Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam sta ti ima crtat`? Gdje su Hrvati vecina tu je Hrvatska. Nedaju ti napraviti dzamiju na rusevinama stare
koju je hvo srusio a ti bi da ti se nesta nacrta. Kod nas vazda nesta, e de ako smijes, a na terenu nas uzimaju k`o
zadnje bekane.
Ovo ne razumijem, jel' to isto kao "Gdje je Srbin tu je Srbija"?
Ne znam sta ti ima crtat`? Gdje su Hrvati vecina tu je Hrvatska. Nedaju ti napraviti dzamiju na rusevinama stare
koju je hvo srusio a ti bi da ti se nesta nacrta. Kod nas vazda nesta, e de ako smijes, a na terenu nas uzimaju k`o
zadnje bekane.
Slikama se lako demantiraju tvoje tvrdnje o džamiji. Paranoja o uzimanju je nepotrebna. Treba relaksirati odnose, a ne širiti paniku i paranoju.
General Mark wrote:Slikama se lako demantiraju tvoje tvrdnje o džamiji. Paranoja o uzimanju je nepotrebna. Treba relaksirati odnose, a ne širiti paniku i paranoju.
Slazem se, idi do Livna i reci ljudima da se njima samo prividja da im je dzamija srusena.
vee-jay wrote:Ovo ne razumijem, jel' to isto kao "Gdje je Srbin tu je Srbija"?
General Mark wrote:
Neka građani svakog kantona na referendumu odluče u kojem entitetu bi htjeli biti. RS, FBiH ili u trećem.
Što moraju odlučivati na razini županija/kantona?? Mogu i na razini općina. Ili čak i njih prekrojiti.
Referendumi se mogu odrzavati na nivoima opcina ili kanto ali samo za ono sto su opcine i kantoni u nadleznosti a nikako ono sto je u nadleznosti entiteta i drzave, zato nemjesaj kruske i jabuke.
General Mark wrote:Slikama se lako demantiraju tvoje tvrdnje o džamiji. Paranoja o uzimanju je nepotrebna. Treba relaksirati odnose, a ne širiti paniku i paranoju.
Slazem se, idi do Livna i reci ljudima da se njima samo prividja da im je dzamija srusena.
Rekao si da nedaju graditi. Jel trebam staviti sliku ili ćeš sam povući tvrdnju?
Demonstracije zbog džamije u Livnu: Protiv obnove Ćurčinice su oni koji su je rušili!
Starosjediocima ne smetaju ni džamije ni crkve
Autor A. KESEROVIĆ | Objavljeno 22.10.2011. u 06:03
Foto: F. Fočo Oko pedesetak članova udruga proisteklih iz HVO-a jučer je u podne blokiralo ulaz u Općinu Livno protestirajući zbog obnove gradske džamije Ćurčinica. Uprkos tome što Općina nije nadležna za vjerski objekt izgrađen davne 1870. godine, gotovo sat su zahtijevali da njeni građevinski inspektori izdaju nalog kako bi se zaustavila gradnja objekta uvrštenog u nacionalne spomenike BiH.
Demonstracije zbog džamije u Livnu: Protiv obnove Ćurčinice su oni koji su je rušili!
Starosjediocima ne smetaju ni džamije ni crkve
Autor A. KESEROVIĆ | Objavljeno 22.10.2011. u 06:03
Foto: F. Fočo Oko pedesetak članova udruga proisteklih iz HVO-a jučer je u podne blokiralo ulaz u Općinu Livno protestirajući zbog obnove gradske džamije Ćurčinica. Uprkos tome što Općina nije nadležna za vjerski objekt izgrađen davne 1870. godine, gotovo sat su zahtijevali da njeni građevinski inspektori izdaju nalog kako bi se zaustavila gradnja objekta uvrštenog u nacionalne spomenike BiH.
Herceg cetnici su fascinantni u mentalnoj gimnastici koja im omogucava ignorisanje svojih zlocina kad im neodgovara i propagiranje poluistina i izmjenu teza kad im odgovara.
Helem imam i ja neke slicke
Evo dzamije Curcinice nakon ustaske orgije
Evo medzlisa (znaci ne dzamije, nego obicne kuce za molitvu bez munare ili drugih obiljezja) IZ PROSLE GODINE koji je SRUSEN!
Dozvolu za obnovu dzamije Curcinice lokalna vlast GODINAMA ODBIJA da izda dok konacno FEDERALNO ministarstvo nije moralo da se umjesa i izda dozvolu. To pokrece val protesta i fasisitckih organizacija proisteklih iz HVOa i vijecnika u opstinskom vijecu Livna koji takav niz nebuloza, uvreda i fasizma izlijevaju na sjednicama da bi u svakoj normalnoj zemlji bili pohapseni istog momenta.
I takvi isti, sad guraju sliku obnove dzamije kao neki dokaz herceg-cetnicke tolerancije !?!? I pitaju se kako to ne pije vode ovdje
Ako cemo realno i pravedno,Hrvati su zadnji narod u Evropi koji treba da doobiju Mostar! narod,ili politika prestavnika tog naroda,dakle HDZ i njegova barbarska politika je od polovice Mostara napravila Hirosimu,unistila doslovno grad,stusila sve sto se dalo srusiti,sve mostove,dzamije,firme i druga kulturna dobra,i sad taj isti HDZ zeli da dobije svoj stolni grad Mostar,a Bosnjaci koji su ga u ratu odbranili kao sad da ga izgube!? pa ovi il su ludi il su pali s marsa! koji normalan covjek,bilo Bosnjak,Hrvat ili Srbin moze pristati na to da Hrvati dobiju Mostar,grad kojeg su 3 pune godine drzali pod torturom,snajperom,granatama,bez vode i hrane!??? na kraju krajeva Hrvatskoj sestorci iz HDZ-a se sudi u Hagu,uskoro je presuda,pa cemo vidjeti kakve ce kazne dobiti za svoje zlocine,i samo blentav i nemoralan covjek moze traziti da taj herojski grad kojeg su odbranili i sacuvali Bosnjaci sada u miru pripadne Hrvatima,to je naprosto nemoguca misija,znaju to dobro i oni koji imaju tako sulude ideje! Hrvati,obzirom na njihov broj u Federaciji imaju veca prava nego sto zasluzuju! imaju nekoliko svojih opcina kojima vladaju i to im je sasvim dovoljno!
Konačno nakon 14 mjeseci Lagumdžija je prihvatio ono što je odbijao sve do sada. Dobit ćemo Vijeće ministara na bazi pariteta kao izborne volje tri konstitutivna naroda. Evo kako je išlo:
1. listopad 2010: Lagumdžija odbija sastav VM kakav smo dobili danas
2. siječanj 2011: Lagumdžija: "Ja sam Predsjedatelj Vijeća ministara". Dodik: "Nisi ti nego je red na Hrvata".
3. svibanj 2011: Lagumdžija: "Evo, nek je Hrvat, i ja ću ga izabrat. Kukić."
4. kolovoz 2011: Lagumdžija: Nama ide jedno ministarsko mjesto koje pripada Hrvatima. Čović: "Ne ide."
5. prosinac 2011: BiH dobija vijeće ministara iz točke 1.), kojeg je Lagumdžija odbio u listopadu 2010.
Josip321 wrote: Ali ako se osnuje ova nova TV onda sam siguran da će njoj plaćati pretplatu.
Hoce, hoce....
Da je do toga, vec davno se mogla osnovati ta TV. No, Covic bi da dobije promidzbeni kanal po nultoj tarifi, tj da Bosnjaci placaju kanal koji ih demonizira.
Goco wrote:Konačno nakon 14 mjeseci Lagumdžija je prihvatio ono što je odbijao sve do sada. Dobit ćemo Vijeće ministara na bazi pariteta kao izborne volje tri konstitutivna naroda. Evo kako je išlo:
2. siječanj 2011: Lagumdžija: "Ja sam Predsjedatelj Vijeća ministara". Dodik: "Nisi ti nego je red na Hrvata".
4. kolovoz 2011: Lagumdžija: Nama ide jedno ministarsko mjesto koje pripada Hrvatima. Čović: "Ne ide."
5. prosinac 2011: BiH dobija vijeće ministara iz točke 1.), kojeg je Lagumdžija odbio u listopadu 2010.
6. Nema HDZ-a u federalnoj vladi
7. nema treceg niti bilo sta slicnog
8. pozdravi herceg-crpcki portal
lovecheck wrote:
Ako polazimo apriori da Hrvati hoće rasturati BiH nemamo prostor za diskusiju. U jednom ranijem napisu daješ mi do znanja da "vi" postajete sve jači a "mi" sve slabiji. Dakle nadaš se povoljnom trenutku da Hrvati postanu zanemariva manjina i da se probude u bošnjačkoj nacionalnoj državi.
Pokušat ću odgovoriti o entitetima.
Nigdje nisam napisao da nitko ne gubi ni dobiva s entitetom. Naprotiv dobiva Bosna. BiH će funkcionirati kao jedna pristojna federacija. Nitko realan ne može osporiti da da su Bošnjaci izabrali Komšića. Osobno njega vidim ga kao istinskog Bosanca i on predstavlja Bosni i Hercegovinu dok druga dva člana predstavljaju svoje narode a Hrvate kao naciju nitko. Drugo, Jurišić i Budimir su dvije figure izabrane od Lagumdžije da glume multietničnu vlast u Federaciji BiH. Tako ne može dalje. Hoće li biti Treći Četvrti ili federacija Federacije zašto ne.
Da bi ti priča dobila na vjerodostojnosti, molio bioh te da nacrtaš granice tog novog hrvatskog entiteta. I molit ću, bez rečenica tipa, kao da su važne granice i slično.. Samo ih nacrtaj
Neka građani svakog kantona na referendumu odluče u kojem entitetu bi htjeli biti. RS, FBiH ili u trećem.
zadnje bekane.
Slikama se lako demantiraju tvoje tvrdnje o džamiji. Paranoja o uzimanju je nepotrebna. Treba relaksirati odnose, a ne širiti paniku i paranoju.
Ma relaksiraj koliko hoces, uzimaj i supozitorije diazepama ako te volja...ali ne sanjaj o tome da ces dobiti na lijepe oci ono sto nisi mogao ni oruzjem.
To se ne zove relaksacija, vec frustracija.
Postojanje kantona je kompromisno rjesenje. Ko trazi Treci, otvara pitanje i unitarizacije FBiH, a sa tim se ne bi trebalo igrati. HDZ je jucerasnjim dogovorom o formiranju Savjeta ministara prihvatio legalnost i legitimitet sadasnje entitetske vlasti, a to je najbolji pokazatelj odnosa snaga na terenu. I u takvoj situaciji, oni koji traze Treci, idu na stetu hrvatskog naroda. Ako se otvori pitanje preuredjenja FBiH, to sigurno nece zavrsiti stvaranjem Treceg.
1gorstak wrote:Postojanje kantona je kompromisno rjesenje. Ko trazi Treci, otvara pitanje i unitarizacije FBiH, a sa tim se ne bi trebalo igrati. HDZ je jucerasnjim dogovorom o formiranju Savjeta ministara prihvatio legalnost i legitimitet sadasnje entitetske vlasti, a to je najbolji pokazatelj odnosa snaga na terenu. I u takvoj situaciji, oni koji traze Treci, idu na stetu hrvatskog naroda. Ako se otvori pitanje preuredjenja FBiH, to sigurno nece zavrsiti stvaranjem Treceg.
Goco wrote:Konačno nakon 14 mjeseci Lagumdžija je prihvatio ono što je odbijao sve do sada. Dobit ćemo Vijeće ministara na bazi pariteta kao izborne volje tri konstitutivna naroda. Evo kako je išlo:
1.Tačno je da nema HDZ-a u Federalnoj Vladi ali znamo da je do formiranja te Vlade došlo nezakonito. Taj entitet ne može funkcionirati jer predstavlja anomaliju. Na višoj i nižoj razini su vlasti uspostavljene na drugi način sa predstavnicima naroda a na Federalnoj na bazi pripadnika (Hrvata). Za probleme u funkcioniranju FBiH ne mogu biti krivi Hrvati (ni Srbi) nego oni koji su uspostavili takvu nezakonitu vlast.
2. Tačno je i da nema trećeg entiteta ali ne znači da ga neće biti. Ili četvrtog ili kako god, gdje će i Hrvati imati većinsku vlast kao što sada imaju Bošnjaci i Srbi. To je jedini način da ova država profunkcionira.
3. Herceg Bosanski portal možeš sam pozdraviti.Vidim da ga posjećuješ.
Goco wrote:1.Tačno je da nema HDZ-a u Federalnoj Vladi ali znamo da je do formiranja te Vlade došlo nezakonito. Taj entitet ne može funkcionirati jer predstavlja anomaliju. Na višoj i nižoj razini su vlasti uspostavljene na drugi način sa predstavnicima naroda a na Federalnoj na bazi pripadnika (Hrvata). Za probleme u funkcioniranju FBiH ne mogu biti krivi Hrvati (ni Srbi) nego oni koji su uspostavili takvu nezakonitu vlast.
Čik blokirajte, čik dokažite nefunkcionalnost anomAlijine vlasti Sviđa mi se taj termin, anomAlija.
1.Tačno je da nema HDZ-a u Federalnoj Vladi ali znamo da je do formiranja te Vlade došlo nezakonito. Taj entitet ne može funkcionirati jer predstavlja anomaliju. Na višoj i nižoj razini su vlasti uspostavljene na drugi način sa predstavnicima naroda a na Federalnoj na bazi pripadnika (Hrvata). Za probleme u funkcioniranju FBiH ne mogu biti krivi Hrvati (ni Srbi) nego oni koji su uspostavili takvu nezakonitu vlast.
2. Tačno je i da nema trećeg entiteta ali ne znači da ga neće biti. Ili četvrtog ili kako god, gdje će i Hrvati imati većinsku vlast kao što sada imaju Bošnjaci i Srbi. To je jedini način da ova država profunkcionira.
3. Herceg Bosanski portal možeš sam pozdraviti.Vidim da ga posjećuješ.
Nezakonito izabrana vlast?? ko to kaze???
Inzko je vrhovni tumac ,pitaj njega sta kaze i zasto nije vladu do sada smjenuo