Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
ReXX

#34251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReXX »

Koliko bosnjaka ima hrvatsko drzavljanstvo i pristup EU??

Koliko bosnjaka ce ostati u svome na svome sa BiH pasosem??

Ovo je jes jedna podjela bosnjaka, na one koji postaju stanovnici EU i one koji su zarobljeni u BiH toru.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Corto Maltese wrote:Očekujem da "Svi JMBG u jednoj državi!" postane i zvanična parola nove Bošnjačke desnice.
Pardon, djesnice :)
Jel' se misli na Radivojevića Desnicu ili na nešto drugo,...?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

ReXX wrote:Koliko bosnjaka ima hrvatsko drzavljanstvo i pristup EU??

Ovo je jes jedna podjela bosnjaka, na one koji postaju stanovnici EU i one koji su zarobljeni u BiH toru.
Podrazumijeva se da Bošnjake treba i mora atomizirati, pa i na ovaj način.
славянин

#34254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by славянин »

PipiDugaDevetka wrote:

Pa svako ko sebe vidi kao Bosnjaka tako ce se i izjasniti ? U cemu je problem, ne mozes traziti od ljudi koji sebe ne vide da pripadaju tom narodu da se tako i izjasnjavaju.
Bodkin

#34255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

славянин wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Pa svako ko sebe vidi kao Bosnjaka tako ce se i izjasniti ? U cemu je problem, ne mozes traziti od ljudi koji sebe ne vide da pripadaju tom narodu da se tako i izjasnjavaju.
ama mozes. znaju oni po imenu :mrgreen:
Vrilo snage

#34256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vrilo snage »

Skijaš wrote:Napravljeno je više ustupaka, izbačen je član 48 iz zakona o popisu, ubačeno državljanstvo entiteta u lične karte, s državnog nivoa nije osporavan most kod Gradiške, meni zaista nije jasno otkud taj bezobrazluk pa da se od Sarajeva očekuje još popuštanja. Nevjerovatno.
Clan 48 nije moga da se odrzi, drzavljanstvo u osobnoj nema znacaj, most je upitan i danas (a i kakav je to ustupak)... nikakav znacajan ustupak u biti se nije desio
kowalski1

#34257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kowalski1 »

Skijaš wrote: Hoćeš li pokušavati biti tako duhovit i kada zajune po pitanju fudbalske reprezentacije manjeg entiteta, stvaranja entitetskih računa umjesto jednog u UIO ili nekog drugog pitanja ? Svi mi znamo da se ovdje radi o konstantnim naporima ka podjeli društva. I ako do sada nije bilo podjele u matičnom broju, zašto danas ta velikodušnost i tvoje svođenje svega na nivo tehničkog pitanja ?

Da si ti na čelu manjeg entiteta, možda ne bi bio problem zaista tretirati to kao tehničko pitanje, ali nisi nego ljudi koji jesu očigledno na sve ne gledaju kao na tehničko pitanje. Dakle da naglasim, ljudi kojima se po tvom mišljenju treba popustiti, to ne vide kao tehničko pitanje. To što ti vidiš, nije bitno jer ti popuštanje Sarajeva ne bi protumačio kao još jedan uspjeh velikosrpske politike i poraz BiH. Dodik će uraditi upravo to.
naravno da žele da podijele. politika političke elite iz rs i zap. hercegovine rade svaki dan na podjeli - to je svima jasno. isto tako je jasno da - trenutno - stav "međunarodne zajednice" je da nema podjele. indikativne su izjave lajčaka da nema jedinstvenog stava u eu, ali za sada je tako. e, sad, dok je stanje takvo, umjesto da sarajevo ili bošnjačka politička elita , otvori dijalog sa njima, da stavi sva otvorena pitanja na diskusiju - znači i kantone i entitete i državu - da vidimo da li je uopšte moguć neki dogovor - oni zapravo su obične kukavice koji banalnim - a meni je u svemu ovome jmbg banalno pitanje u odnosu na sva krupna koja nas čekaju - kriju se iza naroda i još više komplikuju situaciju. na ovakav način se ništa ne može rješiti i toga su i oni svjesni, ali pošto su kukakvice, drže narod u iluziji da će "neko odozgo" da rješi sve probleme, i na taj način praktično omogućavaju ovim drugim da svoje projekte zaokruže i završe do kraja. ili još gore - varijanta sa suljagićem sa idejom da dodika zadrže na vlasti kako bi mz intervenirala :lol: da, jedva čekaju.
kowalski1

#34258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kowalski1 »

Corto Maltese wrote:Očekujem da "Svi JMBG u jednoj državi!" postane i zvanična parola nove Bošnjačke desnice.
problem je što kod nas desnica i ne postoji. ona bi bar imala pošten stav prema svojoj etničkoj grupi i tražila neki ekskluzivitet - kao kod svih desničarskih pokreta na svijetu - pa bi kao takva i bila fer pregovarač sa srbima , hrvatima i mz.

kod nas imamo samo kukavice koje više ne vjeruju u ono što izgovaraju niti ikakvu ideju šta sutra , osim stalne kukumačenja i prizivanje sudbine i usuda.
rahmanjin

#34259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

PipiDugaDevetka wrote:

ma citav svijet je protiv Bosnjaka, samo o njima pricaju i gledaju kako ce im napakostiti. Pa valjda je to bio njihov slobodan izbor da uzmu HR drzvaljanstvo. Na kraju, pa i veci dio bh Hrvata ima HR drzavljanstvo, ali to vama ocigledno nije bitno. Bitno je da mrska EU razbija Bosnjake.
Corto Maltese

#34260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

kowalski1 wrote:
problem je što kod nas desnica i ne postoji. ona bi bar imala pošten stav prema svojoj etničkoj grupi i tražila neki ekskluzivitet - kao kod svih desničarskih pokreta na svijetu - pa bi kao takva i bila fer pregovarač sa srbima , hrvatima i mz.

kod nas imamo samo kukavice koje više ne vjeruju u ono što izgovaraju niti ikakvu ideju šta sutra , osim stalne kukumačenja i prizivanje sudbine i usuda.
Kukavice ili ne, otvorili su mi oči. Shvatio sam da samo JMBG Bošnjaka spašava.
155_mm

#34261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Corto Maltese wrote:
Kukavice ili ne, otvorili su mi oči. Shvatio sam da samo JMBG Bošnjaka spašava.
a u kakvoj si to zabludi zivio do sada?
155_mm

#34262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Vrilo snage wrote: Clan 48 nije moga da se odrzi
zbog cega?
Vrilo snage

#34263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vrilo snage »

155_mm wrote:
Vrilo snage wrote: Da vidimo ovako, mozda uspijemo eliminiranjem?
1. Krivi Hrvati koji kazu da je svako rjesenje prihvatljivo?
2. Krivi Srbi sto ste odbili odjednom da dodijelite broj tako sto bi se prihvatio prijedlog koji je vec bio USAGLASEN?
3. Krivi Srbi koji su vas pozivali da dodijelite svojim bebama broj na nacin kako to hocete, ako vec necete kako je bilo usaglaseno?
4. Kriv distrikt Brcko jer su vas pozivali da dodijelite broj?
5. Kriva granicna policija BiH i Srbije sto su protuzakonito propustili dijete iako im nisu ni rekli da dolazi na granicu?
6. Kriva pravnica iz Beograda koja je zaobisla zakon iako sarajevska zupanija nije htjela platit 800 eura?
7. Krivi lijecnici iz Beograda?
.....

Tko jos ovdje figurira osim gore spomenutih? :mrgreen: Tko je tu kriv nikako mi nije cista situacija :-)
nisu svi na ovom forumu da bi diskutovali neki su dosli da lijece dusevnu bol zbog nametnute "tamnice naroda" BiH. mnogo je takvih bilo i proslo na ovom forumu. nadamo se da smo im barem malo pomogli.
Ne pomazete gospon @155mm nimalo, situaciju cinite tezom.
Vrilo snage

#34264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vrilo snage »

155_mm wrote:
Vrilo snage wrote: Clan 48 nije moga da se odrzi
zbog cega?
Nema Srba u Sarajevu niti Hrvata u Zenici gospon @155mm, nije sprovodivo
155_mm

#34265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Vrilo snage wrote: Ne pomazete gospon @155mm nimalo, situaciju cinite tezom.
ma svjesni smo mi da bi potpuni nestanak tih koji danas zive u ZE i SA jedino mogao da mnoge oslobodi te teske dusevne boli. da je bol svakim danom u kojem se BiH nije raspala sve veca i to vec znamo ali pored naseg razumijevanja za tu bol nemamo namjeru da nestajemo po nekim masovnim grobnicama. stvarno jebena situacija. :sad:
Skijaš

#34266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

kowalski1 wrote:
Skijaš wrote: Hoćeš li pokušavati biti tako duhovit i kada zajune po pitanju fudbalske reprezentacije manjeg entiteta, stvaranja entitetskih računa umjesto jednog u UIO ili nekog drugog pitanja ? Svi mi znamo da se ovdje radi o konstantnim naporima ka podjeli društva. I ako do sada nije bilo podjele u matičnom broju, zašto danas ta velikodušnost i tvoje svođenje svega na nivo tehničkog pitanja ?

Da si ti na čelu manjeg entiteta, možda ne bi bio problem zaista tretirati to kao tehničko pitanje, ali nisi nego ljudi koji jesu očigledno na sve ne gledaju kao na tehničko pitanje. Dakle da naglasim, ljudi kojima se po tvom mišljenju treba popustiti, to ne vide kao tehničko pitanje. To što ti vidiš, nije bitno jer ti popuštanje Sarajeva ne bi protumačio kao još jedan uspjeh velikosrpske politike i poraz BiH. Dodik će uraditi upravo to.
naravno da žele da podijele. politika političke elite iz rs i zap. hercegovine rade svaki dan na podjeli - to je svima jasno
I zašto im praviti ustupke ?
daddy-kool

#34267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

iamia wrote:
daddy-kool wrote: Krajnje vrijeme je da se zategne, ali treba računati i pripremiti se na to da MZ neće dočekati takvu politiku raširenih ruku, nego će to posmatrati kao opstrukcije. To je uredu i normalno, ali treba biti spreman i na takve reakcije. Cilj treba biti da se suočimo sa separatističkom politikom, ubrzaju procesi i isforsiraju potezi.

Rahat patnja je trošenje vremena bez jasnog dobitka, kao što već neko reče nedostatak strategije i politike je proglašeno vrhunskom strategijom.
boje se nasi politicari da ce biti smjenjeni od vrhovnog prestavnika..! :lol:
Ovi što su obnašali vlast nisu pokazali neku hrabrost? Boje se oni svakoga, sve samo da sačuvaju pozicije.
Mister Yes

#34269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

kowalski1 wrote:

Reći ću ti ovo. Da sam Bošnjak musliman (vjernik) težio bih podjeli zemlje na 3 dijela. Tako mi nevjernici ne bi bili u vladi što znači da nevjernici ne bi bili vlast meni vjerniku. Uz to bi u toj 100% muslimanskoj državi mogao polako težiti šerijatu. Tačno je da bi velika Srbija i velika Hrvatska vrlo brzo zatvorili granice sa takvom Bošnjačkom državom ali kao vjernik ja se ne bih toga plašio jer "svako ima svoju nafaku" i "biće kako Allah hoće".

Naravno kao Bošnjak ateista ja se upravo iz tih razloga svim srcem borim protiv podjele zemlje na 3 dijela.
Skijaš

#34270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
kowalski1 wrote:

Reći ću ti ovo. Da sam Bošnjak musliman (vjernik) težio bih podjeli zemlje na 3 dijela. Tako mi nevjernici ne bi bili u vladi što znači da nevjernici ne bi bili vlast meni vjerniku. Uz to bi u toj 100% muslimanskoj državi mogao polako težiti šerijatu. Tačno je da bi velika Srbija i velika Hrvatska vrlo brzo zatvorili granice sa takvom Bošnjačkom državom ali kao vjernik ja se ne bih toga plašio jer "svako ima svoju nafaku" i "biće kako Allah hoće".

Naravno kao Bošnjak ateista ja se upravo iz tih razloga svim srcem borim protiv podjele zemlje na 3 dijela.
Pogrešno je to svoditi na podjelu između vjernika i ateista, jer je i među muslimanima izražen otpor podjeli. Tvoja teorija je ustvari primjer islamofobije i ako kažeš da nekom ko klanja smeta nemusliman u vlasti samo zato što taj neko klanja, onda muslimani po defaultu postaju prijetnja civilizovanom društvu. A to valjda nije teza koju zastupaš ?
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#34271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by independer »

Mister Yes wrote:
kowalski1 wrote:

Poredjenje ti je nikakvo. Upravo da si vjernik ne bi to radio jer pod 1 serijat se ne uvodi silom vec slobodnom voljom onih koji serijat hoce a nemuslimani imaju svoje zakone, a pod 2 ako si musliman vjernik onda ti ne smetaju drugi i drugaciji. Nadji za tvoje opste vjersko obrazovanje Medinski Ustav
daddy-kool

#34272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:
Ako bi čisto vjerski posmatrao, ti kao ateista si veći protivnik i trn u oku muslimanima nego kršćani koji su ipak dio te jedne iste vjere. Plašenje svijeta radikalnim Islamom iz BiH nema smisla, ovdje ga nema. Pa veći je radikalizam u Norveškoj ili Švedskoj nego ovdje.

Nije Bošnjacima muslimanima u interesu podjela BiH i radikalizacija, nego prosperitet, mir i što brže uključivanje u evroatlanske ekonomske i vojne strukture.
miki.ba

#34273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

Skijaš wrote:ako kažeš da nekom ko klanja smeta nemusliman u vlasti samo zato što taj neko klanja, onda muslimani po defaultu postaju prijetnja civilizovanom društvu.
Musliman koji klanja pet vakata i poštuje sve islamske propise teško da može glasati za covjeka tipa Željko Komšić.
Mislim da takvi prije glasaju za Bakira I. bez obzira kakvu on politiku propagirao.
Navedeni postaju prijetnja sekularnom društvu definitivno.
Mister Yes

#34274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: Pogrešno je to svoditi na podjelu između vjernika i ateista, jer je i među muslimanima izražen otpor podjeli.

Jeste izražen ali zato što većina želi 100% BiH i nada se konačnoj pobjedi nad nevjernicima.
Skijaš wrote:Tvoja teorija je ustvari primjer islamofobije i ako kažeš da nekom ko klanja smeta nemusliman u vlasti samo zato što taj neko klanja, onda muslimani po defaultu postaju prijetnja civilizovanom društvu. A to valjda nije teza koju zastupaš ?
To što je za tebe (i mene) civilizovano društvo za mog prijatelja selefiju je leglo nemorala i dekadencije. On proslavlja 11 septembar. Tiho ali sa osmjehom. Sve je stvar perspektive.
Last edited by Mister Yes on 23/06/2013 01:10, edited 1 time in total.
Mister Yes

#34275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

independer wrote: Poredjenje ti je nikakvo. Upravo da si vjernik ne bi to radio jer pod 1 serijat se ne uvodi silom vec slobodnom voljom onih koji serijat hoce a nemuslimani imaju svoje zakone, a pod 2 ako si musliman vjernik onda ti ne smetaju drugi i drugaciji. Nadji za tvoje opste vjersko obrazovanje Medinski Ustav
Rekao sam "težiti šerijatu". A ne nametati ga silom.
Locked