Iskreno,mislim da si ti ovaj put pogrešno shvatio. Ne vjerujem da se ovdje pita da li bi neko nešto želio, nego da jednostavno ostaje bez mogućnosti izbora.Bodkin wrote:jesi ti te obrazovane sa normalnim poslovima pitao jesu kupili kalas? jesu spremni izgubiti nogu ili ruku? ili cucati po rovovima mjesecima umjesto cackanja fejsa u kancelariji?Opetja033 wrote:Kako vrijeme vise odmice, kroz razgovore sa svojim okruzenjem - rajom koja ima normalne poslove, od kojih vecina ne naginje bilo kakvom vidu ekstremizma - sve vise shvatam da ogroman broj ljudi u Sarajevu kao jedino trajno i konacno rijesenje svih nasih problema vidi: drugo poluvrijeme.
U zadnjih mjesec dana sam taj termin cuo vise puta nego ukupno u zadnje dvije godine. I sto je najgore (valjda najgore, ne znam vise ni sam) dobar dio tih ljudi se i priprema/ponasa u skladu sa tim.
Ne znam da li se radi o slucajnosti, interesuje me da li i drugi imaju takav utisak?
Naravno, u nekom filozofskom smislu ti možeš sa pravom reći, uvijek se ima izbor,al u nekom realnom,ljudskom smislu to baš i nije istina, opet naravno pod uslovom da zadržiš samopoštovanje kao jedno od temlejnih određenja čovjeka.
Ipak još se kalaši ne odmotavaju, tako da nema potrebe za panikom.
Al stvari ipak nisu tako pojednostavljene kako ih ti u svome postu predstavljaš