Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:jel ovo usvojeno onako kako su srbi trazili? ne kontam iz teksta, ali mi se cini da jeste.
Znalo se od pocetka da su protesti pritisak na federalne politicare da prihvate zahtjeve iz manjeg entiteta. Na sta drugo moze izaci prica "neka rade posao za koji su placeni" i "svi pucaju po Sarajevu, druze Generale".
Sad cekamo reakciju SDA, da li ce da kazu da je ovo protiv vitalnog interesa Bosnjaka ili ne.
Po meni, bice im tesko da objasne da je toliko cekano rjesenje protiv vitalnog interesa bosnjackog naroda jer ce time da izgube vise glasova nego sto ce da dobiju.
karanana wrote:da li planirano ili ne, u svakom slucaju, rs-ovci su ovo dobro odigrali ili se dobro odigralo za njih.
normalno da jeste...ovo ce aleksandra pandurevic i dusanka majkic proglasiti najvecom pobjedom srpstva od kosova polja...
odavno im zlatko nabacuje voleje...posebno mu je dobro islo s slobodanom vaskovicem i 60 minuta...
karanana wrote:da li planirano ili ne, u svakom slucaju, rs-ovci su ovo dobro odigrali ili se dobro odigralo za njih.
Odigralo.
Politicari iz RS ce uvijek i po svakom pitanju biti u win-win situaciji.
1. Ne usvoji se neki zakon: super, slabija, nemoguca drzava i sl.
2. Usvoji se neki zakon: super, usvojio se onako kako su trazili.
vruc krompir je sad u rukama sda.
ako u domu naroda sda ovo odbije kako ce to objasniti svim ljudima koji su trazili donosenje zakona o jmbg?
kako ce objasniti strancima?
onda sda preuzima odgovornost za nepostojanje zakona o jmbg.
mora se priznati da dodik ovo igra majstorski, "hocete zajednicku drzavu-hocete, e sad cu vas ja j.bati kako god hocu".
to je taktika. kad nisu zemlju mogli razbiti ratom i izvana, sada je koriste kao trojanskog konja i razbijaju iznutra, tako da ce se nama samima zgaditi da zivimo u toj zemlji. mi cemo njih moliti da se raspadnemo.
Neka blokiraju jer narod hoce zakon na nivou drzave gdje granice entiteta ne igraju nikakvu ulogu. Narod ne zeli ovakav zakon, to je sigurno. Neka blokiraju dok OHR ne nametne zakon. OHR ga moze donijeti samo na osnovu onoga sto je Ustavni sud trazio(izmjenama naziva opstina).
karanana wrote:to je taktika. kad nisu zemlju mogli razbiti ratom i izvana, sada je koriste kao trojanskog konja i razbijaju iznutra, tako da ce se nama samima zgaditi da zivimo u toj zemlji. mi cemo njih moliti da se raspadnemo.
Dzabe se nadaju kad se zna da bez Bosne ne bih bilo Bosnjaka i niko nece pristati da nestane svojevoljno. To sto oni kopiraju ono sto su Indijci radili da bi se osamostalili od Engleske ovdje ne pali posto su Englezi su mogli da se vrate u Englesku a Bosnjaci nemaju kud i borice se za svaki pedalj zemlje do posljednjeg covjeka i usput se izdajnicima koji su ih ponovo doveli u situaciju da se bore za opstanak toliko napiti krvi da ce zazaliti sto su i pomislili da rade protiv interesa svog naroda.
U dnu SRNAine vijesti (cije smece inace klitorix prenosi religiozno bez ikakve intervencije) pise i ovo
"Prema njegovim riječima, Vijeće ministara BiH danas je jednoglasno utvrdio i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH i Zakona o putnim ispravama BiH, koje će uputiti u hitnu parlamentranu proceduru. "
Dakle, hoce li ovi cmarovi da nam objasne kako i gdje sve su nas danas povalili ili da cekamo da nam srna objasni?
Mogli su, ali nisu.Rekli su ovako:
Prema predloženom zakonu, Federacija BiH imat će pet registracionih područja, Republika Srpska tri, a Brčko distrikt će biti jedno područje.
Znaci na isto ti dodje i prvi i ovaj drugi prijedlog, samo sto se povecava broj registracionih podrucja unutar entiteta.