Ma da, ne sumnjam da se vode pregovori i dogovorivee-jay wrote:jedna od opcija. ali tek jedna.-LIBERO- wrote:SBB,SDA,HDZ,SDS...nova vecina u najavi, i formiranju.
Koje su to jos varijacije sem ove???
Ma da, ne sumnjam da se vode pregovori i dogovorivee-jay wrote:jedna od opcija. ali tek jedna.-LIBERO- wrote:SBB,SDA,HDZ,SDS...nova vecina u najavi, i formiranju.
Tu je sad senad sepic glavni igrač. ..on je nesto dio ove neke price oko americke ambasade s raguzom i borenovicemStupskaBitanga wrote:šta će onda biti sa oslobodjenjem?kamen spoticanja wrote:Kazu da se sbb-u sprema zagrljaj i poljubac od sda...a ne zna se da li je iko isti prezivio...StupskaBitanga wrote:Bakirova struja
A mozda je to samo cuvena bakirova bezmudost...ako je sebija rekla u koaliciju ima da se koalira
Ako to postane opšteprihvaćeno shvatanje, BiH će biti podijeljena između Srba i Bošnjaka, tako da oni koji trtljaju o nemogućnosti suživota a ne nude svima prihvatljive mape, rade o glavi bar jednom od naroda.Basvod wrote:Multietnicka drzava je zlo.
Oko manjih zavrzlama nije moguće postići dogovor, a da se usaglase oko toga. Dogovor o podjeli BiH na tri svima prihvatljiva dijela nije moguć, da jeste do toga bi možda već došlo. Tako da se i ta tvoja agitacija ne može tumačiti kao konstruktivan prijedlog nego kao poziv na gušenje nekog od naših naroda. Ti bi da se teoretski prihvati potrebu za podjelama, a to gdje bi bile granice, treba kao usaglasiti s ljudima koji negiraju genocid ? Ma vidi molim te, koje li genijalne ideje.PerverzMusharaf wrote:treba razgovarati o novim granicama, to izgleda najlogicnije.
A u cemu je razlika izmedju 90ke i obicnog HDZa? U cemu se to oni kao ne slazu?cyprus wrote:Pozdravljam dolazak Raguža na čelo 90-ke... Sa takvim ljudima se može graditi Bosna i Hercegovina... Međutim, skeptičan sam oko izbornog rezultata 90-ke na sljedećim izborima... HDZ BiH uzima to lopatom, nevezano za Raguža...
Jes vala, najbolje da se svi gusimo.Skijaš wrote:Ako to postane opšteprihvaćeno shvatanje, BiH će biti podijeljena između Srba i Bošnjaka, tako da oni koji trtljaju o nemogućnosti suživota a ne nude svima prihvatljive mape, rade o glavi bar jednom od naroda.Basvod wrote:Multietnicka drzava je zlo.
Oko manjih zavrzlama nije moguće postići dogovor, a da se usaglase oko toga. Dogovor o podjeli BiH na tri svima prihvatljiva dijela nije moguć, da jeste do toga bi možda već došlo. Tako da se i ta tvoja agitacija ne može tumačiti kao konstruktivan prijedlog nego kao poziv na gušenje nekog od naših naroda. Ti bi da se teoretski prihvati potrebu za podjelama, a to gdje bi bile granice, treba kao usaglasiti s ljudima koji negiraju genocid ? Ma vidi molim te, koje li genijalne ideje.PerverzMusharaf wrote:treba razgovarati o novim granicama, to izgleda najlogicnije.
U aprilskom paketu prije 7 godina se ne složiše. I apsolutno nikad višeBasvod wrote:A u cemu je razlika izmedju 90ke i obicnog HDZa? U cemu se to oni kao ne slazu?cyprus wrote:Pozdravljam dolazak Raguža na čelo 90-ke... Sa takvim ljudima se može graditi Bosna i Hercegovina... Međutim, skeptičan sam oko izbornog rezultata 90-ke na sljedećim izborima... HDZ BiH uzima to lopatom, nevezano za Raguža...
Jebo te, ja mislio ono danas Hrvati bili na Kongresu stranke. Ali kad ih gledam na onim slikama, meni isto prave slavenske face, ko bi reko da su to Ameri... A vidi kako čovjek pogriješi kad je pun stereotipa...vee-jay wrote:Evo Ameri+MZ stavise Raguza na celo HDZ90.
mislim da je upravo tabuiziranje teme o granicama najveci problem. evidentno je da se u tome krije jedino razumno rjesenje. treba de - tabuizirat ovu temu i otvoriti debatu o mogucim novim granicama. bosnjaci hoce vise zemlje, srbi i hrvati hoce nezavisnost.Skijaš wrote:Ako to postane opšteprihvaćeno shvatanje, BiH će biti podijeljena između Srba i Bošnjaka, tako da oni koji trtljaju o nemogućnosti suživota a ne nude svima prihvatljive mape, rade o glavi bar jednom od naroda.Basvod wrote:Multietnicka drzava je zlo.
Kao što rekoh, da je moguć svima prihvatljiv model podjele, država danas možda ne bi ni postojala. Ali nije moguć i ti ustvari nemaš izbor nego nadati se da multietnički koncept što prije zaživi.Basvod wrote:Jes vala, najbolje da se svi gusimo.Skijaš wrote:Ako to postane opšteprihvaćeno shvatanje, BiH će biti podijeljena između Srba i Bošnjaka, tako da oni koji trtljaju o nemogućnosti suživota a ne nude svima prihvatljive mape, rade o glavi bar jednom od naroda.Basvod wrote:Multietnicka drzava je zlo.
Najbitnije je ocuvati multietnicnost da bi se mogli sto duze i kvalitetnije gusiti.
Neka Dodik i Čović istu detabuiziraju ponudom da Srebrenica i Stolac uđu u okvir tog bošnjačkog entiteta.PerverzMusharaf wrote:mislim da je upravo tabuiziranje teme o granicama najveci problem. evidentno je da se u tome krije jedino razumno rjesenje. treba de - tabuizirat ovu temu i otvoriti debatu o mogucim novim granicama. bosnjaci hoce vise zemlje, srbi i hrvati hoce nezavisnost.Skijaš wrote:Ako to postane opšteprihvaćeno shvatanje, BiH će biti podijeljena između Srba i Bošnjaka, tako da oni koji trtljaju o nemogućnosti suživota a ne nude svima prihvatljive mape, rade o glavi bar jednom od naroda.Basvod wrote:Multietnicka drzava je zlo.
kada bi se ova tema detabuizirala i destigmatizirala, došli bi smo vrlo brzo do nekog kompromisnog rješenja.
Nemamo ti mi plaho nekog problema s ljudima koji negiraju genocid. Npr. kada dođu ljudi koji negiraju genocid iz Turske, pa mi svi, da prostiš, kolektivno svršimo što su nam došli. A tek kad ljudi koji negiraju genocid na nekom skupu negdje u Turskoj spomenu Bosnu, pa to su višednevna slavlja, izljevi sreće, ljubavi i podrške onim ljudima koji negiraju genocid.Skijaš wrote:Ako to postane opšteprihvaćeno shvatanje, BiH će biti podijeljena između Srba i Bošnjaka, tako da oni koji trtljaju o nemogućnosti suživota a ne nude svima prihvatljive mape, rade o glavi bar jednom od naroda.Basvod wrote:Multietnicka drzava je zlo.
Jednostavno. Dogovoriti principe, ukljuciti MZ i inicirati Dejton 2. Sad ce popis, koliko koga ima toliko teritorije dobija. Npr, Bosnjaci 50%, Srbi 35%, Hrvati 15% i cao djaci. I onako je min. 70% BiH nenaseljeno.PerverzMusharaf wrote:
mislim da je upravo tabuiziranje teme o granicama najveci problem. evidentno je da se u tome krije jedino razumno rjesenje. treba de - tabuizirat ovu temu i otvoriti debatu o mogucim novim granicama. bosnjaci hoce vise zemlje, srbi i hrvati hoce nezavisnost.
kada bi se ova tema detabuizirala i destigmatizirala, došli bi smo vrlo brzo do nekog kompromisnog rješenja.
da, mislim da to ne bi bio problem kada bi bosnjaci pristali na to da se otvori ta tema.Skijaš wrote:Neka Dodik i Čović istu detabuiziraju ponudom da Srebrenica i Stolac uđu u okvir tog bošnjačkog entiteta.PerverzMusharaf wrote:
pa dozvoliti teritorijama da profunkcionisu tako da se stvori u svakoj realna građanska alternativa i administracija koja ima upravni integritet bez opstrukcija. ovako se vrtimo u sistemu spojenih posuda. najkorisniji za etnicki aparthejd su ovi kao skijaš.Basvod wrote:Jednostavno. Dogovoriti principe, ukljuciti MZ i inicirati Dejton 2. Sad ce popis, koliko koga ima toliko teritorije dobija. Npr, Bosnjaci 50%, Srbi 35%, Hrvati 15% i cao djaci. I onako je min. 70% BiH nenaseljeno.PerverzMusharaf wrote:
mislim da je upravo tabuiziranje teme o granicama najveci problem. evidentno je da se u tome krije jedino razumno rjesenje. treba de - tabuizirat ovu temu i otvoriti debatu o mogucim novim granicama. bosnjaci hoce vise zemlje, srbi i hrvati hoce nezavisnost.
I nakon toga uvesti Zakon da svako ko ponovo spomene multietnicarenje na ex.Yu prostorima za kaznu dobija javno samaranje.
Što se mene lično tiče, granice nijedne države nisu vječne, a država nije ništa više od jednog administrativnog aparata. Eventalno nekim slabićima i nerealizianim indivudalnim ličnostima koji imaju manjak samopoštovanja i bezvrijednu percpeciju sebe i kojima patriotizam predstavlja substituciju za emocije prema drugim ljudima, država je majka, žena, ljubavnica (što je opet zasebna tema). Pošto se ne smatram jednim od tih, ne vidim ništa nelegitimno ili nelegalno u priči u promjenama granice jedne države.PerverzMusharaf wrote:pa dozvoliti teritorijama da profunkcionisu tako da se stvori u svakoj realna građanska alternativa i administracija koja ima upravni integritet bez opstrukcija. ovako se vrtimo u sistemu spojenih posuda. najkorisniji za etnicki aparthejd su ovi kao skijaš.Basvod wrote:Jednostavno. Dogovoriti principe, ukljuciti MZ i inicirati Dejton 2. Sad ce popis, koliko koga ima toliko teritorije dobija. Npr, Bosnjaci 50%, Srbi 35%, Hrvati 15% i cao djaci. I onako je min. 70% BiH nenaseljeno.PerverzMusharaf wrote:
I nakon toga uvesti Zakon da svako ko ponovo spomene multietnicarenje na ex.Yu prostorima za kaznu dobija javno samaranje.
Pišeš gluposti. Dogovora ne može biti oko JMBG-a, a da ga bude oko Mostara ili Srebrenice.Basvod wrote:Jednostavno. Dogovoriti principe, ukljuciti MZ i inicirati Dejton 2.PerverzMusharaf wrote:
Sad ce popis, koliko koga ima toliko teritorije dobija. Npr, Bosnjaci 50%, Srbi 35%, Hrvati 15% i cao djaci. I onako je min. 70% BiH nenaseljeno.
Za tebe važi isto, ne možete očekivati od Bošnjaka da prihvate podjelu nudeći samo nadu da bi Dodik i Čović bili fer u tim nekim eventualnim pregovorima oko podjele. Štaviše, nastupate jako bezobrazno očekujući od naroda koji je imao najviše civilnih žrtava u zadnjem ratu da pristankom na ograničavanje vlastitog životnog prostora pokuša odobrovoljiti nosioce tih zločinačkih politika za otvaranje priče o Stocu i Srebrenici. Pa jeste li vi normalni ?PerverzMusharaf wrote:da, mislim da to ne bi bio problem kada bi bosnjaci pristali na to da se otvori ta tema.Skijaš wrote:Neka Dodik i Čović istu detabuiziraju ponudom da Srebrenica i Stolac uđu u okvir tog bošnjačkog entiteta.PerverzMusharaf wrote: kada bi se ova tema detabuizirala i destigmatizirala, došli bi smo vrlo brzo do nekog kompromisnog rješenja.
Meni je poznata sva ta priča o građanima svijeta i cijenim taj princip. Isto tako, i ti bi trebao pokazati malo kulture i obzira prema onima koji vide vrijednost u pojmu domovina. Ne moram ja u ovom slučaju biti u krivu da bi ti bio u pravu, možemo obojica biti u pravu a da se međusobno ne omalovažavamo.cadburry wrote:Što se mene lično tiče, granice nijedne države nisu vječne, a država nije ništa više od jednog administrativnog aparata. Eventalno nekim slabićima i nerealizianim indivudalnim ličnostima koji imaju manjak samopoštovanja i bezvrijednu percpeciju sebe i kojima patriotizam predstavlja substituciju za emocije prema drugim ljudima, država je majka, žena, ljubavnica (što je opet zasebna tema). Pošto se ne smatram jednim od tih, ne vidim ništa nelegitimno ili nelegalno u priči u promjenama granice jedne države.
Razlike između tebe i Karadžića su samo površne, ideološki ste rod rođeni.vonSchtigliz wrote:zato sam ja pobornik humanog preseljenja naroda jer to je i jedino rjesenje koje osim sto je izvodljivo moglo bi da donese hiljadu godisnji mir na ove teritorije . Ja bih sve Bosnjake iz susjednih republika bivse Yuge deportovao i naselio u BiH a isto to bi ucinio i sa Srbima i Hrvatima u obrnutom pravcu
Najčešće ponavljana laž u oblasti politike. Svaki Kurd ima svoju domovinu...McMoy wrote:Jadan je narod koji nema svoju domovinu (npr. Kurdi)
Pa dosad i nije bilo... Nadam se da će od sad bit... Zato i pozdravljam Raguževo preuzimanje čela stranke...Basvod wrote:A u cemu je razlika izmedju 90ke i obicnog HDZa? U cemu se to oni kao ne slazu?cyprus wrote:Pozdravljam dolazak Raguža na čelo 90-ke... Sa takvim ljudima se može graditi Bosna i Hercegovina... Međutim, skeptičan sam oko izbornog rezultata 90-ke na sljedećim izborima... HDZ BiH uzima to lopatom, nevezano za Raguža...