Dakle, da je Milanović rekao: "
Vi ste legitimni pripadnici Hrvatskog naroda iza kojih, usput, stoji većina hrvatskog glasačkog tijela, što se da provjeriti u poslaničkim klupama, pogotovo u Domovima Naroda Parlamentarne Skupštine BiH, kao i Skupštine FBiH.", onda bi sve bilo OK?
Jebi ga, znao sam da si sitničav, ali ne toliko. Da smo, ne d'o Bog, u istoj raji, garant bi me svaki put ispravio kada kažem da sam Bosanac, jer je ispravno Bosanac i Hercegovac.
U svakom slučaju, hitno javiti Zlaji da povuče potpis sa ovog dogovora:
Kako nezvanično saznaje FTV, najvjerojatnije će mjesto mandatara zauzeti Vjekoslav Bevanda. Međutim iako se ranije pretpostavljalo da će ministarstvo pravde pripasti Borjani Krišto iz HDZ-a BiH, još nije poznato da li će to tako i biti. Prema našim izvorima Sadik Ahmetović će ostati na mjestu ministra sigurnosti BiH.
Dogovor o minstarstvima je sljedeći:
Ministarstvo vanjskih poslova - Bošnjak
Ministarstvo sigurnosti - Bošnjak
Ministarstvo odbrane - Bošnjak
Ministarstvo finansija i trezora - Srbin
Ministarstvo pravde - Hrvat
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa - Srbin
Ministarstvo komunikacija i prometa - Bošnjak
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Hrvat
Ministarstvo civilnih poslova - Srbin
Budući da su se stranke iz RS-a odrekle četvrtog ministarskog mjesta dogovoreno je da u državnim agencijama RAK i SIPA direktor bude Srbin, Uprave za indirektno oporezivanje Hrvat (o imenu se trebaju dogovoriti SDP i HDZ BiH), direktor Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) bi trebao biti iz reda bošnjačkog naroda.
Sveobuhvatnim dogovorom, na koji su građani BiH, na žalost, čekali više od godinu dana, dogovorene su i pozicije zamjenika ministara.
Ministarstvo vanjskih poslova - Srbin
Ministarstvo pravde - Srbin
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Srbin
Ministrstvo odbrane - Hrvat i Srbin
Ministarstvo sigurnosti - Hrvat
Ministarstvo prometa i komunikacija - Hrvat
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa -Bošnjak
Ministarstvo finansija i trezora - Bošnjak
Ministarstvo civlinih poslova - Bošnjak