u iznosu od 60.000 KM, u Blažuju vikendicu vrijednu 100.000 KM, te 350.000 KM vrijednosti zemljišta veličine 50.000 metara kvadratnih. Trećina porodične kuće koja pripada Sejfudinu vrijedi 90.000 KM, a poslovni prostor površine 35 metara kvadratnih vrijedan je 70.000 KM.

TANOVIĆ: Život od plaće
Predsjednica Liberalno demokratske stranke Lamija Tanović je prva dostavila odgovore na naš upit. Kaže da ima stan zajedno sa suprugom, stečen poslijeratnom kupovinom certifikatima. Imaju i vikendicu na planini zahvaljujući duplom kreditu, jedan je dobila Lamija, a drugi njen muž. Imaju i garsonjeru na moru koju su stekli kreditima i uz pomoć familije još prije 25 godina. Nemaju registrovano preduzeće. Lamija Tanović ima vozilo Polo Klasik iz 1996.godine, te Fiata PZ iz 1990. Njena prosječna mjesečna primanja su 1.200 KM, dok honarnih primanja nema. Predsjednica LDS-a nema ni naslijeđene imovine.
AJANOVIĆ: Ni preduzeća, ni nasljedstva

Brz i ažuran u odgovorima bio je i Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a. On ima stan u Tuzli, kako kaže, stečen radom i kreditnim sredstvima. Oko tog stana u vrijeme otkupa digla se velika prašina. Kolege političari iz protivničkih partija govorili su glasno i jasno da je Ajanović do njega došao nelegalno. Prašina se slegla, a Ajanović je otkupio stan. U imovinskom kartonu njegovu vrijednost je procijenio na 50.000 KM. Ajanović kaže da nema registrovanog preduzeća, niti imovinu stečenu nasljedstvom. Vozi KIA Clarus iz 1997. godine, a džipa je prodao. Prosječna mjesečna plaća u federalnom Parlamentu iznosi 1.537 KM, za šta nam je Ajanović poslao i potvrdu od Parlamenta. Za rad u komisijama mjesečno dobiva 175 KM.
U kartonu iz 2002. Ajanović je naveo da ima i 25.000 KM gotovinskih sredstava, te da je godišnje zarađeno kao vijećnik općine Tuzla 6.000 KM.
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=197&ID=59 :oops:


User avatar
zanzibar
Posts: 206
Joined: 21/11/2003 00:00

#2

Post by zanzibar » 30/06/2006 15:19

Da se naježiš :D

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

#3

Post by Black swan » 30/06/2006 15:25

svi mi se gade

a što je najgore narod je opet spreman u rat zbog njih :(

bleka
Posts: 700
Joined: 20/09/2005 11:43

#4

Post by bleka » 30/06/2006 15:31

LAGUMDŽIJA: Još jedan stan
Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, je jedan od rijetkih koji je poslao odgovor na naš upit. Kaže da ima dva stana u Sarajevu u suvlasništvu sa suprugom, stečena vlastitim radom i kupljena kreditima. Dodaje i da njegova supruga Amina u vlasništvu ima marketinšku agenciju (Ars Creativa). Lagumdžija napominje da mu je plata na fakultetu 1.500 KM, a da od dodatnih primanja ima poslanički paušal od 840 KM, i honorare od: konsultantskih usluga, predavanja na specijalističkim i postdiplomskim studijima u zemlji i inostranstvu, vođenja i izrade projekata na fakultetu i u Centru za menadžment i informacione tehnologije sa različitim mjesečnim iznosima od dvije do osam hiljada konvertibilnih maraka. Pored toga, Lagumdžija kaže:
Imam stan u Dubrovniku (100.000 KM) i vikendicu (40.000 KM) pet kilometara udaljenu od centra grada (Hotonj), koju sam naslijedio od oca i majke, kao i ušteđevinu (oročenih 120.000 KM) koju čuvam u banci namjenski za školovanje njihovih unuka odnosno moje djece.
Za razliku od kartona iz 2002. godine, Lagumdžija u ovoj predizbornoj godini ima jedan stan više. Zanimljivo je i da lider SDP-a nema osobno vozilo.


Samo neka pojasni da mu je BAbo krao i nogama i rukama. NAjobicnija seljacina iz Vlasenice postao partijski komesar i sina poslao na skolovanja, pa se zavrno koji stancic i tako to. :x

Svemirski_Jebach
Posts: 3939
Joined: 13/08/2003 00:00
Location: Tel Aviv

#5

Post by Svemirski_Jebach » 30/06/2006 16:19

bleka wrote:LAGUMDŽIJA: Još jedan stan
Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, je jedan od rijetkih koji je poslao odgovor na naš upit. Kaže da ima dva stana u Sarajevu u suvlasništvu sa suprugom, stečena vlastitim radom i kupljena kreditima. Dodaje i da njegova supruga Amina u vlasništvu ima marketinšku agenciju (Ars Creativa). Lagumdžija napominje da mu je plata na fakultetu 1.500 KM, a da od dodatnih primanja ima poslanički paušal od 840 KM, i honorare od: konsultantskih usluga, predavanja na specijalističkim i postdiplomskim studijima u zemlji i inostranstvu, vođenja i izrade projekata na fakultetu i u Centru za menadžment i informacione tehnologije sa različitim mjesečnim iznosima od dvije do osam hiljada konvertibilnih maraka. Pored toga, Lagumdžija kaže:
Imam stan u Dubrovniku (100.000 KM) i vikendicu (40.000 KM) pet kilometara udaljenu od centra grada (Hotonj), koju sam naslijedio od oca i majke, kao i ušteđevinu (oročenih 120.000 KM) koju čuvam u banci namjenski za školovanje njihovih unuka odnosno moje djece.
Za razliku od kartona iz 2002. godine, Lagumdžija u ovoj predizbornoj godini ima jedan stan više. Zanimljivo je i da lider SDP-a nema osobno vozilo.


Samo neka pojasni da mu je BAbo krao i nogama i rukama. NAjobicnija seljacina iz Vlasenice postao partijski komesar i sina poslao na skolovanja, pa se zavrno koji stancic i tako to. :x


de ne seri hljeba ti :roll: :roll: šta ako je čovjek iz vlasenice? to je tebi osnovni problem...eto, a ti decko iz urbane sredine, smrdi sa svjih 5 KM

bleka
Posts: 700
Joined: 20/09/2005 11:43

#6

Post by bleka » 30/06/2006 16:23

hahahahahaha, evo odmah

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

#7

Post by spongebob » 02/07/2006 04:31

eh da je pravde...i francuske revolucije

winetou
Posts: 2053
Joined: 30/07/2003 00:00
Location: cyber prerije
Contact:

#8

Post by winetou » 02/07/2006 12:58

Dodaje i da njegova supruga Amina u vlasništvu ima marketinšku agenciju (Ars Creativa).

Neobican brak. Wannabe socijalista i vlasnica marketing agencije :razz:

novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

#9

Post by novel » 02/07/2006 13:13

spongebob wrote:eh da je pravde...i francuske revolucije
beze truhnu bandijere :roll:

User avatar
A_I_
Posts: 1211
Joined: 27/01/2003 00:00
Location: Dovlići
Contact:

#10

Post by A_I_ » 02/07/2006 13:14

winetou wrote: Dodaje i da njegova supruga Amina u vlasništvu ima marketinšku agenciju (Ars Creativa).

Neobican brak. Wannabe socijalista i vlasnica marketing agencije :razz:


zasto je to za cudjenje ???
socijalista ≠ komunista

:-)

winetou
Posts: 2053
Joined: 30/07/2003 00:00
Location: cyber prerije
Contact:

#11

Post by winetou » 02/07/2006 13:18

Nije isto no pomislio bi covjek da ipak vise uziva u drustvu mladih aktivistkinja Greenpeace-a, Amnesty-a i drugih.

Shoba
Posts: 1743
Joined: 24/11/2003 00:00

#12

Post by Shoba » 03/07/2006 03:56

nije problem sto oni imaju sve to ili sto su to pokrali, pravi problem je da oni ne znaju da rade svoj posao. Ma uzmi brate koliko hoces, samo daj narodu da ima osnovne stvari: posao, mir, i cist zrak........

Ha jel' vako..?? 8-)

User avatar
Mahalac
Posts: 2752
Joined: 19/11/2002 00:00
Location: Anarhija all over...

#13

Post by Mahalac » 03/07/2006 13:01

A gdje se prikazuju talovi s raznim "uspjesnim" kompanijama tkz generalnim distributerima i exkluzivnim dobavljacima/proizvodjacima.
:?


Lamija, Lamija :( ovakvu gospodju nebi trebalo ni u isti clanak u novine stavljati.

User avatar
A_I_
Posts: 1211
Joined: 27/01/2003 00:00
Location: Dovlići
Contact:

#14

Post by A_I_ » 03/07/2006 14:09

Shoba wrote:nije problem sto oni imaju sve to ili sto su to pokrali, pravi problem je da oni ne znaju da rade svoj posao. Ma uzmi brate koliko hoces, samo daj narodu da ima osnovne stvari: posao, mir, i cist zrak........

Ha jel' vako..?? 8-)


ako vecina bosanaca ovako misli - ubilo se za americke korporacije i tu vrstu kapitalizma...hljeba i igara a 5% najbogatijih vlada svijet(in)om...

Post Reply