Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sumirprimus

#4476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

U ZGRADI PARLAMENTA
U srijedu sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a, na stolu zakoni i kadrovska rješenja
bumo vidli sta ce bit mozda nista a mozda novi zakoni
josu zgradi parlamenta sastanak, kifla ostavka ,forto napolje :lol:
DonieBrasco

#4477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Jeste primjetili u zadnje vrijeme kako u kratkom roku idu ovi sastanci trojke, hdz, snsd.

Ja zelim da vjerujem da je to ista direktiva kao ovo za aerodrom.
Point.

#4478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Joj Sumi idi radi nešto, gradi, rastavljaj, sastavljaj, guzi whatever, utuši radnim danom temu jednim te istim rečenicama.
kakotakonikako

#4479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Svetlana Cenić, ekonomska ekspertica govorila je o ekonomskim politikama, valu poskupljenja, ali o tome gdje su problemi kada govorimo o borbi protiv korupcije i zašto kaskamo na putu ka EU integracijama?
Koji su recepti za bolji standard ili zašto nacionalističke teme dominiraju u odnosu na životna pitanja egzistencije i preživljavanja?

Poslije 22. augusta ništa nije isto u Bosni i Hercegovini, novi Milorad Dodik, novi reformski zamah?

Pa ne znam, ja sam 23. ustala i ono sve je isto, a onda vidim da je maltene gore. Možda je na to mislio da će biti sve gore, a time neće biti isto. Pogotovo sa ovim protestima, sa istom retorikom potpuno, provokacijama, zabadanjem prsta u oko, meni ništa drugačije nije, a ne vjerujem i bilo kome u ovoj zemlji, jer taj set takozvanih Evropskih reformskih zahvata ja ne nazivam ni reformskim, a Boga mi nisu ni Evropski.
Da li usvajanje seta zakona ima pozadinu?

Pa na prvom mjestu je bilo da postavi svog čovjeka za ministra finansija je li time gotovo da kontroliše finansijske tokove, je li kad uzmete da je HDZ-ov ministar finansija u Federaciji, da SNSD-ov ministar finansija u Republici Srpskoj sada u državi i da je direktor SNSD-a kadar, neviđeno u svijetu da ministar postaje direktor uprave kojoj je bio nadležan. Tako da to je bilo u osnovni, pa onda tek možda će doći do para i to moram reći opet hajde onaj izraz pomalo ulični prveslao svoje koalicione partnere jer kad pogledate suštinu tih zakona, ništa, sve u svemu jedno nula.
Bankrot RS-a?

Ljudi vrlo paušalno znate pominju riječ bankrot. Šta znači kad država bankrotira? To znači samo da ne može da izservisira svoje vanjske obaveze, ne može to, na prvom mjestu to i onda se naravno čitav svijet zabrine s tim što se čitav svijet zabrine kad je država u pitanju ili opština. Kada je srednji nivo vlasti u pitanju baš i ne, neće, ne može se reći da će bankrotirati, ali da će jako teško servisirati svoje obaveze sa teškoćama to se jednostavno vidi. Moraju servisirati i mora biti prioritet servisiranje vanjskih obaveza gdje je budžet garancija, zato što bi to bilo tako negativna poruka svim ostalima i nikad do para ne bi došli. A što se tiče evo ja ću vas podsjetiti Grčka, pa je bilo riječi bankrot, a u stvari nije mogla da servisira obaveze, pa su je onda sanirali. Međutim ono što ljudi zaboravljaju, to je da je uvijek najvažnija opština i država. Srednji nivo vlasti manje-više i neće se mnogo ljudi ono zasukati rukave ili se zabrinuti ako srednji nivo vlasti dođe u pitanje, jednostavno evo bavite se sobom pa vidite sad šta ćete. Ne mogu da podsjećam znate bilo bi ono jesam vam ja govorila, davne godine sam ja rekla da Bošnjaci ne treba ništa da rade, odnosno onaj dio Bošnjaka koji se protivi postojanju Republike Srpske, neka ostave, samo će to Republika Srpska da završi, jer ovo što su radili Republici Srpskoj ostavili su od nje jednu ljušturu koja nema prijatelje u svijetu osim nekih nedemokratskih režima i teško će naći kreditore – rekla je Cenić za FTV.

:thumbup:

Kada neko kompetentan nesto izjavi, a ne ovi botovi ovdje. :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#4480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 04/09/2023 13:02 Joj Sumi idi radi nešto, gradi, rastavljaj, sastavljaj, guzi whatever, utuši radnim danom temu jednim te istim rečenicama.
radim majstore, ub se, bvidis kako kucam, isto ko i ti dsto si ovde, jos si ti u uredjenoj zmelji i opet si svaki dan ovde :lol:
sumirprimus

#4481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

DonieBrasco wrote: 04/09/2023 13:01 Jeste primjetili u zadnje vrijeme kako u kratkom roku idu ovi sastanci trojke, hdz, snsd.

Ja zelim da vjerujem da je to ista direktiva kao ovo za aerodrom.
top sam da ih nastave ovak vodit i suflirat.
top. bolje i ovak, nego kad oni samostalno zabusavaju :lol:
Point.

#4482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 04/09/2023 13:08
Point. wrote: 04/09/2023 13:02 Joj Sumi idi radi nešto, gradi, rastavljaj, sastavljaj, guzi whatever, utuši radnim danom temu jednim te istim rečenicama.
radim majstore, ub se, bvidis kako kucam, isto ko i ti dsto si ovde, jos si ti u uredjenoj zmelji i opet si svaki dan ovde :lol:
Dobro to radno mjesto gdje u toku radnog dana možeš napisati preko 40 postova.

Ovde ili ovdje?
vee-jay

#4483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

kakotakonikako wrote: 04/09/2023 13:03 Svetlana Cenić, ekonomska ekspertica govorila je o ekonomskim politikama, valu poskupljenja, ali o tome gdje su problemi kada govorimo o borbi protiv korupcije i zašto kaskamo na putu ka EU integracijama?
Koji su recepti za bolji standard ili zašto nacionalističke teme dominiraju u odnosu na životna pitanja egzistencije i preživljavanja?

Poslije 22. augusta ništa nije isto u Bosni i Hercegovini, novi Milorad Dodik, novi reformski zamah?

Pa ne znam, ja sam 23. ustala i ono sve je isto, a onda vidim da je maltene gore. Možda je na to mislio da će biti sve gore, a time neće biti isto. Pogotovo sa ovim protestima, sa istom retorikom potpuno, provokacijama, zabadanjem prsta u oko, meni ništa drugačije nije, a ne vjerujem i bilo kome u ovoj zemlji, jer taj set takozvanih Evropskih reformskih zahvata ja ne nazivam ni reformskim, a Boga mi nisu ni Evropski.

Pa na prvom mjestu je bilo da postavi svog čovjeka za ministra finansija je li time gotovo da kontroliše finansijske tokove, je li kad uzmete da je HDZ-ov ministar finansija u Federaciji, da SNSD-ov ministar finansija u Republici Srpskoj sada u državi i da je direktor SNSD-a kadar, neviđeno u svijetu da ministar postaje direktor uprave kojoj je bio nadležan. Tako da to je bilo u osnovni, pa onda tek možda će doći do para i to moram reći opet hajde onaj izraz pomalo ulični prveslao svoje koalicione partnere jer kad pogledate suštinu tih zakona, ništa, sve u svemu jedno nula.
Bankrot RS-a?

Ljudi vrlo paušalno znate pominju riječ bankrot. Šta znači kad država bankrotira? To znači samo da ne može da izservisira svoje vanjske obaveze, ne može to, na prvom mjestu to i onda se naravno čitav svijet zabrine s tim što se čitav svijet zabrine kad je država u pitanju ili opština. Kada je srednji nivo vlasti u pitanju baš i ne, neće, ne može se reći da će bankrotirati, ali da će jako teško servisirati svoje obaveze sa teškoćama to se jednostavno vidi. Moraju servisirati i mora biti prioritet servisiranje vanjskih obaveza gdje je budžet garancija, zato što bi to bilo tako negativna poruka svim ostalima i nikad do para ne bi došli. A što se tiče evo ja ću vas podsjetiti Grčka, pa je bilo riječi bankrot, a u stvari nije mogla da servisira obaveze, pa su je onda sanirali. Međutim ono što ljudi zaboravljaju, to je da je uvijek najvažnija opština i država. Srednji nivo vlasti manje-više i neće se mnogo ljudi ono zasukati rukave ili se zabrinuti ako srednji nivo vlasti dođe u pitanje, jednostavno evo bavite se sobom pa vidite sad šta ćete. Ne mogu da podsjećam znate bilo bi ono jesam vam ja govorila, davne godine sam ja rekla da Bošnjaci ne treba ništa da rade, odnosno onaj dio Bošnjaka koji se protivi postojanju Republike Srpske, neka ostave, samo će to Republika Srpska da završi, jer ovo što su radili Republici Srpskoj ostavili su od nje jednu ljušturu koja nema prijatelje u svijetu osim nekih nedemokratskih režima i teško će naći kreditore – rekla je Cenić za FTV.

Pa nisu Trojkasi ti koji po citav dan pisu o bankrotiranju RSa i o tome kako ih Trojkasi stalno spasavaju --- nego upravo SDFA praznoglvaci.

I onda umjesto da se pogledas u ogledalo -- postavis smajli i umislis da si pametniji od svih koji su pametniji od tebe - dakle nekih 99,9999% ljudi.

Jebo Dawn of the Dead sta se na ovoj temi desava.
sumirprimus

#4484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 04/09/2023 13:11
sumirprimus wrote: 04/09/2023 13:08

Ovde ili ovdje?
ovde stari kuzis
ako nisi upratio ja ovde bude do 23 , uostalom kga briga kak ja svoje slobodno vrijeme tratim, il te zulja sto gazim sdfa krimose.
kritikujes mene a u isto vrime pises i ti u radno virmee svkaodnevno, aferim majsotre, jos na zapadu :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 04/09/2023 13:14
Point. wrote: 04/09/2023 13:11

Ovde ili ovdje?
ovde stari kuzis
ako nisi upratio ja ovde bude do 23 , uostalom kga briga kak ja svoje slobodno vrijeme tratim, il te zulja sto gazim sdfa krimose.
kritikujes mene a u isto vrime pises i ti u radno virmee svkaodnevno, aferim majsotre, jos na zapadu :lol:
Jarane, ti samo gaziš rječnik

Ono, radi šta ti je volja, ali ostavljaš po 20 komentara u roku od 3 minute, spamuješ pa ne možemo vidjeti komentare drugih
sumirprimus

#4486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 04/09/2023 13:16
sumirprimus wrote: 04/09/2023 13:14

ovde stari kuzis
Jarane, ti samo gaziš rječnik
takoe , svu bol na sdfa"! oni su krivi z vecinu sranja koja nam se desavaju svojim neradom nemarom, lignjarenjem.
sumirprimus

#4487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

al vam smeta, pisite sa drugih profila ne bi bili jedini, ono sve sto te sramota pisat sa svog nika avi pisite sa rezervnih :lol:
sumirprimus

#4488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

haman su dobili upute iz centrale sumir gazi nemilice. zaustaivt ga ,stop :lol: :kiss:
sumirprimus

#4489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

odma se sjetim branikovica i sve po zakonu , kakve su to vucibtine, zeljeznice bih su mnogi zaboravili vec :lol:
kakotakonikako

#4490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

vee-jay wrote: 04/09/2023 13:14
kakotakonikako wrote: 04/09/2023 13:03 Svetlana Cenić, ekonomska ekspertica govorila je o ekonomskim politikama, valu poskupljenja, ali o tome gdje su problemi kada govorimo o borbi protiv korupcije i zašto kaskamo na putu ka EU integracijama?

Bankrot RS-a?

Pa nisu Trojkasi ti koji po citav dan pisu o bankrotiranju RSa i o tome kako ih Trojkasi stalno spasavaju --- nego upravo SDFA praznoglvaci.

I onda umjesto da se pogledas u ogledalo -- postavis smajli i umislis da si pametniji od svih koji su pametniji od tebe - dakle nekih 99,9999% ljudi.

Jebo Dawn of the Dead sta se na ovoj temi desava.
Hajde ti jos jednom procitaj izjavu ekonomske ekspertice.
sumirprimus

#4491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

aha sad je ekonomska ekspertivca a dok je bila sa anam onestrane tad je bila ,sta dusmanka neprijatelj?n :lol:
nijepotrebe tad za blokadama? :lol:
sumirprimus

#4492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

al se ovi sdfa okrecu sa argumetnima, ko ih ne zna skupo bi ih platio, i sve snagom kaje argumenta. :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Sda o svetlani cenic: od ruzne cetnikuse do "neko kompetentan" :-)
sumirprimus

#4494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 04/09/2023 13:25 Sda o svetlani cenic: od ruzne cetnikuse do "neko kompetentan" :-)
:lol: upravo,kakve prelivode :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

doktor78 wrote: 04/09/2023 12:37
Ozimician wrote: 04/09/2023 12:33
Francuska gradi nove nuklearne elektrane... itd.
Mozes naci more primjera, tacno je da svi pricaju o prelasku na obnovljive izvore, ali nista ne cine na ukidanju postojecih fosilnih, naprotiv.

Sad placas struju koliko? Mislim da je manje od 0,20KM po KWh, kad budes uvozio struju i placao 1,5KM/KWh - onda cu te pitati da li je vrijedilo ukidati TE.
Slažem se ja s tobom, ali u nečemu što radi (ili priča) čitav svijet vidjeti zavjeru protiv Bošnjaka, izvini, ali djeluje mi politikantski, da ne upotrijebim neku težu riječ.
Ma sve je zavjera protiv bosnjaka i sda.
Borba za ekologiju je borba protiv bosnjaka!
kakotakonikako

#4496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Koliko vas boli ovo: preveslao svoje koalicione partnere od ekonomskog eksperta. :lol: :lol: :lol:

:bih:
sumirprimus

#4497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kakotakonikako wrote: 04/09/2023 13:32 Koliko vas boli ovo: preveslao svoje koalicione partnere od ekonomskog eksperta. :lol: :lol: :lol:

:bih:
lepo je cuti da je sada svetlana ekonomski ekspert...
pogovotu ako dolazi iz usta/tipki bosnjackih patriota koji su je do juce zvali cetnikusom :lol:
kako trojka pozitivno djeluje na vas
Ozimician

#4498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Sta reci na ovoliki SPAM teme, a ne dobiti ban. :D
sumirprimus

#4499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

da da a preko vrijedjanja svi cutke predjete, dakle slazete se s istim,
najbolje da se na forumu pise ko i na protalu tamo ,samo u sdfa korist! i ako ikako moze da budete najglasniji vi iz inostranstva u podrci sdfa ! ono jebte nama bi ih nametali, lafo kritikujete trojku radi trojke, a vi bi nastavili svoje lagodne zivote tamo negdje u uredjenim drzavama. alala cufte majstori.
jasta nego spam
Seyfo

#4500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Seyfo »

Eno ga Stari Grad, s jedne strane trojkaš Irfan Čengić, s druge Dženan Selimbegović kojeg podržava očiti budući savez: SDO-NES-SZBiH.

Uzima Irfan glatko.
Bit će to karanje bez premca.
Toga su svjesni u SDO pa su našli korisnog idiota-anonimusa,jer nisu htjeli Zahinu još jednu blamažu (doduše navikao je on ali ovaj put bi to bio jasan pokazatelj šta glasači, pogotovo u njegovom Starom Gradu, misle o njemu).
Locked