Ne, zasto?
Nama su slali oruzje Iran, Pakistan a nisu ni Madjarska ni Njemacka a pogotovo ne Francuska ili Britanija.
Znaci nama jeste, nama koji smo se borili u Armiji BiH.
Ne, zasto?
Kakogod, u tim momentima je i zrno pomoci bilo dobrodošlo... koji su razlozi, svejedno je.
I sad se trebas njima okretati zbog toga a zivis u Evropi? Opkoljen sa svih strana zemljama EU!
Pa bilo bi da Aljo nije izabrao Iran kao saveznika, ja ne znam koje si ti godiste ali puno supljina ima kod tebe (nije Iran nametnuo no fly zone, nisu se u iranu dogovarali niocemu, nije iran vratio vrs sa igmana, nije iran direktno vozao tu pomoc do bosne...i na kraju u rat i u kurvalik se ne ide nepripremljen)
Da da, Alija je kriv za rat i on je odlučio kad će biti rat. Mani me te propagande.General War wrote: ↑09/09/2023 16:22Pa bilo bi da Aljo nije izabrao Iran kao saveznika, ja ne znam koje si ti godiste ali puno supljina ima kod tebe (nije Iran nametnuo no fly zone, nisu se u iranu dogovarali niocemu, nije iran vratio vrs sa igmana, nije iran direktno vozao tu pomoc do bosne...i na kraju u rat i u kurvalik se ne ide nepripremljen)
Dovoljno je da je nesposoban, zato je ovako kao sto i jeste.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 16:24Da da, Alija je kriv za rat i on je odlučio kad će biti rat. Mani me te propagande.General War wrote: ↑09/09/2023 16:22
Pa bilo bi da Aljo nije izabrao Iran kao saveznika, ja ne znam koje si ti godiste ali puno supljina ima kod tebe (nije Iran nametnuo no fly zone, nisu se u iranu dogovarali niocemu, nije iran vratio vrs sa igmana, nije iran direktno vozao tu pomoc do bosne...i na kraju u rat i u kurvalik se ne ide nepripremljen)
Da je bio nesposoban - jeste, sve ostalo je propaganda.
Zato sad imamo sposobnije, pa čekamo rezultate.
Pa da.se Iran nije umijesao, nikad.ne bi.bilo ni bombardovanja srpskih snaga niti politicke pomoc zapada u drugoj polovini rata.General War wrote: ↑09/09/2023 16:22Pa bilo bi da Aljo nije izabrao Iran kao saveznika, ja ne znam koje si ti godiste ali puno supljina ima kod tebe (nije Iran nametnuo no fly zone, nisu se u iranu dogovarali niocemu, nije iran vratio vrs sa igmana, nije iran direktno vozao tu pomoc do bosne...i na kraju u rat i u kurvalik se ne ide nepripremljen)
Pa sami ste se dotakli proslosti, ovo samo pokazuje da je ovo drustvo dno dna i da Alijin koncept vladanja nije bio endemski poremecajAthlon64 wrote: ↑09/09/2023 16:27Zato sad imamo sposobnije, pa čekamo rezultate.
Jedini rezultat koji imamo je Ramo.
Alija je stvar prošlosti, možemo do kralja Stjepana tomaševića - koliko je on bio nesposoban pa zato sad imamo ovo što imamo, mogao je bolje sa Vatikanom ili s nekim petim-desetim u to doba...
Ako misliš bježati i dezertirati, onda da.
palermo wrote: ↑09/09/2023 16:28Pa da.se Iran nije umijesao, nikad.ne bi.bilo ni bombardovanja srpskih snaga niti politicke pomoc zapada u drugoj polovini rata.General War wrote: ↑09/09/2023 16:22
Da te parafraziram, ja ne.znam.koje si ti godiste, al puno je supljina u tvojoj prici
Normalno da ces slusati i teziti EU a ne pakistanu i iranu.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 16:31 Politika je svakako umijeće mogućeg u datom trenutku.
CIlj je ispravno balansirati.
Ako se bezuslovno staviš na jednu stranu; onda nemaš čime trgovati u svoju korist, bit će ti kako ti oni kažu i nemaš načina da se buniš.
Slijepo slijeđenje EU (i bilo koga drugog) jeste put u provaliju.
Pa unutar same EU imaš struje koje djeluju kontra politike i to ozbiljno (Poljska, Mađarska... ) a mi kao trebamo prihvatit sve na što se digne nekom briselskom ćati da nabilda svoj CV.
slijepo slijedjenje EU put u provaliju a to ti je jedini put da napredujesAthlon64 wrote: ↑09/09/2023 16:31 Politika je svakako umijeće mogućeg u datom trenutku.
Ako se bezuslovno staviš na jednu stranu; onda nemaš čime trgovati u svoju korist, bit će ti kako ti oni kažu i nemaš načina da se buniš.
Pa unutar same EU imaš struje koje djeluju kontra politike i to ozbiljno (Poljska, Mađarska... ) a mi kao trebamo prihvatit sve na što se digne nekom briselskom ćati da nabilda svoj CV.
Nemoj tako, Pakistan je jako napredna drzavatramvajtrojka wrote: ↑09/09/2023 16:38slijepo slijedjenje EU put u provaliju a to ti je jedini put da napredujesAthlon64 wrote: ↑09/09/2023 16:31 Politika je svakako umijeće mogućeg u datom trenutku.
Pa unutar same EU imaš struje koje djeluju kontra politike i to ozbiljno (Poljska, Mađarska... ) a mi kao trebamo prihvatit sve na što se digne nekom briselskom ćati da nabilda svoj CV.![]()
![]()
BiH je maksimalno na strani USA i EU - uvijek bila, daleko više nego bil ko drugi. Pogledaj Srbiju i opet ta EU uvodi aparthejd zakone i prijeti nam, iako smo bili max poslušni.moimoi wrote: ↑09/09/2023 16:35Normalno da ces slusati i teziti EU a ne pakistanu i iranu.Athlon64 wrote: ↑09/09/2023 16:31 Politika je svakako umijeće mogućeg u datom trenutku.
Sbb-kbb treceg svjetskog. Koje su tvoje sanse da prezivis okruzen EU zemljama?? A sa druge strane istok a ti bi na istok. Jesi ti normalan?
Neka zatvore zracni prostor ti si niDze