Pa kazu, dobar je i Dodik kakvi su ovi drugi koji zele doci.kuli1961 wrote: ↑20/10/2025 20:31 Nisam baš siguran da se ova aktuelna dešavanja mogu nazvati padom M.D.-a.
Postoji realna vjerovatnoća da će on i dalje donositi odluke, a lica na položaju biti samo izvršioci.
U tom kontekstu, neću biti iznenadjen ako bi A.T.B. kao "v.d." raspustila Skupštinu, što je odličan modus za generisanje sveopšte krize.
Živi bili pa vidjeli.
Usput, prečešljao sam sve odluke US BiH od 1.1.2023. do danas, tj do 18.10.2025- sve ijedan zakon NS RS, koji su prekjuče stavljeni van snage, US BiH je već kasirao, djelimično ili potpuno. Jedino za Z o neprimjenjivanju Zakona i zabrani neustavnog djelovanja neustavnih institucija BiH, nema podataka. Da li je izostalo traženje ocjene i ovog zakona ili jeste traženo, pa je postupak u toku, čuće se.
Ne, niko nije kao ova tvornica problema koja nas zabavlja i smislja probleme od 2006.g. kada su zadnji tenkovi napustili BiH.
Dodik je upregao svih 19 savjetnika(ne bez razloga) da smisljaju probleme i dok se mi bavimo njima niko vise i ne pita za Viaduct, Serdareva, Slovence...svi su okupirani rjesavanjem njegovih problema.
Kao sto si i ti rekao, rekli su i drugi pravnici, ovo je bila samo predstava za mase i igra rijeci.
Najvaznije je da je US BiH sve odluke i zakone regularno ponistio tako da nije bitno koje rijeci su koristene na NSRSa.
Biti toliko drzak i bezobrazan pa poslije smjene ponovo ordinisati u tim prostorijama, moze samo krkan iz Bakinaca.
Ne bi me iznenadilo da jos uvijek koristi budzet predsenika i sve druge pogodnosti(prijevoz, obezbjedjenje...).