Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#101 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by -LIBERO- »

Pa okreni se malo oko sebe. Tako jednostavno ces zakljuciti da je to realan prikaz situacije na terenu. Svaka ulica,ima svoju dzamiju,koliko parkova i parkinga su sada haremi dzamija.
Realno gledajuci pretjerivanje i to jako izrazeno.
Istina,ni jedna crkva u Sarajevu nije dotaknuta za vrijeme rata,velika vecina nije ni po drugim dijelovima koje je kontrolisala ARBiH,ali pogledaj koliko je to crkava (bilo kojih) izgradjeno na ovim teritorijma. ja znam za onu crkvu na Vojnickom da se gradi pa brat bratu 6-7 godina,i vise. Isto tako znam da je kod stadiona Grbavica nesto pokrenuto na izgradnji katolicke crkve i to je to,za cijelo Sarajevo.

Samo mi nemojte ,razno razni kvazi "patrioti",da spominjete sta je sa Bl. ili Z.Mostaraom..to me ne interesuje,jer mi je jako jasno o cemu se tu radi.

Interesuje me Sarajevo,i razocaran sam desavanjima. Klasicno zapisavanje teritorije na sve tri strane.
klixober

#102 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:Pa okreni se malo oko sebe. Tako jednostavno ces zakljuciti da je to realan prikaz situacije na terenu. Svaka ulica,ima svoju dzamiju,koliko parkova i parkinga su sada haremi dzamija.
Istina,ni jedna crkva u Sarajevu nije dotaknuta za vrijeme rata,velika vecina nije ni po drugim dijelovima koje je kontrolisala ARBiH,ali pogledaj koliko je to crkava (bilo kojih) izgradjeno na ovim teritorijma. ja znam za onu crkvu na Vojnickom da se gradi pa brat bratu 6-7 godina,i vise. Isto tako znam da je kod stadiona Grbavica nesto pokrenuto na izgradnji katolicke crkve i to je to,za cijelo Sarajevo.

Samo mi nemojte ,razno razni kvazi "patrioti",da spominjete sta je sa Bl. ili Z.Mostaraom..to me ne interesuje,jer mi je jako jasno o cemu se tu radi.

Interesuje me Sarajevo,i razocaran sam desavanjima. Klasicno zapisavanje teritorije na sve tri strane.
Slažem se sve, ali dajte da ne ide tema u tom pravcu.
Svoje mišljenje o zapišavanju teritorija u Sarajevu nebrojeno puta napisao na forumu, ima već dovoljno tema sa tom tematikom.
Been

#103 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by Been »

Ja mislim, ne želeći izvrgnuti temu ruglu, da se satanizacija u malom svaki put dešava kada na entitetskom emiteru para-države nastale na 10.000 masovnih grobnica kaže, npr. "U Republici Srpskoj će biti sunčano, dok se u BiH očekuje naoblaka.." čime se želi naglasiti da je RS oduvijek zasebna, čak i geografska tvorevina. Eto ti satanizacije.
muha_sa

#104 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by muha_sa »

-LIBERO- wrote:Pa okreni se malo oko sebe. Tako jednostavno ces zakljuciti da je to realan prikaz situacije na terenu. Svaka ulica,ima svoju dzamiju,koliko parkova i parkinga su sada haremi dzamija.

sve to stoji :thumbup: šta uocavam kod vecine postova--obicno se skoro svi bavimo posljedicama :-) svjestan sam svega pobrojanog--ne mogu zažmirit--sve vidim jer svakodnevno špartam ovim gradom uzduž i poprijeko :D
meni je uzrok bitniji--zbog cega je sve ovo ovako kako je :?:
uzet cu samo jedan primjer: reintegracija okupiranih SA.opština 95/96.--poziv da se napuste svoja imanja i stanovi---tom se pozivu odazvala vecina--oni koji nisu bili su natjerani da napuste ( nije šuplja vec mi pricali prijatelji kojima su kojekakvi Krajišnikovi ljudi dolazili na vrata i pitali ih šta cekaju-što se ne pakuju )
-eh-kad bi recimo u naselju Osjek kod Ilidže bila izgradjena džamija i kome da je predratno stanovništvo ostalo u svojim kucama :?: NIKAD--ostalo ih desetak--licno ih znam.

-ko nam ove minder ublehaše dovede na vlast i drži sve ove godine :?: nema zelene površine koju nisu sjebali--jal uglavili zgradu jal tržni centar.

-hajd-dosta od mene :D dopizdilo mi više pisat :lol: valja malo i šaha pred Ekonomijom :lol: sunce sija ko tepsija.
HAVANA

#105 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by HAVANA »

Ko ga sataniZiro,ćuna mu se osušila :oops:
muha_sa

#106 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ko ga sataniZiro,ćuna mu se osušila :oops:
ko mu zlo mislio na neosušenoj ćuni visio :D
michio

#107 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by michio »

BiH nije duzna pravdati se Srbima i Hrvatima koji su se digli ratovati iz cista mira.
nosara

#108 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by nosara »

michio wrote:BiH nije duzna pravdati se Srbima i Hrvatima koji su se digli ratovati iz cista mira.
Jasta, brate... Uz opasku da je i na strani ove napacene zemlje bilo dovoljno i Srba i Hrvata... 8-)
Post Reply