http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... u-epruveti
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bosnolog
#33576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes vala, bio bi ti najsretniji da se ne prica o mrskoj proslosti a trava zaborava prekrije sumsku i njene temelje u ime vise ideologije ocuvanja rezultata iste,...
-
Krushna mrva
#33577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
fakat mi nije jasno ima li iko da cita ovo tvoje smece gleda video uratke, jedino ako nece da te zajebavaju. J.ebi me ako ima iko normalan da ovo tvoje prati. A meni nije do zajebancije
- Mister Yes
#33578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najgore je što se tom posthumnom nagradom šalje poruka da je RS zadovoljna Srđanovim djelom pa ga eto nagrađuje za isto. To je odvratno falsifikovanje istorije jer svima je jasno da je RS nastala upravo na principima suprotnim od tog. Srđanov otac se zaista pokazao kao moralna kurva u svemu tome. Ali nije jedini. Prije njega je Komarica uradio nešto slično. Ljudi su zaista ponekad patetična stvorenja.
- Bosnolog
#33579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mister Yes wrote:Najgore je što se tom posthumnom nagradom šalje poruka da je RS zadovoljna Srđanovim djelom pa ga eto nagrađuje za isto. To je odvratno falsifikovanje istorije jer svima je jasno da je RS nastala upravo na principima suprotnim od tog. Srđanov otac se zaista pokazao kao moralna kurva u svemu tome. Ali nije jedini. Prije njega je Komarica uradio nešto slično. Ljudi su zaista ponekad patetična stvorenja.
O tome ja svo vrijeme pisem.
- Paranoid
#33580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drug moj...nema narod RS-a nikakve veze sa nagradama koje organiziraju uži krug rukovodstva šumske oligarhije. Rade vjerovatno zna da taj orden nije dat zbog "Srđanovog herojstva" nego zbog upotpunjavanja procedure... Da je Rade odbio nagradu, onda bi sigurno bio prozivan kao i mnogi drugi časni srbi koji su zbog svoje "časti" na marginama društva...Mister Yes wrote:Najgore je što se tom posthumnom nagradom šalje poruka da je RS zadovoljna Srđanovim djelom pa ga eto nagrađuje za isto. To je odvratno falsifikovanje istorije jer svima je jasno da je RS nastala upravo na principima suprotnim od tog. Srđanov otac se zaista pokazao kao moralna kurva u svemu tome. Ali nije jedini. Prije njega je Komarica uradio nešto slično. Ljudi su zaista ponekad patetična stvorenja.
Komarica je vjerovatno razmislio kao i Rade, pa je pristao jer...nisu ni jedan ni drugi u poziciji da se bespotrebno samouništavaju..
- Mister Yes
#33581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da je Srđan tako razmišljao....Paranoid wrote: Da je Rade odbio nagradu, onda bi sigurno bio prozivan kao i mnogi drugi časni srbi koji su zbog svoje "časti" na marginama društva...
Komarica je vjerovatno razmislio kao i Rade, pa je pristao jer...nisu ni jedan ni drugi u poziciji da se bespotrebno samouništavaju..
-
radostan dan
#33582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da je srđan razmišljao tako kako ti projektuješ, on ne bi bio ii ne bi trebao biti u uniformi vrs, zar ne?
- Mister Yes
#33583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda je vjerovao SRNI a nije vjerovao televiziji Sarajevo. Pošao čovjek da brani Srpski narod a ne da kolje muslimanski. Kada je vidio da se kolje muslimanski suprostavio se i platio glavom. Moguće zar ne?radostan dan wrote:da je srđan razmišljao tako kako ti projektuješ, on ne bi bio ii ne bi trebao biti u uniformi vrs, zar ne?
Javiti se u VRS ako ne znaš šta radi ta VRS nije nikakav grijeh. Učestvovati u tome što su radili jeste grijeh. Suprostaviti se tome je plemenito. Ubogi otac zna šta se radilo i čemu se njegov Srđan suprostavio. Šta reći. Mora da je Srđan povukao majčin gen.
-
Eöl Mornedhel
#33584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mister Yes wrote: Mora da je Srđan povukao majčin gen.
Geni kameni, ne pali kod balkanoida provokacija zlih latina "it's nurture, not nature".
-
radostan dan
#33585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije srđan s marsa pao. možda nije znao -nešto-, ali se ne može tvrditi da nije znao -ništa-. čovjek koga je spasio je u tom trenutku jedan od poslednjih bošnjaka u tb, a ne jedan iz mase.
znači, opet nešto ne štima.
- Mister Yes
#33586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako nije reagovao ranije ne znaći da nije želio. Možda jednostavno nije imao priliku.radostan dan wrote:nije srđan s marsa pao. možda nije znao -nešto-, ali se ne može tvrditi da nije znao -ništa-. čovjek koga je spasio je u tom trenutku jedan od poslednjih bošnjaka u tb, a ne jedan iz mase.
Ili hoćeš da kažeš da su svi pripadnici VRS loši ljudi? Ne mogu se složiti sa tom ocjenom. Sigurno je bilo dobrih ljudi i to više nego loših. Većina nije smjela da se pobuni. Srđan je imao hrabrosti da to uradi. Ali ti dobri ljudi ne smiju primati nagrade od genocidne tvorevine. Sad nije rat i opasnost nije tolika. Može se reći "hvala ali ne hvala".
-
radostan dan
#33587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
malo je smiješno da obrćemo pozicije, ti da braniš, a ja da napadam srbe, zar ne?
nije to poenta našeg dijaloga, za koji neko može pomisliti da je oftopik, a nije...
baš kao i o aleksićima, sudimo o političkom dešavanju u bih samo iz jedne vizure, a ima ih više.
to sam htio reći.
edit-
e tako sagledavamo i bh stanje, seciramo i uzimamo ono što nam odgovara, a za ostalo smo slijepi.
srđan ne da nije pozvan, nego je među prvima skočio u redove vrs, proguglajte po netu kojoj-kojim jedinicama je pripadao.
sramota je da se urnira po radu i grobu njegovog sina.
tako i kad raspravljamo o bh dešavanjima, samo prepišavamo jedni druge.
tuga.
nije to poenta našeg dijaloga, za koji neko može pomisliti da je oftopik, a nije...
baš kao i o aleksićima, sudimo o političkom dešavanju u bih samo iz jedne vizure, a ima ih više.
to sam htio reći.
edit-
e tako sagledavamo i bh stanje, seciramo i uzimamo ono što nam odgovara, a za ostalo smo slijepi.
srđan ne da nije pozvan, nego je među prvima skočio u redove vrs, proguglajte po netu kojoj-kojim jedinicama je pripadao.
sramota je da se urnira po radu i grobu njegovog sina.
tako i kad raspravljamo o bh dešavanjima, samo prepišavamo jedni druge.
tuga.
Last edited by radostan dan on 21/05/2013 20:22, edited 3 times in total.
-
Bodkin
#33588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
meni je na ignore pa ne vidim sta pise ali vidim da je nastavio sa prolivom...Krushna mrva wrote:Ovaj sta pise i sta sebi dozvoljava to jos nisam sreo Nije citav po meniCorto Maltese wrote:Koji procesi dovode do toga da nešto ovakvo smisliš, pa onda i napišeš!? Znam da je of topic, ali me, poluprofesionalno, zanima ta patologija. Kako to ide? Recimo ustaneš, do podne mrziš sebe, oko podne zamrziš nekog po slučajnom izboru... recimo, danas je to bio otac Srđana Aleksića, popodne već mrziš cijeli svijet... Ili odmah na sabahu počneš mrziti čitav svijet?Bosnolog wrote: Kada je otac Srdana Aleksica primio nagradu od genocinde tvorevine na dvadesetogodisnjici utemeljenja iste, cija ideologija mu je ubila sina, on je tada pljunuo na humani i ljudski cin svog sina i postao vece smece od onih koji su mu rodenog sina ubili u ime ideologije o koje je odlikovanje primio.
-
Bodkin
#33589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
djelimicno se slazem sa misterom. biti u vrs nije zlocin, pogotovo ako se stavimo u 92. to sto je napravio, pa makar alen bio zadnji bosnjak u tb, je spasilo nevinog covjekaradostan dan wrote:malo je smiješno da obrćemo pozicije, ti da braniš, a ja da napadam srbe, zar ne?![]()
to sam htio reći.
edit-
to sto mu je otac prihvatio nekakvu nagradu ne govori nista. cin covjeka koji je izgubio sina zbog plemenitog cina i zbog kojeg 20 goina kasnije nije dobio priznanje koje zasluzuje ( bar nije od njegove sredine)
- Mister Yes
#33590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da će različite strane imati različite vizure. Zato imamo sudiju (Haški tribunal) da nam presudi u stvarima o kojima se ne slažemo. Prvih 5 dobitnika tih lenti RS-a su Karadžić, Mladić, Krajišnik, Plavšić i Koljević. Sve redom ratni zločinci. Samo biti prisutan na dodjeli tih nagrada tamo gdje su ratni zločinci dobijali iste je moralno posrnuće za svakog pojedinog gosta. A kamoli dobijati nagrade koje su dobijali ratni zločinci od političke tvorevine zasnovane na genocidu. Svaki dobar čovjek mora zaobilaziti te manifestacije u širokom luku a ne da učestvuje na istim. Bez obzira kakve imali razlike u stavovima moramo priznati odluke Haškog suda. Radi se o genocidnoj tvorevini i to valjda ni ti ne sporiš?radostan dan wrote: baš kao i o aleksićima, sudimo o političkom dešavanju u bih samo iz jedne vizure, a ima ih više.
to sam htio reći.
edit-
Svako može pogriješiti. U onom ludilu straha i mržnje mlad čovjek može lako krenuti krivim putem. Ali može i da se pokaje. Čak i neki svirepi koljač može da se pokaje. Posebno ako ima 20 godina da razmisli o svemu. Ali ako ni nakon 20 godina ne znaš razliku između dobra i zla onda se ne trebaš ljutiti što će ti neko na nekom forumu reći što te spada.radostan dan wrote:srđan ne da nije pozvan, nego je među prvima skočio u redove vrs, proguglajte po netu kojoj-kojim jedinicama je pripadao.
-
Krushna mrva
#33591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam kako ga trpe, a ako je on standard foruma onda....Bodkin wrote:
meni je na ignore pa ne vidim sta pise ali vidim da je nastavio sa prolivom...
-
radostan dan
#33592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa šta sad ispade, salonac radosni tvrdi da je vrs zločinačka?
e jb ti diskusiju, radosni...
-
baxul
#33593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nasamariše te majku muradostan dan wrote:pa šta sad ispade, salonac radosni tvrdi da je vrs zločinačka?e jb ti diskusiju, radosni...
- res publica
#33594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A može li se to gledati ovako: RS se suočava sa svojom prošlošću pa ovakvim priznanjima želi da istakne časne primjere, koji su, kao ovaj Srđanov, bili rijetkost u ratu.Bosnolog wrote:Opet zamjena teza s ciljem falsfikovanja cinjenica kao viseg velikosrpskog interesa s ciljem sminkanja genocinde nakaze koja se zeli prikazati cista i moralna tvorevina. Nastavak guslanje od Kosovskog Boja uz izvrtanje istine i cinjenica,...Krushna mrva wrote: Ovaj sta pise i sta sebi dozvoljava to jos nisam sreo Nije citav po meni![]()
Zamisli situaciju da je Hitlerova nacisticka tvorevina "Treci Rajh" ostavljena da postoji iako joj je kompletno politicko, vojno i policijsko rukovodstvo presudeno u Nimbergu (Citaj UN haskom sudu). Na dvadesetogodisnjici osnivanja i proglasenja "Treceg Rajha" sljedenici nacisticke ideologije slave i obiljezavaju njeno postojanje te dodijeljuje odlikovanje nekom Nijemcu, cijeg su sina ubili Nacisti zato sto je spasavao nekog Jevreja od javnog ubustva na ulicu od strane Nacista, u gradu u kojem su bioloski istrebljivali Jevreje, progonili ih i trpali u konc logore, pljackali a Sinagoge sve i jednu porusrusili,...
Kada prozoves oca sto je oskrnavio i pljunuo na plemenito djelo svoga sina, pristajuci da primi odlicje od tvorevine i ideologije koja ga je ubila, graknu dezurni peraci i cuvari velikosrpske genocidne Karadziceve tvorevine, jer im je fasfikovanje historijskih fakata iznad ubistva Aleksica koji je spasavao tamo nekog baliju,....
To je druga strana medalje. Ali i to je politika, kao i tvoj komentar. A u suštini ne mora sve da bude politika. I taj Mile Dodik, po nekim svjedočenjima, pomagao je Bošnjake iz Laktaša i Mahovljana u vrijeme rata. Pa i kao političar pomogao je povratnike u Kozluk.
Znači, političko neslaganje, ma kako izraženo bilo, ne mora uvijek da vodi do totalne degradacije čovjeka.
-
motorola01
#33595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne moze se to gledati tako, jer se ovdje sve zna sta je bilo i kako je bilo. Ubise tom pricom kako je Mile nekoga spasavao, ali nikako da se jave spaseni?!
- Danguba
#33596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bodkin wrote:djelimicno se slazem sa misterom. biti u vrs nije zlocin, pogotovo ako se stavimo u 92. to sto je napravio, pa makar alen bio zadnji bosnjak u tb, je spasilo nevinog covjekaradostan dan wrote:malo je smiješno da obrćemo pozicije, ti da braniš, a ja da napadam srbe, zar ne?![]()
to sam htio reći.
edit-
to sto mu je otac prihvatio nekakvu nagradu ne govori nista. cin covjeka koji je izgubio sina zbog plemenitog cina i zbog kojeg 20 goina kasnije nije dobio priznanje koje zasluzuje ( bar nije od njegove sredine)
u to vrijeme sama pomisao o stvaranju paravojske u medjunarodno priznatoj drzavi je zlocin i svi oni koji su se latili puske su po meni zlocinci.
sprijeciti legalne organe drzave da kontrolisu teritoriju, ubijati i protjerivati neistomisljenike...za mene je terorizam a da bi to elaborirao otisao bi u off jer je opsirno.
srdjanov otac dobijenu nagradu poklanja srpskom narodu i time abolira i onu ''petoricu cetnika'' od odgovornosti...ispadne kao ''omaklo se srbinu''. ponosno je trebao da primi to priznanje i da bude ponosan na hrabri cin svoga sina a da osudi sve one koji su takve stvari radili i po prijedoru, b.luci, zvorniku, foci...
-
radostan dan
#33597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pod jedan, moramo, slažem se, pod dva, mora da se zezaš...Mister Yes wrote:
Bez obzira kakve imali razlike u stavovima moramo priznati odluke Haškog suda.
Radi se o genocidnoj tvorevini i to valjda ni ti ne sporiš?
poenta je u sljedećem - zašto misliš da bi se srđan pokajao? on se dobrovoljno javio u vojsku. dovoljno dugo bio u uniformi do pogibije, da je mogao sto puta da je skine, da je htio."Mister Yes"
Svako može pogriješiti. U onom ludilu straha i mržnje mlad čovjek može lako krenuti krivim putem. Ali može i da se pokaje. Čak i neki svirepi koljač može da se pokaje. Posebno ako ima 20 godina da razmisli o svemu. Ali ako ni nakon 20 godina ne znaš razliku između dobra i zla onda se ne trebaš ljutiti što će ti neko na nekom forumu reći što te spada.
po njemu, on je bio na pravom putu.
ne bi smjeli koristiti njegovo ime i humano djelo parcijalno,već u kompletu.
završnu rečenicu ne bih komentarisao, vjerujem da rade bolje zna razliku između dobra i zla od mnogih, uključujući i mene.
Last edited by radostan dan on 21/05/2013 21:06, edited 1 time in total.
-
Eöl Mornedhel
#33598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Priča je malo komplikovanija: dokona ekipa u Fort Ditriku je napravila neko bizarno virusno živinče od koga se skroz na skroz prekobrcneš, ali potpuno kontra naopačke. Iz zajebancije su pustili na proslavi 4. jula u ambasadi u Barad Duru prošle godine, i ... pa ostatak znaš, citiranje Maksa Vebera i ti fazoni. E zajeb je što je govno počelo da se širi, uglavnom putem mleka (ona cela halabuka sa aflatoksinom je jedan lame containment attempt, koji je epski fejlovao kao i sve ostalo na ovim prostrima). Očekujem u roku od par nedelja eksploziju tetoviranja Džeke na grudima i čelu kod šumnjaka, dok će pederalci kidnapovati Laktašenka, napraviti mu hram u Fahrinoj zgradi i u istoj hodočastiti novom božanstvu.radostan dan wrote:pa šta sad ispade, salonac radosni tvrdi da je vrs zločinačka?e jb ti diskusiju, radosni...
-
Bodkin
#33599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vrti ti ocima do ujutro. ti pises u 2013,a on je odluke donosio 92. mozda po tebi jesu ali po zakonu nisu tako da to mozes okaciti o repDanguba wrote:Bodkin wrote:djelimicno se slazem sa misterom. biti u vrs nije zlocin, pogotovo ako se stavimo u 92. to sto je napravio, pa makar alen bio zadnji bosnjak u tb, je spasilo nevinog covjekaradostan dan wrote:malo je smiješno da obrćemo pozicije, ti da braniš, a ja da napadam srbe, zar ne?![]()
to sam htio reći.
edit-
to sto mu je otac prihvatio nekakvu nagradu ne govori nista. cin covjeka koji je izgubio sina zbog plemenitog cina i zbog kojeg 20 goina kasnije nije dobio priznanje koje zasluzuje ( bar nije od njegove sredine)![]()
![]()
u to vrijeme sama pomisao o stvaranju paravojske u medjunarodno priznatoj drzavi je zlocin i svi oni koji su se latili puske su po meni zlocinci.
sprijeciti legalne organe drzave da kontrolisu teritoriju, ubijati i protjerivati neistomisljenike...za mene je terorizam a da bi to elaborirao otisao bi u off jer je opsirno.
srdjanov otac dobijenu nagradu poklanja srpskom narodu i time abolira i onu ''petoricu cetnika'' od odgovornosti...ispadne kao ''omaklo se srbinu''. ponosno je trebao da primi to priznanje i da bude ponosan na hrabri cin svoga sina a da osudi sve one koji su takve stvari radili i po prijedoru, b.luci, zvorniku, foci...
i isto je i za njegovog oca. niko od vas nema pravo da sudi covjeku ciji je sin isao u ratnom ludilu protiv "svojih" da spasi bosnjaka protiv kojih se u tom trenutku ratovalo (gdje je onaj sa teme o snajperima da objasni kako je Alen u stvari nije mogao biti civil jer je usko i ratno je stanje
-
radostan dan
#33600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
obzirom ko postaje evropin partner u srbiji, i koga amerikanci hvale u bih, nisam iznenađen dokazima koje si prezentovao.Eöl Mornedhel wrote:[ E zajeb je što je govno počelo da se širi, uglavnom putem mleka (ona cela halabuka sa aflatoksinom je jedan lame containment attempt, koji je epski fejlovao kao i sve ostalo na ovim prostrima). Očekujem u roku od par nedelja eksploziju tetoviranja Džeke na grudima i čelu kod šumnjaka, dok će pederalci kidnapovati Laktašenka, napraviti mu hram u Fahrinoj zgradi i u istoj hodočastiti novom božanstvu.
"Eöl Mornedhel"
Maksa Vebera
zar još neko čita protestantsku etiku i duh kapitalizma?
ustajte vi zemaljsko roblje,što prije...