Sta cemo sa onima koji se postrojise prije mjesec dana u Drazevini kod Visegrada a njih ima ogroman broj,sta cemo sa onima koji javno ispovijedaju ustasku ideologiju a i "ovima" sto su ovo napravili u Bugojnu treba stati na vrat.Tako nam je kad nema drzave,kad se politika uvukla u sve institucije gdje nebi smjela biti.plain vanilla wrote:Joj, lijepo je rekao da misli na radikale, strance koji su ovdje boravili i kojih ima jos u BiH
E, sad, ako cemo se praviti da ih nikad nije bilo, i da ih nema ni sada, hajd dobro.
cak nisu ni svi radikali stranci
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
hajducka travica
#8726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
donijeti Zakon koji bi podržale i one ustaše iz Hercegovinehajducka travica wrote: Sta cemo sa onima koji se postrojise prije mjesec dana u Drazevini kod Visegrada a njih ima ogroman broj,sta cemo sa onima koji javno ispovijedaju ustasku ideologiju a i "ovima" sto su ovo napravili u Bugojnu treba stati na vrat.Tako nam je kad nema drzave,kad se politika uvukla u sve institucije gdje nebi smjela biti.
- Komrad
#8728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A jel tebi neko brani ... ili nekom nasem politicaru da kaze da je zabrinut i zbog jednih i zbog drugih?hajducka travica wrote: Sta cemo sa onima koji se postrojise prije mjesec dana u Drazevini kod Visegrada a njih ima ogroman broj,sta cemo sa onima koji javno ispovijedaju ustasku ideologiju a i "ovima" sto su ovo napravili u Bugojnu treba stati na vrat.Tako nam je kad nema drzave,kad se politika uvukla u sve institucije gdje nebi smjela biti.
-
salihh
#8729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
josipovic nije bilo ko, dakle on svoje izjave mjeri i vaga te ih daje da bi proizveo nekakav efekat. josipovic, siguran sam, zna da veza libija - bih haman pa i ne postoji, dakle izjava je vise stvar efekta nego realne zabrinutosti...Komrad wrote:A jel to Josipovic i bilo ko drugi nema pravo izraziti zabrinutost povodom necega... pa i povodom tzv. vehabija?salihh wrote:
samo mi reci sta nije uredu s ovim? arapi nemaju pravo na human odnos? reis nema pravo upitati za odnos prema ovim ljudima? arapi kao narod i vjerska skupina nisu smjeli stati u odbranu bosanskog naroda?
ne kontam, nisi valjda rasista
kada bismo vidjeli da se jednako brine za ustasku mladez u hrvatskoj ili hercegovini imao bi malo vise kredibiliteta, ovako je cisto politikanstvo.
Last edited by salihh on 05/04/2011 23:49, edited 1 time in total.
-
hajducka travica
#8730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Josipovic da se pere,odkuhava u najjacem prasku za pranje vesa ,nemoze se oprati sta su njegovi sunarodnjaci cinili po Bih.Ne moze se naizvinjavati da se izvinjava svaki dan sljedecih deset godina.Nismo mi vise budale da padamo na fine rijeci.Komrad wrote:A jel to Josipovic i bilo ko drugi nema pravo izraziti zabrinutost povodom necega... pa i povodom tzv. vehabija?salihh wrote:
samo mi reci sta nije uredu s ovim? arapi nemaju pravo na human odnos? reis nema pravo upitati za odnos prema ovim ljudima? arapi kao narod i vjerska skupina nisu smjeli stati u odbranu bosanskog naroda?
ne kontam, nisi valjda rasista
Last edited by hajducka travica on 05/04/2011 23:50, edited 1 time in total.
- Komrad
#8731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vec sam napisao ko brani nekom nasem politicaru da reaguje na slican nacin kao Josipovic?salihh wrote:
josipovic nije bilo ko, dakle on svoje izjave mjeri i vaga te ih daje da bi proizveo nekakav efekat. josipovic, siguran sam, zna da veza libija - bih haman pa i ne postoji, dakle izjava je vise stvar efekta nego realne zabrinutosti...
kada bismo vidjeli da se jednako brine za ustasku mladez u hrvatskoj ili hercegovini imao bi malo vise kredibiliteta, ovako je cisto politikanstvo.
kakve ba
-
hercegovac_pravi
#8732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ama palermo bola, kakva Hrvatska uljudba i radikalni islamisti? Pa pobogu ljudi jel pričamo o istom intervju?palermo wrote:bio nešto napisao kao odgovor, pa onda pobrisao.........čemu......jeste, u pravu si, mi smo radikalni islamisti, samo nas hrvatska i njena uljudbenost spriječava da totalno ne potonemo u civilizacijski mrak..............Chmoljo wrote:a to u ratu kod nas nije bilo uvezenih radikala i fundamentalista?palermo wrote:
E, jebem li ga, ti se vjerovatno ne sjećaš (moja petpostavka,ako griješim izvini) ali tako je govorio i Milošević,
spominjao pošteni i radni muslimanski narod i ekstremiste kojih se treba osloboditi.
Mislim, nemoj pogrešno shvatiti, ne pada mi na pamet da poredim Miloševića i Josipovića, ali izjava zaista budi sjećanja i kao takva nije nimalo dobrodošla.
ma jebo vas Josipović, dobro je rekao Alphons , kloc i ništa više, a vi ga nastavite braniti....
Ko brani Josipovića....mene što se tiče isto ko da i nepostoji...ukratko, jebe me se za Josipovića i njegove plitičke "nazore", ne definisani kloc, što neko reče..Ali ako čovjek kaže da (parafraziram) živi sa muslimanima sa kojima dijeli istu kulturu i slične vrijednosti, ja zaista tu ne vidim nikakav poklič o "uljudbenosti". Kako možeš uljuditi nekog sa kojim dijeliš istu kulturu i slične vrijednosti...ne znam, možda vi u ovome vidite nešto što ja ne vidim ali nije ni bitno. Josipović sigurno neće biti taj koji će odlučivati o ovoj zemlji i narodu u njoj.
- Chmoljo
#8733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa trebo si krenuti napisati, pa pobrisati i skontati.... čemu? jer neki očigledno ne čitaju šta im se piše...hercegovac_pravi wrote:Ama palermo bola, kakva Hrvatska uljudba i radikalni islamisti? Pa pobogu ljudi jel pričamo o istom intervju?palermo wrote:
bio nešto napisao kao odgovor, pa onda pobrisao.........čemu......jeste, u pravu si, mi smo radikalni islamisti, samo nas hrvatska i njena uljudbenost spriječava da totalno ne potonemo u civilizacijski mrak..............
ma jebo vas Josipović, dobro je rekao Alphons , kloc i ništa više, a vi ga nastavite braniti....
Ko brani Josipovića....mene što se tiče isto ko da i nepostoji...ukratko, jebe me se za Josipovića i njegove plitičke "nazore", ne definisani kloc, što neko reče..Ali ako čovjek kaže da (parafraziram) živi sa muslimanima sa kojima dijeli istu kulturu i slične vrijednosti, ja zaista tu ne vidim nikakav poklič o "uljudbenosti". Kako možeš uljuditi nekog sa kojim dijeliš istu kulturu i slične vrijednosti...ne znam, možda vi u ovome vidite nešto što ja ne vidim ali nije ni bitno. Josipović sigurno neće biti taj koji će odlučivati o ovoj zemlji i narodu u njoj.
-
zemo_online
#8734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
-nisam pesimist ali je tako. mnogo vise nama treba hrvatska podrska i 2 hdz podrska nego mi njima. zato i ovoliki ustupci prema 2 hdz-a koji su oni odbili jer imaju druge planove.
-znaci,sutra ako pukne,hrvatska nam zatvara granicu i ni muha ne moze unutra.
zanima me kako to komentirate.
-nisam pesimist ali je tako. mnogo vise nama treba hrvatska podrska i 2 hdz podrska nego mi njima. zato i ovoliki ustupci prema 2 hdz-a koji su oni odbili jer imaju druge planove.
-
hercegovac_pravi
#8735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bojim se da nam nema spasa, na žalosttest01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
-
salihh
#8736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jest, pa da ih optuze za majorizaciju...Komrad wrote:Vec sam napisao ko brani nekom nasem politicaru da reaguje na slican nacin kao Josipovic?salihh wrote:
josipovic nije bilo ko, dakle on svoje izjave mjeri i vaga te ih daje da bi proizveo nekakav efekat. josipovic, siguran sam, zna da veza libija - bih haman pa i ne postoji, dakle izjava je vise stvar efekta nego realne zabrinutosti...
fakat, nije fol da ti neko brani da nesto kazes, nego je fol da sam skontas sta bi trebao, a sta nebi trebao govoriti i cime bi se trebao baviti, a cime ne.
- mO k3
#8737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
imas pravo sto se tice hrvatske... ali bi ona pod pritiskom evrope kad tada morala da popusti...test01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
sto se tice dva hdz manje vise relevantno te partije su pred samim rasulom ljubica i cvoka imas happy end u zatvoru zenica radi krsenja ustava
- Chmoljo
#8738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
test01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.

-
Haettenschweiler
#8739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa neka zatvori. Neki još uvijek kontaju da je stanje na terenu kao 93test01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
Zar tim zatvaranjem Hrvatska ne bi direktno ugrozila i Hrvate srednje Bosne?
-
zemo_online
#8740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hercegovac_pravi wrote:Bojim se da nam nema spasa, na žalosttest01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
ajd sad ozbiljno pokusaj!
- Komrad
#8741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ženski Dr.Med wrote: imas pravo sto se tice hrvatske... ali bi ona pod pritiskom evrope kad tada morala da popusti...
sto se tice dva hdz manje vise relevantno te partije su pred samim rasulom ljubica i cvoka imas happy end u zatvoru zenica radi krsenja ustava
A sta ako pritisak evrope izostane? Recimo da se desi neka frka pa evropa bude imala nekih precih stvari?
Uglavnom nama je Hrvatska potrebnija nego mi njoj
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tacno takohajducka travica wrote:Sta cemo sa onima koji se postrojise prije mjesec dana u Drazevini kod Visegrada a njih ima ogroman broj,sta cemo sa onima koji javno ispovijedaju ustasku ideologiju a i "ovima" sto su ovo napravili u Bugojnu treba stati na vrat.Tako nam je kad nema drzave,kad se politika uvukla u sve institucije gdje nebi smjela biti.plain vanilla wrote:Joj, lijepo je rekao da misli na radikale, strance koji su ovdje boravili i kojih ima jos u BiH
E, sad, ako cemo se praviti da ih nikad nije bilo, i da ih nema ni sada, hajd dobro.
cak nisu ni svi radikali stranci
-
palermo
#8743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E sa ovim se već mogu složitiChmoljo wrote: jer neki očigledno ne čitaju šta im se piše...
- Alfons Kauders
#8744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svako u intervjuu vidi ono sto hoce da vidi - ja npr. vidim da je sranje u Libiji iskoristio da nicim izazvan hinjski "upozori" na radikalizam muslimana u Bosni, da bi kasnije konstatirao kako radikalnih muslimana u Bosni zapravo i nema, jer zapravo vjeruju u evropske vrijednosti...
Pa o cemu je onda uopste i pricao? Ocito je samo iskoristio pominjanje rata u Libiji, koji nije vjerskog karaktera, kao i revolucija u Egiptu i Tunisu, koje takodjer nemaju vjerski karakter, da usput udrobi i ponesto o Bosni, mada kasnije kaze toga o cemu prica zapravo i nema kod nas?!
Evo opet prvi paragraf vijesti - DUBROVNIK, Croatia, April 5 (Reuters) - Croatia is watching developments in Libya and North Africa with concern about the possible impact on radical Muslims in neighbouring Bosnia, Croatia's president said on Tuesday.
Znaci Reuters vec u prvoj recenici tvrdi da je Hrvatska zabrinuta radi efekta dogadjaja u arapskom svijetu na "radikalne" muslimane u Bosni. To sto ti dogadjaji nemaju blage veze sa vjerom Josipovicu bas i nije bitno - ti dogadjaji zapravo imaju vise veze s fejsbukovcima koji mu divljaju Zagrebom nego sa bosanskim muslimanima.
Lijepo sam rekao, kako bi izgledalo da sad Izetbegovic povlaci paralele izmedju onih zivotinja u Meksiku i Hrvata cisto zato jer su i jedni i drugi katolici?
A bas me zanima kako ce njegove izjave docekati i protumaciti srpsko-hrvatski mediji u BiH. Idiot je samo dolio ulje na vatru.
Pa o cemu je onda uopste i pricao? Ocito je samo iskoristio pominjanje rata u Libiji, koji nije vjerskog karaktera, kao i revolucija u Egiptu i Tunisu, koje takodjer nemaju vjerski karakter, da usput udrobi i ponesto o Bosni, mada kasnije kaze toga o cemu prica zapravo i nema kod nas?!
Evo opet prvi paragraf vijesti - DUBROVNIK, Croatia, April 5 (Reuters) - Croatia is watching developments in Libya and North Africa with concern about the possible impact on radical Muslims in neighbouring Bosnia, Croatia's president said on Tuesday.
Znaci Reuters vec u prvoj recenici tvrdi da je Hrvatska zabrinuta radi efekta dogadjaja u arapskom svijetu na "radikalne" muslimane u Bosni. To sto ti dogadjaji nemaju blage veze sa vjerom Josipovicu bas i nije bitno - ti dogadjaji zapravo imaju vise veze s fejsbukovcima koji mu divljaju Zagrebom nego sa bosanskim muslimanima.
Lijepo sam rekao, kako bi izgledalo da sad Izetbegovic povlaci paralele izmedju onih zivotinja u Meksiku i Hrvata cisto zato jer su i jedni i drugi katolici?
A bas me zanima kako ce njegove izjave docekati i protumaciti srpsko-hrvatski mediji u BiH. Idiot je samo dolio ulje na vatru.
- Hemel
#8745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro je neko napisao, kada je Milosevic tupio pricu o Muslimanima kao radikalnim, mi smo govorili da se to ne odnosi na nas. Tudjman nije mogao pricati ako u negativnom kontekstu nije spomenuo Muslimane. Mi se iscudjavali. Isti nam uz pomoc stranih obavjestajaca salju i naoruzavaju radikalne islamiste da bi odbranili svoje teze (mi ih nismo ni trazili ni naoruzavali).
Ranije kao i sada Karadzic postavlja kao tezu odbrane ''suprotstavljanje i sirenje Muslimana u Europi''. Mi se cudimo budali.
Mi se svemu iscudjavamo a placamo danak, danak istim ovim izjavama kojima se pridruzuje i Josipovic.
Ranije kao i sada Karadzic postavlja kao tezu odbrane ''suprotstavljanje i sirenje Muslimana u Europi''. Mi se cudimo budali.
Mi se svemu iscudjavamo a placamo danak, danak istim ovim izjavama kojima se pridruzuje i Josipovic.
- Chmoljo
#8746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ponavljam pitanje: je li bilo uvezenih radikala?palermo wrote:E sa ovim se već mogu složitiChmoljo wrote: jer neki očigledno ne čitaju šta im se piše...
-
salihh
#8747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
glede muha i zatvaranja, vecina ovih "bradonja" je usla kada je puklo i kada ni muha (hrana i oruzje za bosanski narod i njegove branioce) nije mogla uci.test01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
ti, mozda, zaboravljas da bih ne granici samo sa hrvatskom... imamo mi i crnu goru, srbiju, imamo mi i brcko i neum... a ako sve ode u helac, e onda nam nema spasa
-
hercegovac_pravi
#8748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bojim se da je na žalosttest01 wrote:hercegovac_pravi wrote:Bojim se da nam nema spasa, na žalosttest01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
ajd sad ozbiljno pokusaj!
pe es čim upitaš nešto ozbiljno bit će mi zadovoljstvo da ti ponudim odgovor..ovako hebiga ..nema smisla
-
hercegovac_pravi
#8749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a jebi ga salih, ti baš moraš sve reći...salihh wrote:glede muha i zatvaranja, vecina ovih "bradonja" je usla kada je puklo i kada ni muha (hrana i oruzje za bosanski narod i njegove branioce) nije mogla uci.test01 wrote:bih je mnogo vise zavisna od hrvatske nego obratno jer na zapad,sjever i jug je hrvatska. sutra da nam uvedu vize kako bi izasli vani. avionom samo. hrvatska ima dobru geopoliticku poziciju u evropi,a bosna beznacajnu.
ti, mozda, zaboravljas da bih ne granici samo sa hrvatskom... imamo mi i crnu goru, srbiju, imamo mi i brcko i neum... a ako sve ode u helac, e onda nam nema spasa
- mO k3
#8750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hallo ??? kakva ba frka... mani se suplje priche..Komrad wrote:Ženski Dr.Med wrote: imas pravo sto se tice hrvatske... ali bi ona pod pritiskom evrope kad tada morala da popusti...
A sta ako pritisak evrope izostane? Recimo da se desi neka frka pa evropa bude imala nekih precih stvari?
Uglavnom nama je Hrvatska potrebnija nego mi njoj
ako bude frke nema turista