ma najveci razlog opstanka BiH je velika nepoznanica po kojim linijama bi trebala da pukne. a apetiti su veliki.webby-x wrote:Pa i neće trajati.Bosnolog wrote:Ovakva nepravedno uredena i unakazena BiH me moze trajati zauvijek,koliko se got trudili oni koji su ovakvu BiH nametnuli a politicki poslusnici prihvatili kao svetu kravu,....
Ne znam zašto bi.
I logičnije države su propadale.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
155_mm
#23726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Forumsaray
#23727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dok ne saznas zasto ce Bosna da traje,joss od kulina bana i davnijeh dana,pa do danas ,sutra i zauvijek... do tad mozes da se radujes vlastitom propadanju ...webby-x wrote:Pa i neće trajati.Bosnolog wrote:Ovakva nepravedno uredena i unakazena BiH me moze trajati zauvijek,koliko se got trudili oni koji su ovakvu BiH nametnuli a politicki poslusnici prihvatili kao svetu kravu,....
Ne znam zašto bi.
- sarajlija_ba
#23728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Precjedniče, jes' to ti ?webby-x wrote:Pa i neće trajati.Bosnolog wrote:Ovakva nepravedno uredena i unakazena BiH me moze trajati zauvijek,koliko se got trudili oni koji su ovakvu BiH nametnuli a politicki poslusnici prihvatili kao svetu kravu,....
Ne znam zašto bi.
-
pemanapemani
#23729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene je najviše strah ravnodušnosti ljudi. Glupa rahat patnja bi mogla dovesti do toga da ljudi kažu - ma jebeš ovo, neka se odvoje.
Treba komunicirati sa ljudima. Danas ih ima bruku kojima je ove rahat patnje na vrh glave. Dobar drug, koji je svašta nešto predeverao u ratu i koji je do prije pet godina bio spreman dati život za BiH, danas kaže da bi prije sam sebi pucao u nogu nego ponovo skakao po gudurama za "patriote".
Nažalost, ljudi gube nadu. Godine prolaze, a probisvjeti gaze one koji su krvarili za BiH, a danas žive na prosjačkom štapu.
Beznadežnost, rahat patnja i siromaštvo su alati kojima fašisti žele postići disoluciju BiH. Super bi bilo da je problem samo u fašistima. Veći problem su "patrioti" koji perfidno promovišu rahat patnju, opstruiraju povratak i u korjenu sasjecaju svaki pokušaj promjene stanja. Uostalom, navedeno je potvrdio i Boyle u subotnjem intervjuu.
Bio bih nevjerovatno sretan da sam u krivu.
Treba komunicirati sa ljudima. Danas ih ima bruku kojima je ove rahat patnje na vrh glave. Dobar drug, koji je svašta nešto predeverao u ratu i koji je do prije pet godina bio spreman dati život za BiH, danas kaže da bi prije sam sebi pucao u nogu nego ponovo skakao po gudurama za "patriote".
Nažalost, ljudi gube nadu. Godine prolaze, a probisvjeti gaze one koji su krvarili za BiH, a danas žive na prosjačkom štapu.
Beznadežnost, rahat patnja i siromaštvo su alati kojima fašisti žele postići disoluciju BiH. Super bi bilo da je problem samo u fašistima. Veći problem su "patrioti" koji perfidno promovišu rahat patnju, opstruiraju povratak i u korjenu sasjecaju svaki pokušaj promjene stanja. Uostalom, navedeno je potvrdio i Boyle u subotnjem intervjuu.
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#23730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi u krivu, na zalost. Ja vec neko vrijeme pisem da je rahat patnja oruzje neprijatelja Bosne i Hercegovine. Mi moramo preuzeti inicijativu. Poceti razvoj onog djela BiH gdje imamo moc da to radimo, zaposljavati mlade ljude, uloziti u obrazovanje, povecati pravnu zastitu gradjana, ulagati u povratak i td... To je oruzje kojim se moramo naoruzati.pemanapemani wrote:Mene je najviše strah ravnodušnosti ljudi. Glupa rahat patnja bi mogla dovesti do toga da ljudi kažu - ma jebeš ovo, neka se odvoje.
Nažalost, ljudi gube nadu. Godine prolaze, a probisvjeti gaze one koji su krvarili za BiH, a danas žive napo prosjačkom štapu.
Beznadežnost, rahat patnja i siromaštvo su alati kojima fašisti žele postići disoluciju BiH. Super bi bilo da je problem samo u fašistima. Veći problem su "patrioti" koji perfidno promovišu rahat patnju, opstruiraju povratak i u korjenu
sasjecaju svaki pokušaj promjene stanja. Uostalom, navedeno je potvrdio i Boyle u subotnjem intervjuu.
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#23731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali, opet kazem, za to treba imati viziju, plan, ljude, sredstva, koncenzus medju pol. partijama... Sta mi imamo od toga?
- independer
#23732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudima treba uliti nadu u bolje sutra, inspirisati ih, motivisati ih i za vrlo kratko vrijeme ces ubirati plodove toga. Ali se mora prestati lagati, mora se pokazati da u Bosni ima ljudi kojima je moral na visokom mjestu zivotnih opredeljenja, da se ti ljudi promovisu, da se jednostavno unese optimizam u ljude. Taj optimizam privlaci ljude i akumulira pozitivnu energiju i onda sve postaje lakse. Ali neki rezultati se moraju vrlo brzo osjetiti i ako se to ne desi, onda optimizam prelazi u razocarenje i tada je gotovo. Onda se utakmica gubi.
-
pemanapemani
#23733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@independer - potpisujem sve što si napisao. Drago mi je da još neko u glupoj rahat patnji vidi štetu. Taj nebulozni pojam se već nekoliko godina promoviše kao nešto pozitivno za BiH, a na kraju će nas stajati države.
- Bosnolog
#23734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako da ne,za neke Bosna u njihovim glavma ne postoji jos od 1992 godine,Herceg kamenjarluk Banovina samo sto nije,Bobane ustani iz groba i spasi sanjare mokrih snova.webby-x wrote:Pa i neće trajati.Bosnolog wrote:Ovakva nepravedno uredena i unakazena BiH me moze trajati zauvijek,koliko se got trudili oni koji su ovakvu BiH nametnuli a politicki poslusnici prihvatili kao svetu kravu,....
Ne znam zašto bi.
Bosna je nadzivjela sve njene neprijatelje i izdajnike, ostala je da prkosi vjecno,ponosno i prkosno,tako joj sudeno,...
- Bosnolog
#23735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moras shvatit da je mentalitet takav,da narod nece reagovati dok mu voda ne dode do grla,tako je bilo i 1992.Dok nisu dozivjeli da im cetnici masakriraju familiju,spale ognjiste i zavrsi preko noci u zbjegu,narod je nije bio mentalno,vojno spreman niti svjestan da su m dojucerasnje komsije spremile biolosko istrebljenje,...independer wrote:Ljudima treba uliti nadu u bolje sutra, inspirisati ih, motivisati ih i za vrlo kratko vrijeme ces ubirati plodove toga. Ali se mora prestati lagati, mora se pokazati da u Bosni ima ljudi kojima je moral na visokom mjestu zivotnih opredeljenja, da se ti ljudi promovisu, da se jednostavno unese optimizam u ljude. Taj optimizam privlaci ljude i akumulira pozitivnu energiju i onda sve postaje lakse. Ali neki rezultati se moraju vrlo brzo osjetiti i ako se to ne desi, onda optimizam prelazi u razocarenje i tada je gotovo. Onda se utakmica gubi.
Politicko rukovodstvo je bilo takode naivno i nedoraslo izazovima vremena,da bi 1995 pokazali tu istu izdajnicku naivnost kada su cetnici bili pred slomom,oni stali i prihvatili rezultate agresije i genocida u obliku danasnjeg Ausvica....
Narod kod nas reaguje i zblizi se,tada je nesalomljiv :
-Kada ga nevolja strefi i zaprijeti istrebljenje
-Kada ga merak i euforija ponese
-Kada se zainati
-
Bodkin
#23736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
uuu kako dobra recenica155_mm wrote:ma najveci razlog opstanka BiH je velika nepoznanica po kojim linijama bi trebala da pukne. a apetiti su veliki.webby-x wrote:Pa i neće trajati.Bosnolog wrote:Ovakva nepravedno uredena i unakazena BiH me moze trajati zauvijek,koliko se got trudili oni koji su ovakvu BiH nametnuli a politicki poslusnici prihvatili kao svetu kravu,....
Ne znam zašto bi.
-
pemanapemani
#23737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Problem je što nije 1992. Fašisti nisu na brdima oko glavnog grada, povratak se sputava malverzacijama i krađama donacija, "patrioti" su legalizirali manji entitet, a da će se danas sutra boriti za šačicu povratnika.
Mi moramo graditi državu tamo gdje se trenutno može. Trebamo primjerom pokazati za kakvo se društvo zalažemo.
Ljudi gube nadu. Svaki dan im se prezentira da je za sve kriv manji entitet i HDZ. Od smeća na ulicama, nedostatka radnih mjesta, pasa lutalica, maloljetnih delinkvenata, organiziranog kriminala...
Ljudima je svega dosta. Stvara se atmosfera gdje se samo čeka neko od "patriota" da uobliči i prezentira politiku mirnog razlaza. Boli neka stvar nekog klinca rođenog 1993. za Prijedor, Bosanski Brod, Nevesinje... Za deset godina će taj omladinac imati 30 godina i bit će mu u najmanju ruku svejedno ako manji entitet proglasi nezavisnost. Još ako mu neko ponudi za uzvrat bolji život, on će bez problema pristati na disoluciju države.
Politika "rahat patnje" nas vodi u propast.
Mi moramo graditi državu tamo gdje se trenutno može. Trebamo primjerom pokazati za kakvo se društvo zalažemo.
Ljudi gube nadu. Svaki dan im se prezentira da je za sve kriv manji entitet i HDZ. Od smeća na ulicama, nedostatka radnih mjesta, pasa lutalica, maloljetnih delinkvenata, organiziranog kriminala...
Ljudima je svega dosta. Stvara se atmosfera gdje se samo čeka neko od "patriota" da uobliči i prezentira politiku mirnog razlaza. Boli neka stvar nekog klinca rođenog 1993. za Prijedor, Bosanski Brod, Nevesinje... Za deset godina će taj omladinac imati 30 godina i bit će mu u najmanju ruku svejedno ako manji entitet proglasi nezavisnost. Još ako mu neko ponudi za uzvrat bolji život, on će bez problema pristati na disoluciju države.
Politika "rahat patnje" nas vodi u propast.
- duh_sa_sjekirom
#23738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Još uvijek postoji, ali je očito da nekome smeta. Kome i zašto, vjerovatno znaš!Corto Maltese wrote: Koliko znam, za takve slučajeve je nadležan sud, koji srećom još uvijek postoji. Ako ima svjedoka za navedene tvrdnje, onda se mora podnijeti prijava, nakon čega slijedi istraga, pa tužba. Onda više neće zvučati nevjerovatno. Na ovaj način se mogući ratni zločin svodi na "rek'o mi jedan čovjek".
Ako tebi postojanje robovlasnika ne zvuči nevjerovatno, tvoj problem i tvoje mišljenje. Meni zvuči!
I nemam ama baš ni jedan razlog da ne vjerujem u ispovijest glavne svedokinje rahmetli Sidike Hajruli...
A da li Sud radi nešto po ovom pitanju, vidjet ćemo. No, oni koji protestvuju sigurno imaju razlog zašto to rade!
- Corto Maltese
#23739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
duh_sa_sjekirom wrote:Još uvijek postoji, ali je očito da nekome smeta. Kome i zašto, vjerovatno znaš!Corto Maltese wrote: Koliko znam, za takve slučajeve je nadležan sud, koji srećom još uvijek postoji. Ako ima svjedoka za navedene tvrdnje, onda se mora podnijeti prijava, nakon čega slijedi istraga, pa tužba. Onda više neće zvučati nevjerovatno. Na ovaj način se mogući ratni zločin svodi na "rek'o mi jedan čovjek".
Ako tebi postojanje robovlasnika ne zvuči nevjerovatno, tvoj problem i tvoje mišljenje. Meni zvuči!
I nemam ama baš ni jedan razlog da ne vjerujem u ispovijest glavne svedokinje rahmetli Sidike Hajruli...
A da li Sud radi nešto po ovom pitanju, vidjet ćemo. No, oni koji protestvuju sigurno imaju razlog zašto to rade!
Corto Maltese wrote: Ne govorim o Radojki nego o protestima protiv BH parlamentarca (ili bilo koga drugog) na račun nečega što je učinila osoba koja joj je rod. Ne kontam svrhu, osim pružanja prilike Bosiću za svakojake izjave. Recimo, da je obrnuta situacija i da sin ili ćerka nekog pripadnika ARBiH koji je osuđen, optužen, ili osumnjičen za bilo šta, radi u, recimo upravi za IO u Banja Luci, i da tamo neko po istoj ovoj matrici organizuje demonstracije protiv nje ili njega, ja bih na račun Banja Luke izjavio isto ovo što je Bosić rekao za Sarajevo.
Šta je sljedeće? Protesti protiv Elvire Avdić?
- duh_sa_sjekirom
#23740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj, evo još jednom:
Nisu protesti samo radi Aleksandrine babe, već i radi Aleksandre lično!!! I ona je, prema izjavama svjedoka među kojima je i gđa Hajruli, vršila pljačkanje i otimačinu nesrpskog stanovništva na području Hadžića, a i znala je za njeno zatočeništvo, pa je, u neku ruku i saučesnik u svemu!
A, jasno je, o svemu zadnju riječ treba da kaže Sud (koji bi eto, po Aleksandri i njenim istomišljenicima, trebalo ukinuti)
Nisu protesti samo radi Aleksandrine babe, već i radi Aleksandre lično!!! I ona je, prema izjavama svjedoka među kojima je i gđa Hajruli, vršila pljačkanje i otimačinu nesrpskog stanovništva na području Hadžića, a i znala je za njeno zatočeništvo, pa je, u neku ruku i saučesnik u svemu!
A, jasno je, o svemu zadnju riječ treba da kaže Sud (koji bi eto, po Aleksandri i njenim istomišljenicima, trebalo ukinuti)
- independer
#23741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moj Bosnolog, od naroda i ne treba da ocekujes da reaguje vec od politickog vodstva. Ono (politicko rukovodstvo) treba da ima ideje i da daje smjernice za ostvarenje istih. Narod je taj koji treba da nosi teret promjena, ali te promjene odredjuju i osmisljavaju lideri. E sad, nasi lideri nisu ni za qourac a kamo li za promjene. Tu je osnova svih problema. Da imas lidere koji imaju viziju, na primjer kakvo ce kanton Sarajevo izgledati za 5 godina, i na osnovu te vizije izgradis politicku volju a onda napravis plan tih projekata i tako redom. Jedina vizija nasih lidera je da ostvare penziju kao narodni poslanik. I tu su oni pronasli i koncenzus, i izgradili politicku volju i sve ostalo. Zato sam ja pesimist. Sreca nasa da su u Genocidnoj jos gori, inace bi mi davno imali granicu na Bembasi.Bosnolog wrote:Moras shvatit da je mentalitet takav,da narod nece reagovati dok mu voda ne dode do grla,tako je bilo i 1992.Dok nisu dozivjeli da im cetnici masakriraju familiju,spale ognjiste i zavrsi preko noci u zbjegu,narod je nije bio mentalno,vojno spreman niti svjestan da su m dojucerasnje komsije spremile biolosko istrebljenje,...independer wrote:Ljudima treba uliti nadu u bolje sutra, inspirisati ih, motivisati ih i za vrlo kratko vrijeme ces ubirati plodove toga. Ali se mora prestati lagati, mora se pokazati da u Bosni ima ljudi kojima je moral na visokom mjestu zivotnih opredeljenja, da se ti ljudi promovisu, da se jednostavno unese optimizam u ljude. Taj optimizam privlaci ljude i akumulira pozitivnu energiju i onda sve postaje lakse. Ali neki rezultati se moraju vrlo brzo osjetiti i ako se to ne desi, onda optimizam prelazi u razocarenje i tada je gotovo. Onda se utakmica gubi.
Politicko rukovodstvo je bilo takode naivno i nedoraslo izazovima vremena,da bi 1995 pokazali tu istu izdajnicku naivnost kada su cetnici bili pred slomom,oni stali i prihvatili rezultate agresije i genocida u obliku danasnjeg Ausvica....
Narod kod nas reaguje i zblizi se,tada je nesalomljiv :
-Kada ga nevolja strefi i zaprijeti istrebljenje
-Kada ga merak i euforija ponese
-Kada se zainati
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#23742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravu si...pemanapemani wrote: Veći problem su "patrioti" koji perfidno promovišu rahat patnju, opstruiraju povratak i u korjenu sasjecaju svaki pokušaj promjene stanja. Uostalom, navedeno je potvrdio i Boyle u subotnjem intervjuu.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/8 ... nstvo.html
-
dudlov
#23743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta vam je ljudi.Kakav raspad, pa i ovako smo prkno od države.Pa pogledajte mapu RS, isto ko da je krezav čovjek pljuno, a tek prekid teritorije u Brčkom.
- kiky
#23744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cirkus u ovoj zemlji još nije ni počeo ...
idu lokalni izbori ...
tek će tu da bude veselo ...
idu lokalni izbori ...
tek će tu da bude veselo ...
-
Canton
#23745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma pogledaj mapu Hrvatske a tek prekid teritorije u Neumu. Nije to neko mjerilo. Raspad je nametnuta teza od politickh subjekata koji na strahu, mrznji i laznom patriotizmu osgiravaju sebi politicku moc, nerijetko i pobjedu na izborima.dudlov wrote:Šta vam je ljudi.Kakav raspad, pa i ovako smo prkno od države.Pa pogledajte mapu RS, isto ko da je krezav čovjek pljuno, a tek prekid teritorije u Brčkom.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#23746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niste je to kod naske i croata, kad se pogleda mapa Srbije i oni silni prekidi na Kosmetu, Crnoj Gori i Sandzaku, Bugarskoj Rumuniji, Madjarskoj..Canton wrote:Ma pogledaj mapu Hrvatske a tek prekid teritorije u Neumu. Nije to neko mjerilo. Raspad je nametnuta teza od politickh subjekata koji na strahu, mrznji i laznom patriotizmu osgiravaju sebi politicku moc, nerijetko i pobjedu na izborima.dudlov wrote:Šta vam je ljudi.Kakav raspad, pa i ovako smo prkno od države.Pa pogledajte mapu RS, isto ko da je krezav čovjek pljuno, a tek prekid teritorije u Brčkom.
-
Canton
#23747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naske?Toto wrote:Niste je to kod naske i croata, kad se pogleda mapa Srbije i oni silni prekidi na Kosmetu, Crnoj Gori i Sandzaku, Bugarskoj Rumuniji, Madjarskoj..Canton wrote:Ma pogledaj mapu Hrvatske a tek prekid teritorije u Neumu. Nije to neko mjerilo. Raspad je nametnuta teza od politickh subjekata koji na strahu, mrznji i laznom patriotizmu osgiravaju sebi politicku moc, nerijetko i pobjedu na izborima.dudlov wrote:Šta vam je ljudi.Kakav raspad, pa i ovako smo prkno od države.Pa pogledajte mapu RS, isto ko da je krezav čovjek pljuno, a tek prekid teritorije u Brčkom.
- vivaldi
#23748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti si izgleda fakat novi na forumu. @ Cotugno je najbolji politicki satiricar i zajebant na ovom pdf-u. @Alfons je dugo bio najslikovitiji zajebant i revolucionar koji se sluzio eksplicitnim narodnim jezikom (doduse sad je postao blizak vlastimaCanton wrote:Naske?
- armin071
#23749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Karaklajića" u ruke i nađeš sebi prevodCanton wrote: Naske?
- nosara
#23750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja jos uvijek gajim nadu da ce jedno jutro osvanut njegov post "E, ovo do sad je bila zajebancija!"... Bas, ono, gajim nadu... Taj je u jednoj sobi Vucje jazbine krpio Evu Braun, dok su u drugoj Adolfu stucovali brkove... Ziva istina...vivaldi wrote:Ti si izgleda fakat novi na forumu. @ Cotugno je najbolji politicki satiricar i zajebant na ovom pdf-u. @Alfons je dugo bio najslikovitiji zajebant i revolucionar koji se sluzio eksplicitnim narodnim jezikom (doduse sad je postao blizak vlastimaCanton wrote:Naske?). Trenutno kad je opoziciona duhovitost u pitanju forumom dominira @nosara, a sa @ridjobrkim nema rasprave - on je MVP.
Mi inace nismo bas u dobrim odnosima ovih dana...