Pa zar ti nisi otisao, kako si obecao? Ili je frustracija jaca od obraza?General Mark wrote:Hrvati su ono što bi Bošnjaci htjeli postati. SDP I SDA bi se vrlo rado dogovorili sa Srbima, ali ih Srbi ne fermaju ni 5% pa sukljaju otrov na partnerstvo Hrvata i Srba za razvoj BiH i smanjenje tenzija među narodima.glockov kolac wrote:Hrvati su danas na rođendanskom balu vampira potvrdili svoj politički status u BiH...oni su "Milorad Dodik's bitches" što bi rekle kolege s BBC-ja.
POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- seln
#1351 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- Sasvim_Obican
#1352 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Svaku noć stižu novi. Poznat ćete ih po izjednačavanju HDZ-a i Hrvata, upotrebe riječi Bošnjak u pežorativnom smislu i sličnih friških floskula sa osovine Dodik-Čović.

- Sasvim_Obican
#1353 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Prenio joj dojmove sa proslave...ŠEFICA HDZ-a Jadranka Kosor jutros je u jednom zagrebačkom hotelu popila kavu s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH. O čemu su razgovarali još nije poznato, no Kosor vjerojatno pokušava dobiti podršku za predstojeće stranačke izbore na kojima će joj protukandidati biti Domagoj Milošević i Tomislav Karamarko.
-
Goco
#1354 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Republika Srpska je nastala na zločinu ali je realnost i nemoguće je to poništiti osim novim zločinima. U svakom ratu se prave zločini na svim stranama.
16 godina je prošlo od rata i valja raditi i sarađivati.
-
xDenisx
#1355 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Mogu Hrvati bjezati u Srpsku (gdje ih nema) koliko hoce, to nece poboljsati njihov polozaj u Federaciji (gdje ih ima). Naprotiv.
- casa_vode
#1356 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
pa zasto ne praviti treci na tom "zlonicnom" prostoru ? dodo i cova jarani vecGoco wrote:Republika Srpska je nastala na zločinu ali je realnost i nemoguće je to poništiti osim novim zločinima. U svakom ratu se prave zločini na svim stranama.
-
xDenisx
#1357 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Realnost je i Federacija. Bez entiteta. Sada valja raditi i saradjivati.Goco wrote:Republika Srpska je nastala na zločinu ali je realnost i nemoguće je to poništiti osim novim zločinima. U svakom ratu se prave zločini na svim stranama.
-
xDenisx
#1358 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sreca pa su tu Heckler i Hercegovac_pravi da im pokazu pravi putSasvim_Obican wrote:Svaku noć stižu novi. Poznat ćete ih po izjednačavanju HDZ-a i Hrvata, upotrebe riječi Bošnjak u pežorativnom smislu i sličnih friških floskula sa osovine Dodik-Čović.
- Sasvim_Obican
#1359 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Kakav je to napaćeni i težački položaj HDZ-ova ?! ( HDZ nije jednako Hrvati ). Predsjedavajući VM, Ministarstvo ljudskih prava i izbjeglica, Ministarstvo pravde. A koliko ono poslanika imaju u PS BIH ?!xDenisx wrote:Mogu Hrvati bjezati u Srpsku (gdje ih nema) koliko hoce, to nece poboljsati njihov polozaj u Federaciji (gdje ih ima). Naprotiv.
Položaj glasača HDZ-a je onakav kakav im to njihova stranka odredi. Možda je jučerašnja slika sa velikosrpskog pira dovoljno pokazala kakvo im je mjesto namijenjeno.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1360 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Stotinu puta je @1gorstak objasnio da ne treba kršiti sadašnje zakone jer imamo šansu u Ustavu RS i ostalim zakonima,...Ti zakoni definišu RS kao entitet u kojem su svi ravnopravni. Znači, treba ukinuti krsne slave svega i svačega, svetosavizaciju škola, vratiti se na proporcionalnu zastupljenost recimo, policije, prema popisu iz 1991.g.Goco wrote:Republika Srpska je nastala na zločinu ali je realnost i nemoguće je to poništiti osim novim zločinima. U svakom ratu se prave zločini na svim stranama.
Onda bi na red došlo ime bh. entiteta,...@1gorstak je genije!
- Sasvim_Obican
#1361 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Plus, izdvajanje Srebrenice kao mjesta na kojem je, sukladno presudi Međunarodnog suda u Haagu, počinjen genocid iz sastava Republike Srpske za što vjerovatno postoji podrška i u VIM.PipiDugaDevetka wrote:Stotinu puta je @1gorstak objasnio da ne treba kršiti sadašnje zakone jer imamo šansu u Ustavu RS i ostalim zakonima,...Ti zakoni definišu RS kao entitet u kojem su svi ravnopravni. Znači, treba ukinuti krsne slave svega i svačega, svetosavizaciju škola, vratiti se na proporcionalnu zastupljenost recimo, policije, prema popisu iz 1991.g.Goco wrote:Republika Srpska je nastala na zločinu ali je realnost i nemoguće je to poništiti osim novim zločinima. U svakom ratu se prave zločini na svim stranama.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1362 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Da, ne mogu se tačno sjetiti šta je sve @1gorstak nabrajao, a šta je moguće učiniti jer postoje osnove po sadašnjim zakonima.Sasvim_Obican wrote:Plus, izdvajanje Srebrenice kao mjesta na kojem je, sukladno presudi Međunarodnog suda u Haagu, počinjen genocid iz sastava Republike Srpske za što vjerovatno postoji podrška i u VIM.PipiDugaDevetka wrote:Stotinu puta je @1gorstak objasnio da ne treba kršiti sadašnje zakone jer imamo šansu u Ustavu RS i ostalim zakonima,...Ti zakoni definišu RS kao entitet u kojem su svi ravnopravni. Znači, treba ukinuti krsne slave svega i svačega, svetosavizaciju škola, vratiti se na proporcionalnu zastupljenost recimo, policije, prema popisu iz 1991.g.Goco wrote:Republika Srpska je nastala na zločinu ali je realnost i nemoguće je to poništiti osim novim zločinima. U svakom ratu se prave zločini na svim stranama.
-
Dragan033
#1363 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Vrlo zanimljiv clanak i mislim da je ovaj covjek 100 posto u pravu. Kaze da je time sto je delegacija HDZ-a BiH otisla na proslavu republike srpske juce u b. luku ustvari odali pocats tvorcima tog entiteta Mladicu i karadzicu. Evo cijelog priopcenja koga zanima: http://doznajemo.com/2012/01/10/profeso ... i-mladicu/
- Sasvim_Obican
#1364 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Pa normalno da je u pravu.. No, zaboravljamo da je Dodik Hrvate koji ne žive južno i zapadno od Ivan sedla nazvao "kamufliranim", pa zato i ne treba čuditi što Čovića zažulja za Hrvate koji su, u ime RS, prošli kroz Omarsku, Keraterm, koji su ubijeni u Brčkom, Bijeljeni, Doboju...Dragan033 wrote:Vrlo zanimljiv clanak i mislim da je ovaj covjek 100 posto u pravu. Kaze da je time sto je delegacija HDZ-a BiH otisla na proslavu republike srpske juce u b. luku ustvari odali pocats tvorcima tog entiteta Mladicu i karadzicu. Evo cijelog priopcenja koga zanima: http://doznajemo.com/2012/01/10/profeso ... i-mladicu/
- PipiDugaDevetka
#1365 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Velikosrpsko cveće!Dragan033 wrote:Vrlo zanimljiv clanak i mislim da je ovaj covjek 100 posto u pravu. Kaze da je time sto je delegacija HDZ-a BiH otisla na proslavu republike srpske juce u b. luku ustvari odali pocats tvorcima tog entiteta Mladicu i karadzicu. Evo cijelog priopcenja koga zanima: http://doznajemo.com/2012/01/10/profeso ... i-mladicu/
- casa_vode
#1366 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
kako jadno, jbteDragan033 wrote:Vrlo zanimljiv clanak i mislim da je ovaj covjek 100 posto u pravu. Kaze da je time sto je delegacija HDZ-a BiH otisla na proslavu republike srpske juce u b. luku ustvari odali pocats tvorcima tog entiteta Mladicu i karadzicu. Evo cijelog priopcenja koga zanima: http://doznajemo.com/2012/01/10/profeso ... i-mladicu/
-
sanaman
#1367 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Prijedor, B.Luka, B.Brod, B.Samac, Derventa, Doborj, Prnjavor, Modrica, K.Varos, Teslic po pisu iz 1991 imali zajeno ca. 130 000 stanovnika....danas?
Poredjenja radi, u Kantonu Livno i Zapadno-hercegovackom (10 opstina) prema procjeni danas zivi ca. 160 000 stanovnika...
Poredjenja radi, u Kantonu Livno i Zapadno-hercegovackom (10 opstina) prema procjeni danas zivi ca. 160 000 stanovnika...
- mO k3
#1368 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sta se cudite potezima HDZ??... Daj ne budite djeca nista me nije iznenadilo , samo sam razcocaran Komaricom u njegovim potezom ,ali njemu na dusu ....
- mO k3
#1369 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
pa nisi u pravu sto se tice popisa banjaluka 1991 mislim ,necu da guglm je imala 100k st anovnika ako ne i visesanaman wrote:Prijedor, B.Luka, B.Brod, B.Samac, Derventa, Doborj, Prnjavor, Modrica, K.Varos, Teslic po pisu iz 1991 imali zajeno ca. 130 000 stanovnika....danas?
-
sanaman
#1370 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
B.Luka je imala cak 195 562 prema popisu, Srbi 106 826, Muslimani 28558, Hrvati 29026, Jugosloveni 23656 (sad zavisi kako ces ovus zadnju kategoriju da tumacis...) ovu su zvanicn podatci popisa.Ženski Dr.Med wrote:pa nisi u pravu sto se tice popisa banjaluka 1991 mislim ,necu da guglm je imala 100k st anovnika ako ne i visesanaman wrote:Prijedor, B.Luka, B.Brod, B.Samac, Derventa, Doborj, Prnjavor, Modrica, K.Varos, Teslic po pisu iz 1991 imali zajeno ca. 130 000 stanovnika....danas?
Brojke koje san naveo u prvom postu se iskljucivo odnose na hrvatsko stanovnsitvo prema popisu.
- casa_vode
#1371 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
koliko danas ima ne-srba ?sanaman wrote:B.Luka je imala cak 195 562 prema popisu, Srbi 106 826, Muslimani 28558, Hrvati 29026, Jugosloveni 23656 (sad zavisi kako ces ovus zadnju kategoriju da tumacis...) ovu su zvanicn podatci popisa.Ženski Dr.Med wrote:pa nisi u pravu sto se tice popisa banjaluka 1991 mislim ,necu da guglm je imala 100k st anovnika ako ne i visesanaman wrote:Prijedor, B.Luka, B.Brod, B.Samac, Derventa, Doborj, Prnjavor, Modrica, K.Varos, Teslic po pisu iz 1991 imali zajeno ca. 130 000 stanovnika....danas?
Brojke koje san naveo u prvom postu se iskljucivo odnose na hrvatsko stanovnsitvo prema popisu.
-
sanaman
#1372 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
kada se uradi novi popis znaces i zvanicnu razliku....do tada mozes nagadjati, ali cu odati jednu tajnu...malo, jako malo...na kraju cemu pitanje? Sta je cilj pitanja?
Ovjde se radi o tome da je hrvata u pobrojanim opcinama bilo oko 130 000 danas ih nema mozda ni 10% od tog broja a onda se prisutvuju obiljezavanju navedenog datum...ja se onda pitam kako zvanicni predstavnici tog naroda to mogu?
Mozda sam propustio nesto od 92-95 pa ce biti da su ti ljudi dobrovoljno otisli...ali nisu. Tako da mi je to nerazumljivo.
Ovjde se radi o tome da je hrvata u pobrojanim opcinama bilo oko 130 000 danas ih nema mozda ni 10% od tog broja a onda se prisutvuju obiljezavanju navedenog datum...ja se onda pitam kako zvanicni predstavnici tog naroda to mogu?
Mozda sam propustio nesto od 92-95 pa ce biti da su ti ljudi dobrovoljno otisli...ali nisu. Tako da mi je to nerazumljivo.
Last edited by sanaman on 10/01/2012 14:36, edited 1 time in total.
- Gandalf
#1373 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
U PC se u Januaru dijeli ordenje nečastivosti - svo "cveće" je dobrodošlo 
- casa_vode
#1374 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
ne treba ti biti nerazuljivo, imaju isti cilj = rusenje Bosne i Hercegovine, tamo gdje su karadz, mladic i bobo stali, ovi zele nastavitisanaman wrote:kada se uradi novi popis znaces i zvanicnu razliku....do tada mozes nagadjati, ali cu odati jednu tajnu...malo, jako malo...na kraju cemu pitanje? Sta je cilj pitanja?
- vee-jay
#1375 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ja nisam rekao da govorim u ime Hrvata a sto se tice objektivnost, mozda se nisam dobro izjasnio: ja pokusavam da se od citave situacije koliko/toliko distanciram, da bih koliko/toliko bio u mogucnosti, da stvari objektivno analiziram.webby-x wrote:Kakav arogantan odgovor?vee-jay wrote:zasto tako agresivno arogantan odgovor? ja samo objektivno gledam na situaciju i vidim realno stanje. hdz je od hrvata napravio manjinu a manjina je fleksibilna. komsic u hrvatskoj, covic u srpskoj.
Ti govoriš u ime Hrvata, tj. znaš što je njima bolje.
Ti samo misliš da gledaš objektivno.
HDZ je svašta uradio, ali on sam nije kriv za položaj Hrvata.
Komšić je tu potpuno nebitna pojava koja služi samo da
iritira jednu etničku grupu. Uradio ništa nije, ni za građane
BiH, a posebno ne za Hrvate. Velika nula i pomalo razočaranje
jer sam prvi put i glasovao za njega.
Dakle da se osvrnem na ostatak tvoga posta:
Kako ti to govoris (vise od mene) u ime Hrvata? Valjda govoris u svoje ime, iz svoje subjektivne prirode. Dakle sve sto napises je tvoje subjektivno misljenje. Koje se ne podudara sa mojim, pa eto vodimo diskusiju.
Tako dakle sam ja misljenja, da je nacionalisticki orijentisana garnitura hrvatskih politicara najveci krivac za sve lose sto se nakon rata desilo Hrvatima BiH. 20 godina su na vlasti, koliko na razini odlucivanja toliko i na razini provodjenja odluka. Hrvata nakon tih 20 godina maltane nema. Pa i nakon toga evo i danas, umjesto da HDZ (za Hrvate BiH toliko potreban) dogovor trazi sa Bosnjacima oni se, vodjeni jednom u potpunosti nelogicnom utopijskom i glupom zeljom za dezintegracijom, stavljaju na stranu destruktivne i po Hrvate (ukljucujuci i Hrvate Hrvatske) unistavajuce velikosrpske politike.
Samim time se moze zakljuciti da HDZu nije vazan broj Hrvata u BiH nego samo i jedino moc koju oni kao vlast zele da izvrsavaju nad tim Hrvatima. Nema tu Komsic nikakve veze sa tim, on je tek jedan od objekata koji HDZ koristi za svoju besmislenu propagandu.
Bilo kako bilo, koliko god Dodik i Covic pokusavali da zaustave progres i preusmjere ga u degresiju: to jednostano nije moguce.