Canton wrote:Lug wrote:Ma Lagumdjija ce do 2014 uraditi "svoje" i nestiti ko i prije njega sto su radili..a mi cemo ostati u njegovom blatu.. to je problem! do 2014 ko ziv ko mrtav, moze li se sta uraditi prije..?
Luže... što je najgore nit će biti šta bolje, niti šta gore recimo u odnosu na prije par godina. Jako je malo pomaka naprijed, a jako mnogo stagniranja. Ono što jeste bitno da nema ni pomaka unatrag(mada će ovo mnogi pokušati osporiti uglavnom kvaziargumentima).
Ovo blato u kojem smo mi je najmanje Lagumdžijino, ali je svakako odgovoran zato što nas nije mogao/znao koliko toliko izvući.
pa eto, pravo da vam kazem... nije mi jasno na koje "blato" mislite
od oktobra 2010, dakle skoro 30 mjeseci, ovdje se pise kako ce lagumdzija sve usrati, a jedna od najposjecenijih tema je ona s naslovom "prodao drzavu za veceru" (aluzija na popularni cetnicki slogan)... dakle napravice treci entitet, potpisace ovo ono, prodace drzavu da bude ministar, uvalice nas u dugove, sjebace institucije na drzavnom nivou itd.
a ne mogu se sjetiti ni desetine stvari koje su se valjale po forumu, a mogla bi se enciklopedija sastavit

eto ja ga prvi ne volim, prozivo sam ga i kad to jos nije bilo "in", tj kad su mnogi njegovi kriticari s foruma nosili partijske i mahali zastavicama na skupovima sdp-a...

ali hajmo malo bit objektivni - koje blato? sta se od tih silnih "prognoza" obistinilo? sta je konkretno uradjeno od tih katastrofalno losih stvari?
ekonomija? isti kurac ko i prije tri godine, ne idemo nigdje, ali nije ni bolje... i nismo zaduzeni do vrata
treci entitet? ako ga "pravi" ovim tempom onda ne vidim neki razlog za brigu - nema ga ni na mapi
samostalna rs? bice sljedece hefte
politika u policiji? hm, dje i sta?
elektroprenos, energetika? ne vidim neku razliku
prodaja telecoma? nista (mada se ne bi bunio, imam dionica

)
pravosudje? nisam primjetio da je ukinuto bilo sta na drzavnom nivou
demilitarizacija, nato? sta je uradjeno
penzije? nisam primjetio da smo preuzeli penzionere iz RS
ukratko, tema "prodao drzavu za veceru" je nabila 177 stranica za 3 mjeseca... SDP, vlada fbih, lagumdzija i ostale teme stotine ako ne i hiljade stranica od izbora do danas... i sta se od svega toga zapravo desilo?
da se obistinio i deseti dio crnih "prognoza" iz pomenutih tema, danas bi zivjeli u fildzan drzavi, bili gladni, mozda bi se i ratovalo, a zlaja bi picio u privatnom avionu po bijelom svijetu...
jebote zivot forum me doveo do toga da branim jebenog lagumdziju,

kojem vec 15 godina jebem mater cim ga vidim na tv-u...

kad bi izasao na bingo da kaze kako je alfons ubo milion, opet bi mu jebo mater...
ali to ne znaci da sam idiot i da cu povjerovati svemu sto servira sda, sbih i kojekakva udruzenja odhebanih pionira... a kad smo vec kod njih, gdje nestadose oni silni ljubitelji slobodne bosne i TV1? oni razocarani, odbaceni prezervativi u pionirskim kapicama? jel do mene ili ih nesto nema u zadnje vrijeme...

recimo od izbora prosle godine

naravno necu da pominjem imena, ali svi znamo o kome se radi...
ako zanemarimo sve te crne prognoze koje se nisu obistinile (niti se mogu obistiniti), nakon 30 jebenih mjeseci opsteg crnila i propasti, nevidjene katastrofe koju nam sprema slucajni prolaznik... ispade da je najveci problem sdp-a sto se previse grade autoputevi, pa se fol zaduzujemo (pogledati temu ako niste pratili)... sto se mene tice, da nam je jos takvih problema