Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
%tacno*

#31951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by %tacno* »

“U martu je postignut dogovor o napretku koji bi omogućio da Bosna i Hercegovina dobije MAP, akcioni plan za članstvo. Ustavni sud je pojasnio sve preostale pravne dileme oko načina rješavanja pitanja državne imovine. Stoga ću, ako Predsjedništvo u novembru donese odluku, ja lično ići na ministarski sastanak NATO saveza u Bruxellesu u decembru i insistirati da vam se dodijeli MAP”, podsjetio je Moon na riječi Clinton tokom njenog boravka u Sarajevu

Ima jedan predsjednik koji nas je ubjedjivao da je dovoljno da ON samo ode na zasjedanje NATO-a u Chikago i eto MAP-a a posle Chikaga onda izjavljuje...
“Želim podsjetiti da nismo ni očekivali da MAP bude aktiviran sada, već da samit u Chicagu da zeleno svjetlo da MAP može biti aktiviran u septembru. Čak i da smo završili odluku o vojnoj imovini u Parlamentu, opet ne bismo dobili aktivaciju, jer je MAP projektovan za septembar mjesec. Najbitnije je da zbog zastoja nismo sankcionisani za septembar”, rekao je ministar Lagumdžija, te naglasio kako je BiH dobila jasnu poruku da bi samit NATO-a 2014. mogao biti samit proširenja u kojem bi BiH mogla dobiti članstvo u NATO-u.

http://doznajemo.com/2012/05/22/optimis ... 14-godine/
heckler

#31952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

%tacno* wrote:“U martu je postignut dogovor o napretku koji bi omogućio da Bosna i Hercegovina dobije MAP, akcioni plan za članstvo. Ustavni sud je pojasnio sve preostale pravne dileme oko načina rješavanja pitanja državne imovine. Stoga ću, ako Predsjedništvo u novembru donese odluku, ja lično ići na ministarski sastanak NATO saveza u Bruxellesu u decembru i insistirati da vam se dodijeli MAP”, podsjetio je Moon na riječi Clinton tokom njenog boravka u Sarajevu

Ima jedan predsjednik koji nas je ubjedjivao da je dovoljno da ON samo ode na zasjedanje NATO-a u Chikago i eto MAP-a a posle Chikaga onda izjavljuje...
“Želim podsjetiti da nismo ni očekivali da MAP bude aktiviran sada, već da samit u Chicagu da zeleno svjetlo da MAP može biti aktiviran u septembru. Čak i da smo završili odluku o vojnoj imovini u Parlamentu, opet ne bismo dobili aktivaciju, jer je MAP projektovan za septembar mjesec. Najbitnije je da zbog zastoja nismo sankcionisani za septembar”, rekao je ministar Lagumdžija, te naglasio kako je BiH dobila jasnu poruku da bi samit NATO-a 2014. mogao biti samit proširenja u kojem bi BiH mogla dobiti članstvo u NATO-u.

[url]http://no%20links.com/2012/05/22/optimisticni-lagumdzija-bih-bi-mogla-u-uci-nato-2014-godine/[/url]

Koga ovaj majmun laze!? Sam NATO je rekao da nakon aktiviranja MAPa treba 3-6 godina do punopravnog clanstva. Eto ovaj kloc ce NATU da objasni da su u krivu!?
Nass

#31953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Američki Kongres raspravljat će o krizi u BiH
Danas se Budimir sastao i sa kongresmenom Johnom Larsonom, a planiran je bio susret i sa zamjenikom pomoćnika državne tajnice SAD-a Philipom Reekerom

Američki kongresmeni početkom naredne godine organizirat će raspravu o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini na koju je pozvan predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, saopćeno je iz ureda predsjednika Federacije BiH.

Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH, tokom višednevne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, razgovarao je u Washingtonu sa senatorom Benjaminom Cardinom o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Senator Cardin je kazao da je nužno, što prije, organizirati javnu raspravu o aktualnoj situaciji s ciljem rješavanja krize u BiH, te pozvao predsjednika Budimira da bude jedan od sudionika te javne rasprave. Raspravu će organizirati Kongres u što kraćem roku, kazao je Cardin.

Predsjednik Federacije BiH sastao se i sa senatoricom Clair McCaskill, te senatorom Jamesom Rischem, kao i sa kongresmenima Jimom McDermottom i Zoe Lofgren.

Danas se Budimir sastao i sa kongresmenom Johnom Larsonom, a planiran je bio susret i sa zamjenikom pomoćnika državne tajnice SAD-a Philipom Reekerom.

Podsjetimo da je Živko Budimir u trodnevnu posjetu Washingtonu otišao na poziv Centra za transatlantske relacije. Predsjednik Federacije održao je u ponedjeljak predavanje na Univerzitetu "John Hopkins", gdje je pred brojnim gostima govorio o aktualnom stanju u Bosni i Hercegovini i mogućnostima izlaska iz krize.

Zvaničnu posjetu SAD-u Budimir je završio danas.
yugi

#31954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

Šta ovo imbecili rade u Srebrenici :( Postoji li išta na ovom dunjaluku što je sveto seri usranom Džugašviliju :( Još gledam onog hohštaplera Malkića kako se smješka sa bratijom :( Brukaaaaaaa :(
yugi

#31955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

cetmi wrote:
yugi wrote:Šta ovo imbecili rade u Srebrenici :( Postoji li išta na ovom dunjaluku što je sveto seri usranom Džugašviliju :( Još gledam onog hohštaplera Malkića kako se smješka sa bratijom :( Brukaaaaaaa :(
Jebem li ga ako je meni više jasno koliko ovaj čovjek može nisko pasti, a da ga mi ne pokušamo prije toga oboriti.
Pa koje više sve ustupke mora učiniti ovim govnima iz genocidne tvorevine i HDZ-u da bi ovi jednom rekli e to je too nema više :x
Nass

#31956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Jadni mi. Bojim se da ce do 2014. godine projekat rastakanja i podjele BiH biti gotov, sa ovakvim SDP-om i SBB-om. Jos nam jedino medjunarodna zajednica ostaje kao potencijalna kocnica ovoj 'koaliciji', a jadni smo mi ako samo o tome ovisimo.....

Mislim da je heckler u pravu, vrijeme je za bunt na ulicama.
heckler

#31957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

cetmi wrote:Ne mogu da vjerujem da se ljudi iz SDP-a ne pobune. Pa jebote ne može o njihovoj sudbini i njihovom ugledu odlučivati Lagumdžija, Hakija i Taran.
Ovo je kraj SDP-a. Nema ga više.
Možda su i u SDP-u odustali od borbe, možda se čeka Željko i masovan egzodus, a biće ga u to nema sumnje.
Da kojim slucajem imam SDPovu knjizicu organizovao bih javno spaljivanje.
FOČANSKI PROPISI

#31958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by FOČANSKI PROPISI »

heckler wrote:
cetmi wrote:Ne mogu da vjerujem da se ljudi iz SDP-a ne pobune. Pa jebote ne može o njihovoj sudbini i njihovom ugledu odlučivati Lagumdžija, Hakija i Taran.
Možda su i u SDP-u odustali od borbe, možda se čeka Željko i masovan egzodus, a biće ga u to nema sumnje.
Ništa vi ne razumijete!
CungaLunga

#31959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CungaLunga »

FOČANSKI PROPISI wrote:
heckler wrote:
Ništa vi ne razumijete!
Hajde onda, objasni nam?
heckler

#31960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

FOČANSKI PROPISI wrote:
heckler wrote:
Ništa vi ne razumijete!
Prosvijetli me molim te.
FOČANSKI PROPISI

#31961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

SDP je uz BNS jedina nada.
heckler

#31962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

FOČANSKI PROPISI wrote:SDP je uz BNS jedina nada.
Kome? Cetnicima i ustasama da podijele Bosnu?
Cosmic

#31963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cosmic »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:run:
Propast i katastrofa

#31964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Propast i katastrofa »

Edhem Bicakcic da nas povede u svijetlu buducnost :-?
FOČANSKI PROPISI

#31965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Propast i katastrofa wrote:Edhem Bicakcic da nas povede u svijetlu buducnost :-?
Vama niko i ništa ne valja.Osnujte stranku i povedite nas vi u svijetlu budućnost.
Meni se jako žuri.Dvadeset godina prođe ni u šta.Nije vas nekoliko pametnije od pola milona ljudi.
Sve ovo što vi pišete je vraćanje unazad.Vraćanje u okrilje SDA.Vraćanje zločinu.
muha_sa

#31966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Propast i katastrofa wrote:Edhem Bicakcic da nas povede u svijetlu buducnost :-?
Vama niko i ništa ne valja.Osnujte stranku i povedite nas vi u svijetlu budućnost.
Meni se jako žuri.Dvadeset godina prođe ni u šta.Nije vas nekoliko pametnije od pola milona ljudi.
Sve ovo što vi pišete je vraćanje unazad.Vraćanje u okrilje SDA.Vraćanje zločinu.
pošto sam, otkako imam pravo glasa, redovan na svim izborima, molio bih te da me uputiš ko ima dobar program, koga da pratim pa da ga na sljedecim zaokružim.
FOČANSKI PROPISI

#31967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

muha_sa wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
pošto sam, otkako imam pravo glasa, redovan na svim izborima, molio bih te da me uputiš ko ima dobar program, koga da pratim pa da ga na sljedecim zaokružim.
Edhem Bičakčić izdati ne zna.
Glasaj za BNS!
žuta

#31968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by žuta »

na sljedečim izborima SDA će rasturit a mislim da zlaja neće biti ni opozicija :D
hugo555

#31969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hugo555 »

heckler wrote:
znaci li ovo da su sdp balije??
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#31970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by independer »

hugo555 wrote:
heckler wrote:
znaci li ovo da su sdp balije??
znaci
hugo555

#31971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hugo555 »

samo da smo jednako zastupljeni to je sve :-)
independer

#31972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by independer »

hugo555 wrote:samo da smo jednako zastupljeni to je sve :-)
ko to mi?
hugo555

#31973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hugo555 »

pa cetnici ustase i balije.
independer

#31974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by independer »

hugo555 wrote:pa cetnici ustase i balije.
pa sta si ti od ovo troje?
hugo555

#31975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hugo555 »

zasto da se svadjamo malo????
nisam ni jedno
Locked