I ti postade ljevičarwebby-x wrote:......
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#24226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- seln
#24227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slabo se razabires u bracno pravo.webby-x wrote:Problem je što kuća nikad nije bila tvoja da bi je mogao izbaciti.madner wrote:Razvod bi bio neminovan, nakon sto bi je izbacio iz kuce
Ovako trpi ljubavnika i ženu, u njenoj kući, koja te više ne voli jer je tučeš.
Onaj koji pocne da svrlja gubi sve i mora da iseli.
Ali, ako ti to busanje u kokosja prsa pomaze, samo naprijed.
Ja ti mogu reci kako ce to zavrsiti: nevjerna drolja ce preseliti kod ljubavnika, koji ce ubiti boga u njoj...
jer, ako je varala prvog muza, varace i njega.
- webby-x
#24228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako će bolan švrljati?seln wrote:Onaj koji pocne da svrlja gubi sve i mora da iseli.
Pa taj odnos je postojao i prije ovog virtualnog braka.
I taj muž je znao za tog tzv. ljubavnika i prije braka.
Usporedba je komična.
Meni je zaista fascinantno da se Bošnjaci i dan danas
čude vezama Hrvata u BiH i Hrvatskoj ili Srba u BiH i Srbiji.
Do do kada će se neki čuditi?
- seln
#24229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ta drolja je se nekad klela u vjernost.webby-x wrote:Kako će bolan švrljati?seln wrote:Onaj koji pocne da svrlja gubi sve i mora da iseli.
Pa taj odnos je postojao i prije ovog virtualnog braka.
I taj muž je znao za tog tzv. ljubavnika i prije braka.
![]()
Usporedba je komična.
Meni je zaista fascinantno da se Bošnjaci i dan danas
čude vezama Hrvata u BiH i Hrvatskoj ili Srba u BiH i Srbiji.
Do do kada će se neki čuditi?
A mi se cudimo tome samo da bi tebi bilo fascinantno.
Ko se cudi, jadan bio?
Dajes opravdanje svim majorizatorima ovog svijeta. Nastavi...
-
popajic
#24230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako god okrenes nevjernicu neko izmajoriziraseln wrote:Slabo se razabires u bracno pravo.webby-x wrote:Problem je što kuća nikad nije bila tvoja da bi je mogao izbaciti.madner wrote:Razvod bi bio neminovan, nakon sto bi je izbacio iz kuce
Ovako trpi ljubavnika i ženu, u njenoj kući, koja te više ne voli jer je tučeš.
Onaj koji pocne da svrlja gubi sve i mora da iseli.
Ali, ako ti to busanje u kokosja prsa pomaze, samo naprijed.![]()
Ja ti mogu reci kako ce to zavrsiti: nevjerna drolja ce preseliti kod ljubavnika, koji ce ubiti boga u njoj...
jer, ako je varala prvog muza, varace i njega.
Nije joj lako...vazda ni na nebu ni na zemlji
- madner
#24231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne jer bi time negirao samu ustavnu strukturu BiH. Da je i tako opet bi se na biralistu morao izjasniti pa onda dobiti svoju listu. Nije to sitnica, da je bilo tako BiH ne bi imala pravo na nezavisnost bez da sva tri konstituivna naroda pristanu.Corto Maltese wrote:Dakle, da je Milanović rekao: "Vi ste legitimni pripadnici Hrvatskog naroda iza kojih, usput, stoji većina hrvatskog glasačkog tijela, što se da provjeriti u poslaničkim klupama, pogotovo u Domovima Naroda Parlamentarne Skupštine BiH, kao i Skupštine FBiH.", onda bi sve bilo OK?
Jebi ga, znao sam da si sitničav, ali ne toliko. Da smo, ne d'o Bog, u istoj raji, garant bi me svaki put ispravio kada kažem da sam Bosanac, jer je ispravno Bosanac i Hercegovac.
U svakom slučaju, hitno javiti Zlaji da povuče potpis sa ovog dogovora:
Kako nezvanično saznaje FTV, najvjerojatnije će mjesto mandatara zauzeti Vjekoslav Bevanda. Međutim iako se ranije pretpostavljalo da će ministarstvo pravde pripasti Borjani Krišto iz HDZ-a BiH, još nije poznato da li će to tako i biti. Prema našim izvorima Sadik Ahmetović će ostati na mjestu ministra sigurnosti BiH.
Dogovor o minstarstvima je sljedeći:
Ministarstvo vanjskih poslova - Bošnjak
Ministarstvo sigurnosti - Bošnjak
Ministarstvo odbrane - Bošnjak
Ministarstvo finansija i trezora - Srbin
Ministarstvo pravde - Hrvat
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa - Srbin
Ministarstvo komunikacija i prometa - Bošnjak
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Hrvat
Ministarstvo civilnih poslova - Srbin
Budući da su se stranke iz RS-a odrekle četvrtog ministarskog mjesta dogovoreno je da u državnim agencijama RAK i SIPA direktor bude Srbin, Uprave za indirektno oporezivanje Hrvat (o imenu se trebaju dogovoriti SDP i HDZ BiH), direktor Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) bi trebao biti iz reda bošnjačkog naroda.
Sveobuhvatnim dogovorom, na koji su građani BiH, na žalost, čekali više od godinu dana, dogovorene su i pozicije zamjenika ministara.
Ministarstvo vanjskih poslova - Srbin
Ministarstvo pravde - Srbin
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Srbin
Ministrstvo odbrane - Hrvat i Srbin
Ministarstvo sigurnosti - Hrvat
Ministarstvo prometa i komunikacija - Hrvat
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa -Bošnjak
Ministarstvo finansija i trezora - Bošnjak
Ministarstvo civlinih poslova - Bošnjak
Mnogi bi volili da je tako i onda bi stvarno bio red da se stavi kljuc u bravu.
Spisak ti nije ispravan i to opet za jednu kljucnu stvar. Nema covjeka koji se izjasnjava isto kao i ti i njegove kvote.
- Corto Maltese
#24232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najzad smo se složili oko nečega. Spisak nije ispravan. Ne da nije ispravan nego je pogan do jaja. I onoga ko ga je ovjerio treba za jaja objesiti.madner wrote:Ne jer bi time negirao samu ustavnu strukturu BiH. Da je i tako opet bi se na biralistu morao izjasniti pa onda dobiti svoju listu. Nije to sitnica, da je bilo tako BiH ne bi imala pravo na nezavisnost bez da sva tri konstituivna naroda pristanu.Corto Maltese wrote:Dakle, da je Milanović rekao: "Vi ste legitimni pripadnici Hrvatskog naroda iza kojih, usput, stoji većina hrvatskog glasačkog tijela, što se da provjeriti u poslaničkim klupama, pogotovo u Domovima Naroda Parlamentarne Skupštine BiH, kao i Skupštine FBiH.", onda bi sve bilo OK?
Jebi ga, znao sam da si sitničav, ali ne toliko. Da smo, ne d'o Bog, u istoj raji, garant bi me svaki put ispravio kada kažem da sam Bosanac, jer je ispravno Bosanac i Hercegovac.
U svakom slučaju, hitno javiti Zlaji da povuče potpis sa ovog dogovora:
Kako nezvanično saznaje FTV, najvjerojatnije će mjesto mandatara zauzeti Vjekoslav Bevanda. Međutim iako se ranije pretpostavljalo da će ministarstvo pravde pripasti Borjani Krišto iz HDZ-a BiH, još nije poznato da li će to tako i biti. Prema našim izvorima Sadik Ahmetović će ostati na mjestu ministra sigurnosti BiH.
Budući da su se stranke iz RS-a odrekle četvrtog ministarskog mjesta dogovoreno je da u državnim agencijama RAK i SIPA direktor bude Srbin, Uprave za indirektno oporezivanje Hrvat (o imenu se trebaju dogovoriti SDP i HDZ BiH), direktor Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) bi trebao biti iz reda bošnjačkog naroda.
Sveobuhvatnim dogovorom, na koji su građani BiH, na žalost, čekali više od godinu dana, dogovorene su i pozicije zamjenika ministara.
Mnogi bi volili da je tako i onda bi stvarno bio red da se stavi kljuc u bravu.
Spisak ti nije ispravan i to opet za jednu kljucnu stvar. Nema covjeka koji se izjasnjava isto kao i ti i njegove kvote.
- Hemel
#24233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
za sada jeste ali imate priliku i da ne budete (dijaspora)webby-x wrote:A što se ti brineš za Hrvate?LBVIEW wrote:Ma bravo-vec ste na dobrom putu da "de jure i de facto" uz bratsku pomoc Hrvatske od sebe napravite dijasporu iste u BiH. Valjda ti ne trebam govoriti kakve bi posljedice takvih vasih aktivnosti mogle biti po vas same, kao i to da ce ogromna vecina na ovoj strani biti potpuno indiferentna i bescutna u vezi kuknjave o nepravdi, majorizaciji, sl.
Eto ti tako brižan pa ti stalo da Hrvati od sebe ne naprave dijasporu.
Hrvati BiH nisu dijaspora Hrvatske, ali su dio hrvatskog naroda.
To što se Bošnjaci još uvijek tome čude je njihov problem.
- Sasvim_Obican
#24234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je stalo da Hrvati budu ravnopravni i da se vrate ideji BiH koju su, zajedno sa svim ostalim građanima, podržali na referendumu. Ovo što sad imamo na sceni je destruktivno političko ponašanje, demoliranje i protjerivanje države iz Hercegovine, a to će, bojim se, završiti autodestruktivno.
Hrvati u BiH jesu dio hrvatskog naroda, ali punu konstitutivnost u BiH mogu tražiti tek kad prestanu biti "Hrvati izvan domovine", a prihvate BiH kao svoju domovinu.
Hrvati u BiH jesu dio hrvatskog naroda, ali punu konstitutivnost u BiH mogu tražiti tek kad prestanu biti "Hrvati izvan domovine", a prihvate BiH kao svoju domovinu.
- madner
#24235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On je vec mrtav i ovog dana dobije cvijece.Corto Maltese wrote: Najzad smo se složili oko nečega. Spisak nije ispravan. Ne da nije ispravan nego je pogan do jaja. I onoga ko ga je ovjerio treba za jaja objesiti.
Samo ne razumijem zasto je najveci problem stranka koja se trudi da to stanje popravi, koja se bori za gradjanski princip.
- Corto Maltese
#24236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj spisak može poslužiti kao manifest načela borbe protiv građanskog principa. Stranka koja ga je, početkom ove godine, ovjerila je prešla na mračnu stranu. Ništa novo, prelazak je obavljen već ranije, ali je javno objavljen ovim spiskom.madner wrote:On je vec mrtav i ovog dana dobije cvijece.Corto Maltese wrote: Najzad smo se složili oko nečega. Spisak nije ispravan. Ne da nije ispravan nego je pogan do jaja. I onoga ko ga je ovjerio treba za jaja objesiti.
Samo ne razumijem zasto je najveci problem stranka koja se trudi da to stanje popravi, koja se bori za gradjanski princip.
Last edited by Corto Maltese on 01/03/2012 21:02, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#24237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa nisu oni podržali tu ili takvu ideju koju ti misliš da jesu.Sasvim_Obican wrote:Meni je stalo da Hrvati budu ravnopravni i da se vrate ideji BiH koju su, zajedno sa svim ostalim građanima, podržali na referendumu.
- Corto Maltese
#24238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Btw, bio sam zauzet na drugom mjestu, pa nisam gledao večerašnje informativne emisije. Da li je ijedan medij prenio dio svečanog govora člana predsjedništva BiH koji je glasio: "Ako vam je dosadno, mogu ja i prekinuti sa čitanjem!"
- muha_sa
#24239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jest Hajat--još Željko i pojasnio.Corto Maltese wrote:Btw, bio sam zauzet na drugom mjestu, pa nisam gledao večerašnje informativne emisije. Da li je ijedan medij prenio dio svečanog govora člana predsjedništva BiH koji je glasio: "Ako vam je dosadno, mogu ja i prekinuti sa čitanjem!"
- Corto Maltese
#24240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam kako je pojasnio, ali znam da nisam bio jedini koji se večeras tamo zbog njega crvenio.muha_sa wrote:jest Hajat--još Željko i pojasnio.Corto Maltese wrote:Btw, bio sam zauzet na drugom mjestu, pa nisam gledao večerašnje informativne emisije. Da li je ijedan medij prenio dio svečanog govora člana predsjedništva BiH koji je glasio: "Ako vam je dosadno, mogu ja i prekinuti sa čitanjem!"
- nellington
#24241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Obeć'o vas je sve skinuti sa protokol listeCorto Maltese wrote:Ne znam kako je pojasnio, ali znam da nisam bio jedini koji se večeras tamo zbog njega crvenio.muha_sa wrote:jest Hajat--još Željko i pojasnio.Corto Maltese wrote:Btw, bio sam zauzet na drugom mjestu, pa nisam gledao večerašnje informativne emisije. Da li je ijedan medij prenio dio svečanog govora člana predsjedništva BiH koji je glasio: "Ako vam je dosadno, mogu ja i prekinuti sa čitanjem!"
- madner
#24242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo postaje smjesno, postavljas lazni spisak gdje je sve svedeno na tri konstititivna naroda. Nadji barem ispravan pa onda reci da je manifest za nesto.
Samo se onda ne uklapaju te pozicije za Bosance u pricu.
Samo se onda ne uklapaju te pozicije za Bosance u pricu.
-
radostan dan
#24243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
može li objašnjenje Korto, o čemu se radi, nisam pratio?
- Corto Maltese
#24244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šteta, a tek su počeli praviti kolače kako i priliči Danu Nezavisnosti.nellington wrote:
Obeć'o vas je sve skinuti sa protokol liste

- Corto Maltese
#24245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Počeo Željko govor, i nakon par rečenica, valjda mu zasmetala buka u pozadini, prekinuo rekao: "Mogu ja i prestati sa čitanjem, ako vam je dosadno", a onda počeo komandovati: "Zatvaraj ta vrata!"radostan dan wrote:može li objašnjenje Korto, o čemu se radi, nisam pratio?
Gaf protokola, kratak fitilj, ali jebi ga. Ima bar 50 načina da se to gospodski uradi, ali on izabrao pedeset i prvi.
Ostatak govora- 'nako. Pun opštih mjesta, nervozan i po tonu i po sadržaju.
Bakirov govor je bio neuobičajeno dobar. Ne samo za Bakira, već za BiH političare uopšte. Nadam se da ga je neka TV kuća prenijela u cijelosti. Vrlo precizan, bez opštih mjesta, osim uobičajenog (ovaj put samo jednog) spominjanja rahmetli Babe. Kad bi se toga riješio, moglo bi nešto od njega biti.
-
radostan dan
- Mikado
#24247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gleda li ko Zabranjeni forum ? 
- Sasvim_Obican
#24248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koju su sad ublehu sa "migrene" društva zvali ?Mikado wrote:Gleda li ko Zabranjeni forum ?
- Mikado
#24249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema ko nije tu
Slušajući ove "uvažene" političare iz RS, ja razmišljam da odem kod njih azil tražit
Ma europska unija je šaša za njih.
Ma europska unija je šaša za njih.
- Corto Maltese
#24250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Saša stvarno ima problem sa uravnoteženim izborom gostiju