A koji su to argumenti?Mijatp wrote:
ja bi vise volio neki argument, ja sam spomenuo nekoliko
POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- duh_sa_sjekirom
#701 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- slobodni armirach
#702 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
kad smo kod kanala,Mijatp wrote: ja bi vise volio neki argument, ja sam spomenuo nekoliko
objasni na koji nacin je propao hrvatski radio u Mostaru?
jel to neko dosao iz teherana i urusio taj program, ...kad zavrsimo sa radiom onda cemo preci na slikovne kanale
-
Mijatp
#703 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.duh_sa_sjekirom wrote:A koji su to argumenti?Mijatp wrote:
- duh_sa_sjekirom
#704 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Evo ti iznad moderatorica sve lijepo objasnila glede izbora...Mijatp wrote: Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.
I zato, knjigu u ruke, čitaj i uči pa kad naučiš dođi nam opet...Ciao
- muha_sa
#705 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
odakle više izviruzagazaga wrote:Brojniji narod postuje Ustav i zakone. Tvoj argument je provokacija.Mijatp wrote: Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.
- duh_sa_sjekirom
#706 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
...na koje je, gle čuda, svoj potpis stavio, niko drugi do prvi predsjednik i najveći od svih Hrvata...zagazaga wrote:Brojniji narod postuje Ustav i zakone. Tvoj argument je provokacija.Mijatp wrote: Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.
-
Mijatp
#707 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
naravno, govorim u svoje ime. no ako je tema Komsic, velika vecina, i to je nedvojbeno, dakle velika vecina Hrvata ga ne priznaje. "Bosnjaci izabrali Komsica" nije floskula nego fakt. Tocno je da je izabran po zakonima ove zemlje no taj zakon je Hrvatima nametnut, u tome je i problem; u gradjanskoj drzavi se Hrvate ne bi trebalo nista niti pitati s obzirom na njihovu brojnost.zagazaga wrote:Ovako cemo (znate vi to, al' eto da ponovim)![]()
Govorite u svoje ime ne u ime naroda. Govorite o strankama ili politicarima, zakonima, dogovorima, izjavama, o onome sto su uradili ili nisu. Ne pisite po hiljaditi put floskule tipa ''Bosnjaci izabrali Komsica'' jer znate da je Komsic izabran kao hrvatski clan predsjednistva u skladu sa zakonima ove zemlje. Zakone treba mjenjati. Zakoni se ne mogu mjenjati za govornicom u izbornoj noci niti na nekom derneku, nego tamo gdje treba. Medjusobno naduravanje na forumu ili neki clanak u novinama nece nista promjeniti.
Naravno da se zakone treba mijenjati no na sve tri strane predstavnici vlasti su korumpirane kriminalcine blago receno, hebga s takvima je tesko doci do ikakvog rijesenja, pogotovo sto su srbima i bosnjacima zahtjevi skoro pa iskljucivi za druge dvije opcije, za razliku od hrvata koji ni nemaju potpuno jedinstveno stajaliste.
Snaga supcina iz sumske je rezultat njihovog etnickog ciscenja, snaga bosanskih supcina je u brojnosti, a hrvatske supcine imaju NAZALOST izbornu potporu hrvata i to je otprilike to...
-
ortega
-
Mijatp
#709 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
to preglasavanje je inzenjering Wolfganga Petritscha. a sto se tice najveceg predsjednika, najmanje sto bih sad mogao reci je da bi ga svrstao u ono sto sam ranije spominjao - supcina i to jedna od najvecih.duh_sa_sjekirom wrote:...na koje je, gle čuda, svoj potpis stavio, niko drugi do prvi predsjednik i najveći od svih Hrvata...zagazaga wrote:Brojniji narod postuje Ustav i zakone. Tvoj argument je provokacija.Mijatp wrote: Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.
-
General Mark
#710 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Zato jer su Bošnjaci uložili veto na HR kanal i time otegli formiranje. Ali bit će uskoro.zagazaga wrote:U cemu se ogleda majorizacija i dominacija? Sta znaci suptilno kroz ''gradjansku drzavu''?Mijatp wrote:Ja stvar pokusavam gledati jednostavno, nitko nije bezgresan no cinjenica je da je kod Bosnjaka dominantna politika koja je vrlo slicna politici srba u Jugoslaviji, dakle vecinski narod zeli suptilno kroz gradjansku drzavu i majorizaciju dominirati.
Da je drugacije onda Bosnjaci nebi birali predstavnike Hrvata ili pak opstruirali formiranje TV program na Hrvatskom jeziku. To je ispod svakog kriterija i definitvo ne ide u prilog zajednistvu Hrvata i Bosnjaka a to forsiranje majorizacije tj gradjanske drzave je hrana za sve one koji pokusavaju pribliziti Hrvate i Srbe koje je potpuno neprirodno.
HDZ je bio u vlasti 20 godina. Zasto nisu formirali kanal na hrvatskom jeziku?
-
Berber
#711 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Kako ce se financirati taj kanal?General Mark wrote:Zato jer su Bošnjaci uložili veto na HR kanal i time otegli formiranje. Ali bit će uskoro.zagazaga wrote:U cemu se ogleda majorizacija i dominacija? Sta znaci suptilno kroz ''gradjansku drzavu''?Mijatp wrote:Ja stvar pokusavam gledati jednostavno, nitko nije bezgresan no cinjenica je da je kod Bosnjaka dominantna politika koja je vrlo slicna politici srba u Jugoslaviji, dakle vecinski narod zeli suptilno kroz gradjansku drzavu i majorizaciju dominirati.
Da je drugacije onda Bosnjaci nebi birali predstavnike Hrvata ili pak opstruirali formiranje TV program na Hrvatskom jeziku. To je ispod svakog kriterija i definitvo ne ide u prilog zajednistvu Hrvata i Bosnjaka a to forsiranje majorizacije tj gradjanske drzave je hrana za sve one koji pokusavaju pribliziti Hrvate i Srbe koje je potpuno neprirodno.
HDZ je bio u vlasti 20 godina. Zasto nisu formirali kanal na hrvatskom jeziku?
-
Mijatp
#712 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
nema se tu sta posebno reci, da imate putovnicu i da vam je s druge strane Drine Istambul i vi bi isto tako vjerojatno trbuhom za kruhom u pecalbu, sta je tu čudno?
-
General Mark
#713 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ali neki njegovi predstavnici baš i ne poštuju:zagazaga wrote:Brojniji narod postuje Ustav i zakone. Tvoj argument je provokacija.Mijatp wrote: Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... ovinu.html...Provedba ove odluke značila bi to da bi Bošnjaci prestali biti relevantan politički faktor u gradu i ta odluka Ustavnog suda je za Bošnjake Mostara potpuno neprihvatljiva. To je veoma opasan eksperiment, jer to je prvi korak u realizaciji Mostara kao hrvatskog stolnog grada i de facto stvaranje trećeg entiteta - ocjenjuje Jahić...
Last edited by General Mark on 28/12/2011 15:37, edited 1 time in total.
- Banksy
#714 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Tačno, ali i to je neko negdje nekad dogovorio, potpisao, aminovao. A sve odluke, propisi, zakoni i ustavi pisani su uz prisustvo i saglasnost predstavnika svih nacionalnih grupa. Zato, reklamacije pok. Franji, Bobanu, Benderu, Šoljiću, Ivi Miri, Draganu i svima ostalim koji su potpisivali u ''vaše'' ime ...Mijatp wrote:Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.duh_sa_sjekirom wrote:A koji su to argumenti?Mijatp wrote:
Sistem nije dobar i treba ga mijenjati, ali dok se ne promijeni ne očekuj tuđi merhamet, ne očekuj da u političkoj borbi neko drugi (na svoju štetu) vodi o ''vama'' računa, kad ''vaši'' to nisu željeli ili nisu bili u stanju.
-
General Mark
#715 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Novcima Hrvata.Berber wrote:Kako ce se financirati taj kanal?
- ReD aka Socijalista
#716 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Hoce kurac. Nisu mogli financirati hercegovacko tv da ovo financraju.General Mark wrote:Novcima Hrvata.Berber wrote:Kako ce se financirati taj kanal?
-
Mijatp
#717 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
[/quote]
Dakle, mozemo se sloziti da su predstavnici vlasti problem a ne 'brojniji'. Oni koji imaju izborni legitimitet nemaju drzavu 1/1, znaci moraju se dogovarati i traziti prava za one koji su ih birali tamo gdje treba. To sto se dogovore sami sa sobom ili s nekim nebitnim likom nece nista promjeniti. Hoce........
Sve nas zaledno uvaliti u jos vece blato i mrznju.[/quote]
Predstavnici vlasti su samo jedan od problema. No definitivno ne ocekujem da politicari prvo postaju posteniji a da se nakon toga rijesava politicko pitanje Hrvata. Ipak je realnije da se prvo pozabavimo onim sto je trebalo biti u temelju, a onda mozemo čistiti od kriminala i korupcije.
Dakle, mozemo se sloziti da su predstavnici vlasti problem a ne 'brojniji'. Oni koji imaju izborni legitimitet nemaju drzavu 1/1, znaci moraju se dogovarati i traziti prava za one koji su ih birali tamo gdje treba. To sto se dogovore sami sa sobom ili s nekim nebitnim likom nece nista promjeniti. Hoce........
Predstavnici vlasti su samo jedan od problema. No definitivno ne ocekujem da politicari prvo postaju posteniji a da se nakon toga rijesava politicko pitanje Hrvata. Ipak je realnije da se prvo pozabavimo onim sto je trebalo biti u temelju, a onda mozemo čistiti od kriminala i korupcije.
-
Berber
#718 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ma nije bolan''nisu mogli'' nego nisu htjeli.Hajmo napraviti kanal za Hrvate a li da ga svi financiraju...suplja prica ,bolan.ReD aka Socijalista wrote:Hoce kurac. Nisu mogli financirati hercegovacko tv da ovo financraju.General Mark wrote:Novcima Hrvata.Berber wrote:Kako ce se financirati taj kanal?
-
General Mark
#719 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Hrvati će ga financirati većim dijelom putem taksi, a ostalo putem marketinga. Bez brige.Berber wrote:Ma nije bolan''nisu mogli'' nego nisu htjeli.Hajmo napraviti kanal za Hrvate a li da ga svi financiraju...suplja prica ,bolan.ReD aka Socijalista wrote:Hoce kurac. Nisu mogli financirati hercegovacko tv da ovo financraju.
Last edited by General Mark on 28/12/2011 15:49, edited 1 time in total.
-
Mijatp
#720 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Kako ce se financirati taj kanal?[/quote]
ako je pravde onda sva tri naroda trebaju imati jedan nacionalni kanal koji će se financirati iz pretplate, no sada tu povlasticvu imaju samo Srbi i Bosnjaci.
ako je pravde onda sva tri naroda trebaju imati jedan nacionalni kanal koji će se financirati iz pretplate, no sada tu povlasticvu imaju samo Srbi i Bosnjaci.
- muha_sa
#721 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
pa šta se cekaGeneral Mark wrote:Hrvati će ga financirati većim dijelom putem taksi, a ostalo putem marketinga. Bez brige.Berber wrote:Ma nije bolan''nisu mogli'' nego nisu htjeli.Hajmo napraviti kanal za Hrvate a li da ga svi financiraju...suplja prica ,bolan.ReD aka Socijalista wrote:Hoce kurac. Nisu mogli financirati hercegovacko tv da ovo financraju.
- duh_sa_sjekirom
#722 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
...a ja se nešto ne sjećam da je tada "stožerna stranka" prosvjedovala na bilo koji način tada glede navedenog...Mijatp wrote: to preglasavanje je inzenjering Wolfganga Petritscha. a sto se tice najveceg predsjednika, najmanje sto bih sad mogao reci je da bi ga svrstao u ono sto sam ranije spominjao - supcina i to jedna od najvecih.
A glede tvoga stava spram prvog predsjednika, nešto ne vjerujem u tvoju iskrenost...no, to je čisto subjektivno...
-
Mijatp
#723 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
[/quote]duh_sa_sjekirom wrote:Tačno, ali i to je neko negdje nekad dogovorio, potpisao, aminovao. A sve odluke, propisi, zakoni i ustavi pisani su uz prisustvo i saglasnost predstavnika svih nacionalnih grupa. Zato, reklamacije pok. Franji, Bobanu, Benderu, Šoljiću, Ivi Miri, Draganu i svima ostalim koji su potpisivali u ''vaše'' ime ...Mijatp wrote:
Brojniji narod bira predstavnika malobrojnijeg naroda, taj argument je i puno previse nego dovoljan.
Sistem nije dobar i treba ga mijenjati, ali dok se ne promijeni ne očekuj tuđi merhamet, ne očekuj da u političkoj borbi neko drugi (na svoju štetu) vodi o ''vama'' računa, kad ''vaši'' to nisu željeli ili nisu bili u stanju.
Ne bi ih rado nazivao "naši". To su pokvarene korumpirane supcine a i jos k tome 100% nesposobne.
No nemojte se praviti licemjerima, da Hrvati imaju najbolje predstavnike vrlo dobro znate da po ovakvima zakonima preglasavanjem ne morate davati nikakve ustupke Hrvatima, i to je vasa skrivena poanta tj cilj.
-
Mijatp
#724 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
aj ti radje argumentiraj.zagazaga wrote:sad vec lupasMijatp wrote: ako je pravde onda sva tri naroda trebaju imati jedan nacionalni kanal koji će se financirati iz pretplate, no sada tu povlasticvu imaju samo Srbi i Bosnjaci.
-
Mijatp
#725 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
stozerna stranka je korumpirani qurac od ovce , isto kao i u RH, isto kao i SDP, SDA itd.duh_sa_sjekirom wrote:...a ja se nešto ne sjećam da je tada "stožerna stranka" prosvjedovala na bilo koji način tada glede navedenog...Mijatp wrote: to preglasavanje je inzenjering Wolfganga Petritscha. a sto se tice najveceg predsjednika, najmanje sto bih sad mogao reci je da bi ga svrstao u ono sto sam ranije spominjao - supcina i to jedna od najvecih.
A glede tvoga stava spram prvog predsjednika, nešto ne vjerujem u tvoju iskrenost...no, to je čisto subjektivno...
Predsjednik?! nikada nisam volio autokrate, ni kada su u pravu a kamoli kada su kardinalno grijesili puno puta.