POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Locked
hajnehaj

#401 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by hajnehaj »

torcida wrote:
hajnehaj wrote:
ma platformaški trol ,24 sata sipa nebuloze po forumu u koje ni on sam ne vjeruje , ali posao je posao , teška su vremena ...
možda čovjek i vjeruje...neću da ulazim u njegove motive i svjetonazore..ali ipak ne mogu svariti da bilo kakav akt hsp&smrdova sa glavice doživljava državnim djelovanjem
pa vidiš da onda tipka p o direktivi , samo po direktivi iz partijske čelije može valjati takve gluposti , a na drugom mjestu veli da imaju izrađen plan i za slučaj da im hsp okrene leđa , znači to je to
nosara

#402 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by nosara »

hajnehaj wrote:
torcida wrote:
hajnehaj wrote:
ma platformaški trol ,24 sata sipa nebuloze po forumu u koje ni on sam ne vjeruje , ali posao je posao , teška su vremena ...
možda čovjek i vjeruje...neću da ulazim u njegove motive i svjetonazore..ali ipak ne mogu svariti da bilo kakav akt hsp&smrdova sa glavice doživljava državnim djelovanjem
pa vidiš da onda tipka p o direktivi , samo po direktivi iz partijske čelije može valjati takve gluposti , a na drugom mjestu veli da imaju izrađen plan i za slučaj da im hsp okrene leđa , znači to je to
Rodila maaaaaaaaaaaajka gubitnike...! :D
hajnehaj

#403 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by hajnehaj »

plain vanilla wrote:Hajde, Lijanovic je lopov, a sta cemo s Covica
"Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a, optužnicom se na teret stavlja da je u junu 2000. godine, u svojstvu ministra finansija FBiH prekoračio granice svoje službene dužnosti tako što je Carinskoj upravi FBiH izdao obavezujući akt vezan za primjenu odluke Vijeća ministara BiH o određivanju proizvoda za koje se pri njihovom uvozu plaća posebna pristojba omogućivši da na taj način privredna društva (Lijanovići d.o.o. i Mesna industrija Lijanovići d.o.o.) izbjegnu plaćanje prelevmana na strojno iskošteno piliće meso i koštice, usljed čega je oštećen budžet FBiH i inderektno budžet BiH za iznos od oko 1,9 miliona KM", rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Omičević, glasnogovornica Tužilaštva KS.
nećemo ništa , kao i sve do sada , kao i ona od jučer sve montaža do montaže što se dokaže na kraju na sudu ..
Nego šta čemo sa Slučajnim prolaznikom čija sabrana djela ne stižu ni do suda , pa ostaje prostora za svokojaka naklapanja ? kad je čist nema se čega bojati, kao i Čović .zar ne ?
hajnehaj

#404 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by hajnehaj »

nosara wrote: Rodila maaaaaaaaaaaajka gubitnike...! :D
a ti si onaj što psuješ po forumu , onda ignore ,hajd Ž
hajnehaj

#405 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by hajnehaj »

DinoZe wrote:Ja jos uvijek nisam skontao sta su to Hrvatski predstavnici kod platformasa ucinili lose za Hrvatski zivalj i to u korist Bosnjaka?
Ja nisam vidio ni jedan zakon ili prijedlog zakona da je usvojen gdje se Bosnjaci priveliguju?
a nisi vidio nove upravne odbore javnih federalni preduzeća ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#406 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by plain vanilla »

hajnehaj wrote:
plain vanilla wrote:Hajde, Lijanovic je lopov, a sta cemo s Covica
"Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a, optužnicom se na teret stavlja da je u junu 2000. godine, u svojstvu ministra finansija FBiH prekoračio granice svoje službene dužnosti tako što je Carinskoj upravi FBiH izdao obavezujući akt vezan za primjenu odluke Vijeća ministara BiH o određivanju proizvoda za koje se pri njihovom uvozu plaća posebna pristojba omogućivši da na taj način privredna društva (Lijanovići d.o.o. i Mesna industrija Lijanovići d.o.o.) izbjegnu plaćanje prelevmana na strojno iskošteno piliće meso i koštice, usljed čega je oštećen budžet FBiH i inderektno budžet BiH za iznos od oko 1,9 miliona KM", rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Omičević, glasnogovornica Tužilaštva KS.
nećemo ništa , kao i sve do sada , kao i ona od jučer sve montaža do montaže što se dokaže na kraju na sudu ..
Nego šta čemo sa Slučajnim prolaznikom čija sabrana djela ne stižu ni do suda , pa ostaje prostora za svokojaka naklapanja ? kad je čist nema se čega bojati, kao i Čović .zar ne ?
Znaci ni Lijanovic nije lopov, sve montaza?
A Slucajni prolaznik nije Hrvat..ili je dobio legitimitet?
hajnehaj

#407 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by hajnehaj »

plain vanilla wrote: Znaci ni Lijanovic nije lopov, sve montaza?
o čemu ti ?
seln

#408 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by seln »

hajnehaj wrote:
seln wrote: tko to kaze, tko to laze...tip se registrovao prije 4 dana i prica nekome o trolovima. :lol:
ja i šta onda , kakve veze ima što se neko jučer registrirao ?
To ti je isto kao kad prosjak radnika u kombinezonu pita zasto ne nosi kravatu.
plain vanilla

#409 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by plain vanilla »

hajnehaj wrote:
plain vanilla wrote: Znaci ni Lijanovic nije lopov, sve montaza?
o čemu ti ?
pitam te lijepo je li Lijanovic lopov ili je i njemu montiran proces?
torcida

#410 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by torcida »

nosara wrote:
Bitno je da si nemocan da bilo sta promijenis... :wink:
pinokio bola..štos postao ratoboran? :D
plain vanilla

#411 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by plain vanilla »

torcida wrote:
nosara wrote:
Bitno je da si nemocan da bilo sta promijenis... :wink:
pinokio bola..štos postao ratoboran? :D
pusti se Nosare
ja postavih lijepo tekst i pitah te nesto. :D
torcida

#412 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by torcida »

madner wrote:
To se zove imaginarne kategorije. Sada je sve regularno i moralno, to sto neko zamislja da je sistem drugaciji nego sto jeste je njegov problem. Isto da se zalis sto neko vozi 110 gdje je dozvoljeno 120 :roll:

shvataš da sam sebe poklapaš ovakvom izjavom? :)

i rs je danas regularna kategorija ustavom zacementirana i koja se može eliminirati samo voljom srpskog naroda iz rs...pa evo, opet imamo neke druge ljude koji zamišljaju drugačiji (republički) sistem, ukidanje oba entiteta i koji ne žele prihvatiti stanje na terenu...šta ćemo sa njima?
madner

#413 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by madner »

:roll: Ali ja ne tvrdim da su izbori u RSu nevazeci i da ne postoji drzavni parlament koji je kakav jeste. To je ono sto ti trvrdis, da postoje izbori unutar etnickih skupina.
torcida

#414 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by torcida »

plain vanilla wrote:
pusti se Nosare
ja postavih lijepo tekst i pitah te nesto. :D
ja ne vidjeh da si mene štogod priupitala :P :D

p.s jes znala da je marinko čavara (potpred.hdz) javno izjavio da je najveći grijeh hdz što je stvorio brunu mezengu sa širokobriješke glavice? :-) :lol:
torcida

#415 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by torcida »

madner wrote::roll: Ali ja ne tvrdim da su izbori u RSu nevazeci i da ne postoji drzavni parlament koji je kakav jeste. To je ono sto ti trvrdis, da postoje izbori unutar etnickih skupina.
gdje sam ja rekao da postoje izbori unutar bilo koje etničke skupine? :)
jesam li rekao da je sve odrađeno sukladno zakonu (naravno, izuzev formiranja izvršne vlasti fbih) i da pričamo o neprincipjelnosti i moralnoj nedosljednosti?
ako bošnjaci mogu sami izabrati bošnjačkog predstavnika...srbi isključivo svog...zašto se ista stvar osporava hrvatima?
ok...pusti priču ima nas koji ne želimo biti u tim nacionalističkim torovima...ok, poštujem...ali pitam jel izlaz iz ovakve situacije prikadan preko leđa najmalobrojineg naroda u državi?
pusti i priču o regularnosti, izbornom sistemu kakav već jeste...sa moralnog aspekta te pitam...jel smatraš da su hrvati na bilo koji način u ovom izbornom kontextu zakinuti ili da nemaju istu polaznu osnovu kao bošnjaci i srbi?
mO k3

#416 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by mO k3 »

DinoZe wrote:Evo ja opet pitam svoje sugovornike Hrvate na ovom forumu, sta je ova vlada u prvih 100 dana uradila protiv polozaja Hrvata u BiH a u korist Bosnjaka.
Koji je zakon usvojen sto smeta Hrvatskom pucanstvu ili bilo sta drugo?
to pitanje mozes postaviti 100 puta oni ce to iz dobrog razloga ignorisati
nosara

#417 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by nosara »

torcida wrote:
madner wrote::roll: Ali ja ne tvrdim da su izbori u RSu nevazeci i da ne postoji drzavni parlament koji je kakav jeste. To je ono sto ti trvrdis, da postoje izbori unutar etnickih skupina.
jesam li rekao da je sve odrađeno sukladno zakonu (naravno, izuzev formiranja izvršne vlasti fbih) i da pričamo o neprincipjelnosti i moralnoj nedosljednosti?
ako bošnjaci mogu sami izabrati bošnjačkog predstavnika...srbi isključivo svog...zašto se ista stvar osporava hrvatima?
ok...pusti priču ima nas koji ne želimo biti u tim nacionalističkim torovima...ok, poštujem...ali pitam jel izlaz iz ovakve situacije prikadan preko leđa najmalobrojineg naroda u državi?
pusti i priču o regularnosti, izbornom sistemu kakav već jeste...sa moralnog aspekta te pitam...jel smatraš da su hrvati na bilo koji način u ovom izbornom kontextu zakinuti ili da nemaju istu polaznu osnovu kao bošnjaci i srbi?
S obzirom da jedan dio hrvata bira najgoru stoku kao svoje predstavnike, a ta cinjenica se itekako odrazava na cijelu drzavu, potrebno je takve pojave sprijeciti, ako se vec moze, a sve po ustavu i zakonu koji je ta ista bagra svojevremeno donijela i usvojila, ne sanjajuci da sebi kopa grob... :D
nosara

#418 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by nosara »

Ženski Dr.Med wrote:
DinoZe wrote:Evo ja opet pitam svoje sugovornike Hrvate na ovom forumu, sta je ova vlada u prvih 100 dana uradila protiv polozaja Hrvata u BiH a u korist Bosnjaka.
Pitanje je nepotrebno... Kome nije dobro neka se iseli i tacka... :zzzz:
torcida

#419 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by torcida »

smeta mi način na koji su se ustoličili, smeta mi njihova retorika i način djelovanja, opravdavanja situacije i grabežljivost koju pokazuju na svakom koraku (da se razumijemo, od ovog nisu izuzete sve starne)...smeta mi slogan ''država za čovjeka'' a istog gaze bez pardona...dizanje tenzija, nepromišljenost i jedini sveti cilj koji su sebi postavili (i uradili u ovih 100 dana)- eliminiraj opoziciju, ugrabi vlast u svim poduzećima i opleti po rebrima!
230 novih imenovanja u u/n odborima jasno daje na znanje kako vlast može učinkovito raditi i kratkom periodu od 100 dana ako za ima to direktan interes, zar ne?
mO k3

#420 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by mO k3 »

DinoZe wrote:
Ženski Dr.Med wrote:

Pa vidim ja to. Zbog toga mozemo ovu temu zatvoriti.
Vidi se da je sutavri cilj tkzv. hrvatskih domoljuba i HDZ paraliza drzave, nekostruktivnost i suplja prica.
Samo su se malo zajebali, nemogu nigdje pobjeci iz BiH tako ce ta paraliza utjecati i na njih.
Hvala Bogu pa ima pametnih ljudi i medzu hrvatskim pucanstvom pa se se udruzili sa platormasima. Sada mogu pricati o "moralnoj" nepravdi.
politicka ugrozenost bosanskih hrvata ne postoji ,ili je ja ne vidim .
_hdz nisu svi hrvati ,ali hdz je zajedno sa dodukom krenuo u rusenje bosne ,zato ih treba ignore i kiksatih na svakom koraku...
nosara

#421 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by nosara »

torcida wrote:
smeta mi način na koji su se ustoličili, smeta mi njihova retorika i način djelovanja, opravdavanja situacije i grabežljivost koju pokazuju na svakom koraku (da se razumijemo, od ovog nisu izuzete sve starne)...smeta mi slogan ''država za čovjeka'' a istog gaze bez pardona...dizanje tenzija, nepromišljenost i jedini sveti cilj koji su sebi postavili (i uradili u ovih 100 dana)- eliminiraj opoziciju, ugrabi vlast u svim poduzećima i opleti po rebrima!
230 novih imenovanja u u/n odborima jasno daje na znanje kako vlast može učinkovito raditi i kratkom periodu od 100 dana ako za ima to direktan interes, zar ne?
Uzmi gastal... :lol:

Sve treba ocistiti i postaviti nove, odgovarajuce ljude i provjerene kadrove... Poklopiti sve izvore novca, tako da separatisticke jazbine ostanu bez zraka... :D Samo jako...! :lol:
madner

#422 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by madner »

torcida wrote:
Pa pricas, jer ne postoji predstavnik. Nisu predstavnici. Predstavnik se bira unutar tog skupa, pripadnik ne.
and

#423 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by and »

politički status hrvata u bih je puno bolji od statusa bih u lištici.
Last edited by and on 30/06/2011 14:36, edited 1 time in total.
nosara

#424 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by nosara »

Ženski Dr.Med wrote:
DinoZe wrote:
Ženski Dr.Med wrote: Pa vidim ja to. Zbog toga mozemo ovu temu zatvoriti.
Vidi se da je sutavri cilj tkzv. hrvatskih domoljuba i HDZ paraliza drzave, nekostruktivnost i suplja prica.
Samo su se malo zajebali, nemogu nigdje pobjeci iz BiH tako ce ta paraliza utjecati i na njih.
Hvala Bogu pa ima pametnih ljudi i medzu hrvatskim pucanstvom pa se se udruzili sa platormasima. Sada mogu pricati o "moralnoj" nepravdi.
politicka ugrozenost bosanskih hrvata ne postoji ,ili je ja ne vidim .
_hdz nisu svi hrvati ,ali hdz je zajedno sa dodukom krenuo u rusenje bosne ,zato ih treba ignore i kiksatih na svakom koraku...
adeze je najgora politicka stranka ikada osnovana na ovim prostorima... Cisto zlo... I ne mogu oni ni njihovi biraci bit mjera statusa hrvata u BiH...

Uz zlocu u kombinaciji je hinjavost, prevrtljivost, lukavost... Bljak...!
torcida

#425 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by torcida »

nosara wrote:
S obzirom da jedan dio hrvata bira najgoru stoku kao svoje predstavnike, a ta cinjenica se itekako odrazava na cijelu drzavu, potrebno je takve pojave sprijeciti, ako se vec moze, a sve po ustavu i zakonu koji je ta ista bagra svojevremeno donijela i usvojila, ne sanjajuci da sebi kopa grob... :D
hm..sve navedeno je znači valjan osnov da se pridonese izboru podobnijeg igrača?
zašto onda kontrirate srbima što su izabrali podobne bošnjake u ns rs kad istu stvar radite hrvatima u federaciji? :-)
Locked