Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
ultima_palabra

#23901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote:Da citiram vlastiti komentar na dan izbora u RH:
Prpa.ba wrote:Slavlje zbog izvjesne pobjede kukuriku koalicije mi djeluje tipicno bosanski: slavi se ono sto ce se svojski potruditi da nam se obije o glavu. SDP RH ce vise uraditi za tzv. katolicki treci entitet, nego sto je HDZ RH uradio od 1995. Steta.
Izgleda tako... ali ipak kad nulu pomnožiš sa bilo kojim brojem, opet ćeš dobiti nulu 8-)
Muflon

#23902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

Prpa.ba wrote:Slavlje zbog izvjesne pobjede kukuriku koalicije mi djeluje tipicno bosanski: slavi se ono sto ce se svojski potruditi da nam se obije o glavu. SDP RH ce vise uraditi za tzv. katolicki treci entitet, nego sto je HDZ RH uradio od 1995. Steta.
Dobro si predvidio. Tako ti je to kad na trenutak pomisliš da politiku vode programska načela, a ne lični interesi. Bošnjaci i Hrvati vide SNSD kao nacionalističku stranku, Hrvati i Srbi vide SDP BiH kao nacionalističku stranku, a Bošnjaci i Hrvati vide SDP RH kao nacionalističku stranku. A svi "svoju" stranku vide kao full socijaldemokratsku. To ti je ko sa onim skečem nadrealista, mjerač nacionalizma pišti na sve a najviše na crvenu knjižicu. Kapitalizam, socijalizam, demokratija, socijaldemokratija, liberali... sve je to maska za provođenje ličnih interesa. I priča oko trećeg entiteta nema za cilj treći entitet nego nešto sasvim drugo. Lično, naravno.
kiky

#23903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kiky »

ma tako je to sa našim komšijama ...
mi treba da se radujemo kad njima ide dobro, a oni nama ...
kao i uvijek ...
ništa novo ...
idemo dalje ...
Nass

#23904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

PODRŠKA NEZAVISNOM PRAVOSUĐU: Britanski ambasador posjetio Sud BiH
Ponedjeljak | 27.02.2012.

Nj.E. Nigel Casey, britanski ambassador u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Sud BiH i sastao se sa predsjednicom Suda Meddžidom Kreso. Ambasador Casey je potvrdio snažnu podršku britanske Vlade radu Suda i svim pravosudnim institucijama u BiH.

Ambasador Casey i predsjednica Kreso su podvukli važnost Strukturalnog dijaloga kao foruma gdje se trebaju rješavati sva pitanja vezana za pravosuđe u BiH, na profesionalan i nepolitiziran način.

Ambasador Casey je potvrdio spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi pružati praktičnu podršku koju je u prošlim godinama pružalo Sudu BiH i Tužilaštvu BiH, te drugim bh pravosudnim institucijama.

Ambasador Casey je jasno istakao da poštovanje vladavine prava nije pitanje za raspravu ni za jednu zemlju koja želi da podnese kredibilan zahtjev za pristupanje EU. Profesionalno, neovisno pravosuđe, bez političkog uticaja je apsolutno osnovni zahtjev za bilo koju demokratsku zemlju.
Samo da prijavim, danas opet britanski ambasador, poslao ga Patrick Moon :-D
Muflon

#23905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

Nass wrote:
PODRŠKA NEZAVISNOM PRAVOSUĐU: Britanski ambasador posjetio Sud BiH
Ponedjeljak | 27.02.2012.

Nj.E. Nigel Casey, britanski ambassador u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Sud BiH i sastao se sa predsjednicom Suda Meddžidom Kreso. Ambasador Casey je potvrdio snažnu podršku britanske Vlade radu Suda i svim pravosudnim institucijama u BiH.

Ambasador Casey i predsjednica Kreso su podvukli važnost Strukturalnog dijaloga kao foruma gdje se trebaju rješavati sva pitanja vezana za pravosuđe u BiH, na profesionalan i nepolitiziran način.

Ambasador Casey je potvrdio spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi pružati praktičnu podršku koju je u prošlim godinama pružalo Sudu BiH i Tužilaštvu BiH, te drugim bh pravosudnim institucijama.

Ambasador Casey je jasno istakao da poštovanje vladavine prava nije pitanje za raspravu ni za jednu zemlju koja želi da podnese kredibilan zahtjev za pristupanje EU. Profesionalno, neovisno pravosuđe, bez političkog uticaja je apsolutno osnovni zahtjev za bilo koju demokratsku zemlju.
Samo da prijavim, danas opet britanski ambasador, poslao ga Patrick Moon :-D
Jaka stvar. Otrcana priča po ofucanim matricama. Još neko treba da ovo okarakteriše kao učvršćivanje pozicije države pa da cirkus bude potpun :bih:
Nass

#23906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Ti nemas pojma.
Muflon

#23907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

Nass wrote:Ti nemas pojma.
Aha, ti si od onih što misliš da tamo negdje pravosuđe funkcionira kao nezavisno, pa će tako jednog dana biti i kod nas.

A što se tiče načina obraćanja - tvoj kućni odgoj :wink:
Nass

#23908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Ma vidim i po onom postu o socijaldemokratima, nacionalizmu (svi su isti, naravno, meh, dosadno), i nadrealistima. Pa naravno da je uvijek interes u pitanju, sto ne znaci da taj interes kod nekih ne podrazumijeva i rad na formiranju entiteta kao putu ostvarenja tih interesa, kada se govori o odredjenim politickim pocijama. Pa ne ratuje se zbog ideala, vec zbog teritorija, resursa i sl.

Ali, neda mi se raspravljati s tobom, ko ce ispravljati krive drine, mozda neko debljih zivaca bude imao volje i vremena.

Nego, mogla bih ja opet malo u forumsku 'mirovinu'.... :)
armin071

#23909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

zagazaga wrote:
Muflon wrote: Aha, ti si od onih što misliš da ...
Kako ti znaš šta ona misli i kad ćemo otkriti šta ti misliš?
E sad će da ti spomene kućni odgoj :D
Ridjobrki

#23910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ridjobrki »

Ima li čeg novog glede SDP-a i zbivanjima u USK?
Muflon

#23911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

Nass wrote:Ma vidim i po onom postu o socijaldemokratima, nacionalizmu (svi su isti, naravno, meh, dosadno), i nadrealistima. Pa naravno da je uvijek interes u pitanju, sto ne znaci da taj interes kod nekih ne podrazumijeva i rad na formiranju entiteta kao putu ostvarenja tih interesa, kada se govori o odredjenim politickim pocijama. Pa ne ratuje se zbog ideala, vec zbog teritorija, resursa i sl.

Ali, neda mi se raspravljati s tobom, ko ce ispravljati krive drine, mozda neko debljih zivaca bude imao volje i vremena.

Nego, mogla bih ja opet malo u forumsku 'mirovinu'.... :)
Naravno da nisu svi isti, neki ipak imaju bolje metode za ostvarivanje ličnih interesa od drugih, pa su na vrhu, a ostali se trude da dođu tamo. Sve to lijepo zvuči, ali resursi nisu tu da bi njima upravljao narod nego pojednci, osim toga... ma ništa osim toga, vidim ja da ti misliš da svijet funkcioniše po zvaničnoj matrici, osim toga u rasprave ulaziš s visoka kao da si pokupila svu pamet svijeta, samo zaboravljaš da osim tvoj nicka i broja postova ljude ne znaju ništa o tebi i sasvim sigurno te ne smatraju pozvanom da im poručuješ "nemaš ti pojma", a kod mene ti ne bi pomoglo ni da si ministrica lično. Sad će se naravno okupiti 5-6 starih jarana koji ti mjesecima plješću na "genijalnim političkim analizama" da mi objasne kako nemam pojma, a ti ćeš biti ponosna na to. A ja eto već duže vrijeme čitam tvoje postove i reći ću samo da se ne slažem sa tobom, a za više mi ne dozvoljava kućni odgoj. Prijatan dan.

EDIT: Evo vidim imaš čak i moderatora među ovima što plješću, bome nije šala :-)
Ridjobrki

#23912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ridjobrki »

zagazaga wrote:
Ridjobrki wrote:Ima li čeg novog glede SDP-a i zbivanjima u USK?
Ja očekujem da ti javiš vijesti iz nesvjesti :D

Ja sam tabirio neke stvari mogu reći da je stvar dosta složena. :)
Hemel

#23913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

Ridjobrki wrote:Ima li čeg novog glede SDP-a i zbivanjima u USK?
iako ja znam da ti znas ali eto neka ti se nadje... :-)

http://www.biscani.net/index.php?stream ... t&vid=3041
Hemel

#23914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

zagazaga wrote:
Ridjobrki wrote:
Ja sam tabirio neke stvari mogu reći da je stvar dosta složena. :)
Haj' još malo rastabiri pa na temu o SDP-u.........il' su nju svi napustili k'o u onom vicu ''ne diraj ništa, ras(ot)past će se to samo'' :lol:
:oops:

ovo je uvreda...

ja sam mislio da je SDP sastavljen od ljutog mermera... :-) :D
brzica

#23915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Čini mi se kao uspješna operacija s vrha. Oslabljena
jaka figura, ali neće biti eutanizirana. Kandidat manje
za vodeće mjesto.
Banksy

#23916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Slavlje zbog izvjesne pobjede kukuriku koalicije mi djeluje tipicno bosanski: slavi se ono sto ce se svojski potruditi da nam se obije o glavu.

SDP RH ce vise uraditi za tzv. katolicki treci entitet, nego sto je HDZ RH uradio od 1995. Steta.
Da budemo precizniji,
SDP BiH je više uradio za treći entitet i homogenizaciju bosanskohercegovačih Hrvata, nego što je SDA BiH uradila od 1995. I šteta i tuga.
Hemel

#23917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

DIPLOMATSKI SKANDAL

Lagumdžija i Nikšić nisu se pojavili na ručku s Milanovićem

B. A. 27/02/2012 14:45:00
Zoran Milanović u BiH / Vijesti.ba SARAJEVO - Iako je to protokolom bilo predviđeno, na radnom ručku s premijerom Vlade RH Zoranom Milanovićem, nisu se pojavili ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i federalni premijer Nermin Nikšić.

Naime, protokolom je bilo predviđeno slijedeće:

Radni ručak 12:45 – 14:30h

- Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

- Zlatko Lagumdžija, zamjenik predsjedatelja i ministar vanjskih poslova

- Nikola Špirić, zamjenik predsjedatelja i ministar finansija i trezora

- Nermin Nikšić, premijer Vlade Federacije BiH

- Aleksandar Džombić, premijer Vlade Republike Srpske

- Eugen Šušak, predstojnik Ureda predsjedatelja Vijeća ministara

- Željana Zovko, savjetnica predsjedatelja

- Samir Ćorović, šef protokola Vijeća ministara

- Rabija Mašić, službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH

Sastav izaslanstva Republike Hrvatske:

- Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske

- Joško Klisović, zamjenik ministra vanjskih i europskih poslova

- Tomislav Saucha, predstojnik ureda predsjednika Vlade RH

- Ivana Grljak. Glasnogovornica Vlade RH

- Mato Škrabalo, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku RH

- Ivan Mašina, šef Diplomatskog protokola

Ovo je prvi veliki diplomatski skandal u režiji ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije koji je prvu zvaničnu posjetu premijera Hrvatske, najvažnijeg spoljnotrgovinskog partnera BiH, eskivirao iz uskostranačkih interesa i ličnih sujeta.

Naime, Zoran Milanović je po preuzimanju vlasti u Hrvatskoj uputio jasnu poruku da nije zadovoljan politikom koju vodi SDP BiH prema Hrvatima u BiH.

Što se tiče premijera Nikšića, još jučer se hvalio (odgovarajući Sadiku Ahmetoviću) kako su njemu kao federalnom premijeru isto tako važni interesi države, a danas je pokazao i koliko su mu interesi države bitni.

(vijesti.ba)
brzica

#23918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

SBiH brani SDA...neprocjenjivo :dance:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Što se ne pojaviše ova dvojica na ručku :? :shock:
brzica

#23920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Možda ručali prije :D
Ma priča o tome tko se neće s kim sastati.
Zlatko kaže on neće sa Mikijem zbog HNS,
kuloari u Zagrebu (prema Boži Skoki) bruje
da su savjetnici rekli Mikiju da se ne sastaje
sa Zlatkom jer je krivac za neformiranje
vlasti u BiH.
Ukratko :D
Muflon

#23921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

KatarinaKosaca wrote:Što se ne pojaviše ova dvojica na ručku :? :shock:
Da bi se pokazali kao dosljedni borci za BiH, kao Milanović eto ružno priča u zadnje vrijeme o nama (čitaj: ne uvlači se probosanskoj politici) pa eto nek svi vide kako se to SDP-u ne sviđa. U principu genijalno iskorištena prilika za skupljanje dnevnopolitičkih poena, nije ni Lagumdžija tikva bez korijena.

Naravno, ovaj portal to pokušava predstaviti na način kao da je napravio nešto loše jer je na platnom spisku drugih političkih opcija.

EDIT: A FTV naravno uljepšava čin.
KatarinaKosaca

#23922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Muflon wrote:Da bi se pokazali kao dosljedni borci za BiH, kao Milanović eto ružno priča u zadnje vrijeme o nama (čitaj: ne uvlači se probosanskoj politici) pa eto nek svi vide kako se to SDP-u ne sviđa. U principu genijalno iskorištena prilika za skupljanje dnevnopolitičkih poena, nije ni Lagumdžija tikva bez korijena..
Sad ponovo čuh ovu izjavu još dok je Milanović bio šef oporbe. Pa, :D ne može mu biti kao neki forumaši, valjda ima pravo reći šta misli... Države ratuju pa razgovaraju, a šef diplomacije, baš onako diplomatski počinje.. :-)
StupskaBitanga

#23923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Ovo je sramota SDP prema premijeru Hrvatske
Ovo je krajnje bezobrazno
KatarinaKosaca

#23924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Ovo je sramota SDP prema premijeru Hrvatske
Ovo je krajnje bezobrazno
Meni je više politički neuko, diplomatski nepismeno, nego bezobrazno... Sad čuh izjavu dragog Vođe... niđe veze
xDenisx

#23925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by xDenisx »

Ovo nije sramota, ovo je SKANDALA, sada fakat nikada vise necu biti u stanju glasati za SDP...!!!
Locked