Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
cindrlimindrli

#34226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Vrilo snage wrote:
славянин wrote: Sta popustati - kakav uticaj na bilo sta u ovoj zemlji 2 broja iz JMBG-a mogu imati.Ali kad dodas tome nase predivne politicare ocito da moze covjek i umrjet radi toga :roll: .A sam eto otkrivas da je 90% tog protivljenja tom prijedlogu "iz inata" a ne nekih konkretnih posljedica koje bi nastupile.
Stovani slavjanine, previse ste Slaven i ne mozete to razumjet, ovdje je u pitanju minderasko politikanstvo i igra sa ljudskim zivotima :)
Strasno, tesko vama dvojici europejaca sa nama minderasima.
Vrilo snage

#34227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vrilo snage »

cindrlimindrli wrote: Strasno, tesko vama dvojici europejaca sa nama minderasima.
a ne znam... Kako se ne distancirate ove grozote s manipuliranje djetetom i skrivanjem krivca? Imate li vi uopce neke principe?
155_mm

#34228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

славянин wrote: Sta popustati - kakav uticaj na bilo sta u ovoj zemlji 2 broja iz JMBG-a mogu imati.
sigurno ne veliki ali da citiram samog sebe sa predhodne stranice:
svak ima i korist i stetu u slucaju JMB-a:
na primjer srbi dobijaju jos jedan argument koji ce poslije koristiti za separatizam nije neki velik argument ali svaki argument im dobro dodje pa cak i lazni ( sjetimo se argumenta iz devedesetih da su srbi vlasnici 80% bosanske zemlje). uzmimo samo primjer "entitetskog drzavljanstva" koji kolega forumas AkHolic sad koristi kao argument i za "entitetski JMB" (citat kolege forumasa AkHolick-a: "Pored toga,ustavom je priznato i entitetsko "državljanstvo" što bi trebalo značiti da entiteti imaju i registre svojih građana a mjesto rođenja je u tim stvarima bitno.". u buducnosti se taj "entitetski JMB" moze koristiti za jos neki ustupak separatistima.
znaci ne radi se o administrativnom problemu nego kao sto neki hoce da prikazu nego se radi da li popustiti separatistima na ucijenu i spasiti ove bebe danas ali i time se pribliziti cilju bioloskog unistenja naroda u buducnosti, sto znaci pobiti sve buduce bosnjacke bebe.
155_mm

#34229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Vrilo snage wrote:
cindrlimindrli wrote: Strasno, tesko vama dvojici europejaca sa nama minderasima.
a ne znam... Kako se ne distancirate ove grozote s manipuliranje djetetom i skrivanjem krivca? Imate li vi uopce neke principe?
imamo ali su 'iljade svjetlosnih godina daleko od principa brige za djecu po stolackim skolama.
Plivac

#34230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Bodkin wrote:
daddy-kool wrote:
Corto Maltese wrote: usmjerenog dejstva
djelo
djelovanje
djejstvo

iako je JNA imala ekavicu i latinicu, pa je možda ostalo
:zid: jel istom logikom i prijevoziti?
A kako onda bude meso? Mjeso ili mijeso? :)
Danguba

#34231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Vrilo snage wrote:Da vidimo ovako, mozda uspijemo eliminiranjem?
1. Krivi Hrvati koji kazu da je svako rjesenje prihvatljivo?
2. Krivi Srbi sto ste odbili odjednom da dodijelite broj tako sto bi se prihvatio prijedlog koji je vec bio USAGLASEN?
3. Krivi Srbi koji su vas pozivali da dodijelite svojim bebama broj na nacin kako to hocete, ako vec necete kako je bilo usaglaseno?
4. Kriv distrikt Brcko jer su vas pozivali da dodijelite broj?
5. Kriva granicna policija BiH i Srbije sto su protuzakonito propustili dijete iako im nisu ni rekli da dolazi na granicu?
6. Kriva pravnica iz Beograda koja je zaobisla zakon iako sarajevska zupanija nije htjela platit 800 eura?
7. Krivi lijecnici iz Beograda?
.....

Tko jos ovdje figurira osim gore spomenutih? :mrgreen: Tko je tu kriv nikako mi nije cista situacija :-)
blage veze ti nemas :D
Vrilo snage

#34232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vrilo snage »

Danguba wrote:
2. Krivi Srbi sto ste odbili odjednom da dodijelite broj tako sto bi se prihvatio prijedlog koji je vec bio USAGLASEN?
3. Krivi Srbi koji su vas pozivali da dodijelite svojim bebama broj na nacin kako to hocete, ako vec necete kako je bilo usaglaseno?
5. Kriva granicna policija BiH i Srbije sto su protuzakonito propustili dijete iako im nisu ni rekli da dolazi na granicu?
6. Kriva pravnica iz Beograda koja je zaobisla zakon iako sarajevska zupanija nije htjela platit 800 eura?
.....

Tko jos ovdje figurira osim gore spomenutih? :mrgreen: Tko je tu kriv nikako mi nije cista situacija :-)
Tko je kriv gospon Danguba?

8. Inzko sto on nije dodijelio broj
9. Roditelji djevojcice sto nisu sami sebi dali broj?

Tko je kriv? Ne moze nikako bit prostije. Tko je kriv?
155_mm

#34233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Vrilo snage wrote: Tko je kriv gospon Danguba?

pa ti cijelo vrijeme tvrdis da znas i da imas 100% dokaze za to. ali nikako da ih izneses na vidjelo.
ili je mozda "poskok" kriv. i ova moja tvrdnja iz predhodnog posta ipak pogresna:
nisu krivi ni portali tipa "poskok" na kojima pojedinci godinama slusaju jednu istinu kako je samo pitanje dana kad ce bosnjaci pokleknuti i dati 3, do zenice a mostar su vec dali i onda kad dodju na ovaj portal srusi im se citav zivot pred ocima i onda na rubu nervnog sloma se prijave na ovaj forum da bi provocirali i time se barem malo olaksali dusevnu bol.
Danguba

#34234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Vrilo snage wrote:
Danguba wrote:
.....

Tko je kriv gospon Danguba?

Oni koji imaju polugu i klipove da koce drzavu. Po njima mi jos ne bi imali ni tablice, pasose, novcanice...nego bi jos o tome se natezali.
Krivi su oni koji nece do kraja da zaokruze mirovni sporazum.
Krivi su oni koji ne postuju odluke Ustavnog suda.

Krivi su oni koji ovu zemlju ne osjecaju svojom i zamisli, jos uvijek zive u toj nametnutoj drzavi. Nije im laHko a patice jos dugo. :D
iamia

#34235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

славянин wrote:
Opetja033 wrote:
Jesi li prespavao zadnjih par godina ili se samo pravis lud? Pa konstantno su mu se cinili ustupci, jos od aprilskog paketa pa do danas. I to je nesto promjenilo? Politicko Sarajevo mora reci "NE" po ovom pitanju, svako ko glasa da ovo privremeno rijesenje predje u trajni zakon je izdajnik ove drzave.
Daleko ce BiH dogurat sa ljudima poput tebe :mrgreen: izdajnici 2 broja :mrgreen:

politika "pametniji popusta" nema smisla.
jer onda ce budale uvijek pobjedjivati. a gdje smo onda dogurali ?
155_mm

#34236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Danguba wrote:Nije im laHko a patice jos dugo.
trenutno jedini nacin da se ta patnja bar malo ublazi su ovakva natezanja oko JMB i ona nebojsina preseravanja oko granicnih prelaza gdje se je sam sebi posrao na glavu. ali sta ces ako treba i vlastita govna ce se jesti kad preCednik naredi.
motorola01

#34237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Vrilo snage wrote:
155_mm wrote:
Vrilo snage wrote: garantujem da hoce. cim se ukaze prilika da se nesto blokira i da se prozivaju krivci ( koji gleda cuda uvijek mogu biti na vise strana :D ) imacemo istu situaciju
Stovani Bodkin, ali ovdje nema krivnje "na vise strana" nego samo na jednoj, sarajevskoj :mrgreen: Ali opet nekako, prosvjedi se nastavljaju i vrijeme tece u trazenju modusa da se krivnja transponira na bilo koga drugog, samo ne na krivca :)
stovani kolega forumas "Vrilo snage" hoces nam pojasniti tu sarajevsku krivicu?
Da vidimo ovako, mozda uspijemo eliminiranjem?
.....

Ja bih na svako ovo tvoje pitanje jedan dobar blok postavio i cekao. Znaci sa tobom i takvim kao sto si ti nema brate nikakve price. Nema se ovdje sta trubiti o prijedlozima zakona koji dolaze od ljudi koji razmisljaju kao ti.

Ovdje samo politicari iz FBIH-a treba da shvate da taj vas prijedlog ne pije vode. Znas kako Nele kaze: mozete cekati pet dana, pet godina, ali zakona nema. Zasto? Pa zato sto vas niko nije pitao za mijenjanje registracionih podrucja. Ima OHR i oni ce to rijesiti sigurno. A kako ce rijesiti? To mislim da ti je jasno. Zato politicari FBIH-a trebaju samo cekati i to ce se samo od sebe rijesiti i to na nacin na koji trazi Ustavni sud. A vi mozete i dalje prditi...
Vrilo snage

#34238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vrilo snage »

motorola01 wrote:
Vrilo snage wrote: Da vidimo ovako, mozda uspijemo eliminiranjem?
.....

Ja bih na svako ovo tvoje pitanje jedan dobar blok postavio i cekao. Znaci sa tobom i takvim kao sto si ti nema brate nikakve price. Nema se ovdje sta trubiti o prijedlozima zakona koji dolaze od ljudi koji razmisljaju kao ti.

Ovdje samo politicari iz FBIH-a treba da shvate da taj vas prijedlog ne pije vode. Znas kako Nele kaze: mozete cekati pet dana, pet godina, ali zakona nema. Zasto? Pa zato sto vas niko nije pitao za mijenjanje registracionih podrucja. Ima OHR i oni ce to rijesiti sigurno. A kako ce rijesiti? To mislim da ti je jasno. Zato politicari FBIH-a trebaju samo cekati i to ce se samo od sebe rijesiti i to na nacin na koji trazi Ustavni sud. A vi mozete i dalje prditi...
Kako si se uspio opet prbaciti na to sta politicari iz FBiH trebaju shvatiti? Sta oni imaju i shvatati ako su upetljani u manipuliranje djetetom i krivci za posljedice neusvajanje zakona? :-)
155_mm

#34239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

motorola01 wrote: Ja bih na svako ovo tvoje pitanje jedan dobar blok postavio i cekao. Znaci sa tobom i takvim kao sto si ti nema brate nikakve price. Nema se ovdje sta trubiti o prijedlozima zakona koji dolaze od ljudi koji razmisljaju kao ti.

nisu svi na ovom forumu da bi diskutovali neki su dosli da lijece dusevnu bol zbog nametnute "tamnice naroda" BiH. mnogo je takvih bilo i proslo na ovom forumu. nadamo se da smo im barem malo pomogli.
vivaldi

#34240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

kad parlamentarci idu na zasluzeni kolektivni odmor?
motorola01

#34241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Vrilo snage wrote:
motorola01 wrote:
Vrilo snage wrote: Da vidimo ovako, mozda uspijemo eliminiranjem?
.....

Kako si se uspio opet prbaciti na to sta politicari iz FBiH trebaju shvatiti? Sta oni imaju i shvatati ako su upetljani u manipuliranje djetetom i krivci za posljedice neusvajanje zakona? :-)
Nemoj bolan izvrtati pricu. Krivi su politicari iz RS-a sto traze nesto za sto ih niko nista nije ni pitao. Znaci jednostavno ucjena je na djelu.
Eh jel ucjena? Jest! E sad cekamo da se to rijesi. Kako? Pa jedni hoce nesto sto su sebi umislili, dok drugi traze da se ispostuje Ustavni sud. Dodje OHR i to rijesi po kratkom postupku. Kojem? Pa kako je trazio Ustavni sud!

Sta sad ti mislis ko je u pravu i ko ce ga ovdje kvalitetno ispusiti ako politicari iz FBIH stave blok na bilo kakav dogovor osim onoga sto zahtjeva Ustavni sud???

Politicari iz RS-a ovim samo sebi jamu kopaju i propadaju sve dublje i dublje. Nisu mi jasni nikako i haman blefiraju jer kontaju da su ovi iz FBIH-a toliko mutavi da ce pristati na ove ucjene. Samo treba cekati da to OHR ili Ustavni sud rijese(ako Ustavni sud uopste moze rijesiti). A OHR ga sigurno nece rijesiti mimo onoga sto Ustavni sud trazi. Rijesit ce i ovo kao sto je rijesio sve drugo sto je bitno za ovu drzavu, jer ni prije nije bilo dogovora oko bitnih stvari za drzavu(pogodi ko je i tad srao?).

Ovi popuslici iz RS-a samo mogu popusiti jos koji ban ako se Incko naljuti pa upotrijebi bonske ovlasti jer ovdje i budala zna ko koci ovaj zakon.

Sad ce se tvoj brat po tastaturi(Corto) javiti i pitati, pa sta cemo sa ovim izdatim brojevima i dokumentima. Pa nista necemo. Drzava ce izdati nove dokumente toj djeci dzabalesku, pa da makar jednom ova drzava "visak" para upotrijebi u nesto pametno, a ne samo za reprezentacije, telefone i ostala sranja.
Skijaš

#34242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:
hizo ramidovic wrote:
Corto Maltese wrote: Prethodni način je stavljen van zakona, odlukom ustavnog suda. Mana mu je bila što su djeca dobijala JMBG u jedinicama koje su se zvale "Srpsko Sarajevo", "Srbinje", "Srpski Brod"... i tako dalje, a koje pod tim imenom više ne postoje. Zbog toga je Sulejman Tihić uputio apelaciju, i Ustavni Sud BiH je poništio takav način dodjeljivanja JMBG.
Ukoliko bi ti da se vratiš na to, zaista ne bih gubio vrijeme n a daljnju raspravu.
Također ne bih gubio vrijeme na raspravu u kojoj na svako pitanje odgovaraš protupitanjem.
Ukoliko nemaš odgovora, neće svijet propasti, i to je za ljude.
u prethodnom zakonu mogle su se izvrsiti izmjene naziva gradova i zakon je mogao vaziti i dalje bez ikakvih problema.
zamisli da moje pitanje nije nikakvo protupitanje vec ga tebi prvi put postavljam.
kakav bi bio odgovor? nemas ga!
i opet svijet nece propasti.
Ma zamišljam nešto drugo. Kud nisam znao da se JMBGom ruši država. Ne bih 92-ge nabavljao kalaš, nego bih se snabdjeo većom količinom rasprskavajućih JMBGova, usmjerenog dejstva. Potjerali bismo Četnike preko Drine, prije ljeta. :)
Hoćeš li pokušavati biti tako duhovit i kada zajune po pitanju fudbalske reprezentacije manjeg entiteta, stvaranja entitetskih računa umjesto jednog u UIO ili nekog drugog pitanja ? Svi mi znamo da se ovdje radi o konstantnim naporima ka podjeli društva. I ako do sada nije bilo podjele u matičnom broju, zašto danas ta velikodušnost i tvoje svođenje svega na nivo tehničkog pitanja ?

Da si ti na čelu manjeg entiteta, možda ne bi bio problem zaista tretirati to kao tehničko pitanje, ali nisi nego ljudi koji jesu očigledno na sve ne gledaju kao na tehničko pitanje. Dakle da naglasim, ljudi kojima se po tvom mišljenju treba popustiti, to ne vide kao tehničko pitanje. To što ti vidiš, nije bitno jer ti popuštanje Sarajeva ne bi protumačio kao još jedan uspjeh velikosrpske politike i poraz BiH. Dodik će uraditi upravo to.
Skijaš

#34243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

славянин wrote:
vee-jay wrote:sirom svijeta su se izbori znali izgubiti i na beznacajnijim stvarima. nek sutra lagumdzija potpise dodikov prijedlog, eto mu pozicije, opozicije, medija, ilikogavecne koji ce do narednih izbora trubiti "kako je lagumdzija dogovorio raspad BiH". napisah lagumdzija, moglo je i tihic, svejedno...

da priznam, da sam ja kojim slucajem na vlasti, ne bih vise ni jedan prijedlog dodika prihvatio bez da on ne prihvati neki kompromis kojim ja sutra mogu mahati pred kamerama.

koliko god te stvari beznacajne bile, ko ga *ebe.
Pa pametnije bi bilo naciniti par "ustupaka" i posle kada naleti sta relativno vazno osuti paljbu kako "mi" sve prihvatamo sto oni oce a "oni" nista od nas.Jednostavno mislim da je ovo glupost koju su politicari iskoristili da opet "naloze" narod.Sve to dok ljudi gube osnovna prava a jadna beba umrije.
Napravljeno je više ustupaka, izbačen je član 48 iz zakona o popisu, ubačeno državljanstvo entiteta u lične karte, s državnog nivoa nije osporavan most kod Gradiške, meni zaista nije jasno otkud taj bezobrazluk pa da se od Sarajeva očekuje još popuštanja. Nevjerovatno.
daddy-kool

#34244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Plivac wrote:
Bodkin wrote:
daddy-kool wrote: djelo
djelovanje
djejstvo

iako je JNA imala ekavicu i latinicu, pa je možda ostalo
:zid: jel istom logikom i prijevoziti?
A kako onda bude meso? Mjeso ili mijeso? :)
:D :D

Ili cistijerna :D

Ne patim za ijekavicom po svaku cijenu pa ne koristim ni prijevod (što mi izvuči nepravilno), ali mi je 'dejstvo' uvijek paralo uši.

Ovo je prešlo sve ofsajde, ovdje završavam. :)
daddy-kool

#34245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote: Napravljeno je više ustupaka, izbačen je član 48 iz zakona o popisu, ubačeno državljanstvo entiteta u lične karte, s državnog nivoa nije osporavan most kod Gradiške, meni zaista nije jasno otkud taj bezobrazluk pa da se od Sarajeva očekuje još popuštanja. Nevjerovatno.
Krajnje vrijeme je da se zategne, ali treba računati i pripremiti se na to da MZ neće dočekati takvu politiku raširenih ruku, nego će to posmatrati kao opstrukcije. To je uredu i normalno, ali treba biti spreman i na takve reakcije. Cilj treba biti da se suočimo sa separatističkom politikom, ubrzaju procesi i isforsiraju potezi.

Rahat patnja je trošenje vremena bez jasnog dobitka, kao što već neko reče nedostatak strategije i politike je proglašeno vrhunskom strategijom.
Last edited by daddy-kool on 22/06/2013 00:33, edited 1 time in total.
Bodkin

#34246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:

Ne patim za ijekavicom po svaku cijenu pa ne koristim ni prijevod (što mi izvuči nepravilno), ali mi je 'dejstvo' uvijek paralo uši.

i meni je i prijevod i prijevoz nepravilno i korisnim prevoz i prevod. jebiga ne prijevodis i ne prijevozis. isto ne moze nikako biti djejstvo pa ni po ovom novom halilovicevom "pravopisu" :D
славянин

#34247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by славянин »

Bodkin wrote:
daddy-kool wrote:

i meni je i prijevod i prijevoz nepravilno i korisnim prevoz i prevod. jebiga ne prijevodis i ne prijevozis. isto ne moze nikako biti djejstvo pa ni po ovom novom halilovicevom "pravopisu" :D
Evo citam jedan drugi topic i vidim "redakcija novog vremena" odma mi pade na pamet ovaj kandidat :mrgreen: "redakcija novog vrijemena" :mrgreen:
iamia

#34248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

daddy-kool wrote:
Skijaš wrote: Napravljeno je više ustupaka, izbačen je član 48 iz zakona o popisu, ubačeno državljanstvo entiteta u lične karte, s državnog nivoa nije osporavan most kod Gradiške, meni zaista nije jasno otkud taj bezobrazluk pa da se od Sarajeva očekuje još popuštanja. Nevjerovatno.
Krajnje vrijeme je da se zategne, ali treba računati i pripremiti se na to da MZ neće dočekati takvu politiku raširenih ruku, nego će to posmatrati kao opstrukcije. To je uredu i normalno, ali treba biti spreman i na takve reakcije. Cilj treba biti da se suočimo sa separatističkom politikom, ubrzaju procesi i isforsiraju potezi.

Rahat patnja je trošenje vremena bez jasnog dobitka, kao što već neko reče nedostatak strategije i politike je proglašeno vrhunskom strategijom.
boje se nasi politicari da ce biti smjenjeni od vrhovnog prestavnika..! :lol:
iamia

#34249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

"pametniji popusta' je najveca ubleha od postanka rijeci.
ne mozes budali popustati.
budala razumije samo samar preko usiju.
Corto Maltese

#34250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Očekujem da "Svi JMBG u jednoj državi!" postane i zvanična parola nove Bošnjačke desnice.
Pardon, djesnice :)
Last edited by Corto Maltese on 22/06/2013 10:52, edited 1 time in total.
Locked