Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Point.

#74626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

mk ultra wrote: 13/01/2023 22:36
palermo wrote: 13/01/2023 22:25
:D pa kad te vrijeđa što dijaspora učestvuje u diskusiji na forumu, što nisi reagovao na recimo pisanje gandalfa sivog :D ......koje se ovdje šuplje bacaju
Ne znam
Svasta saberem u glavi, ali to nikako, i vrtim istu pricu ovdje po ko zna koji put.

Otisao si jer ti nije valjalo, ok, imas izbor, mozda na kraju i nije bio izbor vec se i moralo u jednom trenutku u/iza rata.
I sta onda? Vratiti se neces, ali bi i dalje drzao implementirano nesto? Srao o "najboljem za BiH"
Koji đavo jbt
Primorani su se davno mogli vratiti za stalno, pa mislim i u svoja predratna mjesta u 90% slucajeva. Ko je htio naravno, ko nije htio, ostao je negdje vani. A zašto je ostao negdje van BiH? Jer voli domovinu naravno... :bih:

Ti bi najbolje za BiH ali nemoj mene u tome ali eto ipak bi ovako bla bla bla. Ne mozes ni da pomisliš o povratku u svoju "domovinu" ali ipak znas sta je najbolje.

Da ima kakav filter sa zastavama kao na 4chan-u bilo bi ekstra.
Uh brate puno si mi licemjeran. Smeta ti samo ona dijaspora koja se ne slaže sa tvojim razmišljanjima. :-)
palermo

#74627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mk ultra wrote: 13/01/2023 22:49
palermo wrote: 13/01/2023 22:46
Opet suplju bacas. Evo ja cu odgovoriti umjesto tebe. Nisi odgovorio na pisanje gandalfa sivog jer imate ista ili slicna razmisljanja. I ne smeta ti sto dolazi iz dijapore.
Suma sumarum, argument dijaspore, vazi samo za one sa.kojima se ne slazemo.
Nisi odgovorio zasto se ne vratU u voljenu domovinu.
Neces ni naci smislen odgovor koji bi opravdao ljubav :lol:

Za drugo se ne slazem
Ima dijasporaca i na drugim podforumima
Ko ? Gandalf sivi ? Pitaj ga
anelsol

#74628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 21:52
mirza_15 wrote: 13/01/2023 21:37

Mulahusić se, ako se ne varam, spominje kao neko koga je navodno hrvatska obavještajna služba vrbovala za namještanje oružja u mektebima u BiH i fingiranje terorizma. Zbog svega onoga što lik radi ja sam sklon povjerovati da je osmica preko njega namještao čitavu priču. Očigledno lik radi za njega, a Dilfaš i Bake ručali sa njim i slikali se.
Sve se to znalo. I tada je to bilo na nivou botovanja.

Ovo je potpuni obrat.
Mulahusić se vodi kao doušnik, informant ili saradnik. To podrazumijeva da mu se plaća posao.
Isplate se moraju pravdati.

Ko potpisuje?
Osmica.

Za koji posao je angažiran?
Character assassination, političara koji nisu po volji SDA. To je najstrašnije kršenje zakona po više osnova.

Najbitnije, čijim novcem se to sve finansira? A stotine hiljada su u pitanju.
Našim, poreskih obveznika. Naš novac je ukraden da bi SDA naložila Osmicu da plati Mulahusiću blaćenje protivnika SDA.

Ovo je prvorazredni kriminal i afera koja će žestoko odjeknuti.
Iskreno ta prica mi ima puno nelogičnosti. Prvo da se botovanje placa stotinama hiljada KM apsolutno nema smisla. Zna se ko to radi, savjetnici ministara, predsjednika, uhljebljeni po raznim institucijama koji regularno primaju platu za posao na kojem kao rade. Zasto bi ti pored armije takvih ljudi nesto dodatno plaćao da radi to kao neki "posao". Drugo, pa nije Osmica pao sa Marsa da ne zna da bi to bilo nesto sto bi ga kompromitovalo. Da placa stotine hiljada KM iz budžetskih sredstava tamo nekom Mulahusiću ili petom/desetom preko službe, iz budžetskih sredstava apsolutno nema smisla. Ove "bombasticne" vijesti mogu proći kod onoga ko zeli da vjeruje u takve "informacije". Ko imalo razmišlja svojom glavom skontat ce da je u pitanju dnevno-politički spin potpuno uobičajen u nasem medijskom prostoru.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#74629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

palermo wrote: 13/01/2023 22:51
mk ultra wrote: 13/01/2023 22:49

Nisi odgovorio zasto se ne vratU u voljenu domovinu.
Neces ni naci smislen odgovor koji bi opravdao ljubav :lol:

Za drugo se ne slazem
Ima dijasporaca i na drugim podforumima
Ko ? Gandalf sivi ? Pitaj ga
Bilo ko
A vjeruj mi da nisam ni vidio post od tog nicka. I evo trazim na kojoj je stranici, da vidim o cemu se radi.
Dimu1927

#74630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

mirza_15 wrote: 13/01/2023 22:31
Dimu1927 wrote: 13/01/2023 22:11

uuu sabina sarajlija, jel to isto ono tuziteljstvo sto je zataskalo ubistvo Dzenana Memica ? nesto ne vidim da ih se proziva zbog slucaja Gadzun, samo zbog slujcaja Memic. zanimljivo

ma paralelu kao i svaciju, pljuje se samo ona druga strana, a kad tvoji nesto zagovnaju onda se potura pod tepih. i ti si kao bolji od sda ? sta bi sa magodom i sdp ? lik tukao zenu ne placa alimentaciju navodno, gdje su moralisti iz stranke ?
Razlika između slučaja Memić i slučaja Gadžin je što se u slučaju Memić fingiral, podmetali dokazi, zataškavalo, dok su u slučaju Gadžun svi dokazi dostupni i niko nije sakrio. A koga se to štiti u slučaju Gadžun i šta je taj uradio? Visim sve znaš i koristiš za politički obračun pa nam objasni.

Što se tiče Sarajlije pogledaš sjednice skupštine KS i poslije čijih izlaganja izlazi napolje, ko je pere, a ko ne glasa protiv izvještaja tužilaštva i sve ti bude jasno. Burzić suspendovana, Sarajlija isto pod istragom disciplinskog. Možda baš takvim kao ti odgovara ovakva situacija da mogu koristiti ovaj slučaj za nekakav politički obračun. Jadno.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ja nisam politicar o kakvom obracunu pricas ? ja jedno napisem ti to nakitis da bi razvodnio pricu :thumbup:

posto ti pratis sjednice i sve znas reci mi sta je nasa stranka uradila povodom kadrova umjesanih u slucaj gadzun ? posto je to jedna presveta stranka i ljudi besprijekornog morala jel moguce da nisu nista uradili protiv svojih kadrova ?

uh neko je naruzio na sjednici, nisu usvojili izvjestaj ? eno nasekirala se pravo, a pogotovo krivci... jel taj izvjestaj rjesava slucaj i donosi pravdu porodicama memic i gadzun ? ili privodjenje i procesuiranje ubica ?
mirza_15

#74631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Dimu1927 wrote: 13/01/2023 22:57
mirza_15 wrote: 13/01/2023 22:31

Razlika između slučaja Memić i slučaja Gadžin je što se u slučaju Memić fingiral, podmetali dokazi, zataškavalo, dok su u slučaju Gadžun svi dokazi dostupni i niko nije sakrio. A koga se to štiti u slučaju Gadžun i šta je taj uradio? Visim sve znaš i koristiš za politički obračun pa nam objasni.

Što se tiče Sarajlije pogledaš sjednice skupštine KS i poslije čijih izlaganja izlazi napolje, ko je pere, a ko ne glasa protiv izvještaja tužilaštva i sve ti bude jasno. Burzić suspendovana, Sarajlija isto pod istragom disciplinskog. Možda baš takvim kao ti odgovara ovakva situacija da mogu koristiti ovaj slučaj za nekakav politički obračun. Jadno.
ja nisam politicar o kakvom obracunu pricas ? ja jedno napisem ti to nakitis da bi razvodnio pricu :thumbup:

posto ti pratis sjednice i sve znas reci mi sta je nasa stranka uradila povodom kadrova umjesanih u slucaj gadzun ? posto je to jedna presveta stranka i ljudi besprijekornog morala jel moguce da nisu nista uradili protiv svojih kadrova ?

uh neko je naruzio na sjednici, nisu usvojili izvjestaj ? eno nasekirala se pravo, a pogotovo krivci... jel taj izvjestaj rjesava slucaj i donosi pravdu porodicama memic i gadzun ? ili privodjenje i procesuiranje ubica ?
Šta ti misliš ko privodi i procesuira? Stranka? Bravo! Koji kadrovi NS su umješani i kako? Jedan čovjek koji dijeli prostor sa drugom klinikom koja je vršila operaciju je podnio ostavku na mjesto u ZZO. A realno, ne vidim kakva je to njegova odgovornost. Možeš li mi ti obrazložiti pošto vidim sve znaš? Koristiš smrt djevojčice za odbranu bračnog para. Može li čovjek niže pasti.
Johny12

#74632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Johny12 »

mk ultra wrote: 13/01/2023 22:36
palermo wrote: 13/01/2023 22:25
:D pa kad te vrijeđa što dijaspora učestvuje u diskusiji na forumu, što nisi reagovao na recimo pisanje gandalfa sivog :D ......koje se ovdje šuplje bacaju
Ne znam
Svasta saberem u glavi, ali to nikako, i vrtim istu pricu ovdje po ko zna koji put.

Otisao si jer ti nije valjalo, ok, imas izbor, mozda na kraju i nije bio izbor vec se i moralo u jednom trenutku u/iza rata.
I sta onda? Vratiti se neces, ali bi i dalje drzao implementirano nesto? Srao o "najboljem za BiH"
Koji đavo jbt
Primorani su se davno mogli vratiti za stalno, pa mislim i u svoja predratna mjesta u 90% slucajeva. Ko je htio naravno, ko nije htio, ostao je negdje vani. A zašto je ostao negdje van BiH? Jer voli domovinu naravno... :bih:

Ti bi najbolje za BiH ali nemoj mene u tome ali eto ipak bi ovako bla bla bla. Ne mozes ni da pomisliš o povratku u svoju "domovinu" ali ipak znas sta je najbolje.

Da ima kakav filter sa zastavama kao na 4chan-u bilo bi ekstra.
To sto pises je apsolutno nebitno. Pa evo na ovom forumu pisemo o svemu i svacemu, od ukrajine do sirije, od kosova do amerike, pa vecina nema iskustvo iz prve ruke o temi o kojoj pisu. U smislu da zive tamo.

To nije bitno. Ti meni uskracujes pravo da iznosim vlastito vidjenje situacije u Bosni, ma kako bilo limitirano cinjenicom da ne zivim tu, samo iz tog razloga.

Hej pa ko si ti??? De se malo saberi, jesi stvarno tako arogantan? I jos te vrijedja sto sam se usudio napisati nesto sto je u suprotnosti sa tvojim stavom???

Smiri se, ako se ne slazes sa mnom lijepo obrazlozi. U suprotnom samo zaobidji.
A_A_AKCIJA

#74633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

anelsol wrote: 13/01/2023 22:53 Iskreno ta prica mi ima puno nelogičnosti. Prvo da se botovanje placa stotinama hiljada KM apsolutno nema smisla. Zna se ko to radi, savjetnici ministara, predsjednika, uhljebljeni po raznim institucijama koji regularno primaju platu za posao na kojem kao rade. Zasto bi ti pored armije takvih ljudi nesto dodatno plaćao da radi to kao neki "posao". Drugo, pa nije Osmica pao sa Marsa da ne zna da bi to bilo nesto sto bi ga kompromitovalo. Da placa stotine hiljada KM iz budžetskih sredstava tamo nekom Mulahusiću ili petom/desetom preko službe, iz budžetskih sredstava apsolutno nema smisla. Ove "bombasticne" vijesti mogu proći kod onoga ko zeli da vjeruje u takve "informacije". Ko imalo razmišlja svojom glavom skontat ce da je u pitanju dnevno-politički spin potpuno uobičajen u nasem medijskom prostoru.
Ako nekoga plaćaš svaki mjesec, to su ozbiljne pare. A Mulahusein se baš potrudio. Svaki dan izbaci desetak postova, fotomontaža, tekstova. To dođe full time posao. Pomnožiš sa 12 i eto ozbiljne love svake godine.

Naravno, ne daju se se stotine hiljada na ruke, nego se razgodi na više njih.

Za savjetnike također znamo. Ali to je drugi tip botova.

Naravno, čekamo novog direktora, pa ćemo saznati.
Dimu1927

#74634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

mirza_15 wrote: 13/01/2023 23:10
Dimu1927 wrote: 13/01/2023 22:57

Šta ti misliš ko privodi i procesuira? Stranka? Bravo! Koji kadrovi NS su umješani i kako? Jedan čovjek koji dijeli prostor sa drugom klinikom koja je vršila operaciju je podnio ostavku na mjesto u ZZO. A realno, ne vidim kakva je to njegova odgovornost. Možeš li mi ti obrazložiti pošto vidim sve znaš? Koristiš smrt djevojčice za odbranu bračnog para. Može li čovjek niže pasti.
odbranu kakvog bracnog para i u kojem predmetu ?

opet kitis moj post i dodajes neke nebuloze samo da bi razvodnio pricu ?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#74635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 13/01/2023 20:36
Chmoljo wrote: 13/01/2023 20:29

i da nema svega toga, direktor može promijeniti mnogo toga u radu agencije, institucije ili neke ustanove. da uopšte ne pominjem ministarstva kao izvršnu vlast i uprave poput porezne.

dvojica različitih ljudi mogu uraditi ostati u okvirima zakona a imati mnogo drugačije rezultate tokom svog rukovođenja. tako da politika itekako može diktirati način rada neke institucije.
Slažem se, dok je u zakonskim okvirima. Međutim, kod nas je na snazi udar na ustavnopravni poredak, bez sankcije. Politika je ušla u svaku poru društva ali isključivo kroz triparitetnu podjelu. Samo je pitanje ko će u određenom momentu postaviti blokadu. Zaleđeni konflilt visi u zraku, kroz mogućnost blokiranja svega, odbijanja izvršavanja zakonskih obaveza, bez polaganja računa jer taj koji blokira ili odbije izvršiti obavezu ima zaštitu stranke iz kvote koja ga je postavila. Ovo je neodrživo i u ovakvim okolnostima ne može biti bolje, samo nas vile održavaju na ovom nivou. Ovo ne vodi ničemu i kad to kažem, mislim na budućnost naših nasljednika. Strašno. Reset mora doći, pa kakav god. :oops:
Onda si bezveze napao čovjeka kad je rekao istu stvar sa kojom si se sad složio.

Da te samo podsjetim da si mi neki držao pridiku o nadmenosti u komuniciranju. Ja je tebi neću držati.
Bloo
Globalna šefica

#74636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 20:49 Botovski nalozi na FB, Twitter-u, se finansiraju od strane OSA-e, tj Osmica im uplaćuje novac za pisanje bljuvotina.

Većina ih se vode u OSA-i kao doušnici tj informanti i redovno su plaćeni za svoje aktivnosti.
Ugovor o djelu ili podigne iz blagajne pa isplati na ruke?
Chmoljo

#74637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 13/01/2023 23:24
A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 20:49 Botovski nalozi na FB, Twitter-u, se finansiraju od strane OSA-e, tj Osmica im uplaćuje novac za pisanje bljuvotina.

Većina ih se vode u OSA-i kao doušnici tj informanti i redovno su plaćeni za svoje aktivnosti.
Jes, svake godine mulahusić preda aug obrazac u poreznoj.
Spit_fire

#74638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Od jedne takve drzave gdje svaka budala moze napisat sta god hoce o nekome i to javno na FB npr sa svojim imenom i prezimenom (da se razumijemo nek moze) bez ikakvih sakncija vi pokustavte predstavit da zivimo u SSSR tamo negdje 30ih godina 20st...

Najznimljviije je da takve stvari pisu uoravo oni koji smrde na kilometar da su botine teske...al to je najjaca osmorkina taktika "drzite lopova"
Bloo
Globalna šefica

#74639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 13/01/2023 23:30
Bloo wrote: 13/01/2023 23:24

Jes, svake godine mulahusić preda aug obrazac u poreznoj.
Ma freelancer.
Onda ga NiP sjebe ko FBI Al Caponea...porezima. :D
Chmoljo

#74640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 23:33 Od jedne takve drzave gdje svaka budala moze napisat sta god hoce o nekome i to javno na FB npr sa svojim imenom i prezimenom (da se razumijemo nek moze) bez ikakvih sakncija vi pokustavte predstavit da zivimo u SSSR tamo negdje 30ih godina 20st...

Najznimljviije je da takve stvari pisu uoravo oni koji smrde na kilometar da su botine teske...al to je najjaca osmorkina taktika "drzite lopova"
Nije isto pisati o nekome da je šupak i udruženo targetirati nekoga zbog njegovih stavova na način da mu se ugrožava fizička sigurnost.
mirza_15

#74641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Lika je navodno pokušala vrbovati SOA da prenosi oružje u mektebe kako bi se fingirao islamski terorizam. Sve to nam je otkrila OSA. Sada lik životom brani sve što dolazi iz SDA. Posebno sve što je vezano za bračni par. Ruča i slika se sa Fadilom i Bakirom. SDA piše saopštenja u kojima brani njwgovo pravo na slobodu govora... Pored toga, lik u Luksumburgu ništa ne radi, ima porodicu, a čini se da nema finansijakih problema. Naravno, ništa od toga nije dokaz da se finansira iz OSAe ali postoji ozbiljna indicija da ima neka tajna veza :mrgreen:
512MB

#74642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Jedini ko može promijeniti kompletnu priču ujutro je SDP. Kad bi se kojim slučajem SDP odlučio da ako negdje uđemo u neki ćorsokak iz kog nema izlaza, da formira neku novu vlast sa HDZ-om i SDA, to bi bila opcija koja bi bila realizovana u roku od 48 sati. Mi ostali ne možemo.

Osta dakle samo jednorka, Kifla sa svoja tri forumska bota.
mirza_15

#74643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

512MB wrote: 13/01/2023 23:48 Jedini ko može promijeniti kompletnu priču ujutro je SDP. Kad bi se kojim slučajem SDP odlučio da ako negdje uđemo u neki ćorsokak iz kog nema izlaza, da formira neku novu vlast sa HDZ-om i SDA, to bi bila opcija koja bi bila realizovana u roku od 48 sati. Mi ostali ne možemo.

Nada umire posljednja :mrgreen:
Novak20

#74644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

mirza_15 wrote: 13/01/2023 23:52
512MB wrote: 13/01/2023 23:48 Jedini ko može promijeniti kompletnu priču ujutro je SDP. Kad bi se kojim slučajem SDP odlučio da ako negdje uđemo u neki ćorsokak iz kog nema izlaza, da formira neku novu vlast sa HDZ-om i SDA, to bi bila opcija koja bi bila realizovana u roku od 48 sati. Mi ostali ne možemo.

:lol:

Što je babi milo, to mu se snilo. :D
512MB

#74645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Bakir:„To treba zvati trojka plus pa ko ostane. Izdali su principe na kojima su dobili podršku naroda. Ne znam da je iko tako brzo gubio politički ugled kao oni. Čović ih je zvao probošnjačkom stranom, Dodik muslimanskom“,

Kad te političar sa IQ-om manjom od sobne temperature cipelari po medijima, onda znaš kakvog formata su Kifla i Nerko.
Haris.ba

#74646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

512MB wrote: 13/01/2023 23:55 Bakir:„To treba zvati trojka plus pa ko ostane. Izdali su principe na kojima su dobili podršku naroda. Ne znam da je iko tako brzo gubio politički ugled kao oni. Čović ih je zvao probošnjačkom stranom, Dodik muslimanskom“,

Kad te političar sa IQ-om manjom od sobne temperature cipelari po medijima, onda znaš kakvog formata su Kifla i Nerko.
Pa prvo su mu uzeli posao u predsjednistvu, pa su mu se smanjile mogucnosti sa pozicijama pa osta bez Doma naroda.

Plus, najavili mu da ce mu zenu na biro poslati.

Normalno da ce ici do kraja jer je zagustilo. Jer ako ostane bez vlasti, na slijedecim izborima on licno ce biti na nivou Fahre. Nit ga ko vise zove da nesta odluci, niti ikome treba.
512MB

#74647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Novak20 wrote: 13/01/2023 23:54
mirza_15 wrote: 13/01/2023 23:52

:lol:

Što je babi milo, to mu se snilo. :D
Važno je da ljubav cvjeta :cmok:
archi_a

#74648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Chmoljo wrote: 13/01/2023 23:23
archi_a wrote: 13/01/2023 20:36

Slažem se, dok je u zakonskim okvirima. Međutim, kod nas je na snazi udar na ustavnopravni poredak, bez sankcije. Politika je ušla u svaku poru društva ali isključivo kroz triparitetnu podjelu. Samo je pitanje ko će u određenom momentu postaviti blokadu. Zaleđeni konflilt visi u zraku, kroz mogućnost blokiranja svega, odbijanja izvršavanja zakonskih obaveza, bez polaganja računa jer taj koji blokira ili odbije izvršiti obavezu ima zaštitu stranke iz kvote koja ga je postavila. Ovo je neodrživo i u ovakvim okolnostima ne može biti bolje, samo nas vile održavaju na ovom nivou. Ovo ne vodi ničemu i kad to kažem, mislim na budućnost naših nasljednika. Strašno. Reset mora doći, pa kakav god. :oops:
Onda si bezveze napao čovjeka kad je rekao istu stvar sa kojom si se sad složio.

Da te samo podsjetim da si mi neki držao pridiku o nadmenosti u komuniciranju. Ja je tebi neću držati.
Napao čovjeka koji je rekao istu stvar?
Čovjek je rekao da ja ne pišem istinu i da u Njemačkoj ako si npr. iz neke liberalne stranke i preuzmeš službu za poslove sa strancima, bit ćeš liberalniji u izdavanju boravišnih dozvola.
Ni u snovima. U Njemačkoj ko god i iz koje god da je političke opcije da preuzme službu za poslove sa strancima ima da radi upravo po slovu zakona na izdavanju dozvola. Niti crticu, niti zarez ne može promijeniti u postupanju, a da o odbijanju izvršenja ne govorim, sve dok je zakon takav kakav je na tu temu i sve dok se rečenica u tom zakonu ne promijeni na mjestu gdje se zakon mijenja, a kamo li da samoinicijativno provodi politiku stranke kojoj je blizak po shvatanjima. Dozvolu nećeš dobiti liberalnijim pristupom, ako ne ispunjavaš uslove propisane zakonom od a do ž, taman da si rođak Angele Merkel ili da si izmislio liberalizam.
Ne znam koja je svrha, šta želiš da postigneš? Dakle, nemojte molim vas uprošćavati stvari. "u okviru zakona" znači da ima pravo da se ponaša samo onako kako mu zakon dozvoljava. Čak i naš zakon ne dozvoljava samovolju, odbijanje izvršenja zato što je nalog došao iz kabineta opcije sa kojom se ne slažemo, blokiranje sjednica, odlučivanja i procesa zarad uslovljavanja i guranja "vlastitih" stranačkih ili ličnih interesa. Ne govorim o zakonodavnim tijelima, govorim o državnim agencijama u kojima, na vodećim pozicijama, na žalost ne sjede profesionalni već stranački likovi, po raspodjeli "plijena". Zašto se to ne sankcioniše, razloge možemo tražiti u propaloj reformi vstv-a. Ako se zarovite u zakone i sankcije, vidjet ćete da naši zakoni i sankcije u tom dijelu haman pa ne odstupaju od evropskih, tačno se sve zna, i kad i zašto i kako, ali zašto se to ne primjenjuje i po tome ne postupa, vjerovatno jer i u tužilaštvima kao i u drugim agencijama kandidate guraju političke stranke, a ne dobijamo najkvalitetnije kandidate izabrane putem otvorenog i transparentnog konkursa. I to treba da se promijeni.
Pandakonda

#74649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Ono sto mi je zaparalo usi je Dinina rečenica gdje je mozda i indirektno rekao kako ce ici odblokiranje procesa za federaciju. Smit ce vjerovatno ici sistemom vertikale i ako je u predsjednistvu BIH potrebno 2 da se imenuje mandatar onda ce to samo preslikati na FBiH jer ako moze na nivou drzave onda moze i ovdje.

Samo je pitanje kako ce HDZ pristati na to jer bi im ugrozilo poziciju u buducnosti ili racunaju na promjenu IZ prije iducih izbora pa ih nece puno dirati.
Student_u_Ostavci

#74650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

I dalje mislite da će Šmit pomagati? Vrlo naivno ali okej, imate se pravo nadati.
Locked