Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
neon-x

#7451 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by neon-x »

Samo potkupiti iste ovakve u istim medijima da Magarcima pustaju pricu da se sve ovo radi jer se zeli destabilizirati BiH i uvuci Ameriku da se bavi novim sukobima kojima dirigiraju drugi (Natanjahu, Putin).
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7452 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

banjaluka078 wrote: 11/02/2026 10:58
Chmoljo wrote: 11/02/2026 09:23
Autori tekstova su max primorac i gospodja koja kaze da ice ubija americke gradjane jer ljevicari ne pomazu dovoljno.
Mislim da je čitaocima na koje ciljaju ovi članci malo bitno ko ih potpisuje.
Tu ostaje ono, zelimo li biti u takvom drustvu? Ovo je udruzen puc uz pomoc kabirija i peleg, jasno ko dan.

Zato je kljucno zadrzati MVPa u narednom mandatu.
Haris033

#7453 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris033 »

Rami je bitnije da kupi svojim uposlenicima najnoviji iPhone Pro Max, nego da rade za ono što su plaćeni..
Kakav ministar, takva policija.. Kakvi mi i specijelane jedinice..
Zorana Čegara su pljuvali, ali neko ko ga poznaje od prije rata, znam kakav je mangup bio i policajac i kakve je obuke sve prošao da bude specijalac.. Takvim ljudima treba dati da vode ovakve timove..
neon-x

#7454 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by neon-x »

emmir1 wrote: 11/02/2026 10:56 Washington times je ideoloski medij, obicno preporucuju da njihove vijesti provjerite u jos izvora.

Nije to Washington post

Odgovor na ovo lobiranje Dodika, mora biti.
Uzmite od telekoma pare i dajte na lobiranje

Ne moze strategija da bude, cekaj jos 2.5 godine da Tramp ode i da se demokrati vrate.

Ono sto je sigurno
Ocekuje nas napad od Hrvata i Srba na BIH, oni ce pokusat u ovom mandatu Trampa da podijele BIH

Nece naravno Tramp dati Dodiku nezavisnot, ali Dodik zeli samo da USA ne reaguje kada on krene u secesiju
Nema od napada nikakvog nista. Hrvatskoj i Srbiji je to zadnje sto im treba. Nije niko toliko lud ni u RS. Ovo ce biti samo nastavak razvlacenja pameti.

Ali ne treba ni reakcija Amerike ni nikoga. Ako zele rat, imace ga, bujrum, pa kom opanci..
emmir1

#7455 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by emmir1 »

neon-x wrote: 11/02/2026 11:07
emmir1 wrote: 11/02/2026 10:56 Washington times je ideoloski medij, obicno preporucuju da njihove vijesti provjerite u jos izvora.

Nije to Washington post

Odgovor na ovo lobiranje Dodika, mora biti.
Uzmite od telekoma pare i dajte na lobiranje

Ne moze strategija da bude, cekaj jos 2.5 godine da Tramp ode i da se demokrati vrate.

Ono sto je sigurno
Ocekuje nas napad od Hrvata i Srba na BIH, oni ce pokusat u ovom mandatu Trampa da podijele BIH

Nece naravno Tramp dati Dodiku nezavisnot, ali Dodik zeli samo da USA ne reaguje kada on krene u secesiju
Nema od napada nikakvog nista. Hrvatskoj i Srbiji je to zadnje sto im treba. Nije niko toliko lud ni u RS. Ovo ce biti samo nastavak razvlacenja pameti.

Ali ne treba ni reakcija Amerike ni nikoga. Ako zele rat, imace ga, bujrum, pa kom opanci..

Ne mislim.oruzani napad Hr i Srbije

Intezivirat ce se napad na drzavnost BiH
Oni misle da im je sada sansa.

Vrlo bitno bi bilo da Orban izgubi izbore 12.04.
Tyke

#7456 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

HD_2015 wrote: 11/02/2026 10:21
Tyke wrote: 11/02/2026 08:10
HD_2015 wrote: 11/02/2026 06:41 U kantonima sa "bošnjačkom većinom" samo gledaju kako da otežaju posjedovanje oružja, umjesto da kantonalne vlade subvencioniraju posjedovanje "lovačkog" oružja. Sada uvode ljekarsko svako pet godina umjesto deset. Bošnjo bio naivan 90-ih, Bošnjo i dalje naivan. Mi smo narod koji nema kapacitet nizašta.
A kad vidis koliko je ptsd usao medj' nas narod, kako se ponasamo na ulicama tokom voznje, radnjama, gradskom prevozu, ubijaju curu cim prekine sa njim i nadje drugog, samo nam treba jos olaksati koristenje oruzja da se poubijamo. :mrgreen:
Mi smo izgorili totalno nakon rata i postratne politike o mrznji, potencijalno novom ratu, odlaskom u Irak i Afganistan...
Mediji vole takve vijesti, pa se čini da je narod lud.
Ti izgleda bijela dana ne vidis sjedeci u kuci.
muha_sa

#7457 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Ako hoceš da si sjebeš raspoloženje samo udji na ovu i slicne teme :-)
mirota

#7458 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

a vala bas, ne znam sto sam bookmarkovao ovu temu, adio pameti, tacno cu misliti da ce rat sutra, a nijedan od 3 naroda nije vise mahnit da gine za lopine
ljubijankic

#7459 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by ljubijankic »

mirota wrote: 11/02/2026 11:17 a vala bas, ne znam sto sam bookmarkovao ovu temu, adio pameti, tacno cu misliti da ce rat sutra, a nijedan od 3 naroda nije vise mahnit da gine za lopine
Zar ti stvarno mislis da Srbi ne bi ratovali sutra samo da im se pruzi prilika? Hrvati sumnja, Srbi 100%
skupljac_zeljeza

#7460 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skupljac_zeljeza »

Ovo je rezultat loših politika bošnjačkih stranaka. Imamo 30 godina vrlo vidljivo lošu vlast na svim nivoima u državi. U to spada i poražavajući prikaz FUP-a na takmičenju SWAT u Dubaiju. Dok su se oni bavili uhljebljavanjem supruga, svastika, djece, ljubavnica, kupovinom novih limuzina, krađom i tenderima....ovamo diplomatske aktivnosti nisu uopšte postojale. Mi još koristimo za bosansku ambasadu u Americi prostor kojI nam je Saudija prodala za 1 KM. Ako ima kakve sadake ili nečije dobre volje...dobro, ako nema...čuvaj status quo. A drugi rade. Stranci šute i posmatraju....ako nam nije stalo pa dijelite se. Nije ovo Dodikovo prvo spominjanje odcjepljenja nego ovo traje vrlo dugo i rekao je da će vrtiti tu priču dok ne naiđe u svijetu takav raspored snaga gdje će neko mu napraviti ustupke kao što je dobio skidanje sankcija.
neon-x

#7461 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by neon-x »

Ratovali bi svi da misle da mogu lako pobijediti. Mi cemo ratovati svakako jer rezervne nemamo.

Naravno da nema od rataa nista ali na ove gluposti im ne treba nasjedati i ni milimetra ne popustati. Ako stvarno mislie da nas podijele morace uzeti puske.
JovicSA

#7462 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

Jel ovo Ramo otišao u Iran u sl. posjetu? Baš sada u ovom trenutku? :shock: Koliko je to pametno?
Isner

#7463 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Isner »

skupljac_zeljeza wrote: 11/02/2026 11:20 Ovo je rezultat loših politika bošnjačkih stranaka. Imamo 30 godina vrlo vidljivo lošu vlast na svim nivoima u državi. U to spada i poražavajući prikaz FUP-a na takmičenju SWAT u Dubaiju. Dok su se oni bavili uhljebljavanjem supruga, svastika, djece, ljubavnica, kupovinom novih limuzina, krađom i tenderima....ovamo diplomatske aktivnosti nisu uopšte postojale. Mi još koristimo za bosansku ambasadu u Americi prostor kojI nam je Saudija prodala za 1 KM. Ako ima kakve sadake ili nečije dobre volje...dobro, ako nema...čuvaj status quo. A drugi rade. Stranci šute i posmatraju....ako nam nije stalo pa dijelite se. Nije ovo Dodikovo prvo spominjanje odcjepljenja nego ovo traje vrlo dugo i rekao je da će vrtiti tu priču dok ne naiđe u svijetu takav raspored snaga gdje će neko mu napraviti ustupke kao što je dobio skidanje sankcija.
Pogrešno takmicenje, Federalni S.W.A.T. su trebali poslati na takmicenje u kladionicama i kockanju, tu bi bili među prvih 5 od 105 prijavljenih... Lako je prevrtati po gepeku i šlajpeku u Slučajevima X, ovdje valja guzove osafunjati i škembe utegnuti...
Danguba

#7464 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

BAK-eV wrote: 11/02/2026 10:00
Danguba wrote: 10/02/2026 21:57
LSD wrote: 10/02/2026 21:49 Ne znam koliko postujete Dragana Bursaca i njegovo novinarstvo, ali on tvrdi kako je opozicija u genocidnom entitetu duplo gora i radikalnija od samog Dodika.

E sad, ja vjerujem da je on u pravu kada to kaze, samo mi necemo nikad docekati da se uvjerimo u to. Na svu srecu :mrgreen:
Postavi nam to gdje pise.
To sto Jelena i Drasko stuju Drazu ne znaci da su sposobni ovako dugo blokirati drzavu.
A sta se to konkretno blokira?
Nista, idemo ko Slovenija prema EU i NATO.
JovicSA

#7465 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

Isner wrote: 11/02/2026 11:32
skupljac_zeljeza wrote: 11/02/2026 11:20 Ovo je rezultat loših politika bošnjačkih stranaka. Imamo 30 godina vrlo vidljivo lošu vlast na svim nivoima u državi. U to spada i poražavajući prikaz FUP-a na takmičenju SWAT u Dubaiju. Dok su se oni bavili uhljebljavanjem supruga, svastika, djece, ljubavnica, kupovinom novih limuzina, krađom i tenderima....ovamo diplomatske aktivnosti nisu uopšte postojale. Mi još koristimo za bosansku ambasadu u Americi prostor kojI nam je Saudija prodala za 1 KM. Ako ima kakve sadake ili nečije dobre volje...dobro, ako nema...čuvaj status quo. A drugi rade. Stranci šute i posmatraju....ako nam nije stalo pa dijelite se. Nije ovo Dodikovo prvo spominjanje odcjepljenja nego ovo traje vrlo dugo i rekao je da će vrtiti tu priču dok ne naiđe u svijetu takav raspored snaga gdje će neko mu napraviti ustupke kao što je dobio skidanje sankcija.
Pogrešno takmicenje, Federalni S.W.A.T. su trebali poslati na takmicenje u kladionicama i kockanju, tu bi bili među prvih 5 od 105 prijavljenih... Lako je prevrtati po gepeku i šlajpeku u Slučajevima X, ovdje valja guzove osafunjati i škembe utegnuti...
Image
skupljac_zeljeza

#7466 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

JovicSA wrote: 11/02/2026 11:40
Image
Analizira se ozbiljno jer to je ugled jedne zemlje. To su profesionalci. Primaju platu za taj posao. I Komšić se kritikuje iako ima Zlatnog ljiljana. Nije to slučaj samo u ovom takmičenju. Šta je sa analizama djece na PISA testovima? Šta je sa našim sportskim takmičenjima? Uvijek zadovoljni predzadnjim mjestom. To nam postaje mentalitet. I kriv nam samo Dodik i ponekada joč i Čović.

Image
Isner

#7467 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Isner »

E bravo.. Važno je učestvovati!

Ja gdje sam išao na takmičenje u sportu, proporcionalo sam bio bliži vrhu nego zadnjem mjestu.. samo što mene nije ni babo ni ćaćin ćaća uvrstio na takmičenje nego sam zaslužio rezultatima.. Kao što me nije birao u 5 do 12 nego sam imao ciklus i normu...

Što treba pohvaliti - treba i nagraditi..
A ove nehljebe treba ismijavati... Vrhunac im je prevrtanje gepeka NN licu i to ispred USA Ambasade...
JovicSA

#7468 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

skupljac_zeljeza wrote: 11/02/2026 11:49
JovicSA wrote: 11/02/2026 11:40
Image
Analizira se ozbiljno jer to je ugled jedne zemlje. To su profesionalci. Primaju platu za taj posao. I Komšić se kritikuje iako ima Zlatnog ljiljana. Nije to slučaj samo u ovom takmičenju. Šta je sa analizama djece na PISA testovima? Šta je sa našim sportskim takmičenjima? Uvijek zadovoljni predzadnjim mjestom. To nam postaje mentalitet. I kriv nam samo Dodik i ponekada joč i Čović.

Image
Kritika je jedno, pljuvanje i defetizam drugo. Može i mora bolje to niko ne spori.
JovicSA

#7469 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

Isner wrote: 11/02/2026 11:52 E bravo.. Važno je učestvovati!

Ja gdje sam išao na takmičenje u sportu, proporcionalo sam bio bliži vrhu nego zadnjem mjestu.. samo što mene nije ni babo ni ćaćin ćaća uvrstio na takmičenje nego sam zaslužio rezultatima.. Kao što me nije birao u 5 do 12 nego sam imao ciklus i normu...

A ove nehljebe treba ismijavati... Vrhunac im je prevrtanje gepeka NN licu i to ispred USA Ambasade...
Super, otvoren je konkrus pa bujrum pokaži šta znaš.
Isner

#7470 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Isner »

Ja svoje pokazao do ranih tridesetih godina.. Nisam bio za medalje oko vrata al se nisam ni osramotio, kao što nikad nisam tražio izgovor..
skupljac_zeljeza

#7471 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

JovicSA wrote: 11/02/2026 11:52

Kritika je jedno, pljuvanje i defetizam drugo. Može i mora bolje to niko ne spori.
Da, kritika. Možda oni nisu ništa krivi, ali jeste sigurno onda sistem koji ih nije tjerao ili stimulisao na bolje. To je ušlo u sve segmente od sporta, zdravstva, obrazovanja pa evo i do policije u koje ljude ne sumnjam da bi se sutra prvi poturili na branik domovine. To je drugo. Nije niko zaboravio Dragana Vikića i njegove momke i nakon 35 godina.
Tyke

#7472 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

JovicSA wrote: 11/02/2026 11:53

Sta de bolan pokazati, kako i kome?
Ja radim taj posao, priprema fizicke spreme, fitness, barem 3-4 osobe su dolazile da se pripremaju za policiju/ specijalnu policiju, a imaju 2 lijeve noge. Bilo me stid gledati ih dok treniraju i pripremaju se za testiranje, ali im roditelji vec rade u policiji ili u politici, pogodi jesu li odmah primljeni?
I drustvo su mi nasi specijalci, momci su zvijeri i fizicki prespremni, znaju par ovih momaka koji nastupaju u Dubaiju i kazu da su prepotentni i uzivo, ego previsok i bazirani su mahom na tegove i fizicki izgled, sve znaju kad pricas sa njima. Evo vidimo rezultat toga u Dubaiju, predmet su sprdnje, opravdano. I neka su, i treba ih ismijavati sutra kad se vrate, i Ramu ismijavati jer je ogledalo tog FUP-a i javasluka.
JovicSA

#7473 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

Tyke wrote: 11/02/2026 12:05
JovicSA wrote: 11/02/2026 11:53

Sta de bolan pokazati, kako i kome?
Ja radim taj posao, priprema fizicke spreme, fitness, barem 3-4 osobe su dolazile da se pripremaju za policiju/ specijalnu policiju, a imaju 2 lijeve noge. Bilo me stid gledati ih dok treniraju i pripremaju se za testiranje, ali im roditelji vec rade u policiji ili u politici, pogodi jesu li odmah primljeni?
I drustvo su mi nasi specijalci, momci su zvijeri i fizicki prespremni, znaju par ovih momaka koji nastupaju u Dubaiju i kazu da su prepotentni i uzivo, ego previsok i bazirani su mahom na tegove i fizicki izgled, sve znaju kad pricas sa njima. Evo vidimo rezultat toga u Dubaiju, predmet su sprdnje, opravdano. I neka su, i treba ih ismijavati sutra kad se vrate, i Ramu ismijavati jer je ogledalo tog FUP-a i javasluka.
Ima i kontra primjera. Moj rođak završio kriminalistiku, magistrirao i postao policajac bez štele. Dvije godine radio na ulici po raskrsnicama od Marijin Dvora do Ilijaša, danas radi u policiji na boljem radnom mjestu. Dakle nije sve crno-bijelo ni u zdravstvu ni u policiji i drugdje. Defetizam je rak rana društva.
No Mind

#7474 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Kaze u postu "ko moze bolje...", ovo je realno, jer izgleda da je tesko biti gori, to su samo tri tima uspjela :D , ako se dobro sjecam clanka od juce :lol:
dr_Evil

#7475 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dr_Evil »

No Mind wrote: 11/02/2026 12:27 Kaze u postu "ko moze bolje...", ovo je realno, jer izgleda da je tesko biti gori, to su samo tri tima uspjela :D , ako se dobro sjecam clanka od juce :lol:
Jos sramotno doda kakvu bi nam ocjenu dali 92-e :D Popisa se Ramo na sve titove milicajce koji su presli u MUP RBIH i onda se junaci odbranili :D
Post Reply