Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
bh.tornjak

#10451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bh.tornjak »

Alfons Kauders wrote:
new partybreaker wrote:
Država wrote:Dobićemo mi još državnih institucija, i SDP će uvijek dobiti moj glas.
Dobićete da ne kažem šta :mrgreen:
reci reci... :D
taman da izgovori.....ostade bez teksta :mrgreen: :lol: :lol:

:bih:
nellington

#10452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nellington »

Ovaj ide u antologiju kao najbrži padobranac :lol: Iako je rahat mogao preseliti i po zabrani kloniranja ovaca :D

On topic: šta će biti za budžet, šta je Neša poduzeo? Nisam upućen :-?
Gandalf

#10453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Nikšić je i kao čovjek i kao političar kudikamo odgovorniji od nekih prijašnjih premijera - rezanje poslaničkih primanja i privilegija, prodaja skupocjenih auta, povećanje pa makar i minimalno povećanje penzija, svakako su dobar pokazatelj da nova fedralna vlada ipak misli nešto napraviti za ovaj narod - takva vlada sigurno može i privući strane investitore i napraviti korak naprijed od konstantnog valjanja u blatu, koje su nam zadnjih godina priređivali brankovići, mujezinovići, bevande, vrankići i slični prvoborci za vlastite privilegije.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#10454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» new partybreaker

:oops: :sax:

CHMOLJO!!!!!FLASH!!!! :D
Image
Prpa.ba

#10455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

vivaldi wrote:Prpa to je zacarani krug. Bez stabilne drzavne i politicke vlasti i situacije ruke su ti vezane. Prestanak kupovine novina i prodaja par vladinih pasata jesu pozitivne stvari, ali to sasvim sigurno nece rijesiti problem 370 hiljada nezaposlenih u FBiH, to nece napraviti autoputeve, srediti bolnice, privuci investitore.
Cisto da se razumijemo, te probleme bismo tesko rijesili i da nemamo separatiste i pacenike u vlastitoj drzavi, a kamoli ovako. Najbolje sto mozemo "izvuci" u ovakvim okolnostima jeste nesto lakse "duranje", tj. smanjenje nezaposlenosti za 5-6%, sistematizacija javne sluzbe, poboljsanje sigurnosne situacije, stotinjak kilometara autoputa i nesto njeznije pranje novca umjesto realnih investicija. Sve drugo je iluzija, barem u narednih desetak godina.
prljavi Hare

#10456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Gandalf wrote:Nikšić je i kao čovjek i kao političar kudikamo odgovorniji od nekih prijašnjih premijera - rezanje poslaničkih primanja i privilegija, prodaja skupocjenih auta, povećanje pa makar i minimalno povećanje penzija, svakako su dobar pokazatelj da nova fedralna vlada ipak misli nešto napraviti za ovaj narod - takva vlada sigurno može i privući strane investitore i napraviti korak naprijed od konstantnog valjanja u blatu, koje su nam zadnjih godina priređivali brankovići, mujezinovići, bevande, vrankići i slični prvoborci za vlastite privilegije.

Nebitno je u ovim uslovima ko je od glasaca kome politicki naklonjen,bitno je vidjeti da su se ovi ljudi odmah
uhvatili posla,malo po malo,do boljega sutra ce doci.
Nece ici lako!Zamisli septicku jamu sa 1000 000 kubnih metara govana koju treba pocistiti!!Cistis je svaki dan
ali govana je puno,ne ide brzo.
Sve potpisujem sto si postao @Gandalfe:Bicakcici,Covici,Brankovici,Bevande,Mujezinovici.......pa tolike
bandite ni mnogo bogatije zemlje ne bih mogle durati i podmirivati!SMRADOVI LOPOVSKI!!! :x
Ova vlada ocigledno misli ozbiljno raditi,samo jos da ne "zaborave" sudskim procesima propratiti dosadasnji
nerad i lopovluk ovih parazita koji su nam kao vampiri pili krv sve ove godine!!! :x :x :x :x
Proklela ih svaka suza djeteta koje je gladno i bolesno,u hladnom zaspalo dok su oni krcmili,jeli pecenje,krkali
Gangase i Krauthakere!!!!!
Sve sto su pokrali dabogda potrosili ravnomjerno na citostatike,hemoterapije i zracenja,i opet im zafalilo!!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Dio članstva nezadovoljan vodstvom: Istaknuti članovi napuštaju HDZ 1990

Nezadovoljni politikom vodstva stranke, s Božom Ljubićem na čelu, pojedini općinski, pa čak i županijski odbori HDZ-a 1990, uskoro bi mogli napustiti tu stranku, tvrdi sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na vlastite izvore, koji u tekstu nisu izrijekom navedeni. Po pisanju lista, sve je izvjesnije da će se nezadovoljnicima pridružiti i više pojedinaca iz općinskih vijeća, županijskih skupština, čak i Doma naroda Parlamenta FBiH.

- Nakon bivšeg predsjedajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepana Krešića i tajnika Općinskog odbora HDZ-a 1990, odnosno općinskog vijećnika u Gornjem Vakufu Ivice Škore, svoj rad u Ljubićevoj stranci zamrzao je i Odbor HDZ-a 1990 u Tuzlanskoj županiji. Očekuje se da bi oni uskoro mogli donijeti odluku o pristupanju HSP-u. Najozbiljniji transfer najvjerovatnije će napraviti načelnik Prozora i predsjednik HDZ-a 1990 te općine dr. Jozo Ivančeivć. S njim će HDZ 1990 napustiti većina članova i poznatih kadrova te stranke u Prozoru, uključujući i još aktualnog ministra zdravstva u Vladi HNK dr. Luku Faletara - piše Avaz.

Navodno su u tijeku pregovori o njihovom prelasku u HSP, a ukoliko se to dogodi stranka Zvonka Jurišića tako bi dobila osam općinskih vijećnika u Prozoru, dva županijska i jednog izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sarajevski list piše da prozorski „ljubićevci“ traže i određene protuusluge. Inzistiraju, tako, da njihov favorit Ivo Zane bude predsjednik Nadzornoga odbora „Elektroprivrede HZHB“ (Zane je sada član NO), da inženjer Vlado Matešić bude izvršni ravnatelj za proizvodnju električne energije, a da Ivan Brizar ili Pero Kudić, brat člana Središnjeg izbornog povjerenstva Mile Kudića, budu na čelu Hidroelektrane Rama.

Napuštanje stranke u Čapljini, Stocu i Čitluku?

Kako špekulira Dnevni avaz, HDZ 1990 će napustiti i pojedinci iz Općinskog odbora te stranke u Stocu te dvojica vijećnika iz Čapljine. Nakon što napuste matičnu stranku, oni će, kako piše list, najdalje za mjesec pristupiti HSP-u. Podsjeća se da su iz ogranka u Čitluku istupili Nikica Čilić i Milenko Pehar, vijećnici u Općini Čitluk, te predsjednik čitlučkog odbora Željko Ostojić.
(Avaz/dnevnik.ba)
Mada je tekst iz Avaza, i kad bacimo pola u vodu..opet je veselo :D
Hemel

#10458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:

:-) :-)

bit ce ovo stranka jednog lica... :D
vee-jay

#10459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

PipiDugaDevetka wrote:
prljavi Hare wrote:A da ujedinimo PIO na drzavnom nivou,ko ce pomoci ako ne svoj svome!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pristajem da mi se umanji penzionerska mirovina za 30%, samo da se ujedine!
ma jok, nikakvog ujedinjavanja ne smije biti u ovim okolnostima i sve dok u "zajednicim" institucijama sjede ljudi koji 24/7 rade na unistavanju drzave, bez ikakvih mogucnosti sankcionisanja istih.
AliceInChains

#10460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:

Nezadovoljni politikom vodstva stranke, s Božom Ljubićem na čelu, pojedini općinski, pa čak i županijski odbori HDZ-a 1990, uskoro bi mogli napustiti tu stranku, tvrdi sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na vlastite izvore, koji u tekstu nisu izrijekom navedeni. Po pisanju lista, sve je izvjesnije da će se nezadovoljnicima pridružiti i više pojedinaca iz općinskih vijeća, županijskih skupština, čak i Doma naroda Parlamenta FBiH.

- Nakon bivšeg predsjedajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepana Krešića i tajnika Općinskog odbora HDZ-a 1990, odnosno općinskog vijećnika u Gornjem Vakufu Ivice Škore, svoj rad u Ljubićevoj stranci zamrzao je i Odbor HDZ-a 1990 u Tuzlanskoj županiji. Očekuje se da bi oni uskoro mogli donijeti odluku o pristupanju HSP-u. Najozbiljniji transfer najvjerovatnije će napraviti načelnik Prozora i predsjednik HDZ-a 1990 te općine dr. Jozo Ivančeivć. S njim će HDZ 1990 napustiti većina članova i poznatih kadrova te stranke u Prozoru, uključujući i još aktualnog ministra zdravstva u Vladi HNK dr. Luku Faletara - piše Avaz.

Navodno su u tijeku pregovori o njihovom prelasku u HSP, a ukoliko se to dogodi stranka Zvonka Jurišića tako bi dobila osam općinskih vijećnika u Prozoru, dva županijska i jednog izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sarajevski list piše da prozorski „ljubićevci“ traže i određene protuusluge. Inzistiraju, tako, da njihov favorit Ivo Zane bude predsjednik Nadzornoga odbora „Elektroprivrede HZHB“ (Zane je sada član NO), da inženjer Vlado Matešić bude izvršni ravnatelj za proizvodnju električne energije, a da Ivan Brizar ili Pero Kudić, brat člana Središnjeg izbornog povjerenstva Mile Kudića, budu na čelu Hidroelektrane Rama.

Napuštanje stranke u Čapljini, Stocu i Čitluku?

Kako špekulira Dnevni avaz, HDZ 1990 će napustiti i pojedinci iz Općinskog odbora te stranke u Stocu te dvojica vijećnika iz Čapljine. Nakon što napuste matičnu stranku, oni će, kako piše list, najdalje za mjesec pristupiti HSP-u. Podsjeća se da su iz ogranka u Čitluku istupili Nikica Čilić i Milenko Pehar, vijećnici u Općini Čitluk, te predsjednik čitlučkog odbora Željko Ostojić.
(Avaz/dnevnik.ba)

Samo se pitam, ako je tacno, sta su se nasli cisti gubitnici uopste nesta ocekivati? Pa prije bi trebao HSP uslovljavati njihov prijem, a ne obrnuto :!: Mislim, ljudi iz 90-tke se namirisali fotelja......i kao znak njihove "dobre volje" im dati tako vazne funkcije :?:

Hajde, makar nisu tolika ljudska bijeda kao i oni Covicevi :mrgreen:
AliceInChains

#10461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

vee-jay wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
prljavi Hare wrote:A da ujedinimo PIO na drzavnom nivou,ko ce pomoci ako ne svoj svome!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma jok, nikakvog ujedinjavanja ne smije biti u ovim okolnostima i sve dok u "zajednicim" institucijama sjede ljudi koji 24/7 rade na unistavanju drzave, bez ikakvih mogucnosti sankcionisanja istih.
:thumbup:
vee-jay

#10462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

prljavi Hare wrote:
» new partybreaker

Image
mislim, rad moderacije se ne komentarise, ali dok ovaj mali crveni krezo :D ponekad banuje ponekog pilota, @zagazaga zatvara najjacu politicku temu na forumu... e to ti je zenski autoritet kojeg ovaj forum nije vidio od @mirci :D

:sax:
mO k3

#10463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

dze mirci.. nea ja!!
znam mirci jos sa mirca :) masha masinka...
prljavi Hare

#10464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

vee-jay wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Dobri moji,ovo sto sam postao,bila je ironija,NAJCRNJE VRSTE!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
draganbl

#10465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Prpa.ba wrote:
draganbl wrote:Pa ja nisam rekao da će se ujediniti uskoro, već da postoji politička volja da se to učini. Vjerovatno je procjena one političke partije koja je proklamovala ovo citirano da to građanima koji su za nju glasali to i odgovara.
Stoga da pitam, da li vam odgovara ovo što sam citirao?

Ne. Glasao sam za SDP da popravi stanje u FBiH, a sto se tice ovih stvari na drzavnom nivou, racunao sam da se radi o prici "mi kao hocemo, a oni ne daju". U slucaju da stvarno dobijemo bilo koju novu instituciju/uslugu na drzavnom nivou koju moramo dijeliti sa pravoslavcima iz RS-a, SDP vise nikad nece dobiti moj glas.
Pričali smo o ujedinjenju fondova, neki forumaši su kategorički protiv toga. Ja samo napominjem da su ti isti forumaši glasali za stranku koja kategorički JESTE za ujedinjenje fondova.
Usput, zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da u BiH (RS) ne žive pravoslavci već Srbi?
mO k3

#10466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

draganbl wrote:
Prpa.ba wrote:
draganbl wrote:Pa ja nisam rekao da će se ujediniti uskoro, već da postoji politička volja da se to učini. Vjerovatno je procjena one političke partije koja je proklamovala ovo citirano da to građanima koji su za nju glasali to i odgovara.
Stoga da pitam, da li vam odgovara ovo što sam citirao?

Ne. Glasao sam za SDP da popravi stanje u FBiH, a sto se tice ovih stvari na drzavnom nivou, racunao sam da se radi o prici "mi kao hocemo, a oni ne daju". U slucaju da stvarno dobijemo bilo koju novu instituciju/uslugu na drzavnom nivou koju moramo dijeliti sa pravoslavcima iz RS-a, SDP vise nikad nece dobiti moj glas.
Pričali smo o ujedinjenju fondova, neki forumaši su kategorički protiv toga. Ja samo napominjem da su ti isti forumaši glasali za stranku koja kategorički JESTE za ujedinjenje fondova.
Usput, zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da u BiH (RS) ne žive pravoslavci već Srbi?
de mi objasni koja stranke se zalazu sa ujedinjene PIO iz manjeg entiteta...
sto se tice bosanskih pravoslavaca nek se zovu kako hoce... sretan im uskrs
palermo

#10467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

vee-jay wrote: ma jok, nikakvog ujedinjavanja ne smije biti u ovim okolnostima i sve dok u "zajednicim" institucijama sjede ljudi koji 24/7 rade na unistavanju drzave, bez ikakvih mogucnosti sankcionisanja istih.
Naravno.

Ipak kao mali dodatak, volio bih da se u ovim postovima naglasi da nama jeste strateški cilj postojanje jednog fonda na nivou BiH, naravno pod drugim okolnostima i u drugačijoj ustavnoj strukturi.
plain vanilla

#10468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

draganbl wrote: Pričali smo o ujedinjenju fondova, neki forumaši su kategorički protiv toga. Ja samo napominjem da su ti isti forumaši glasali za stranku koja kategorički JESTE za ujedinjenje fondova.
a Srbi nisu pravoslavci? :zoka:
zemo_online

#10469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... cenje.html

pa dokad ce sirit mrznju medju ljudima? dokad?

-jarance,sta ti mislis?

nal Puljić: "Nad Hrvatima katolicima u BiH se provodi etničko čišćenje"
24. 04. 2011. • 14:40
A. K.
Veličina slova:

Vinko Puljić / 24sata.info

*** SPAM *** - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ocijenio je da se nad Hrvatima katolicima u BiH i nakon rata provodi etničko čišćenje i da bi brojniji narodi i međunarodna zajednica trebalo da preduzmu korake kako bi se spriječilo njihovo dalje iseljavanje.

"Upravo ono što smo žestoko osuđivali u ratu - "etničko čišćenje" - sada se provodi i ostvaruje na perfidan i kapilaran način. Možda je to i cilj moćnika ovog svijeta kako bi lakše riješili pitanje BiH bez nas. Zato se u javnosti nameće i "kompleks krivice" kako bi oni bili manje krivi", istakao je kardinal Puljić.

On je naglasio da se Crkva ne bori za privilegije katolika koji su najvećim dijelom Hrvati, nego za jednaka prava i dodao da je Vatikan zabrinut za stanje Hrvata katolika u BiH.

Komentarišući uspostavljenu vlast u Federaciji BiH koju čine SDP, SDA, HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak, kardinal Puljić je ocijenio da je to "vlasti najmnogoljudnijih na ovim prostorima, a ne vlasti prema glasovima naroda", dodavši da među Hrvatima katolicima raste strah zbog političke nepravde koja im je nanesena.

(srna)
prljavi Hare

#10470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

vee-jay wrote:
prljavi Hare wrote:
» new partybreaker

Image
mislim, rad moderacije se ne komentarise, ali dok ovaj mali crveni krezo :D ponekad banuje ponekog pilota, @zagazaga zatvara najjacu politicku temu na forumu... e to ti je zenski autoritet kojeg ovaj forum nije vidio od @mirci :D

:sax:
@vee-jay,nisam komentarisao rad moderacije(Zlatka mi! :D),samo fizicke karakteristike,ovoga puta brzinu!!!!!
NEED FOR SPEED!!!! :D

A sto se tice ZAGE.....

Tema MILORAD DODIK ALL ABOUT se otima,bjezi,ZAGA ga zgrabi i rece........
:D
Last edited by prljavi Hare on 24/04/2011 15:04, edited 1 time in total.
palermo

#10471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
draganbl wrote: Pričali smo o ujedinjenju fondova, neki forumaši su kategorički protiv toga. Ja samo napominjem da su ti isti forumaši glasali za stranku koja kategorički JESTE za ujedinjenje fondova.
pa ne vjerujem da bi na ovom forumu bilo dobro primljeno, kada bi netko Bošnjake zvao bosanskim muslimanima.

I onda na prigovor neko doda, a što, zar Bošnjaci nisu muslimani
ultima_palabra

#10472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
vee-jay wrote: ma jok, nikakvog ujedinjavanja ne smije biti u ovim okolnostima i sve dok u "zajednicim" institucijama sjede ljudi koji 24/7 rade na unistavanju drzave, bez ikakvih mogucnosti sankcionisanja istih.
Naravno.

Ipak kao mali dodatak, volio bih da se u ovim postovima naglasi da nama jeste strateški cilj postojanje jednog fonda na nivou BiH, naravno pod drugim okolnostima i u drugačijoj ustavnoj strukturi.
Fond treba da održava strukturu države... dok postoji PC, treba i da postoji PIO PC ;-) Ne može neko sebi uzimati samo prava, a ne i obaveze...
palermo

#10473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Fond treba da održava strukturu države... dok postoji PC, treba i da postoji PIO PC ;-) Ne može neko sebi uzimati samo prava, a ne i obaveze...
Apsolutno.

Ja samo naglašavam da je nepristajanje na formiranje jedinstvenog penzionog fonda u ovim uslovima i ovoj ustavnoj strukturi, samo metoda koja vodi ka ostvarenju osnovnog strateškog cilja, funkcionisanja države Bosne i Hercegovine u punom kapacitetu.
plain vanilla

#10474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
plain vanilla wrote:
pa ne vjerujem da bi na ovom forumu bilo dobro primljeno, kada bi netko Bošnjake zvao bosanskim muslimanima.

I onda na prigovor neko doda, a što, zar Bošnjaci nisu muslimani
ja nikoga ne nazvah pravoslavcem, samo lijepo pitam zar nisu pravoslavci
a ne znam sto bi se neki Bosnjak vrijedjao ako ga nazovu muslimanom :-)

ovdje se svako slovo vaga samo da bi se nasao razlog za glupe i mucne rasprave, koje nemaju veze s mozgom (niti aktualnom temom), pa tako se rasprave cesto zavrse ukazujuci na neciju nepismenost :-)
Prpa.ba

#10475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

draganbl wrote:Pričali smo o ujedinjenju fondova, neki forumaši su kategorički protiv toga. Ja samo napominjem da su ti isti forumaši glasali za stranku koja kategorički JESTE za ujedinjenje fondova.
Ne postoji stranka sa kojom je bilo ko 100% suglasan. Rezonujemo da se takva inicijativa u ovakvim okolnostima ne moze ostvariti i glasamo za SDP. Ne vidim problem ni kontradikciju. :D A da se razumijemo, i ja sam za zajednicke sve institucije, u centralizovanoj i gradjanskoj Republici BiH. :D
draganbl wrote:Usput, zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da u BiH (RS) ne žive pravoslavci već Srbi?
Jbg, navika. Cesto procitam komentare pravoslavaca, a bogme i domacih katolika, u kojima se bave nekakvim "bosanskim muslimanima", pa nastojim povinovati se takvom nacinu imenovanja. Naravno, iz dobre namjere, a ne kao oni, koji se nadaju drugacijim imenovanjem predstaviti sebe kao narode, a te muslimane kao jadnu malu vjersku grupaciju. Halali. :D
Locked