Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kakabanja213

#62251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 12:52
kakabanja213 wrote: 01/06/2026 12:40
Chmoljo wrote: 01/06/2026 12:36

ti si u stvari neko ko jede meso, ali se zoveš vegetarijancem samo zato što ga ne kupuješ u granapu ili mesari.
Ti si u stvari posten covjek koji daje glas lopovima zato su manje ukrali.
Uglavnom smisli kakvu god hices konstrukciju ali mi moja savjest nr dozvoljava da vise ucestvujem u prevarama.
pa pošten će čovjek valjda gledati da utiče na to da bude manje lopovluka, a ne da zabije prstiće u bubnjiće i viče lalalalala.

džaba se upinješ, ali nije u pitanju tvoja savjest već tvoja neracionalna predodžba o tome šta je vlast, politika, državni sistem. ne biraš duhovnog vođu ni nepogrešivog gurua, već ono što masa koja se zove tvojim narodom može iznjedriti.

ali ne daj bože da mislim da treba tjerati ili prisiljavati, samo meni ostaje pitanje, a ti mi evo reci, je li ok da onda išta komentarišeš na politici ako nisi glasao za bilo koga? ono, najdirektniji način da utičeš na politiku odlučiš preskočiti, ali zato imaš mišljenje o svemu što se dešava?

ne bi li onda bilo dosljednije tom mišljenju da ne želiš da učestvuješ u rušenju države, jeste da se maneš i dnevne politike? nemoj misliti da te nešto tjeram ili provociram, samo te pitam iskreno, jer meni to izgleda ko logičan neki slijed. ono, pun ti politike, svi su isti, čemu onda ikakve rasprave...
To sto ne zelim da ucestvujem u izborima jer mislim da su glupost ne znaci da nemam svoje misljenje i da ne mogu razlikovati dobro od losega. Meni je najveci problem sto uopste nije izbor izmedju loseg i dobrog, dobrog i boljeg nego iskljucivo manje i veceg zla, znaci izmedju smrtne kazne vjesanjem ili giljotinom.
Takodjer, ne silim nikoga da ne izadje na izbore ali nije rjesenje, mislim na forumase, da, time sto su se opredijelili na jedno od dva zla, tim izborom preuzeti obavezu pa na forumu braniti neodbranjivo.
skrbavi-admin

#62252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:00
Takodjer, ne silim nikoga da ne izadje na izbore ali nije rjesenje, mislim na forumase, da, time sto su se opredijelili na jedno od dva zla, tim izborom preuzeti obavezu pa na forumu braniti neodbranjivo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :run:
Haris.ba

#62253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 01/06/2026 12:55
Haris.ba wrote: 01/06/2026 12:44
dr_Evil wrote: 01/06/2026 12:36 Samo je nada u novoj KP BiH i revoluciji :D skontat cemo valjda jednom. Do tada nazalost mora se glasati... po vlastitom nahodjenju :D

Hoce li opet oduzimati stanove?
:mrgreen:
InshAllah - kao sto vodis po trenutnoj situaciji stanogradnje i cijene kvadrata prijeko je potrebno, i to žurno rekli bi susjedi.
Kako to da se narod ne slaze sa tim?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komunis ... /120426036
26.04.2012

Cilj Komunističke partije BiH je promjena društveno-političkog sistema, zalagat ćemo se za uspostavu socijalističke republike BiH, a osnovno polazište Komunističke partije su dokumenti doneseni 25. novembra 1945. godine na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu", rekao je Muhamed Imamović, predsjednik Komunističke partije i ustvrdio da se ovoj partiji pridružuje veliki broj mladih ljudi
"O svim organima partije ljudi će biti upoznati u narednjih nekoliko dana. Sada imamo oko 16.000 aplikacija za članstvo u Komunističkoj partiji i to od ljudi širom BiH. Na nivou partije postoji kadrovska komisija koja će provjeriti svaku tu prijavu, jer član neće moći biti svako. Želimo samo čestite i poštene ljude. Danas imate ljude koji iz stranke u stranku prelaze svaki dan, nas interesuju samo ljudi koji su po opredjeljenju komunisti. U ovoj državi samo komunisti mogu promijeniti stvari", rekao je Imamović
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:00 To sto ne zelim da ucestvujem u izborima jer mislim da su glupost ne znaci da nemam svoje misljenje i da ne mogu razlikovati dobro od losega. Meni je najveci problem sto uopste nije izbor izmedju loseg i dobrog, dobrog i boljeg nego iskljucivo manje i veceg zla, znaci izmedju smrtne kazne vjesanjem ili giljotinom.
nije stvar imanja i neimanja mišljenja, nego je pitanje koliko je relevantno s obzirom da se tvrdi kako ne postoji nijedan čovjek na onom papiru koji iole valja da mu se da glas.

da, stranke, viši interesi (stranaka) i tako to. ja sam u svemu zagoovrnik bolje manje zla nego više, pa onda tako i biram. zločinac ubije stotine ljudi, ali ako poštedi jedno dijete opet je i to bolje, nego da to dijete nađemo u nekoliko grobnica. a zločinac će ostati zločinac i pored toga. možda ekstreman primjer koji se na našu nesreću i desio, ali govori kako i takvi mračni momenti mogu biti nijansirani - loše, gore, najgore.

nije izlazak na izbore toliko teška i zahtjevna rabota da je ne mogu odraditi jednom u dvije godine.

ne znam kako se u ovu priča ovo oko branjenja neodbranjivog na forumu, ali ašćare da tebe muče još neke stvari osim političara :D
dr_Evil

#62255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 01/06/2026 13:06
dr_Evil wrote: 01/06/2026 12:55
Haris.ba wrote: 01/06/2026 12:44

Hoce li opet oduzimati stanove?
:mrgreen:
InshAllah - kao sto vodis po trenutnoj situaciji stanogradnje i cijene kvadrata prijeko je potrebno, i to žurno rekli bi susjedi.
Kako to da se narod ne slaze sa tim?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komunis ... /120426036
26.04.2012

Cilj Komunističke partije BiH je promjena društveno-političkog sistema, zalagat ćemo se za uspostavu socijalističke republike BiH, a osnovno polazište Komunističke partije su dokumenti doneseni 25. novembra 1945. godine na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu", rekao je Muhamed Imamović, predsjednik Komunističke partije i ustvrdio da se ovoj partiji pridružuje veliki broj mladih ljudi
Helem - ne moze svaka shusha iznijeti jedan tako veliki projekt kao sto je povratak radnickog samoupravljanja. Valjda nije dovoljno samo nazvati stranku po necemu da bi to bila prava stvar.

Budimo realni, mi takvog politicara nemamo na sceni, a ni covjeka.

A ljudi... da su ljudi zeljni toga sjetimo se da je Zlatko dobio jednom onomad izbore na tome sto je rekao da se vratio Walter kad je silovao pjesmu od Dubioze.
Haris.ba

#62256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:10 A ljudi... da su ljudi zeljni toga sjetimo se da je Zlatko dobio jednom onomad izbore na tome sto je rekao da se vratio Walter kad je silovao pjesmu od Dubioze.
Je li to ono kada je trecina od 17 bila 5?
skrbavi-admin

#62257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Haris.ba wrote: 01/06/2026 13:13
dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:10 A ljudi... da su ljudi zeljni toga sjetimo se da je Zlatko dobio jednom onomad izbore na tome sto je rekao da se vratio Walter kad je silovao pjesmu od Dubioze.
kada su (NEVINI) bosanski drzavljani spakovani u kombije i poslani u gvantanamo..... al valjda to nije bilo dovoljno podobno za americku administraciju..... alagic u pidzami upadom specijalaca uhapsen kao da je imao MRUD na vratima.....
nadam se da ce ga svaka suza djeteta koje doziva babu stici.....
Last edited by skrbavi-admin on 01/06/2026 13:18, edited 1 time in total.
dr_Evil

#62258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Da, jedini put da je neko dirnuo u osinje gnijezdo zvano HRHB.
dr_Evil

#62259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 01/06/2026 13:15
kada su (NEVINI) bosanski drzavljani spakovani u kombije i poslani u gvantanamo..... al valjda to nije bilo dovoljno podobno za americku administraciju..... nadam se da ce ga svaka suza djeteta koje doziva babu stici.....
Molim lEpo da ne izjednacavte Baketovog potrcka sa KP. :D Samo dadoh primjer da ima zelje kod ljudi, sto je doticni Zlagumdzija iskoristio.
skrbavi-admin

#62260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:18
skrbavi-admin wrote: 01/06/2026 13:15

kada su (NEVINI) bosanski drzavljani spakovani u kombije i poslani u gvantanamo..... al valjda to nije bilo dovoljno podobno za americku administraciju..... nadam se da ce ga svaka suza djeteta koje doziva babu stici.....
Molim lEpo da ne izjednacavte Baketovog potrcka sa KP. :D Samo dadoh primjer da ima zelje kod ljudi, sto je doticni Zlagumdzija iskoristio.
isvinjajem se :mrgreen:
Haris.ba

#62261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:16 Da, jedini put da je neko dirnuo u osinje gnijezdo zvano HRHB.
I ti mislis da je to sam od sebe Fulbrajtov stipendista?

Mada, u susti i nebitno.

Imamo relativno slobodne izbore. Ide elektronika da smanji nedostatke sistema.

Ako narod zeli komuniste - neka ih izabere. Ali, sumnjam.

Najveci neprijatelj komunizma je izbor. Nikako da ubijede narod da ce im biti bolje nego sto jeste.

To je nesposobno doci na vlast postenim i fer izborima.
kakabanja213

#62262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 13:09
kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:00 To sto ne zelim da ucestvujem u izborima jer mislim da su glupost ne znaci da nemam svoje misljenje i da ne mogu razlikovati dobro od losega. Meni je najveci problem sto uopste nije izbor izmedju loseg i dobrog, dobrog i boljeg nego iskljucivo manje i veceg zla, znaci izmedju smrtne kazne vjesanjem ili giljotinom.
nije stvar imanja i neimanja mišljenja, nego je pitanje koliko je relevantno s obzirom da se tvrdi kako ne postoji nijedan čovjek na onom papiru koji iole valja da mu se da glas.

da, stranke, viši interesi (stranaka) i tako to. ja sam u svemu zagoovrnik bolje manje zla nego više, pa onda tako i biram. zločinac ubije stotine ljudi, ali ako poštedi jedno dijete opet je i to bolje, nego da to dijete nađemo u nekoliko grobnica. a zločinac će ostati zločinac i pored toga. možda ekstreman primjer koji se na našu nesreću i desio, ali govori kako i takvi mračni momenti mogu biti nijansirani - loše, gore, najgore.

nije izlazak na izbore toliko teška i zahtjevna rabota da je ne mogu odraditi jednom u dvije godine.

ne znam kako se u ovu priča ovo oko branjenja neodbranjivog na forumu, ali ašćare da tebe muče još neke stvari osim političara :D
Ne postoji sustinska razlika izmedju Seke i Irfana, izmedju Bisere i recimo Forte izmedju Bakira i Elmedina, izmedju Nermina i Fadila. A morala bi postojati. E ti, recimo posto si se opredijelio za manje zlo ne zelis ili da vidis da je ovo sto rade Irfan, Elmedin, Forto i Nermin takodjer zlo. E, dok sam vjerovao da su drugaciji izlazio sam na izbore. Sada vise ne vjerujem.
Pa jebeni Niksic Damir, koji je prije vlasti, imao pricu za koju bih ruku u vatru stavio, je glasao za sve moguce HDZ prijedlige, znaci ultradesne, da bi sad par mjeseci pred izbore opet "ljevicario" po FB.
Trenutno, moj najveci problem je sto ne mogu na SP jer sam prije 6 jebenih mjeseci, kada su nam na polymarketu sanse za plasman bile 7% uplatio ljetovanje koje ne mogu refundirati
dr_Evil

#62263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 01/06/2026 13:19
dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:16 Da, jedini put da je neko dirnuo u osinje gnijezdo zvano HRHB.
I ti mislis da je to sam od sebe Fulbrajtov stipendista?

Mada, u susti i nebitno.

Imamo relativno slobodne izbore. Ide elektronika da smanji nedostatke sistema.

Ako narod zeli komuniste - neka ih izabere. Ali, sumnjam.

Najveci neprijatelj komunizma je izbor. Nikako da ubijede narod da ce im biti bolje nego sto jeste.

To je nesposobno doci na vlast postenim i fer izborima.
Vidi, u ovom trenutku se slazem s tobom da jedna prava KP - da zaista postoji i da ima odgovarajuci kadar ne moze uzeti izbore. Kod nas je narod jos opsjednut zlatnim kasikama to jest nada se dobitku da ce upravo oni postati begovi ili knezevi, tajknu, izrabljivaci, da ce oni biti ti koji **** i jos zavrcu usima. Drustvo je unisteno, knjige se kupuju samo one bez teksta unutra koje sluze kao ukras u kakvoj kafani, intelektualci sute, a radnici rade po 60 sati sedmicno i hvale se da konacno uzimaju 2500KM dok ne mogu da povezu da im je plata zapravo 1500.

U nekom trenutku moramo ponovo poceti graditi drustvo, mada ne vjerujem da cemo opstati kao nezavisna drzava toliko da to zaista i uradimo. Ovo mislim samo jer sam vjeciti pesimista, ne iz nekih prekodrinskih razloga.
JohnnyS

#62264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Komunizam je nerealan jer je protivan ljudskoj prirodi. I prirodi općenito.
drug_profi

#62265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 12:33 Izlaskom na izbora daje se legitimitet jednim ili drugim lopovima, manjim ili vecim ali lopovima, manjem ili vece zlu ali opet zlu. Tako da je neizlazak na izbore jedini nacin da mirno spavas i na ovaj ili obaj nacin ne ucestvujes u rusenju drzave. Tvoj glas jedni ili drugi koriste iskljucivo za licno bogacenje.
I ubacivanje nepravilno popunjenog listica je opcija.
Onda jedno legitimno pitanje?
Koga ba ti zajebavaš na ovoj temi?
Idi bavi se nečim što nema veze sa politikom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:24
Ne postoji sustinska razlika izmedju Seke i Irfana, izmedju Bisere i recimo Forte izmedju Bakira i Elmedina, izmedju Nermina i Fadila. A morala bi postojati. E ti, recimo posto si se opredijelio za manje zlo ne zelis ili da vidis da je ovo sto rade Irfan, Elmedin, Forto i Nermin takodjer zlo. E, dok sam vjerovao da su drugaciji izlazio sam na izbore. Sada vise ne vjerujem.
Pa jebeni Niksic Damir, koji je prije vlasti, imao pricu za koju bih ruku u vatru stavio, je glasao za sve moguce HDZ prijedlige, znaci ultradesne, da bi sad par mjeseci pred izbore opet "ljevicario" po FB.
Trenutno, moj najveci problem je sto ne mogu na SP jer sam prije 6 jebenih mjeseci, kada su nam na polymarketu sanse za plasman bile 7% uplatio ljetovanje koje ne mogu refundirati
pa dobro, sad mi je jasan tvoj stav jer si povjerovao jednom Damiru Nikšiću :D

na stranu svi, šta to zlo radi Forto?
kakabanja213

#62267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 13:33

Isto kao i Bisera, ona hurme on Starlink.
kakabanja213

#62268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

drug_profi wrote: 01/06/2026 13:33
kakabanja213 wrote: 01/06/2026 12:33 Izlaskom na izbora daje se legitimitet jednim ili drugim lopovima, manjim ili vecim ali lopovima, manjem ili vece zlu ali opet zlu. Tako da je neizlazak na izbore jedini nacin da mirno spavas i na ovaj ili obaj nacin ne ucestvujes u rusenju drzave. Tvoj glas jedni ili drugi koriste iskljucivo za licno bogacenje.
Moras izaci na izbore da bi imao misljenje o politockoj situaciji. Odnosno slagati se sa necijim misljenjem da bi imao odobravanje??
muha_sa

#62269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

skrbavi-admin wrote: 01/06/2026 10:59
muha_sa wrote: 31/05/2026 14:27 Kad necete o Dodiku kojeg sa Tiletom neki porede evo malo Dine--nek krene pljuvacina.

Dragi Hamu, jel tebe ovaj fakat toliko lozi..... :run:
Ma jok :-) ne ložim se ja ni na kog--na koga sam se ložio taj je rahmetlija od 04.05.1980.
Samo se ne mogu nacudit mnogim pojedincima na ovoj temi koji u nebesa dižu laktaškog papana, jednog krkana, kriminalca i lopinu kao i njegovog havera iz UZP :-) imaju li ljudi imalo samopoštovanja pitam se--laktaškok lopini se dive kako je sjebo sve u državi, porede ga sa Tiletom :-) da ne nabrajam dalje :-)
Ovim našim nek jebu sve po spisku--svima redom al kako ceš bolan i jednu pozitivnu rijec napisat za ove petokolonaše. Ne kontam-vjerovatno je do mene :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 01/06/2026 13:33
:lol: :lol:
drug_profi

#62271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:39 Moras izaci na izbore da bi imao misljenje o politockoj situaciji. Odnosno slagati se sa necijim misljenjem da bi imao odobravanje??
Moraš izaći na izbore da bi imao pravo srati o politici.
A možeš ti imati privatno svoj stav o bilo čemu čime se ne baviš i ne razumiješ.
dr_Evil

#62272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

muha_sa wrote: 01/06/2026 13:39

Ma jok :-) ne ložim se ja ni na kog--na koga sam se ložio taj je rahmetlija od 04.05.1980.
:kiss: :kiss:
kakabanja213

#62273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

drug_profi wrote: 01/06/2026 13:40
kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:39 Moras izaci na izbore da bi imao misljenje o politockoj situaciji. Odnosno slagati se sa necijim misljenjem da bi imao odobravanje??
Moraš izaći na izbore da bi imao pravo srati o politici.
A možeš ti imati privatno svoj stav o bilo čemu čime se ne baviš i ne razumiješ.
E to mi je novost. Imas li ti to negdje napismeno. Neki zakon, aksiom ili mozda teorema?
Ti se neki trendseter?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Zar nije od 15 :?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#62275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 13:38
Chmoljo wrote: 01/06/2026 13:33

Isto kao i Bisera, ona hurme on Starlink.
znam da ne vrijede argumenti ovakim izjavama ali eto:
jedno je pravljenje budala svih gradjana i vjerovatno licno bogacenje nekih kokosara u vrijeme najvece zzdravstvene krize i najvece drzavne krize poslije rata i pravi pokazatelj "podobni kokosari bitniji od zdravlja gradjana" a drugo osigurava pokrivenost internetom i na vrhu bjelasnice ili u najdubljem dijelu perucice npr.
botoviji je ovo drugo gore, ili u istoj ravni. logicno...

a izmedju nermina i fadila nema razlike jer sigurno famozni snimak izjave o njivama stavljas u ravan kriminala zbog kojeg dotivni jos uvijek ljencari na racun drzave??
Post Reply