Pasiflora wrote:Opetja033 wrote:
Interesantno, i ne znas sta znaci to sto je napisao ali si pozurili da ga popljujes i izvrijedjas. Bas onako kosmopolitski, gradjanine svijeta.
P.S. Ne, ne smatram da djeca iz mjesovitih brakova imaju bilo kakav vid deformacije. Fizicki ili psihicke. Ili identiteske.

Nisam nista rekla tebi, niti sam te napala. Zato sam postove i razdvojila.
Izraz "deformisani identitet" ne postoji - izmisljeni izraz nepismenog stvora.
A tebi sam htjela reci da je ok imati stav kakav imas - to je tvoja stvar. Kao sto je moja stvar da imam stav kakav imam, a imam ga kao iskustvo iz prve ruke

. Vjeruj mi, puno je bolje nego sto mozes i zamisliti.
Znam, znam. Nego mi bilo sega sto ga onako popljuva a ni ti pojma nemas sta je pisac htio reci. Nemam ni ja pojma priznajem.
Ne, sve u svemu meni smeta sto tokom svih ovih diskusija i jedna i druga strana gleda na onu drugu kao na inferiorniju, gotovo kao niza bica. Dakle bilo je diskusija gdje su se djeca iz mjesovitih brakova nazivala kopiladima a isto tako je bilo diskusija gdje su se djeca iz mjesovitih brakova nazivala inteligentnijim i superiornijim u odnosu na djecu iz nemjesovitih.
Treba braniti pravo svakoga da stupi u brak sa kim zeli. Ja kao osoba koja sebe ne moze zamisliti u mjesovitom braku, uvijek sam spreman stati u odbranu tvog (lupam sada) prava da budes sretna i spokojna u tom braku. I apsolutno ne mislim da nemjesoviti brakovi imaju vecu sansu za uspjeh od nemjesovitih.
Kada se sve ogoli, dodjemo do toga da se ovdje radi o prioritetima. Etnija i vjera su samo dio. Neko ne bi mogao biti u braku sa osobom koja svaki vikend izlazi na Bazene/Bosnu i kojoj je vrhunac umjetnosti Kemal Malovcic. Neko drugi ne bi mogao biti u braku sa osobom koja navija za Zeljeznicar/Sarajevo (znam hejbet takvih primjera). Neko treci ne bi mogao biti sa nekim ko ne pije, neko cetvrti opet ne bi mogao biti sa nekim ko pije. Itd, itd. Sve se svodi na to kakve ko ima prioritete u zivotu i poglede na zivot.
Ne smatram da su mjesoviti brakovi kljuc za uspjesnu buducnost BiH. Kljuc za uspjesnu buducnost BiH je medjusobna tolerancija, malo vise razumijevanja jednih za druge. I postovanja, mnogo postovanja.
NeenaSa - sa onim zelenim smileyem sam ismijavao vratolomiju "identitetska deformacija". Malo manje paranoje molim te.