Znam al vidim krenulo te pa reko da i o tom koju kazesBosnolog wrote:Tema nije Iran,niti Izrael,.....
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Co0l
#24151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bosnolog
#24152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stranke su prolazne a politicari su potrosni u servisiranju gradana,treba glasati i podrzati one pojedince i stranke koje rade u interesu drzave i njenih gradana.Takve stranke nema u Bosni i Hercegovini,stoga nemas potrebe da likujes nad time,da li me je krenulo ili ne,mnogo je bitnije sta ce biti sutra.Ocito da gledamo stvari iz drugacije perspektive,ja nemam potrebe biti niciji zastitnik niti podanik, jer nemam stranackih niti licnih interesa,mene interesuje jedino BiH i oni gradana kojima je stalo do BiH. 
-
radostan dan
#24153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da li to znači da se osim - dejton dok se boje ne rastope, odustaje i od taktike - rahat patnja?Bosnolog wrote:Stvari su se promjenili nakon nedavnog glasanja u Parlamentu BiH po pitanju popisa i drzavljastva u L/K cime su legalizovali genocinu,etnicko ciscenje,to jest ono sto nisu imali daytonskom nametnutom ludackom kosuljom a tice se amandmana oko povratak raseljenih,imena ausvica,legalizacije Karadziceve policije,....Sarajevo je prihvatilo gora rjesenja od onoh koje je dayton nametnuo,....Ostaje jos da raskrcme drzavnu imovinu i usvoje Sejdin-Finci sudsku odluku i Cosic moze zadovoljan umrijeti,....Co0l wrote:Sta bi od one 'Dejton dok se boje ne rastope' koju si cca 1000 puta ponovio?Bosnolog wrote:
2009 godine kada su prihvatili amandman na Distrikt Brcko,od tada je on postao niciji,cime je postao mjesto inicijalnog sukoba u buducnosti,tada je i legalizovan ilegalni i nametnuti genocidni daytonski ustav,cija legitimost se moze i treba osporiti kod medunarodnog suda pravde u Strazburu,na isti nacin kako je presudom Sejdic-Finci dokazano da je diskriminirajuci,on je aparthejdski i ne civilizacijski......Usvajanje amandmana na Distrikt Brcko je bila veca podvala od Aprilskog paketa,....
a sad ozbiljno...teško mi se odlučiti, ko tragičnije doživljava bilo kakvu izmjenu postojećih zakona i stanja, ti ili dane čanković.
isto ovako i on piše, samo sa kontra strane.
- Bosnolog
#24154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ce ipak odluciti o sudbini BiH oni kojima je stalo do BiH.radostan dan wrote:
da li to znači da se osim - dejton dok se boje ne rastope, odustaje i od taktike - rahat patnja?
a sad ozbiljno...teško mi se odlučiti, ko tragičnije doživljava bilo kakvu izmjenu postojećih zakona i stanja, ti ili dane čanković.
isto ovako i on piše, samo sa kontra strane.
Kupovina socijalnog mira uz vracanje posudenih kredita od MMF novim kreditnim zaduzenjima ce drzati vodu do prelomnog momenta,to jest kada to vracanje kreditni rata postane nemoguca misija....a do tada ce biti rahat patnja,...
- Co0l
#24155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E jos kad bi mi naveo gdje sam to govorio da stranke ne trebaju da rade to sto sad govoris da bi trebale raditi bilo bi super.Bosnolog wrote:Stranke su prolazne a politicari su potrosni u servisiranju gradana,treba glasati i podrzati one pojedince i stranke koje rade u interesu drzave i njenih gradana.Takve stranke nema u Bosni i Hercegovini,stoga nemas potrebe da likujes nad time,da li me je krenulo ili ne,mnogo je bitnije sta ce biti sutra.Ocito da gledamo stvari iz drugacije perspektive,ja nemam potrebe biti niciji zastitnik niti podanik, jer nemam stranackih niti licnih interesa,mene interesuje jedino BiH i oni gradana kojima je stalo do BiH.
Zato ti i kazem,kad vec pricas o svemu i svacemu i sto ima i sto nema veze sa replikama i kako inace o cemu god da pricas dodjes do nekih drzavnih izdajnika onda komotno mozes pricat i o Iranu i izraelu ili o ovogodisnjem Berlinaleu jer onako kako izvlacis zakljucke ionako ces nakon dva-tri posta doc do zakljucka da je iranski nuklearni program produkt tajnih dogovora velikosrpskih agenata i domacih izdajnika i da Andjelina nije dobila Zlatnog medvjeda zato sto je tvoj dojucerasnji idol Zlatko izdajnicki lobirao kod zirija da ga ne dobije.
U slucaju da se zapitas kakve sad veze Andjelina ima sa bilo cime da ti odgovorim-ama bas nikakve,isto kao ni ta prica o strankama koju meni vazis jer sam ja to pricao prije godinu dana dok si ti likovao zbog 'najvece pobjede nakon '45.-te' i zato sto se 'vratio Valter'.
Al et,mozda i to skontas za koju godinu,previse bi bilo ocekivat da za jedan dan skroz dodjes tobe,samo nemoj opet skrenut s pravog puta
- Bosnolog
#24156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovdje si svasta nadrobio,.....Co0l wrote:
E jos kad bi mi naveo gdje sam to govorio da stranke ne trebaju da rade to sto sad govoris da bi trebale raditi bilo bi super.
Zato ti i kazem,kad vec pricas o svemu i svacemu i sto ima i sto nema veze sa replikama i kako inace o cemu god da pricas dodjes do nekih drzavnih izdajnika onda komotno mozes pricat i o Iranu i izraelu ili o ovogodisnjem Berlinaleu jer onako kako izvlacis zakljucke ionako ces nakon dva-tri posta doc do zakljucka da je iranski nuklearni program produkt tajnih dogovora velikosrpskih agenata i domacih izdajnika i da Andjelina nije dobila Zlatnog medvjeda zato sto je tvoj dojucerasnji idol Zlatko izdajnicki lobirao kod zirija da ga ne dobije.
U slucaju da se zapitas kakve sad veze Andjelina ima sa bilo cime da ti odgovorim-ama bas nikakve,isto kao ni ta prica o strankama koju meni vazis jer sam ja to pricao prije godinu dana dok si ti likovao zbog 'najvece pobjede nakon '45.-te' i zato sto se 'vratio Valter'.
Al et,mozda i to skontas za koju godinu,previse bi bilo ocekivat da za jedan dan skroz dodjes tobe,samo nemoj opet skrenut s pravog puta
Svaka stranka koja dobije legitimu izbornu vecinu gradana, a koja je dobije predizbornom pricom da ce raditi za dobrobiti istih po pitanjma na osnovu kojih su dobili treba podrzati i uvazavati,to ne podrazumjeva one koji su dobili glasove na promociji antidrzavnih interesa kao neke stranke,odnosi se na one koje to rade dvije decnije u kontoinuitetiu.Sa takvim politikama se ne ide u koaliciju na drzavnom nivou jer ce biti vise stete nego korsiti,stoga je bila je opcija da se blokiraju te njihove antidrzavne nakane iz opozicije,.
Odlicno znas da niti jedna stranka nema nadpolovinu izbornu vecinu u ovako nakaradno uredenoj BiH.Stoga je realno da nece moci ostvariti sve ono sto je obecano,....Sve ostalo na sto se pristane i uradi ima svoje posljedice,na koje ce gradani sledecim glasanjem dati svoj sud,...podrska za ono sto smatram da nije dobo ne moze biti slijepa a vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu,...Ostale stvari koje si pisao je obicna lobotomija na koje je trosenje vremena bilo sto napisati,....
- travnik
#24157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ne trebaju ni rušiti...za to su tu "patriote".seln wrote:Zato sto ne moze.travnik wrote:
HNS ne ruši BiH,
-
gagy06
#24158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
- Co0l
#24159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve je to super al kakve veze bilo sta od toga ima sa mnom i sa mojim pisanjem?Bosnolog wrote:Ovdje si svasta nadrobio,.....Co0l wrote:
E jos kad bi mi naveo gdje sam to govorio da stranke ne trebaju da rade to sto sad govoris da bi trebale raditi bilo bi super.
Al et,mozda i to skontas za koju godinu,previse bi bilo ocekivat da za jedan dan skroz dodjes tobe,samo nemoj opet skrenut s pravog puta![]()
Svaka stranka koja dobije legitimu izbornu vecinu gradana, a koja je dobije predizbornom pricom da ce raditi za dobrobiti istih po pitanjma na osnovu kojih su dobili treba podrzati i uvazavati,to ne podrazumjeva one koji su dobili glasove na promociji antidrzavnih interesa kao neke stranke,odnosi se na one koje to rade dvije decnije u kontoinuitetiu.Sa takvim politikama se ne ide u koaliciju na drzavnom nivou jer ce biti vise stete nego korsiti,stoga je bila je opcija da se blokiraju te njihove antidrzavne nakane iz opozicije,.
Odlicno znas da niti jedna stranka nema nadpolovinu izbornu vecinu u ovako nakaradno uredenoj BiH.Stoga je realno da nece moci ostvariti sve ono sto je obecano,....Sve ostalo na sto se pristane i uradi ima svoje posljedice,na koje ce gradani sledecim glasanjem dati svoj sud,...podrska za ono sto smatram da nije dobo ne moze biti slijepa a vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu,...Ostale stvari koje si pisao je obicna lobotomija na koje je trosenje vremena bilo sto napisati,....
i dalje ne kontas zasto sam pisao o Iranu i izraelu?Pa da ti objasbnim onda kao djetetu-zato sto to nema nikakve veze sa onim o cemu smo pricali isto kao sto to sto si napisao u zadnja dva-tri posta nema nikakve veze sa mnom i mojim replikama.Kontas sad?
- travnik
#24160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Posjeta u kojoj su planirani sastanci s članovima Predsjedništvom BiH, članovima kolegija PS BiH, predsjednicima Vlada FBiH i RS-e i Predsjedateljem VM ne može biti smijurija. Pa skim se to sastaju ostali? Sa svemircima! Plus, sastanak s poduzetnicima koji gle čuda zapošljavaju više tisuća i opet gle čuda pripadnika različitih naroda, sastanak s Vladom KSB, posjeta sveučilištu i sl., je itekako značajna, a smijurija samo onima koji pokusaju što Zlaja i FTV ...ups SDP tv serviraju.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
-
palermo
#24161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka te još koju minutu ovdje, ne bilo ti zapovjeđeno, sad će se tebi odgovoriti kako je Milanović najveći prijatelj ove zemlje, i kako je sramotno što je Lagumdžija izazvao skandal.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
-
Canton
#24162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vec napisah da je lahumdzija poceo slijediti politiku silajdzica radi pokusaja ubiranja jeftinih politickih poena samo zakomplicirao situaciju. Negativno sam iznenadjen ovakvim ponasanjem SDPa.travnik wrote:Posjeta u kojoj su planirani sastanci s članovima Predsjedništvom BiH, članovima kolegija PS BiH, predsjednicima Vlada FBiH i RS-e i Predsjedateljem VM ne može biti smijurija. Pa skim se to sastaju ostali? Sa svemircima! Plus, sastanak s poduzetnicima koji gle čuda zapošljavaju više tisuća i opet gle čuda pripadnika različitih naroda, sastanak s Vladom KSB, posjeta sveučilištu i sl., je itekako značajna, a smijurija samo onima koji pokusaju što Zlaja i FTV ...ups SDP tv serviraju.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
-
popajic
#24163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno , a i veoma prijateljski zvuce Milanoviceve rijeci da ce Hrvatska pomagati BIH Hrvate i to ne milostinjom nego kroz fokusirane programepalermo wrote:Neka te još koju minutu ovdje, ne bilo ti zapovjeđeno, sad će se tebi odgovoriti kako je Milanović najveći prijatelj ove zemlje, i kako je sramotno što je Lagumdžija izazvao skandal.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
- Better Man
#24164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potpisujem! Odlično rečeneo! A to što se neki razmišljaju i ponašaju sekao uvrijeđena mlada Lagumdžija je ne bitno!travnik wrote:Posjeta u kojoj su planirani sastanci s članovima Predsjedništvom BiH, članovima kolegija PS BiH, predsjednicima Vlada FBiH i RS-e i Predsjedateljem VM ne može biti smijurija. Pa skim se to sastaju ostali? Sa svemircima! Plus, sastanak s poduzetnicima koji gle čuda zapošljavaju više tisuća i opet gle čuda pripadnika različitih naroda, sastanak s Vladom KSB, posjeta sveučilištu i sl., je itekako značajna, a smijurija samo onima koji pokusaju što Zlaja i FTV ...ups SDP tv serviraju.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
- Bosnolog
#24165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nisam tebe pitao o onome sto si ti pisao,niti sam objasnjavao i ulazio u ono sto si ti ranije pisao,vec je bilo obrnuto,...Objasnio sam ti generalno svoje stavove spram stranaka,nisam clan niti jedne od njih,niti sam zakleti glasac neke predodredene stranke,u svim demokratski drzavama izbore odlucuju tzv.fluidni glasaci i za njih se najvise bore u predizbornim kampanjama,oni koji glasaju iz interesa i po svaku cijenu su zagarantovana izborna glasacka baza,Co0l wrote: Sve je to super al kakve veze bilo sta od toga ima sa mnom i sa mojim pisanjem?
i dalje ne kontas zasto sam pisao o Iranu i izraelu?Pa da ti objasbnim onda kao djetetu-zato sto to nema nikakve veze sa onim o cemu smo pricali isto kao sto to sto si napisao u zadnja dva-tri posta nema nikakve veze sa mnom i mojim replikama.Kontas sad?
Idem pripremiti kahvu i nesto za osvjezenje,uskoro ce nasi zmajevi da igraju,....Pozz
-
Canton
#24166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I to je kao nesto lose?popajic wrote:Naravno , a i veoma prijateljski zvuce Milanoviceve rijeci da ce Hrvatska pomagati BIH Hrvate i to ne milostinjom nego kroz fokusirane programepalermo wrote:Neka te još koju minutu ovdje, ne bilo ti zapovjeđeno, sad će se tebi odgovoriti kako je Milanović najveći prijatelj ove zemlje, i kako je sramotno što je Lagumdžija izazvao skandal.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
-
popajic
#24167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije, predivno je gledati i slusati kad se komsijske "matice" brinu prvenstveno za svoje pceliceCanton wrote:I to je kao nesto lose?popajic wrote:Naravno , a i veoma prijateljski zvuce Milanoviceve rijeci da ce Hrvatska pomagati BIH Hrvate i to ne milostinjom nego kroz fokusirane programepalermo wrote:
Neka te još koju minutu ovdje, ne bilo ti zapovjeđeno, sad će se tebi odgovoriti kako je Milanović najveći prijatelj ove zemlje, i kako je sramotno što je Lagumdžija izazvao skandal.
-
VektoR
#24168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Co0l
#24169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebe da nema trebalo bi te izmislitBosnolog wrote:Ja nisam tebe pitao o onome sto si ti pisao,niti sam objasnjavao i ulazio u ono sto si ti ranije pisao,vec je bilo obrnuto,...Objasnio sam ti generalno svoje stavove spram stranaka,nisam clan niti jedne od njih,niti sam zakleti glasac neke predodredene stranke,u svim demokratski drzavama izbore odlucuju tzv.fluidni glasaci i za njih se najvise bore u predizbornim kampanjama,oni koji glasaju iz interesa i po svaku cijenu su zagarantovana izborna glasacka baza,Co0l wrote: Sve je to super al kakve veze bilo sta od toga ima sa mnom i sa mojim pisanjem?
Idem pripremiti kahvu i nesto za osvjezenje,uskoro ce nasi zmajevi da igraju,....Pozz
- Bosnolog
#24170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Milanovic je druga strana medalje Borisa Tadica,......
- heckler
#24171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hrvatska ce se "fokusirano" brinuti za svoju dijasporu u BiH dok ne udomi i zadnjeg od njih u pra-domovini. 
-
palermo
#24172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jok, kao što nema ništa loše i u tome da ja tražim od Zlaje, Sulje, boga oca, bilo koga (od tebe očito ne) da mene pomogne. Mislim, treba i meni babo.Canton wrote:
I to je kao nesto lose?
Odoh gledati zmajeve
- Co0l
#24173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jeste da je sa istog portala pa su vjerovatno svi vec procitali ali mislimm da vrijedi ovdje ponovit:
Rješenje za region je ulazak EU
Panić i Mesić: Potrebna revizija Dejtonskog sporazuma
Učesnici današnje međunarodne konferencije u Moskvi "Raspad SSSR-a i SFRJ - 20 godina poslije: zaključci i pouke" ocijenili su da je zajednički put svih bivših jugoslavenskih republika - demokratija, jačanje dobrosusjedske saradnje i evropske integracije.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/p ... /120228141
Rješenje za region je ulazak EU
Panić i Mesić: Potrebna revizija Dejtonskog sporazuma
Učesnici današnje međunarodne konferencije u Moskvi "Raspad SSSR-a i SFRJ - 20 godina poslije: zaključci i pouke" ocijenili su da je zajednički put svih bivših jugoslavenskih republika - demokratija, jačanje dobrosusjedske saradnje i evropske integracije.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/p ... /120228141
-
gagy06
#24174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok, recimo da obrnemo pitanje (posto forumasi uvijek zamjenjuju teze)- Gosp. Milanoviću, znate li vi gdje žive Hrvati u BiH? (a vidjeli smo da Hrvati uglavnom žive u Širokom Brijegu). Ja znam gdje (više) ne žive. I mislim da je to problem Hrvata u BiH. Pošto ja nisam Hrvat, nije mi jasno kakve ja koristi imam od svega ovoga, kao državljanin BiH.travnik wrote:Posjeta u kojoj su planirani sastanci s članovima Predsjedništvom BiH, članovima kolegija PS BiH, predsjednicima Vlada FBiH i RS-e i Predsjedateljem VM ne može biti smijurija. Pa skim se to sastaju ostali? Sa svemircima! Plus, sastanak s poduzetnicima koji gle čuda zapošljavaju više tisuća i opet gle čuda pripadnika različitih naroda, sastanak s Vladom KSB, posjeta sveučilištu i sl., je itekako značajna, a smijurija samo onima koji pokusaju što Zlaja i FTV ...ups SDP tv serviraju.gagy06 wrote:Gledao sam Matiju Babica, Nedjeljom u 2 gdje kaze da se razocarao u Milanovica. Ja nisam nesto bio ni ocaran, ali sam ga smatrao kao trenutno najjaceg politicara u HR. Al' ne lezi vraže. Nisam gledao sve intervjue i izjave, ali treba Milanovića pitati: Šta je vama (Vladi Hrvatske) BiH. Ako je njima BiH država, onda je ovo smijurija od posjete, ako nije, onda skidam kapu.
I pitanje za Milanovića ( a odgovorit će neko od forumasa)-da li je g. Milanović došao da prodaje Podravkine i Kraševe proizvode? Toliko oko brige o BH ekonomiji.
- Corto Maltese
#24175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, to je jedan od najvećih problema Hrvata u BiH. Ali kakve koristi, bilo ko, pa i Hrvati imaju od toga da Milanović obiđe mjesta na kojima ne žive? Da ih odatle doziva? Valjda se sa ljudima razgovara tamo gdje jesu, a ne tamo gdje ih nema?gagy06 wrote: Ok, recimo da obrnemo pitanje (posto forumasi uvijek zamjenjuju teze)- Gosp. Milanoviću, znate li vi gdje žive Hrvati u BiH? (a vidjeli smo da Hrvati uglavnom žive u Širokom Brijegu). Ja znam gdje (više) ne žive. I mislim da je to problem Hrvata u BiH.