Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
....i danas se po starom obicaju na lokalnu, federalnu radio stanicu u kontakt program javio cudnovat politicar....postavio je pitanje sta ce se desiti sa uposlenicima federalne tv i radia ako se ukine federacija!?
....sam si je dao za pravo odgovoriti kako bht1 poslije raspada ftv-a nece primiti njih nego druge radnike
....mislim da se radi o tipicnom obliku politickog pritiska, sa jasno doziranom prijetnjom trajnog gubitka radnog mjesta, po ukidanju entiteta odnosno federacije
senada wrote:....i danas se po starom obicaju na lokalnu, federalnu radio stanicu u kontakt program javio cudnovat politicar....postavio je pitanje sta ce se desiti sa uposlenicima federalne tv i radia ako se ukine federacija!?
....sam si je dao za pravo odgovoriti kako bht1 poslije raspada ftv-a nece primiti njih nego druge radnike
....mislim da se radi o tipicnom obliku politickog pritiska, sa jasno doziranom prijetnjom trajnog gubitka radnog mjesta, po ukidanju entiteta odnosno kantona
.....ovaj i svaki puta jedan te isti gospodin...ne tice se mene nego svih nas..... covjece kojim se sredstvima i metodama 'gospoda' sluzi da sacuva svoja gospodarstva - rs, federaciju i kantone... finansijski oslabe medije... potom ih ucjenama prisiljavaju da rade 'neovisno' za njih....za ocuvanje entiteta i kantona, jedinog garanta opstojnosti njihovih tvrtki sda, sds,hdz i sbih...
.....nevjerovatno je koliko mnogo napora i 'drzavnog' novca su federalne vlasti ulozile na procese betoniranja podjela u zemlji po svim savovima..... cio drzavni sistem funkcionira iskljucivo po entitetsko kantonalnim principima podjele a drzava je samo geografski okvir za podjele unutar nje.... pitanje uposlenika ftv-a po eventualnom raspadu entiteta glatko bi se rijesilo ali kada bi se ukinula postijeca vlast....
....niko ne ocekuje od medija apsolutnu neovisnost, ali ociti pritisci i ucjene najvecu stetu nanose gradjanima.... sto je jaci pritisak i utjecaj politickih oligarhija na medije to su vise gradjani osteceni po pitanju istine i prave informacije koja kreira politicke stavove javnoga mijenja...
Prince wrote:Senada, lupetaš bezveze, FTV će samo promijeniti ime, kao i 100 puta dosad.
Prince, sigurno nisam jedina koja je cula jasno i glasno pitanje slusatelja postavljeno voditelju emisije ....federalnog radija - sta ce biti sa uposlenicima ftv-a ako se 'ukine' rs, odnosno federacija uz komentar da ce svi ostati bez posla ....novinar-voditelj navedenu tvrdnju nije potvrdio ali ni demantirao....
....voljela bih da se radi o nesuvislom lupetanju...
"Savjetnik Čampare i Isaka diktirao tekstove Klixu: "Mi kada udarimo - udarimo preko pravih i najjačih medija"
Munja kralju. Usmjerio sam ih da napišu prepozitivan za nas – piše Mušinović"
U Zemlji kraljeva i prosjaka ovako se komunicira između politike i medija.
I tu se određuju "pravi i najjači".
Sav jad i bjeda jednog društva ovdje je provrela do mjere da čovjek poželi svoj nestanak iz ovakvog brloga.