Nisam ih ja nagradio nego Alija Izetbegović potpisom na DMS.Hakiz wrote: ↑09/09/2023 18:31Hajde ti nagrađuj zločince sa 49 % teritorije države u kojoj su počinili zločin i ne petljaj se u pitanja etike, humanizma i pravednosti.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:28 Hajd' ti jedi Bakirove sendviče i ostavi se ozbiljnih diskusija.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Osmi Socrates
#5526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Osmi Socrates
#5527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I ne kaže se humanizam nego humanost.
Humanizam je nešto sasvim drugo.
-
Hakiz
#5528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Alija je potpisao šta su mu Holbruk i Klinton poturili i zaprijetili da će bombardovati Sarajevo ako ne potpiše.
Zlo si ti. Ali, nije do tebe, ne možeš biti drugačiji s obzirom na sistem u kojem si. Zato se ne ljutim na tebe. Žalim te.
- video
#5529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:36 I ne kaže se humanizam nego humanost.
-
Hakiz
#5530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E, konačno si nešto tačno rekao.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:36 I ne kaže se humanizam nego humanost.
-
Osmi Socrates
#5531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To o bombardiranju Sarajeva naravno nije istina.
Da je bilo pritisaka, bilo je, na sve strane. Svejedno, nije morao potpisati sve.
Uostalom, šta je bilo tvoje rješenje? Daj da vidimo Hakizovu sendvičarsko rješenje.
Da je bilo pritisaka, bilo je, na sve strane. Svejedno, nije morao potpisati sve.
Uostalom, šta je bilo tvoje rješenje? Daj da vidimo Hakizovu sendvičarsko rješenje.
- Athlon64
#5532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo je više nego zlonamjerno !
Alija '95 nekog nagrađivao, nakon Genocida u Srebrenici, pada Žepe, opsade Sarajeva i Goražda...
I kao što sam napisao na početku - Aliji se prebacuje što je potpisao loše uslove DMS, a trenutna garnitura vlasti nije sposobna provesti jednu presudu ESLJP, u miru i blagostanju.
Last edited by Athlon64 on 09/09/2023 18:44, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#5533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije ništa, nisam ja pravio sporazum.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:41 To o bombardiranju Sarajeva naravno nije istina.
Pravilno bi bilo da si me pitao šta bi bilo moje rješenje.
-
Osmi Socrates
#5534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja isto mislim da si ti zlonamjeran. Nije ni Bakir bio u stanju provesti nijednu presudu ESLJP, a bio je puno duže na vlasti.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:43Ovo je više nego zlonamjerno !
Alija '95 nekog nagrađivao, nakon Genocida u Srebrenici, pada Žepe, opsade Sarajeva i Goražda...
I kao što sam napisao na početku - Aliji se prebacuje što je potpisao loše uslove DMS, a trenutna garnitura vlasti nije sposobna provesti jednu presudu ESLJP, u miru i blagostanju.
-
plavi_E
#5535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zbog ovolikog zaljenja Trojkasa na alijin potpis na Dejton bi bila velika pravda da dejtosnka BiH crkne u mandatu Trojkasa da oni dobiju priliku da mogu bolje potpisati od Alije. Ako Dodik ne dobije drzavnu imovinu da je moze predati Srbiji u ruke nema nikakvog razloga da ne priglasi nezavisnot. Jer bez te imovine se gubi smisao postojanja manjeg entiteta. Zna Dodik da ih niko nece bombardovati. Tesko da bi im i neke ozbiljne sankcije uveli jer bi on blokirao "bosnjacki dio Pederacije" i onda bi iz Sarajeva molili da mu ukinu sankcije kao sto sad mole da mu odrmznu sredstva. Iz Pederacije niko se ne bi usudio ni baciti kamen na njih da proglase nezavisnot. Jedini potencijalni problem "mirnog razdruzivanja" su povratnici. Oni bi mogli izazvati probleme zato ih se u zadnje vrijeme ovako masivno terorise.
- General War
#5536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne raazumijes, nije problem turist iz bahreina, vec sto neko moze nazvati telefonom i ignorisati zakon u ovom slucaju "branioci BiH"...zamisli da su na mjestu bili turisti iz rusije i da je Nesic zvao...forum bi gorio, zvale bi se ambasade i VP da reugje na ocigledan atak na institucije BiHAthlon64 wrote: ↑09/09/2023 17:22Ne znam da li si u toku, ali trenutno u BiH imaš rusku obavještajnu mrežu koja se komotno šeta po BiH i kojoj je sadašnja vlast ukinula zabrane koje su imali ranije.General War wrote: ↑09/09/2023 17:20
Budalastina, nije Kremlj se posrao na BiH zakon vec MVP sa Konakovicem na celu, Dodik prijeti i glupira se...a zamisli da je neko od Srba pustio Ruske turiste da se zajebaju po BiH...pa forum bi doslovce explodirao dokazujuci anti drzavnu politiku..ovako Kremlj, ovaj onaj...a ko je saveznik kremlja? Iran, u neku ruku i Pakistan...
Ali eto problem su turisti iz Bahreina --- kojima je svakako bespotrebno uvedena viza. Jel ono...Bahrein bitna i opasna zaljevska zemlja, how-yes-no.
I jel misliš da će BiH ikada uvesti Rusiji i Kini vize kako nalaže EU ili će se to na kraju samo primjeniti na arapske zemlje ?
Vi definitivno živite u balonu.
-
Hakiz
#5537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Samo što smo davno konstatovali da je Bakir fuj, nesposoban i kriminalan, a ovi su pravo dobri, sposobni i pošteni.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:47Ja isto mislim da si ti zlonamjeran. Nije ni Bakir bio u stanju provesti nijednu presudu ESLJP, a bio je puno duže na vlasti.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:43
Pa, kada su pravo dobri, neka provedu. Neka budu drugačiji, bolji od Bakira.
- Athlon64
#5538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tačno je da Bakir ne valja, ali ako nisi sposoban uraditi mnogo jednostavnije stvari, onda ne prebacuješ drugima šta su napravili u mnogo težim okolnostima. Jesil ti tad bio u BiH ili si već bio ispalio vani? Koliko dugo si tamo? Možda se družiš sa Srbima, jbg, utiče i to.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:47Ja isto mislim da si ti zlonamjeran. Nije ni Bakir bio u stanju provesti nijednu presudu ESLJP, a bio je puno duže na vlasti.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:43
- General War
#5539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Razlika je sto je Alija imao 100.000 nauruzanih, a trojkasi samo Raminu zastitarsku sluzbuplavi_E wrote: ↑09/09/2023 18:49 Zbog ovolikog zaljenja Trojkasa na alijin potpis na Dejton bi bila velika pravda da dejtosnka BiH crkne u mandatu Trojkasa da oni dobiju priliku da mogu bolje potpisati od Alije. Ako Dodik ne dobije drzavnu imovinu da je moze predati Srbiji u ruke nema nikakvog razloga da ne priglasi nezavisnot. Jer bez te imovine se gubi smisao postojanja manjeg entiteta. Zna Dodik da ih niko nece bombardovati. Tesko da bi im i neke ozbiljne sankcije uveli jer bi on blokirao "bosnjacki dio Pederacije" i onda bi iz Sarajeva molili da mu ukinu sankcije kao sto sad mole da mu odrmznu sredstva. Iz Pederacije niko se ne bi usudio ni baciti kamen na njih da proglase nezavisnot. Jedini potencijalni problem "mirnog razdruzivanja" su povratnici. Oni bi mogli izazvati probleme zato ih se u zadnje vrijeme ovako masivno terorise.
- Athlon64
#5540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zanimljivo da je veliki broj forumaša ili vani ili bio tokom rata vani.plavi_E wrote: ↑09/09/2023 18:49 Zbog ovolikog zaljenja Trojkasa na alijin potpis na Dejton bi bila velika pravda da dejtosnka BiH crkne u mandatu Trojkasa da oni dobiju priliku da mogu bolje potpisati od Alije. Ako Dodik ne dobije drzavnu imovinu da je moze predati Srbiji u ruke nema nikakvog razloga da ne priglasi nezavisnot. Jer bez te imovine se gubi smisao postojanja manjeg entiteta. Zna Dodik da ih niko nece bombardovati. Tesko da bi im i neke ozbiljne sankcije uveli jer bi on blokirao "bosnjacki dio Pederacije" i onda bi iz Sarajeva molili da mu ukinu sankcije kao sto sad mole da mu odrmznu sredstva. Iz Pederacije niko se ne bi usudio ni baciti kamen na njih da proglase nezavisnot. Jedini potencijalni problem "mirnog razdruzivanja" su povratnici. Oni bi mogli izazvati probleme zato ih se u zadnje vrijeme ovako masivno terorise.
A što se atmosfere tiče, nakon sinoćnje scene koju sam vidio, apsolutno sve podsjeća na '91.
- General War
#5541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
..ma daj, iste su okolnosti i kod Bakira i kod ovih, nema gorih niti losijih...sve dok se ima para za hapat drzava je sekundarno ili cak tericalno pitanje ili uopste nije pitanje.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:51Tačno je da Bakir ne valja, ali ako nisi sposoban uraditi mnogo jednostavnije stvari, onda ne prebacuješ drugima šta su napravili u mnogo težim okolnostima. Jesil ti tad bio u BiH ili si već bio ispalio vani? Koliko dugo si tamo? Možda se družiš sa Srbima, jbg, utiče i to.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:47
Ja isto mislim da si ti zlonamjeran. Nije ni Bakir bio u stanju provesti nijednu presudu ESLJP, a bio je puno duže na vlasti.
-
plavi_E
#5542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Interesantna je reakcija Trojkasa na pisanje Klixa o konakovicevoj intervenciji na Sarajevskom Aerodromu. Slicna reakcija kad su popljuvali Klix portal za objavu vijesti da su snajperisti na krovovima uz entitetsku liniju.
Vijest da drzavni ministar naredjuje drzavnim sluzbenicima da krse zakon bi u svakom normalnom drustvu bila glavna vijest danima a ovdje Trojkasi u stilu "bljuvotina od vijesti".
Vijest da drzavni ministar naredjuje drzavnim sluzbenicima da krse zakon bi u svakom normalnom drustvu bila glavna vijest danima a ovdje Trojkasi u stilu "bljuvotina od vijesti".
- General War
#5543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Provozaj se tuzlom nocu tokom vikenda, naletices barem na dva "ljevka", sta si se ba prepo.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:53Zanimljivo da je veliki broj forumaša ili vani ili bio tokom rata vani.plavi_E wrote: ↑09/09/2023 18:49 Zbog ovolikog zaljenja Trojkasa na alijin potpis na Dejton bi bila velika pravda da dejtosnka BiH crkne u mandatu Trojkasa da oni dobiju priliku da mogu bolje potpisati od Alije. Ako Dodik ne dobije drzavnu imovinu da je moze predati Srbiji u ruke nema nikakvog razloga da ne priglasi nezavisnot. Jer bez te imovine se gubi smisao postojanja manjeg entiteta. Zna Dodik da ih niko nece bombardovati. Tesko da bi im i neke ozbiljne sankcije uveli jer bi on blokirao "bosnjacki dio Pederacije" i onda bi iz Sarajeva molili da mu ukinu sankcije kao sto sad mole da mu odrmznu sredstva. Iz Pederacije niko se ne bi usudio ni baciti kamen na njih da proglase nezavisnot. Jedini potencijalni problem "mirnog razdruzivanja" su povratnici. Oni bi mogli izazvati probleme zato ih se u zadnje vrijeme ovako masivno terorise.
A što se atmosfere tiče, nakon sinoćnje scene koju sam vidio, apsolutno sve podsjeća na '91.
- Athlon64
#5544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa naravno, meni je jedan član NIPA na ovom forumu javno rekao da se trebaju zaobići institucije BiH.General War wrote: ↑09/09/2023 18:51Ne raazumijes, nije problem turist iz bahreina, vec sto neko moze nazvati telefonom i ignorisati zakon u ovom slucaju "branioci BiH"...zamisli da su na mjestu bili turisti iz rusije i da je Nesic zvao...forum bi gorio, zvale bi se ambasade i VP da reugje na ocigledan atak na institucije BiHAthlon64 wrote: ↑09/09/2023 17:22
Ne znam da li si u toku, ali trenutno u BiH imaš rusku obavještajnu mrežu koja se komotno šeta po BiH i kojoj je sadašnja vlast ukinula zabrane koje su imali ranije.
Ali eto problem su turisti iz Bahreina --- kojima je svakako bespotrebno uvedena viza. Jel ono...Bahrein bitna i opasna zaljevska zemlja, how-yes-no.
I jel misliš da će BiH ikada uvesti Rusiji i Kini vize kako nalaže EU ili će se to na kraju samo primjeniti na arapske zemlje ?
Vi definitivno živite u balonu.
-
Hakiz
#5545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E, ali zato se umjesto sendviča jede u KFC.plavi_E wrote: ↑09/09/2023 18:54 Interesantna je reakcija Trojkasa na pisanje Klixa o konakovicevoj intervenciji na Sarajevskom Aerodromu. Slicna reakcija kad su popljuvali Klix portal za objavu vijesti da su snajperisti na krovovima uz entitetsku liniju.
Vijest da drzavni ministar naredjuje drzavnim sluzbenicima da krse zakon bi u svakom normalnom drustvu bila glavna vijest danima a ovdje Trojkasi u stilu "bljuvotina od vijesti".![]()
- Athlon64
#5546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vozao sam se, kakav je to lijevak na ulazu u RS sa kamionima punim pijeska parkiranim s obje strane poprijeko (spremni za blokadu) - jel i to ima u Tuzli vikendom ?General War wrote: ↑09/09/2023 18:54Provozaj se tuzlom nocu tokom vikenda, naletices barem na dva "ljevka", sta si se ba prepo.
I da, zbog prirode posla stalno sam na toj dionici i do sad nikad nije izgledalo ovako ozbiljno.
Jesul tako i '91 govorili da su to "rutinske kontrole", da se narod ne prepada, koliko se sjećam da jesu.
Last edited by Athlon64 on 09/09/2023 18:58, edited 1 time in total.
- General War
#5547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema pjeska ali ima dugih cijevi, tanki smo s pjeskom ali imamo cumura zlu netrebalo.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:56Vozao sam se, kakav je to lijevak na ulazu u RS sa kamionima punim pijeska parkiranim s obje strane poprijeko (spremni za blokadu) - jel i to ima u Tuzli vikendom ?General War wrote: ↑09/09/2023 18:54
Provozaj se tuzlom nocu tokom vikenda, naletices barem na dva "ljevka", sta si se ba prepo.
- General War
#5548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
..i eto, sta je onda Dodik problem ili Covic...to znamo i ti i ja...a i stranci sto je najbitnije.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:55Pa naravno, meni je jedan član NIPA na ovom forumu javno rekao da se trebaju zaobići institucije BiH.General War wrote: ↑09/09/2023 18:51
Ne raazumijes, nije problem turist iz bahreina, vec sto neko moze nazvati telefonom i ignorisati zakon u ovom slucaju "branioci BiH"...zamisli da su na mjestu bili turisti iz rusije i da je Nesic zvao...forum bi gorio, zvale bi se ambasade i VP da reugje na ocigledan atak na institucije BiH
-
Osmi Socrates
#5549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ni sa kim se ja ne družim iz balkanskih regiona. Niko nije automatski moj. Seljana, brt, uglavnom. E jesi me baš naš'o sa kanadskim Srbima. Oni su još i najgora dijasporska seljana.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 18:51Tačno je da Bakir ne valja, ali ako nisi sposoban uraditi mnogo jednostavnije stvari, onda ne prebacuješ drugima šta su napravili u mnogo težim okolnostima. Jesil ti tad bio u BiH ili si već bio ispalio vani? Koliko dugo si tamo? Možda se družiš sa Srbima, jbg, utiče i to.Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2023 18:47
Ja isto mislim da si ti zlonamjeran. Nije ni Bakir bio u stanju provesti nijednu presudu ESLJP, a bio je puno duže na vlasti.
Moj otac je od prvog do posljednjeg dana bio borac Armije BiH. Zapalili su iz BiH poslije rata, jer je bilo jasno da će doći do brojanja krvnih zrnaca na svim stranama, kao što i ti pokazuješ ovim ispitivanjem. A mi izmiješani kao malo ko.
And that's about it. Sve neki građani, jbt, a odmah počnu o krvnim zrncima.
Last edited by Osmi Socrates on 09/09/2023 19:01, edited 1 time in total.
- Athlon64
#5550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa oni su veći problem, jer su separatisti, oni rade aktivno, oni su i postavili Dinu skupa sa VP.General War wrote: ↑09/09/2023 18:59..i eto, sta je onda Dodik problem ili Covic...to znamo i ti i ja...a i stranci sto je najbitnije.
Ja koliko god nevolio NiP (otpad od SDA) - smatram da Dino nije separatista, nego samo potkapacitirani "useful idiot".