Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

detroit-mercy

#60351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

Haris.ba wrote: 14/05/2026 14:46
detroit-mercy wrote: 14/05/2026 14:06
A u medjuvremenu pise protestna pisma.
Medjutim, ne treba izostaviti i tupavog kanidata za presjednistvo, Izetbegovica dzuniora.
Jos ako nam on dodje and onda je pravi dernek. Ko onaj film, glup i gluplji :mrgreen:
Fascinantno je da nema (ne)tupavog kandidata iz reda Bosnjaka. Ono, idealan kandidat ne postoji.
Ali, da kazes ovo je politicka azdaja, pa i da se nikako ne slazes sa njim/njom oko politike.
Eto, prosvijetli me, ko je to po tebi poseban kapacitet na politickom horizontu Bosnjaka.
Lug

#60352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

znaci ipak ce biti nametanja prije odlaska?!?
US rekao drzavna imovina je drzavna i po ustavu tako definisana u prvom clanu, ali eto on formira neku komisiju.. o DI se nema sta raspravljati! Mogli ste onda i o imenu drzave, kako je krenulo..

Nestrpljenje raste i među načelnicima općina, koji često ne mogu izgraditi ni sportsku dvoranu. Radimo na novom rješenju, moji saradnici su razvili model prema kojem bi jedna komisija nezavisno odlučivala za koje svrhe se državno zemljište može koristiti", rekao je Schmidt.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#60353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Ako zelis da se neka stvar otegne u nedogled, osnuj komisiju :D
JohnnyS

#60354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

kakabanja213 wrote: 14/05/2026 16:28
JohnnyS wrote: 14/05/2026 15:06
palermo wrote: 14/05/2026 13:38

Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...

Pa ovo je tražila ona filoustaška stranka, "naša" verzija DF-a za koju su neki naivno ovdje mislili da su bolji jer su alternativa HDZ-u (a u originalnom DFu ima isto jedan kojemu je duša bacati ne šibice nego Zippo u vatru, znaš na kojeg mislim, ne bih da me tuži)
Kad kritikujes "svoje", a u vecoj polovini posta "im" trazis goreg antagonistu medju onim drugim. Tipicno.

Pa mislim kako je on sve to i započeo tražeći što sve ima i što sve nema dozvolu.
Haris.ba

#60355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

detroit-mercy wrote: 14/05/2026 16:46

Eto, prosvijetli me, ko je to po tebi poseban kapacitet na politickom horizontu Bosnjaka.
Niko, nalazlost nema.
Last edited by Haris.ba on 14/05/2026 17:39, edited 1 time in total.
vernes81

#60356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vernes81 »

Chmoljo wrote: 13/05/2026 16:30
vernes81 wrote: 13/05/2026 16:25
Vjerujem da bi sam na sebe ruku digao nakon toga :lol:
ako ti kažem da su ga sebija i još jedan visokopozicionirani operativac znali posjedati u fotelju pred sobom i propitivati kako će odgovarati na pitanja novinara, bil mi vjerovo?
Hahahaha to i Lici na njega,
komsija mi je lezao u zatvoru sa babom mu tako da znam da me kod njih ne moze nista iznenaditi.
Last edited by vernes81 on 14/05/2026 20:48, edited 1 time in total.
peca777

#60357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

Kao i svake godine, hdz nas NAMJERNO tjera da glasujemo protiv njegovog kandidata https://www.klix.ba/vijesti/bih/darijan ... /260514170

Tacno svake godine pusimo istu kitu i B i H.

Darijana Filipović: Ako se nastavi nepravda prema Hrvatima, treći entitet je jedan od mogućih odgovora
kakabanja213

#60358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

JohnnyS wrote: 14/05/2026 17:06
JohnnyS wrote: 14/05/2026 15:06

Pa ovo je tražila ona filoustaška stranka, "naša" verzija DF-a za koju su neki naivno ovdje mislili da su bolji jer su alternativa HDZ-u (a u originalnom DFu ima isto jedan kojemu je duša bacati ne šibice nego Zippo u vatru, znaš na kojeg mislim, ne bih da me tuži)
Kad kritikujes "svoje", a u vecoj polovini posta "im" trazis goreg antagonistu medju onim drugim. Tipicno.

Pa mislim kako je on sve to i započeo tražeći što sve ima i što sve nema dozvolu.
Znaci kriva je ona sto je "gola" hodala a ne on koji ju je silovao. Da se razumijemo ako nesto nema dozvolu onda je valjda kriv onaj sto je izgradio a ne onaj koji pita. Da sam ljubutelj Kajana nisam, cak sta vise. Ali sprzit HNK na mjestu HIT- a i onda ne dati ovim drugim da grade neki kako kazu multikulturni a bosnjacki ili zamisli islamski centar pored je u najmanju ruku smijesno (mada mislim da ga ovi nikad nebi izgradili jer bi im trebala milijarda, dok se svi namire). I zasto ne moze??? Nece se uklapati u neku urbanisticku sliku (kao njih briga za urbanisticku sliku), ili bi mozda zasmetalo blizina tog, kako god hoces nazovi ga Centra sastanku HNS ili HDZ? Mozda bi se gluho bilo cuo hodza, a sta i kako onda kako bi ekipa iz ZH koja je pokupovala stanove oko Hotel Mostara ( rekonstruisanog ne nanovo izgradjenog sto bi rekla bivsa Ljubina sefica urbanizma kada je davala dozvolu) uopste tu zaspala.
tuitamo

#60359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

peca777 wrote: 14/05/2026 17:37 Kao i svake godine, hdz nas NAMJERNO tjera da glasujemo protiv njegovog kandidata https://www.klix.ba/vijesti/bih/darijan ... /260514170

Darijana Filipović: Ako se nastavi nepravda prema Hrvatima, treći entitet je jedan od mogućih odgovora
Fakat su političke neznalice. Ova da šuti bolje bi prošla.
skrbavi-admin

#60360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

kaze onaj gore koga bi da stavi za predstavnika bosnjaka ...... kao eto kako nam niko ne valja :lol:

jarane kad si cuo nekog predstavnika bosnjaka da prica negdje engleski jezik nedajboze drugi neki jezik.....

sve je nepismeno jer su sebi u ravan svukli samo nesposoban olos i podoban.....

mi smo izgubili drzavuni suverenitet samo vam gospodo to jos niko nije javio......oduximaju vam ljijane na zastavama skidaju vam majice salju vam 500 maraka kazne za zastavice sa ljiljanima po autima dok cetnixi orgijaju... skupljajte slicice samo za to i jeste :lol:

ja sam fala bogu jednom nogom u grobu :thumbup:
Last edited by skrbavi-admin on 14/05/2026 17:56, edited 1 time in total.
no_sekirli

#60361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

tuitamo wrote: 14/05/2026 17:48
peca777 wrote: 14/05/2026 17:37 Kao i svake godine, hdz nas NAMJERNO tjera da glasujemo protiv njegovog kandidata https://www.klix.ba/vijesti/bih/darijan ... /260514170

Sve je to planirano.

Mobilizira s namjerom Kovaceviceve glasace da bi mogli jos 4 godine pricati o izbornom zakonu
tokio25

#60362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Pa njemacki mogu pricati jer su bili gasterbajteri u njemackoj prije rata vjerojatno ili za vrijeme rata i sl
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#60363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Pa njima ovo odgovara. Sto bi rekao pokojni Ciro, galvaniziraju birace pred izbore. Sutra da im das IZ, HDZ se ne bi znao ponasati
no_sekirli

#60364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

sime_cipol wrote: 14/05/2026 17:56

Pa njima ovo odgovara. Sto bi rekao pokojni Ciro, galvaniziraju birace pred izbore. Sutra da im das IZ, HDZ se ne bi znao ponasati
Nesto kao kad pustis Jehovine svjedoke u kucu. Sjedu, sute i ne znaju sta bi rekli, jer ih nikad nitko ne pusti unutra :D
palermo

#60365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

sime_cipol wrote: 14/05/2026 17:56

Znao bi, ne bih se ja tu sekirao za.njih.
SaraFina

#60366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Je li se javila ona seljacina Karamatic? Tuzio nas je zbog zastave s ljiljanima bio nakon tekme s Italijom. Sad su mu priredili navijaci Veleža šok. Sa onih hiljadu zastava i pjevanjem himne. Nikad Mostar nece biti stolni. Izvolite drugari iz HDZ pa izadjite i trubite na Rondu. :lol:
JohnnyS

#60367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

kakabanja213 wrote: 14/05/2026 17:44

Znaci kriva je ona sto je "gola" hodala a ne on koji ju je silovao. Da se razumijemo ako nesto nema dozvolu onda je valjda kriv onaj sto je izgradio a ne onaj koji pita. Da sam ljubutelj Kajana nisam, cak sta vise. Ali sprzit HNK na mjestu HIT- a i onda ne dati ovim drugim da grade neki kako kazu multikulturni a bosnjacki ili zamisli islamski centar pored je u najmanju ruku smijesno (mada mislim da ga ovi nikad nebi izgradili jer bi im trebala milijarda, dok se svi namire). I zasto ne moze??? Nece se uklapati u neku urbanisticku sliku (kao njih briga za urbanisticku sliku), ili bi mozda zasmetalo blizina tog, kako god hoces nazovi ga Centra sastanku HNS ili HDZ? Mozda bi se gluho bilo cuo hodza, a sta i kako onda kako bi ekipa iz ZH koja je pokupovala stanove oko Hotel Mostara ( rekonstruisanog ne nanovo izgradjenog sto bi rekla bivsa Ljubina sefica urbanizma kada je davala dozvolu) uopste tu zaspala.
Ja sam svoj stav oko tog kurčevog kazališta rekao milijun puta. Ono je mjesto idealno za neko trg, park, mjesto javnog okupljanja, ne neko inat kazalište.

A što neće ovi da se gradi taj multikulturalni centar, znaš i sam. Nema veze s ezanom, ta čuju ga s Korza. Prelazi centar granicu razgraničenja, to se valjda najviše zamjera i oko ovog knjiženja elektroprivrede, prešli su granicu iz rata.

Zato da je pameti, ko što je nema, ne bi se ništa gradilo, bio bi javni prostor.

Da je pameti, bio bi i gradonačelnik sinoć na utakmici - ovo je kritika njemu, ne Veležu, da se razumijemo (haj bar je premijerka bila). Doduše da je pameti, ne bi se on toliko blamirao zadnjih 5-6 godina, ali to je druga tema.
kakabanja213

#60368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

JohnnyS wrote: 14/05/2026 18:06
kakabanja213 wrote: 14/05/2026 17:44

Ja sam svoj stav oko tog kurčevog kazališta rekao milijun puta. Ono je mjesto idealno za neko trg, park, mjesto javnog okupljanja, ne neko inat kazalište.

A što neće ovi da se gradi taj multikulturalni centar, znaš i sam. Nema veze s ezanom, ta čuju ga s Korza. Prelazi centar granicu razgraničenja, to se valjda najviše zamjera i oko ovog knjiženja elektroprivrede, prešli su granicu iz rata.

Zato da je pameti, ko što je nema, ne bi se ništa gradilo, bio bi javni prostor.

Da je pameti, bio bi i gradonačelnik sinoć na utakmici - ovo je kritika njemu, ne Veležu, da se razumijemo (haj bar je premijerka bila). Doduše da je pameti, ne bi se on toliko blamirao zadnjih 5-6 godina, ali to je druga tema.
:thumbup:
Ja i ti bi se u 99% stvari za jedan dan dogovorili.
Point.

#60369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Veći joj nos od trećeg entiteta
problemnatravunu

#60370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

nakon svega šta su nam priredili čović i hdz u zadnje, hajmo reći, 3 godine blokada i grljenja sa onim kleptomafijozom iz Laktaša ,
ja zaista ne znam tko razuman može glasati za kandidata HDZ-a , pa da je najslađa i najljepša ženska na svijetu
Better Man

#60371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Better Man »

problemnatravunu wrote: 14/05/2026 22:33 nakon svega šta su nam priredili čović i hdz u zadnje, hajmo reći, 3 godine blokada i grljenja sa onim kleptomafijozom iz Laktaša ,
ja zaista ne znam tko razuman može glasati za kandidata HDZ-a , pa da je najslađa i najljepša ženska na svijetu
Puno botanike bi bilo ovladati domovima naroda i zato da supatnik trebaju što više hrvata kandidirati i tako doći do većine u domovima naroda. Na taj način HDZ gubi sve poluge vlasti i moći.
mishic

#60372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Kako se u predizbornoj godini zahuktava predizborna kampanja dva (nadam se) bivša političara, dva lidera stranaka koje su se predstavljale i probosanskim i bošnjačkim, svoju kampanju nastavljaju međusobnim sukobom, šaljući tako jasnu poruku da ni jedan od njih niti su lideri, niti političari a posebno ne probosanski i bošnjački predstavnici. Izetbegović i Konaković su samo dva teška promašaja probosanske i bošnjake politike.

Koji od ta dva promašaja, dvije teške fule, je teži, teško je reči. Možda ono što oni jedan o drugom govore na najbolji način oslikava i jednog i drugog. Bakir je onakav kako ga Dino godinama predstavlja i opisuje umjesto da radi svoj posao, a Dino je onakav kako ga Bakir opisuje e nebi li se pljuvanjem po njemu vratio u vrh politike kome nikada i nikako nije dorastao. Ko su i šta su i jedan i drugi oni sami već godinama kazuju svojim riječima i kompletnim diskursom.

Navoditi i nabrajati promašaje i jednog i drugog besmisleno je jer ih ima bezbroj i onih koji se tiču BiH i onih koji se tiču Bošnjaka ali svakom razumnom glasaću dovoljan je pokazatelj njihov karakter, njihov moralni profil i njihov međusobni odnos, da shvati da nisu ništa drugo do dva tezgaroša kojima je stalo do fotelje za koju bi dali i izdali (i već jesu) i državu i narod a da ne govorimo o strankama koje vode.
hatemondays

#60373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

Truba wrote: 14/05/2026 10:08
hatemondays wrote: 14/05/2026 05:08 Mi smo se drzave odrekli onog 27.jula 2022 kad nam je ovaj svapski smrad dao naznake sta se sprema. Toliku kurcobolju nisam vidio dugo ko tog dana. Da nisam svjedocio svojim ocima i usima i to od mojih prijatelja i rodbine rekao bih da da me neko laze.Ovakva je kurcobolja bila kad se pucalo po Hrvatskoj, pa onda doslo do Ravne , pa onda Bijeljina i eto ga u carsiju. Cak i kad se pucalo po brdima oko carsije kafa se ispijala i podjebavala se raja koja je skakala po brdima u tenama.
Najgore je kad cujem da se Ameri nece odreci Dejtona, pa grob te hebo oni pisaju po Nato-u a ne po usranom sporazumu izmedju 3 gerilca.Bojim se da ce nas prostor ti isti Ameri koristita da podidju Putinu a da podjebavaju Evropu.Kakav crni biznis za saku dolara sve mogu kupiti.Dace Dodiku sve, pogotovo sada posto im je jaran Orban prdnuo u shishu. Ambasadora u Bosni nece biti a nasa elita u kafanu i lagano raspredati kakve je Pesta nekad kupleraje imala. Vazno je da je nedelja neradna...
ja sad u kopirnicu kineskinja koja ne zna beknut se nateže s radnikom da joj nešto kropuje
grad pun stranaca kolone i kolone talijana kineza i ostalih
turista more...

bih vjerojatno neće biti uređena prema željama nijednog naroda u bih ali ce uvijek postojati
ti si ono u australiji
kakva je tamo situacija s migracijama i lgbt itd :D
teška al standard?
Ahh taj turizam, cudo nevidjeno, nego kako turizam u Dubaiju, sve u dure. Kad dodje do sranja nema turizma nego ostajes da se boris sa svojim nedacama. Ruzicaste naocare su cudo, mojne ih skidati i cekaj prvi metak. Sto se tice klokana jebiga mi smo daleko ostrvo puno raznoraznih mirodjija i ljudi, zapuca ponekad ali evo dura se hvala Bogu.
Novak20

#60374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 14/05/2026 18:05 Je li se javila ona seljacina Karamatic? Tuzio nas je zbog zastave s ljiljanima bio nakon tekme s Italijom. Sad su mu priredili navijaci Veleža šok. Sa onih hiljadu zastava i pjevanjem himne. Nikad Mostar nece biti stolni. Izvolite drugari iz HDZ pa izadjite i trubite na Rondu. :lol:
:-)

Karamatić nije HDZ nego njegova "oporba".

Mahanje zastavama i navijanje je jako bitno ali je važnije pobijediti i uzeti Kup BiH. :D

:run:
vee-jay

#60375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

no_sekirli wrote: 14/05/2026 17:55

Sve je to planirano.

Mobilizira s namjerom Kovaceviceve glasace da bi mogli jos 4 godine pricati o izbornom zakonu
i to jos komentira uz naglasak na "politicke neznalice" :-)
Post Reply