Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
peca777
#58901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Normalno da centrala nije u Sarajvu. Evo ti primjer tuzlaci, kukaju da nema auto pita, a oni prvi ne zele taj auto put. Samo im koristi da bi imali o cemu tarlahati.
- JohnnyS
#58902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kud baš navijače Dinamapalermo wrote: ↑24/04/2026 12:25Naravno da smo. Pa.mi smo.mogli.mirno prihvatiti HZ HB kao prelazni period ka Hrvatskoj, prihvatiti Armina Poharu i hrvatsko- muslimansku stranku kao nase predstvnike,.nesto bi nas otislo u inostranstvo,nesto i do Sarajeva, vecina se asimilirala, I sad bi bili drzavljani EU. Ne bi nam pasos trebao da idemo u Njemacku niti viza za Ameriku, navijali za Zrinjski, gadjali jajima navijace Dinama kad bi dolazili u Mostar, uopste ne zvuci lose.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 12:12
veli palermo krvarili za glavni grad. jašta je, sigurno su mu pofalići, malta i alipašino bili na pameti dok je trajala tarapana. nema potrebe za patetikom, nego za poštenim odnosom. a pošten je onoliko koliko si pošten prema sebi. ako nisi u stanju da zapneš za sebe, neće ni drugi, makar dijelili ista načela, životne filozofije i imali ista stremljenja.
Al odabrali smo nesto drugo....
- Billy The Pljuc
#58903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Teško je u stvari pojedincima priznati sebi prije svega da, kao što to davno napisah, svaki račun treba ispostaviti SDA na naplatu. Sve ovo što proživljavamo danas i sve što smo već prošli isključivo zaslugu ima SDA, od prodaje države pa do svega ostalog. Svakako se može pričati o žrtvovanju određenih sredina i valjda je jasno da je temelje istom udarila SDA i što je najtragičnije nikakvi "viši" interesi istima nikada nisu bili prioritet. Ako se ima danas u koga prstom uprijeti onda se definitivno radi o "djeci" SDA i/ili onima koji su isti obrazac ponašanja jednostavno preuzeli od njih jer ako mogu oni zašto onda ne bi mogli i mi...
Mislim da je narod kao narod odavno pao na ispitu i da nema više ni promila šanse da svojim djelovanjem eventualno promijeni svoju sudbinu, možemo naprđivati ovdje koliko hoćemo, nevezano odakle pišemo i kakvi su nam korijeni. Jednostavno pojelo nas je vrijeme i oni koji su mogli nešto uraditi a nisu zarad sopstvenog i/ili stranačkog interesa.
Mislim da je narod kao narod odavno pao na ispitu i da nema više ni promila šanse da svojim djelovanjem eventualno promijeni svoju sudbinu, možemo naprđivati ovdje koliko hoćemo, nevezano odakle pišemo i kakvi su nam korijeni. Jednostavno pojelo nas je vrijeme i oni koji su mogli nešto uraditi a nisu zarad sopstvenog i/ili stranačkog interesa.
-
palermo
#58904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa dobro I HajdukaJohnnyS wrote: ↑24/04/2026 15:34Kud baš navijače Dinamapalermo wrote: ↑24/04/2026 12:25Naravno da smo. Pa.mi smo.mogli.mirno prihvatiti HZ HB kao prelazni period ka Hrvatskoj, prihvatiti Armina Poharu i hrvatsko- muslimansku stranku kao nase predstvnike,.nesto bi nas otislo u inostranstvo,nesto i do Sarajeva, vecina se asimilirala, I sad bi bili drzavljani EU. Ne bi nam pasos trebao da idemo u Njemacku niti viza za Ameriku, navijali za Zrinjski, gadjali jajima navijace Dinama kad bi dolazili u Mostar, uopste ne zvuci lose.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 12:12
veli palermo krvarili za glavni grad. jašta je, sigurno su mu pofalići, malta i alipašino bili na pameti dok je trajala tarapana. nema potrebe za patetikom, nego za poštenim odnosom. a pošten je onoliko koliko si pošten prema sebi. ako nisi u stanju da zapneš za sebe, neće ni drugi, makar dijelili ista načela, životne filozofije i imali ista stremljenja.
Al odabrali smo nesto drugo....![]()
Al u pravu si,.k'o zna.kako bi to bilo danas....koga bi gadjali jajima
- Haris.ba
#58905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Billy The Pljuc wrote: ↑24/04/2026 15:41 Teško je u stvari pojedincima priznati sebi prije svega da, kao što to davno napisah, svaki račun treba ispostaviti SDA na naplatu.
Kako se ispostavlja taj racun? Valjda na izborima? Sda je u opoziciji. Sta sad treba?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ostaviti je u opoziciji i ridikulizirati svaku njihovu kritiku stvari cijem su syebavanju maximalno doprinijeliHaris.ba wrote: ↑24/04/2026 15:48Billy The Pljuc wrote: ↑24/04/2026 15:41 Teško je u stvari pojedincima priznati sebi prije svega da, kao što to davno napisah, svaki račun treba ispostaviti SDA na naplatu.
Kako se ispostavlja taj racun? Valjda na izborima? Sda je u opoziciji. Sta sad treba?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#58907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Obostrano je, vjeruj mi.BAK-eV wrote: ↑24/04/2026 14:56Volim sto nisam kao ti, pa kako god.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 12:12jel bi volio da si glup ili da bogdo nisi?BAK-eV wrote: ↑24/04/2026 12:03
Ma kome pricas ba?
Briga Chmolje za Bosnjake!
Imas jednu grupu Bosnjaka, muslimana, iz mjesanih brakova .... kojima je taj islamsko-bosanski identitet prokletsvo.
Nesto cega se oni zele osloboditi.
U sustini zale za Jugoslavijom, jer tamo mogu biti kameleoni.
Kakva Bosna, kakavi bakraci....
- Chmoljo
#58908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imate li vi svoje zastupnike u parlamentu?
Kada je bila prica o raspodjeli pondera i kada je SDAu zatrebalo da osteti sarajevo, svi su udruzeno hladno izglasali to. Preglasavajuci one iz sarajeva bez obxira i na stranacku pripadnost.
Bez ikakve bojazni od te strasne sarajevske centrale, bez bojazni od stete za drzavu.
Nesto mi govori da bas i niste tako nemocni... Al ja shvatam da je lakse druge kriviti.
- tramvajtrojka
#58909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vole govoriti kako nema centrale niti centralnog upravljanja kad se treba opravdati vlastiti nerad, a zati kad se prenose svakakvi narativi odjednom postoji centralno vertikalno stranacjeChmoljo wrote: ↑24/04/2026 16:00Imate li vi svoje zastupnike u parlamentu?
Kada je bila prica o raspodjeli pondera i kada je SDAu zatrebalo da osteti sarajevo, svi su udruzeno hladno izglasali to. Preglasavajuci one iz sarajeva bez obxira i na stranacku pripadnost.
Bez ikakve bojazni od te strasne sarajevske centrale, bez bojazni od stete za drzavu.
Nesto mi govori da bas i niste tako nemocni... Al ja shvatam da je lakse druge kriviti.
Eto Sarajevo krivo sto je tigar i svi oko tigra u SDA od bihackog jedinstva napravili pacenicki klub u prvoj federacije zadnjih 15ak godina, i tako za sve lokalni uniste i onda Sarajevo krivo
- Haris.ba
#58910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo da se pusti na miru trojka da radi pogresne poteze jer " sda 30 godina...."?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/04/2026 15:53
Ostaviti je u opoziciji i ridikulizirati svaku njihovu kritiku stvari cijem su syebavanju maximalno doprinijeli
- DaysleepeR
#58911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izvini, je li to Bihaću RS stoji nad glavom? RS koja je udaljena koliko kilometara od Bihaća i bilo kojeg drugog većeg mjesta u USK, a Sarajevu ne stoji nego samo puše, iako vidimo RS golim okom iz svakog mogućeg dijela Sarajeva?Chloe wrote: ↑24/04/2026 15:08 Trošiš se kolega @dr_Evil, oni ne mogu shvatiti da se zbog "viših" državnih interesa redovno žrtvuju određene sredine. Koja god stranka da je na vlasti, ona preko vaših/naših leđa poravnava račune. Banalan primjer je USK – NES-u se moralo udovoljiti zbog "ruku" i ustupaka na višim nivoima, bez obzira što su i sami predstavnici tih stranaka na kantonu bili protiv toga ( opirali se, opirali, ali popustili zbog drugih stvari koje su došle u pitanje). Još je na USK-u većinsko bošnjačko stanovništvo, nema nacionalnih previranja kao u Mostaru, pa nema ni štete kakva biva tamo kod vas.
Politika nam je ista od rata na ovamo, ma ko bio na vlasti. Prave se ustupci drugima da bi se "gradila država", usvojio budžet ili zakoni. Kad dođe mak na konac, centrala iz Sarajeva kaže: "Ne možemo dobiti ovo na državnom nivou ako im ne udovoljimo tamo kod vas na kantontonalnom/lokalnom (na našu/vašu štetu)". I onda ide ono: država je bitnija, idemo nju učvrstiti... I danas je tako, kao kompromis Trojke (Evropski put) ili ranije nadmudrivanje SDA ( državni ineteresi). Isto... samo drugo pakovanje.
To je konstanta bošnjačke politike. Mi želimo da BiH funkcioniše, dok druga dva naroda zaboli uvce za to. Svjesni su te naše slabosti i traže ustupke. HDZ zanima Mostar (Hercegovina), SNSD - novac, a Sarajevo je Dejtonom zaštićeno od problema koje ima Mostar, ili Bošnjaci u Mostaru i Banjoj Luci.
Ponekad, usljed tih nerazumijevanja, požalim što Alija rah. uze Ilidžu, Hadžiće i ostali teritorij koji je bio okupiran pod Federaciju da zaštiti Sarajevo, jer tamo danas žive ljudi koji kao da su na drugoj planeti. Da im RS stoji tik iznad glave, a ne da samo "puše'" kao sad iz Istočnog Sarajeva, možda bi razumjeli određene dijelove države i da ti ljudi i dan-danas "plaćaju ceh'"za državu, ma u tom scenariju i bi oni osjetili taj "ceh".
Možda ni ja puno ne bih razumjela da u Kladuši nije bila situacija kakva jeste ( kantonalna politika se često gradila na štetu Kladušana koji su bili protiv Fikreta ), s tim što naglašavam - mi smo opet jedan narod, a u Mostaru je to nešto sasvim drugo.
BiH se nikad neće riješiti etnija i podjela – i to ne zbog Bošnjaka koji se bezveze krve međusobno, nego zbog druga dva naroda koja ne mrdaju s nule. A mi se možemo nastaviti glođati, i međusobno optuživati, kad posnestane argumenata malo i ismijavati, ne možemo mi bez "humora".![]()
Kakvi su to alternativni univerzumi u tvojoj glavi?
- Haris.ba
#58912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imas li neke konkretne primjere?Chloe wrote: ↑24/04/2026 15:08 Prave se ustupci drugima da bi se "gradila država", usvojio budžet ili zakoni. Kad dođe mak na konac, centrala iz Sarajeva kaže: "Ne možemo dobiti ovo na državnom nivou ako im ne udovoljimo tamo kod vas na kantontonalnom/lokalnom (na našu/vašu štetu)". I onda ide ono: država je bitnija, idemo nju učvrstiti... I danas je tako, kao kompromis Trojke (Evropski put) ili ranije nadmudrivanje SDA ( državni ineteresi). Isto... samo drugo pakovanje
- Chmoljo
#58913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svakako da treba, ali konkretne kritike, a ne se hvatati onih koje zvuce dobro i lako se prodaju narodu.Haris.ba wrote: ↑24/04/2026 16:15Samo da se pusti na miru trojka da radi pogresne poteze jer " sda 30 godina...."?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/04/2026 15:53
Ostaviti je u opoziciji i ridikulizirati svaku njihovu kritiku stvari cijem su syebavanju maximalno doprinijeli
Juce nasrase o trojkinoj prodaji izmedju ostalog i EPa, a prodala je SDA sa kojom su vareni i peceni, a EP nije bila zainteresovana da ucestvuje u postupku za vrijeme mandata DFovog Andelije.
Samo sto su u SDA malo namazaniji pa su mudro sutili i nisu se ofirali ko ovi.
Ako ce tako trojku kritikovati onda... Ili bilo koga.
Dok se oni trude prikazati da nas prodase, ovi vec imaju tomove konkretnih djela prodaje jbg.
- DaysleepeR
#58914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma pokušava prenijeti na druge ono što im je Bakir godinama radio.Haris.ba wrote: ↑24/04/2026 16:20Imas li neke konkretne primjere?Chloe wrote: ↑24/04/2026 15:08 Prave se ustupci drugima da bi se "gradila država", usvojio budžet ili zakoni. Kad dođe mak na konac, centrala iz Sarajeva kaže: "Ne možemo dobiti ovo na državnom nivou ako im ne udovoljimo tamo kod vas na kantontonalnom/lokalnom (na našu/vašu štetu)". I onda ide ono: država je bitnija, idemo nju učvrstiti... I danas je tako, kao kompromis Trojke (Evropski put) ili ranije nadmudrivanje SDA ( državni ineteresi). Isto... samo drugo pakovanje
Činjenica jeste da ih je Bakir izavaljivao sto puta.
To je ta slijepa ljubav i povjerenje u prvi par u bošnjaka.
- Haris.ba
#58915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ih je Bake zavalio na kantonu?DaysleepeR wrote: ↑24/04/2026 16:23 Ma pokušava prenijeti na druge ono što im je Bakir godinama radio.
Činjenica jeste da ih je Bakir izavaljivao sto puta.
To je ta slijepa ljubav i povjerenje u prvi par u bošnjaka.
- tramvajtrojka
#58916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni od svega kod nje mi je najsmjesnije da nas sada pokusava uvjeriti da mi ne znamo kako je zivjeti kad imas rs na ledjima a bukvalno deceniju ljudi iz njezine stranke nas prali sa narativima kako cetnici niz vraca silazeDaysleepeR wrote: ↑24/04/2026 16:17Izvini, je li to Bihaću RS stoji nad glavom? RS koja je udaljena koliko kilometara od Bihaća i bilo kojeg drugog većeg mjesta u USK, a Sarajevu ne stoji nego samo puše, iako vidimo RS golim okom iz svakog mogućeg dijela Sarajeva?Chloe wrote: ↑24/04/2026 15:08 Trošiš se kolega @dr_Evil, oni ne mogu shvatiti da se zbog "viših" državnih interesa redovno žrtvuju određene sredine. Koja god stranka da je na vlasti, ona preko vaših/naših leđa poravnava račune. Banalan primjer je USK – NES-u se moralo udovoljiti zbog "ruku" i ustupaka na višim nivoima, bez obzira što su i sami predstavnici tih stranaka na kantonu bili protiv toga ( opirali se, opirali, ali popustili zbog drugih stvari koje su došle u pitanje). Još je na USK-u većinsko bošnjačko stanovništvo, nema nacionalnih previranja kao u Mostaru, pa nema ni štete kakva biva tamo kod vas.
Politika nam je ista od rata na ovamo, ma ko bio na vlasti. Prave se ustupci drugima da bi se "gradila država", usvojio budžet ili zakoni. Kad dođe mak na konac, centrala iz Sarajeva kaže: "Ne možemo dobiti ovo na državnom nivou ako im ne udovoljimo tamo kod vas na kantontonalnom/lokalnom (na našu/vašu štetu)". I onda ide ono: država je bitnija, idemo nju učvrstiti... I danas je tako, kao kompromis Trojke (Evropski put) ili ranije nadmudrivanje SDA ( državni ineteresi). Isto... samo drugo pakovanje.
To je konstanta bošnjačke politike. Mi želimo da BiH funkcioniše, dok druga dva naroda zaboli uvce za to. Svjesni su te naše slabosti i traže ustupke. HDZ zanima Mostar (Hercegovina), SNSD - novac, a Sarajevo je Dejtonom zaštićeno od problema koje ima Mostar, ili Bošnjaci u Mostaru i Banjoj Luci.
Ponekad, usljed tih nerazumijevanja, požalim što Alija rah. uze Ilidžu, Hadžiće i ostali teritorij koji je bio okupiran pod Federaciju da zaštiti Sarajevo, jer tamo danas žive ljudi koji kao da su na drugoj planeti. Da im RS stoji tik iznad glave, a ne da samo "puše'" kao sad iz Istočnog Sarajeva, možda bi razumjeli određene dijelove države i da ti ljudi i dan-danas "plaćaju ceh'"za državu, ma u tom scenariju i bi oni osjetili taj "ceh".
Možda ni ja puno ne bih razumjela da u Kladuši nije bila situacija kakva jeste ( kantonalna politika se često gradila na štetu Kladušana koji su bili protiv Fikreta ), s tim što naglašavam - mi smo opet jedan narod, a u Mostaru je to nešto sasvim drugo.
BiH se nikad neće riješiti etnija i podjela – i to ne zbog Bošnjaka koji se bezveze krve međusobno, nego zbog druga dva naroda koja ne mrdaju s nule. A mi se možemo nastaviti glođati, i međusobno optuživati, kad posnestane argumenata malo i ismijavati, ne možemo mi bez "humora".![]()
de neka se saberu da li silaze il mi ne znamo kako je to zivjeti sa cetnicima
-
geoxx
- Chmoljo
#58918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje sam to napisao?Haris.ba wrote: ↑24/04/2026 16:15Samo da se pusti na miru trojka da radi pogresne poteze jer " sda 30 godina...."?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/04/2026 15:53
-
tokio25
#58920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma bjezi napisao bih joj nesto al zadnji put kad sam pisao oko stranke i nje dobio sam ban tako da nema potrebe ni komentarisatitramvajtrojka wrote: ↑24/04/2026 16:32Meni od svega kod nje mi je najsmjesnije da nas sada pokusava uvjeriti da mi ne znamo kako je zivjeti kad imas rs na ledjima a bukvalno deceniju ljudi iz njezine stranke nas prali sa narativima kako cetnici niz vraca silazeDaysleepeR wrote: ↑24/04/2026 16:17Izvini, je li to Bihaću RS stoji nad glavom? RS koja je udaljena koliko kilometara od Bihaća i bilo kojeg drugog većeg mjesta u USK, a Sarajevu ne stoji nego samo puše, iako vidimo RS golim okom iz svakog mogućeg dijela Sarajeva?Chloe wrote: ↑24/04/2026 15:08 Trošiš se kolega @dr_Evil, oni ne mogu shvatiti da se zbog "viših" državnih interesa redovno žrtvuju određene sredine. Koja god stranka da je na vlasti, ona preko vaših/naših leđa poravnava račune. Banalan primjer je USK – NES-u se moralo udovoljiti zbog "ruku" i ustupaka na višim nivoima, bez obzira što su i sami predstavnici tih stranaka na kantonu bili protiv toga ( opirali se, opirali, ali popustili zbog drugih stvari koje su došle u pitanje). Još je na USK-u većinsko bošnjačko stanovništvo, nema nacionalnih previranja kao u Mostaru, pa nema ni štete kakva biva tamo kod vas.
de neka se saberu da li silaze il mi ne znamo kako je to zivjeti sa cetnicima![]()
![]()
samo je potvrdila mentalitet vecine
-
4L0n3
#58921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo demokracki.
-
LipeCvat
#58922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
al u klincu ….nama je Beograd jošu vjek glavni grad al popunise i tercijalne …onomaddetroit-mercy wrote: ↑24/04/2026 14:14Po palermovoj logici, mogao nam je glavni grad biti i Beograddr_Evil wrote: ↑24/04/2026 12:26Mislim da je palermo htio reci da smo krvarili za glavni grad Sarajevo, jer nam je isto tako mogao biti glavni grad Zagreb, da ne izginemo, i da smo danas u EU. To ne mozes da sporis, valjda znas kako je izlgedao Mostar da bi Sarajevo nam bilo glavni grad.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 12:12
otkad je stranačka centrala centralna vlast ili ikakav državni organ?
a drugo, opet, jasno detektuješ probleme, samo nekako nikako da kažeš da te SDAovce biraju ljudi koji žive dole. evo, ne kažem ti ili tvoji, ali to je većnisko mišljenje.
i šta sad, druže, tu da se radi? da mi iz Sarajeva krenemo sa kukama i motikama? bil nas Hurda dočeko već na Ovčarima, a vi izvirivali preko taraba da vidite šta će se desiti?
svakako, ne treba zaboraviti da su ljudi iz drugih mjesta dolazili kad je padao Igman npr. isto tako ne treba zaboraviti da su ljudi iz sarajeva išli u krajinu kada su bile završne operacije. prva komšinica sa kojom smo vrata dijelili je rođena mostarka. ušla kod nas kad je čula da su Stari srušili. plače ona, plačemo mi jebiga. nema sumnje da ima dovoljan broj ljudi zagrijanih za sve ono što je Bosna i Hercegovina.
ali potrebno je teren pripremiti. dok vas vode ljudi koji bi se prvi usporitvili tome... evo ti meni reci kako?
da bi poslao nekome poruku, neko je treba primiti. ko će to biti? ko govori u ime mostaraca? ti i palermo, ili?
Pa ja rekoh da glasaju, i rekoh ti zasto glasaju.. ne znam zasto se vracamo na to.
Ima ko poruku primiti i poslati, imao je uvijek, ako ima ideja kako da se zadrzi Sarajevo kao glavni grad i da se to zeli, lahko ce se to zavrsit. Za sada je samo ismijavanje na bilo sto ove tematike... kao onaj tekst sta Bata postavi mi jutros na sabahu.onda bi jos bolje prosli
![]()
-
talijan97
#58923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ovdje na katastru vidim i zemljiste oko hidrocentrale salakovac u vlasnistvu hzhb.
- relativno84
#58924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Spoiler
Show

Spoiler
Show

-
kakabanja213
#58925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Djaba ti je. Sta god da kazes ili je patetika ili sami ste to trazilii. Jednostavno ne mogu da prihvate da smo mi u Mostaru najebali iskljucivo iz razloga sto smo htjeli da nam glavni grad bude Sarajevo a ne Zagreb. Beograd nije bio opcija jer su Franjo i Slobo dogovorili sta ide kome. Ja nikada nisam na ovom forumu (mozda nisam vidio ali cisto sumnjam) da je neko, kada npr. onaj Elek iz IStocnog Sarajeva kaze zavrnucu plin jer mi je ceif, od nesarajevskih forumasa raznih uvjerenja kaze, ko vas jebe sami ste to trazili, dok se cesto od ovih sarajevskih, "ljevljih" uvjerena cesto cuje, sami ste to trazili.dr_Evil wrote: ↑24/04/2026 13:14Ne zbog Sarajeva nego zbog BiH, a ta je borba podrazumijevala borbu za Sarajevo kao glavni grad. Zbog nacionalne svijesti i pripadnosti BiH.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 12:49evo i tebi pitanje: što niste? zbog sarajeva ili zbog sebe, ipak?dr_Evil wrote: ↑24/04/2026 12:26
Mislim da je palermo htio reci da smo krvarili za glavni grad Sarajevo, jer nam je isto tako mogao biti glavni grad Zagreb, da ne izginemo, i da smo danas u EU. To ne mozes da sporis, valjda znas kako je izlgedao Mostar da bi Sarajevo nam bilo glavni grad.
Pa ja rekoh da glasaju, i rekoh ti zasto glasaju.. ne znam zasto se vracamo na to.
Ima ko poruku primiti i poslati, imao je uvijek, ako ima ideja kako da se zadrzi Sarajevo kao glavni grad i da se to zeli, lahko ce se to zavrsit. Za sada je samo ismijavanje na bilo sto ove tematike... kao onaj tekst sta Bata postavi mi jutros na sabahu.
što je Bešlagić otjero Pračera u kurac? zbog Sarajeva i Alije? ćevapa kod Ferhatovića?
mislim dajte ba... manite me patetike.
Da smo razmisljali oportunisticki onda smo trebali prihvatiti Zagreb, realno sva prica o "zbog sebe" tu pada u vodu.
Nema patetike Chmoljo, davno je Nametak to sve opisao, i zasto je moja prica za onu stvar.
P.S. post ce vjerovatno ici sa kasnjenjem jer me je neko od moderatora ili adminstratora stavio na promatranje evo peti mjesec (slao sam im poruke ali nijedan nije htio kaze zasto i zbog cega)