Na nivou Federacije je NIP do 2030 na vlasti u tehnickom mandatu.
HDZ nece dati novu vladu, dok ne dobije Izborni zakon.
Vec vidjeno sa Novalicem.
Slicno se moze desiti i na nivou drzave, pogotovo ako Dodik izgubi na uticaju.
Na nivou Federacije je NIP do 2030 na vlasti u tehnickom mandatu.
Jedino da to uradi prije izbora.DonieBrasco wrote: ↑03/03/2026 15:25 Ja sam misljenja da ce Šmit da opet nametne nesto u korist HDZ sto se tice izbornog zakona, nesto ali djelimicno opet njima dovoljno.
I opet ne bitno Trojka ili SDA nista se nece pitati niti sta mogu poduzeti u vezi toga sto ce nas time jos dublje u septicku jamu gurnti.
Opozicija RS je ugasena, Covic je nema tako da ostaje rahat patnja HDZ-SNSD plus ne bitno Trojka ili SDA, Trojka za mene malo manje zlo.
Mi smo imali neku ludu srecu da se u ovom Trampovom mandatu Dino nadje na mjestu MVP. Zamislite da nas je snasla ne dao Bog Cudicka s jedne krajnosti ili Bisera s druge.Oznaka Tablica wrote: ↑02/03/2026 22:00Jel to tvoje misljenje ili vec znas rezultate?![]()
Prvo, solidarisao se sa Arabijom i drugim arapskim drzavama. Nigdje nije spomenut izrael.
Haj vi sdaovci od svake muhe slona pravite, ne birate sredstva, tako cete i iz ove izjave konstrukciju svoju napraviti![]()
I Alkalaj u Washingtonu, Zlaja u NYneon-x wrote: ↑03/03/2026 23:11Mi smo imali neku ludu srecu da se u ovom Trampovom mandatu Dino nadje na mjestu MVP. Zamislite da nas je snasla ne dao Bog Cudicka s jedne krajnosti ili Bisera s druge.Oznaka Tablica wrote: ↑02/03/2026 22:00Jel to tvoje misljenje ili vec znas rezultate?![]()
Prvo, solidarisao se sa Arabijom i drugim arapskim drzavama. Nigdje nije spomenut izrael.
Haj vi sdaovci od svake muhe slona pravite, ne birate sredstva, tako cete i iz ove izjave konstrukciju svoju napraviti![]()
Dino elektricar ispade da jedini ima klikera u glavi.
Ne razumije da nisu sve politike spremene na Genocid i UZP. A iz neuspijelih ili poluspijelih pokušaja jedne i druge politike ocigledno je da se samo takvim metodoma moze napraviti podjela i dobiti zamisljena etnoteritorija.
znam da smo @GandalfSivi i ja bili jedni od rijetkih koji smo odmah rekli za zlaju da je odličan izbor za UN. pokazalo se izuzetno tačnim. maherski je uradio nekoliko stvari i obavezno produžiti tamo njegovu službu.drug_profi wrote: ↑03/03/2026 23:14I Alkalaj u Washingtonu, Zlaja u NYneon-x wrote: ↑03/03/2026 23:11Mi smo imali neku ludu srecu da se u ovom Trampovom mandatu Dino nadje na mjestu MVP. Zamislite da nas je snasla ne dao Bog Cudicka s jedne krajnosti ili Bisera s druge.Oznaka Tablica wrote: ↑02/03/2026 22:00
Jel to tvoje misljenje ili vec znas rezultate?![]()
Dino elektricar ispade da jedini ima klikera u glavi.
Zlaja ce vjerovatno ovamo kod mene u sljedecem mandatu, dok bi UN mogao biti problem. U nepovezanim vijestimaChmoljo wrote: ↑04/03/2026 14:31znam da smo @GandalfSivi i ja bili jedni od rijetkih koji smo odmah rekli za zlaju da je odličan izbor za UN. pokazalo se izuzetno tačnim. maherski je uradio nekoliko stvari i obavezno produžiti tamo njegovu službu.
MVP je u idućem sazivu od krucijalne važnosti, ali u isto vrijeme se pitam je li baš toliko bitno da dođe npr. bisera ili neko poput baketa ko će dizati prstić sa ostalom rajom iz muslimanskog bratstva.
Ne brini druze gandalf, pobjeci ces ti brzo iz te ekipe sta okruzuje muftiju i ostale vjerske sluzbenikeGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 14:45Zlaja ce vjerovatno ovamo kod mene u sljedecem mandatu, dok bi UN mogao biti problem. U nepovezanim vijestimaChmoljo wrote: ↑04/03/2026 14:31znam da smo @GandalfSivi i ja bili jedni od rijetkih koji smo odmah rekli za zlaju da je odličan izbor za UN. pokazalo se izuzetno tačnim. maherski je uradio nekoliko stvari i obavezno produžiti tamo njegovu službu.
MVP je u idućem sazivu od krucijalne važnosti, ali u isto vrijeme se pitam je li baš toliko bitno da dođe npr. bisera ili neko poput baketa ko će dizati prstić sa ostalom rajom iz muslimanskog bratstva., bio sam jucer kod Alkalaja na prijemu za Dan nezavisnosti, povezao nas je sa Muftijom za Sjevernu Ameriku dr. Sabahudin ef. Cemanom, najavili smo se da cemo mu doci na sastanak
![]()
mašala, hajde hairliGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 14:45Zlaja ce vjerovatno ovamo kod mene u sljedecem mandatu, dok bi UN mogao biti problem. U nepovezanim vijestimaChmoljo wrote: ↑04/03/2026 14:31znam da smo @GandalfSivi i ja bili jedni od rijetkih koji smo odmah rekli za zlaju da je odličan izbor za UN. pokazalo se izuzetno tačnim. maherski je uradio nekoliko stvari i obavezno produžiti tamo njegovu službu.
MVP je u idućem sazivu od krucijalne važnosti, ali u isto vrijeme se pitam je li baš toliko bitno da dođe npr. bisera ili neko poput baketa ko će dizati prstić sa ostalom rajom iz muslimanskog bratstva., bio sam jucer kod Alkalaja na prijemu za Dan nezavisnosti, povezao nas je sa Muftijom za Sjevernu Ameriku dr. Sabahudin ef. Cemanom, najavili smo se da cemo mu doci na sastanak
![]()
pa zar nisu intervencije visokog predstavnika upravo bile
Upitno je i to oko cilja, ali ne poznajem covjeka pa necu nista da pricam, da ne gibetim za ramazan. Oprzilo me 2-3 puta, pa sad i kiselinu pusem, cesto ono kako mi zamisljamo drzavu te kako je vjerski sluzbenici te lica bliska njima zamisljaju i nije u korelacijiGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 14:53Nadam se da dijelimo isti cilj, u politiku i politikice ne zalazim…
Mali dodatak: Sinoc sam jos sjedio sa vojnim nam ataseom pri ambasadi, skroz dobar lik…
Fakat da je IZ ubjedljivo najbolje organizovana “probosanska” organizacija, govori vise o ostalima a manje o njima samima. Imam sastanak sa ambasadorom prije desetak dana i svi mi govore da ne spominjem niti jednu naciju/vjeru/religiju pa cak ni stranku posebno, i sjeli mi i u po frke govori Sven “moram te povezati sa IZ-om, oni su odlicno organizovani”. Ja mu kazem da sam izgubio glas objasnjavajuci ljudima da nam treba IZ ne zato sto su IZ, nego zato sto su organizacija…dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 15:05Upitno je i to oko cilja, ali ne poznajem covjeka pa necu nista da pricam, da ne gibetim za ramazan. Oprzilo me 2-3 puta, pa sad i kiselinu pusem, cesto ono kako mi zamisljamo drzavu te kako je vjerski sluzbenici te lica bliska njima zamisljaju i nije u korelacijiGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 14:53Nadam se da dijelimo isti cilj, u politiku i politikice ne zalazim…
Mali dodatak: Sinoc sam jos sjedio sa vojnim nam ataseom pri ambasadi, skroz dobar lik…![]()
IZ BiH je apsolutno jedina organizovana organizacija. Radimo na izgradnji/kupovini nekog kulturnog centra, i tesko je ljudima objasniti bez obzira sta mislili da taj centar moze jedino biti vakuf koji cemo mi kupiti IZ BiH, sve ostalo je prolazno, 2 covjeksa se posvadjaju svako udruzenje se raspada, a znamo kakvi smo mentalitetom. Onda imas ljude s druge strane barikade koji nece doci ukoliko IZ BIH Ima veze sa centrom ili se takvo sta spomene u udruzenjuGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 15:11Fakat da je IZ ubjedljivo najbolje organizovana “probosanska” organizacija, govori vise o ostalima a manje o njima samima. Imam sastanak sa ambasadorom prije desetak dana i svi mi govore da ne spominjem niti jednu naciju/vjeru/religiju pa cak ni stranku posebno, i sjeli mi i u po frke govori Sven “moram te povezati sa IZ-om, oni su odlicno organizovani”. Ja mu kazem da sam izgubio glas objasnjavajuci ljudima da nam treba IZ ne zato sto su IZ, nego zato sto su organizacija…dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 15:05Upitno je i to oko cilja, ali ne poznajem covjeka pa necu nista da pricam, da ne gibetim za ramazan. Oprzilo me 2-3 puta, pa sad i kiselinu pusem, cesto ono kako mi zamisljamo drzavu te kako je vjerski sluzbenici te lica bliska njima zamisljaju i nije u korelacijiGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 14:53
Nadam se da dijelimo isti cilj, u politiku i politikice ne zalazim…
Mali dodatak: Sinoc sam jos sjedio sa vojnim nam ataseom pri ambasadi, skroz dobar lik…![]()
Nisu.Truba wrote: ↑04/03/2026 15:01pa zar nisu intervencije visokog predstavnika upravo bile
da se onemoguće tehničke vlade 18 godina
GandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 15:11Fakat da je IZ ubjedljivo najbolje organizovana “probosanska” organizacija, govori vise o ostalima a manje o njima samima. Imam sastanak sa ambasadorom prije desetak dana i svi mi govore da ne spominjem niti jednu naciju/vjeru/religiju pa cak ni stranku posebno, i sjeli mi i u po frke govori Sven “moram te povezati sa IZ-om, oni su odlicno organizovani”. Ja mu kazem da sam izgubio glas objasnjavajuci ljudima da nam treba IZ ne zato sto su IZ, nego zato sto su organizacija…dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 15:05Upitno je i to oko cilja, ali ne poznajem covjeka pa necu nista da pricam, da ne gibetim za ramazan. Oprzilo me 2-3 puta, pa sad i kiselinu pusem, cesto ono kako mi zamisljamo drzavu te kako je vjerski sluzbenici te lica bliska njima zamisljaju i nije u korelacijiGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 14:53
Nadam se da dijelimo isti cilj, u politiku i politikice ne zalazim…
Ti si negdje fulio i fudbal i loptu i svasta nesta. O cemu ti svega ti? Ko glasa za sta? Prenosi te malo?Novak20 wrote: ↑05/03/2026 00:05Fkt su Srbi i Hrvati, ateisti, katolici, pravoslavci i Ostali koji u konačnici glasuju za ovakve "bosanske" organizacije poput IZ njihovi korisni idioti.SpoilerShowGandalfSivi wrote: ↑04/03/2026 15:11Fakat da je IZ ubjedljivo najbolje organizovana “probosanska” organizacija, govori vise o ostalima a manje o njima samima. Imam sastanak sa ambasadorom prije desetak dana i svi mi govore da ne spominjem niti jednu naciju/vjeru/religiju pa cak ni stranku posebno, i sjeli mi i u po frke govori Sven “moram te povezati sa IZ-om, oni su odlicno organizovani”. Ja mu kazem da sam izgubio glas objasnjavajuci ljudima da nam treba IZ ne zato sto su IZ, nego zato sto su organizacija…![]()
![]()
![]()
Fulio ba lik sve. Ko glasa za organizacije, bilo kakve? Bukvalno nemam pojma sta je htio reci…drug_profi wrote: ↑05/03/2026 00:09 Ne treba to baš uvijek tako gledati.
Vjerske organizacije nekad imaju nešto što se može podržati, zapravo ako nije u službi politike, uglavnom je onda za boljitak ljudi.
Sve i da se složim sa tvojim mišljenjem ostaje pitanje umreženosti IZ i SDA.drug_profi wrote: ↑05/03/2026 00:09 Ne treba to baš uvijek tako gledati.
Vjerske organizacije nekad imaju nešto što se može podržati, zapravo ako nije u službi politike, uglavnom je onda za boljitak ljudi.