To sto ne zelim da ucestvujem u izborima jer mislim da su glupost ne znaci da nemam svoje misljenje i da ne mogu razlikovati dobro od losega. Meni je najveci problem sto uopste nije izbor izmedju loseg i dobrog, dobrog i boljeg nego iskljucivo manje i veceg zla, znaci izmedju smrtne kazne vjesanjem ili giljotinom.Chmoljo wrote: ↑01/06/2026 12:52pa pošten će čovjek valjda gledati da utiče na to da bude manje lopovluka, a ne da zabije prstiće u bubnjiće i viče lalalalala.kakabanja213 wrote: ↑01/06/2026 12:40Ti si u stvari posten covjek koji daje glas lopovima zato su manje ukrali.
Uglavnom smisli kakvu god hices konstrukciju ali mi moja savjest nr dozvoljava da vise ucestvujem u prevarama.
džaba se upinješ, ali nije u pitanju tvoja savjest već tvoja neracionalna predodžba o tome šta je vlast, politika, državni sistem. ne biraš duhovnog vođu ni nepogrešivog gurua, već ono što masa koja se zove tvojim narodom može iznjedriti.
ali ne daj bože da mislim da treba tjerati ili prisiljavati, samo meni ostaje pitanje, a ti mi evo reci, je li ok da onda išta komentarišeš na politici ako nisi glasao za bilo koga? ono, najdirektniji način da utičeš na politiku odlučiš preskočiti, ali zato imaš mišljenje o svemu što se dešava?
ne bi li onda bilo dosljednije tom mišljenju da ne želiš da učestvuješ u rušenju države, jeste da se maneš i dnevne politike? nemoj misliti da te nešto tjeram ili provociram, samo te pitam iskreno, jer meni to izgleda ko logičan neki slijed. ono, pun ti politike, svi su isti, čemu onda ikakve rasprave...
Takodjer, ne silim nikoga da ne izadje na izbore ali nije rjesenje, mislim na forumase, da, time sto su se opredijelili na jedno od dva zla, tim izborom preuzeti obavezu pa na forumu braniti neodbranjivo.